24 September 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

RAPORTARI FALSE PE MORTII DE COVID? – Fostul presedinte al Colegiului Medicilor Vasile Astarastoae: “Cel putin bizar OMS si autoritatile au 'uitat' sa solicite efectuarea necropsiei... Lasa loc la speculatii... Nu se doreste a se preciza cauza reala a mortii, deoarece nu se diferentiaza intre cei care au murit din cauza coronavirusului si cei care au murit din cauza altei patologii... Se incearca un experiment social global condus de o 'oculta' transnationala”

Scris de: George TARATA | pdf | print

23 April 2020 13:55
Vizualizari: 19848

Problema semnalata de Lumea Justitiei privind lipsa autopsiilor, care face posibila declararea tuturor decedatilor infectati cu coronavirus ca fiind morti din cauza de coronavirus, desi decesele ar putea fi provocate de alte comorbididtati (click aici pentru a citi), este pusa in discutie si de renumitul doctor Vasile Astarastoae (foto), fost presedinte al Colegiului Medicilor din Romania. Acesta pune intrebarea cheie: “De ce nu se fac necropsii in pandemia Covid-19?”.


 

Intr-o analiza pe aceasta problema, postata joi, 23 aprilie 2020, pe pagina sa de Facebook, Vasile Astarastoae considera cel putin bizar faptul ca Organizatia Mondiala a Sanatatii si autoritatile sanitare au “uitat” sa solicite efectuarea de necropsii. Astarastoae demonteaza teroriile conform carora autopsiile nu se pot face din cauza riscului ca personalul medical sa fie infectat sau ca nu ar exista capacitatea si logistica pentru a realiza necropsiile.

In opinia fostului presedinte al Colegiului Medicilor din Romania neefectuarea de autopsii este o mare eroare, lasand loc liber speculatiilor privind motivele pentru care nu se fac aceste necropsii. In acest sens, Vasile Astarastoae aminteste trei ipoteze, conform carora prin lipsa autopsiilor fie nu se doreste a se preciza cauza reala a mortii, deoarece nu se diferentiaza intre cei care au murit din cauza coronavirusului si cei care au murit din cauza altei patologii, dar au fost pozitivi la testare; fie nu se doreste a se dezvalui carentele sistemelor medico-sociale incapabile sa gestioneze o problema de sanatate publica; fie se incearca un experiment social global condus de o 'oculta' transnationala.

 

Iata analiza fostului presedinte al Colegiului Medicilor din Romania Vasile Astarastoae:


“In 1761, la optzeci de ani, Giovanni Battista Morgagni (25 februarie 1682 - 6 decembrie 1771) a publicat lucrarea De Sedibus et causis morborum per anatomem indagatis, care a facut din anatomia patologica o stiinta. Anatomia patologica a introdus in medicina o abordare bazata pe exactitate si precizie. Astazi, nu exista manual de medicina, care sa nu aiba (la descrierea unei boli) un capitol consistent de anatomie patologica, iar, in practica medicala, terapia (in majoritatea cazurilor) este condusa pe baza rezultatelor explorarii anatomo-patologice. Astazi, anatomia patologica poate contribui la caracterizarea unor modificari care pot fi specifice (patognomonice) pentru o anumita maladie sau generale (nespecifice) - prezente in mai multe afectiuni.

Intotdeauna, la aparitia unei noi afectiuni, pentru a stabili un protocol terapeutic eficient, se studiaza modificarile macro- si microscopice, imunologice, citogenetice etc. determinate de noua boala. Acest lucru a fost valabil pana la aparitia pandemiei COVID-19. In aceasta pandemie, avem studii cu privire la structura noului coronavirus, avem studii epidemiologice, studii clinice etc. si aproape deloc cercetari anatomopatologice. Aceasta deoarece nu s-au efectuat necropsii. Pare cel putin bizar ca OMS si autoritatile sanitare, printre numeroasele recomandari, au 'uitat' sa solicite efectuarea necropsiei la cei declarati decedati ca urmare a COVID-19.

Explicatii date de autoritati (inclusiv de cele romane):

a.Pericolul de infectare al personalului medical care efectueaza necropsia. Argumentul nu sta in picioare. Medicii anatomo-patologi si legisti sunt instruiti inca din perioada rezidentiatului cum sa procedeze (ce masuri de siguranta se aplica) in situatiile cu inalt risc biologic. Chiar in afara pandemiei, ei au lucrat cu produse biologice infectate de diferite bacterii si virusi. Au echipamente de protectie si stiu sa le utilizeze. Am lucrat peste 49 de ani in domeniu, am efectuat peste 1000 de necropsii si pot afirma ca riscul de infectare este substantial mai mic decat pentru medicii de familie, urgentisti sau anestezisti. Mai ales ca, atunci cand se face necropsia, se stie ca a fost pozitiv la testare si se pot lua masurile de diminuare a riscului. In plus, decedatul nu respira, nu tuseste, nu stranuta ca sa transmita virusul pe cale aeriana.

b. Nu exista capacitate si logistica pentru a efectua necropsiile. Poate in perioada de varf acest argument sa fie valabil. Dar nu este obligatoriu sa se efectueze necropsia absolut la toate decesele. Se poate efectua la capacitatea maxima a tarii respective. In Romania, acest argument nu functioneaza. La numarul de decese inregistrate se puteau efectua necropsia cu un efort minim. Mai mult, modul de dispersie a cazurilor permitea detasarea unui numar de anatomo-patologi si legisti in focarele epidemice.

Recomandarea de a nu se efectua necropsia la decedatii COVID-19 lasa loc liber la diferite speculatii care circula in spatiul public:

1.Nu se doreste a se preciza cauza reala a mortii, deoarece nu se diferentiaza intre cei care au murit din cauza coronavirusului si cei care au murit din cauza altei patologii, dar au fost pozitivi la testare. In acest mod se exagereaza gravitatea pandemiei, se justifica, pe de o parte, limitarea drepturilor civile (si implicit criza economico-sociala indusa), iar pe de alta parte, se amplifica profitul corporatiilor din domeniul medical.

2.Nu se doreste a se dezvalui carentele sistemelor medico-sociale incapabile sa gestioneze o problema de sanatate publica. Exista voci (din ce in ce mai numeroase) care pun decesele numeroase din spitale si asezaminte pentru batrani pe seama acestor carente. De exemplu, se afirma ca in COVID-19 nu pneumonia este pericolul maxim, ci microtrombozele si infectii asociate. Daca e adevarat, atunci tratamentul cu anticoagulante si antibiotice este indicat. Intubarea si ventilarea mecanica fac mai mult rau decat bine. In absenta unor studii anatomo-patologice consistente o asemenea ipoteza nu poate fi nici infirmata, nici confirmata.

3.Se incearca un experiment social global condus de o 'oculta' transnationala (formata din mari corporatii, oameni politici, oameni de stiinta si mass-media) care incearca sa impuna o 'dictatura politico-medicala' folosind un virus creat in laborator. Aflarea adevarului prin necropsii ar constitui o piedica pentru acest plan.

In concluzie, neefectuarea necropsiilor in COVID-19 constituie, dupa opinia mea, o mare eroare. S-a renuntat la o metoda stiintifica de fundamentare a planului de combatere a pandemiei si s-a lasat loc teoriilor conspirationiste”.

Comentarii

# un mizantrop date 23 April 2020 14:27 +21

Foarte corecta analiza domnului profesor, ca, de altfel, toate cele facute pana acum, pe aceasta tema...Avem ordinul lui Tataru, catre spitalul din Galati, de a raporta toate decesele ca fiind cauzate de covid, fara autopsie...cate culpe medicale, cate crime pot ramane nedescoperite?! Cui ii foloseste panarama asta mondiala, cine a hotarat ca omenirii trebuie sa-i fie foarte rau, ca niste scelerati sa se faca a o salva?! Toate teoriile conspirationiste par stiri locale, oricat de fantasmagorice, acum, par veridice...e prea mare bataia de joc...la noi cu bonusuri, ca politrucii de la putere sunt mai greu de indestulat...Intr-o lume normala ar fi fost anchetati toti cei ce-au facut afaceri cu statul, in perioada asta, contactele si inrudirile politice...noi ne pregatim de alegeri prin carantinarea electoratului ostil si intimidarea populatiei cu politia pe steroizi mortali...Si amaratul ala derutat tot de isterie covidica (a autoritatilor) a murit, gloantele n-aveau masca...

# un mizantrop date 23 April 2020 14:34 +4

Stiti ce nu inteleg eu? Cum, naiba, vor justifica banii sanatatii, alocati pe programe dedicate, alcatuite prin statistici sulfuroase?! Daca numarul de cancere, de hepatite, de nefropatii, de tuberculoze, ori boli grave de nutritie a scauzut (mortii fiind deturnati spre covid), cum vor justifica functionarea acestor programe in continuare, mai ales ca si covidele asta are durata de viata limitata...Cum vor functiona statisticile medicale anul asta, ne vom raporta la el ca la un an nedefinitoriu, ori, vom trage concluzia ca leacul bolilor incurabile e covidul, ca, uite, oameni condamnati, au scapat de boala, dar, ghinion, au murit de covid, dar, daca ar fi fost tratati "din pripa", scapau?!

# NM date 23 April 2020 14:43 +5

daca nici pe acest mare medic nu il credem , atunci degeaba mai traim. am simtit de la inceput ca sunt mari manevre cu minciuni in acest domeniu. nu va este ma nemernicilor sa duceti lumea in eroare si in acest moment?, mai nenorocitilor voi ati vazut ca dupa ani si ani ia venit randul chiar si ticalosului de Visinescu si la alti de teapa lui. nu uitati ca peste ani voi veti fi spanzurati in piata constitutiei. s-a terminat cu manevrele voastre de doi lei cu ciuma rosie etc.. unde sunteti ma jegosilor de la rezist, mancavar virusul sa dea dumnezeu

# tipa date 23 April 2020 16:42 -1

Nu este real ca cerințele sanitare și de carantină și alte proceduri proiectate pt apreveni răspândirea internațională a bolilor adoptate de Organizatia Mondiala Sanatatii sunt obligatorii pt toate statele membre.De altfel nicio prevedere de la art. 21 nu este obligatorie . A se vedea dispozitiile art. 22- CONSTITUTION OF THE WORLD HEALTH ORGANIZATION.De altfel obligativitatea ar fi contrara scopului declarat al Constitutiei acela de cooperare .Se merge mai mult pe recomandari insa guvernele si juristii supusi stapanirii vand gogosi poporului ce trebuie tinut in adormire.OMS NU POATE impune nici starea de urgenta guvernelor , nimic. E doar o vrajeala vanduta de guvern poporului .

# Augias date 23 April 2020 17:23 0

ALARMA MAXIMA! https://ortodoxinfo.ro/2020/04/23/vaccinarea-va-fi-obligatorie-pentru-adulti-si-copii-daca-saptamana-viitoare-se-va-vota-proiectul-de-lege-in-forma-iesita-pe-data-de-2-martie-2020-pe-sub