24 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

RAPORT IN FATA LUI MILU – Instanta unde activeaza cei mai anti-nationali judecatori, care se inchina la CJUE si refuza sa respecte deciziile CCR si Constitutia Romaniei, si-a facut bilantul. In prezenta judecatoarei Ramona Gratiela Milu din CSM, Curtea de Apel Brasov a anuntat scaderea dosarelor rulate si a incarcaturii pe judecator (Raportul)

Scris de: G.T. | pdf | print

19 February 2024 16:39
Vizualizari: 2961

Instanta la care activeaza in opinia noastra cei mai anti-nationali judecatori si-a facut bilantul. Ne referim la Curtea de Apel Brasov, instanta unde cativa judecatori ai acesteia (precum Vlad Neagoe si Cristina Moisa) au cerut voie de la Curtea de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) sa fie lasati sa nu respecte deciziile obligatorii ale CCR si ICCJ in materia prescriptiei, deci sa nu respecte Constitutia Romaniei si in final legea. O abordare care ramane izolata, cu extrem de putine accidente.


 

Curtea de Apel Brasov – condusa de presedinta Daniela Niculeasa si Mihaela Darabana – si-a prezentat luni, 19 februarie 2024, raportul de activitate pe anul 2023. Evenimentul s-a derulat in prezenta judecatoarei Ramona Gratiela Milu (foto) din CSM, care activa la Curtea de Apel Brasov in momentul in care a fost aleasa in Consiliu.

Astfel, bilantul Curtii de Apel Brasov arata o scadere in 2023 a numarului de dosare rulate, comparativ cu anul precedent. De asemenea, ponderea dosarelor inchise intr-un an este peste media nationala, iar termenul mediu de redactare a hotararilor judecatoresti a fost identic cu cel national. In ceea e priveste incarcatura de dosare pe judecator, aceasta s-a situat in 2023 pe un trend descendent fata de 2022.


Prezentam comunicatul Curtii de Apel Brasov:


“Astazi, 19.02.2024, la ora 12.00, a avut loc Adunarea generala a judecatorilor de la Curtea de Apel Brasov, in cadrul careia a fost dezbatut Raportul de bilant privind activitatea desfasurata in anul 2023.

La eveniment a participat, alaturi de judecatorii Curtii de Apel Brasov si magistratii care exercita functii de conducere in cadrul celorlalte instante din judetele Brasov si Covasna, doamna judecator Ramona Gratiela Milu, membru ales al Consiliului Superior al Magistraturii, care a fost judecator in cadrul acestei instante pana in luna ianuarie 2023.

In anul 2023, Curtea de Apel Brasov a inregistrat un numar de 5.472 de cauze nou intrate, astfel ca, adaugand stocul initial de 1.866 dosare, rezulta un numar total de dosare rulate de 7.338, in scadere usoara in raport de anul 2022, cand au fost rulate 7.371 dosare, dar in crestere in raport de anul 2021, cand au fost rulate 6.978 dosare. In raport de numarul dosarelor nou intrate, Curtea de Apel Brasov se situeaza la pozitia 12 din cele 16 curti de apel, iar in raport de complexitatea acestora se situeaza pe pozitia 11.

Un indicator important al activitatii instantei il reprezinta operativitatea, care este calculata exclusiv in raport de dosarele nou intrate si care, in anul 2023, la Curtea de Apel Brasov a fost de 102,8%, instanta situandu-se pe locul 8 la nivel national.

Un alt indicator semnificativ al activitatii instantei este ponderea dosarelor inchise intr-un an, valoarea inregistrata la nivelul Curtii de Apel Brasov in anul 2023 fiind de 98,7%, peste media nationala de 92,4%, respectiv din 5.623 dosare solutionate, un numar de 5550 dosare au fost solutionate in termen de maximum un an de la inregistrare.

Sub aspectul termenului de redactare al hotararilor judecatoresti, se constata ca, in anul 2023, termenul mediu de redactare la nivelul Curtii de Apel Brasov a fost de 31,7 zile, termen identic cu termenul mediu national, iar media zilelor de redactare a fost de 18,5 zile, sub media nationala de 39,9 zile, valoare care situeaza instanta pe locul 8 la nivel national.

In anul 2023, la nivelul Curtii de Apel Brasov, durata medie de solutionare a cauzelor, pana la pronuntare, a fost de 3 luni, in cazul dosarelor penale (valoare apropiata de media nationala de 2,8 luni), respectiv de 4,1 luni in cazul dosarelor non-penale (valoare mai scazuta decat media nationala de 7,1 luni).

La Curtea de Apel Brasov, in anul 2023 incarcatura pe judecator a fost de 187,2 dosare/judecator, reprezentand o tendinta de scadere fata de anul anterior, cu 3,7 % (194,5 dosare/judecator in 2022).

In considerarea tuturor indicatorilor de eficienta, pe baza datelor statistice aferente anului 2023, Curtea de Apel Brasov se incadreaza in gradul de eficienta 'foarte eficient', la fel ca in anul 2022.

In anul 2023, volumul de activitate la nivelul Curtii de Apel Brasov si al instantelor din circumscriptia judiciara a inregistrat o crestere semnificativa comparativ cu anul 2022, atat in ce priveste numarul dosarelor nou inregistrate (crestere de 13,81%), al dosarelor rulate (crestere de 14,91%), al dosarelor solutionate (crestere de 11,12%), cat si cu privire la numarul cauzelor reportate pentru anul 2024 (crestere de 15,81 %).

Acest volum de activitate in crestere a fost gestionat in parametrii de eficienta indicati anterior, precum si in raportul de activitate al fiecarei instante arondate, in conditiile in care, la data de 31 decembrie 2023, statul de functii centralizat pentru Curtea de Apel Brasov si instantele din circumscriptia judiciara cuprindea un numar de 601 posturi (575 posturi ocupate si 26 posturi vacante, respectiv 21 posturi de judecator, doua posturi de asistent judiciar, doua posturi de grefier si un post de auditor), conducerile instantelor din circumscriptia Curtii de Apel Brasov manifestand un permanent interes in ocuparea tuturor posturilor.

in anul 2023, in realizarea obiectivului de formare profesionala continua, o parte a judecatorilor Curtii de Apel Brasov a participat la seminare desfasurate sub coordonarea Retelei Europene de Formare Judiciara – EJTN (EJTN), in cadrul programului de schimb pentru judecatori si procurori organizat in cursul anului 2023, avand astfel ocazia sa cunoasca si activitatea judecatorilor din alte state membre ale Uniunii Europene. Totodata, Curtea de Apel Brasov a gazduit doua stagii ale unor judecatori straini, specializati in solutionarea cauzelor de drept administrativ si fiscal, drept penal, drept civil, insolventa, dreptul condominiului, azil si migratiune”.


* Cititi aici raportul de activitate al Curtii de Apel Brasov pe anul 2023

Comentarii

# maxtor date 19 February 2024 19:06 +2

"complete anti-coruptie" :)

# Georgian L date 20 February 2024 10:36 -5

Cei de la CA Braşov ori au genă de torționari ori au lipsă de carte.Ăstia când nu le convine legea fac ei legi arogânduși rolu l de legiuitori.Mama lui de jurământ .Inspectia judiciară,,SIJ-ul mai sunt în funcțiune?

# analfabetii functionali (nebrasoveni) de la CAP Bv date 20 February 2024 13:38 +1

"In considerarea tuturor indicatorilor de .., Curtea de Apel Brasov se incadreaza in gradul A .."Baa,agramatilor!Maaa,aliteratilor!Poate "luand in considerare" ceva ... Vai de capu' vostru ! Un cosilier pe teme de gramatica?lb romana? nu aveti un post in plus, pt. cineva sa va traduca ? Cica, 2 olteni (parati - adica, ce nu este intre Olt si Jiu) se intalnesc sa ii dea raportu celui de-al 3 lea (tot oltean si tot parat). Unde ? In Brasov, unde V . Stoica 'cea ca e cea mai curata lb romana. Barsa, mandra (para)Oltenie ! Una mi-e ..lceanca, alta e ..hedinteanca si alta e ... steanca

# Stati oleaca, ca asta chiar are dreptate ! date 20 February 2024 19:08 0

Carevasazica propozitiunea este :"In considerarea tuturor indicatorilor de eficienta, pe baza datelor statistice aferente anului 2023,.." Mai fetitelor, : 1. cine (face ceva) in considerarea [adica, cine (banuiesc, ca ia) in considerare, ..?] ; 2. si, ce face "cine',in considerarea (adicatelea predicatu' lu' in considerarea,pi unde e? Dupe, acea mai discutem . Mai fetitelor, iar v-a bagat Dumbrava hartia si ati semnat-o ca ... judecatoresele ?

# dragos barna date 20 February 2024 19:09 0

Problema este ca ei inca fac legea si nimeni nu ii verifica ca nu o aplica. Baga oameni la inchisoare, pronunta hotarari abuzive iar SUPC doarme si Inspectia Judiciara se face ca nu pricepe ceea ce noi sesizam pentru a se deroba de a face verificarile si astfel se ajunge ca niste tortionari sa faca politie politicanestingheriti. Ex 114/62/2016+ 10 contestatii in anulare in care toti scriu lucruri traznite cum ca s-ar fi rezolvat pe fond o prescriptie a raspunderii penale ramasa pe fond nerezolvata. Poate se autosesizeaza procurorul general ca de 5 ani tot fac plangeri si nici unul nu a fost macar audiat ori era atat de simplu sa trimita cu trenul un procuror la CA Brasov si intr-o zi sa i audieze pe toti sa explice cum si unde s-a rezolvat (prin admitere sau respingere ) pe fond, urmare dezbaterilor o amarata de prescriptie a raspunderii penale Speram sa reuseasca procurorul general sa completeze schema si sa se apuce si de audieri.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.04.2024 – „Baronul Lamborghini” risca sa fie arestat 30 de zile. Propunere pentru reorganizarea parchetelor (Foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva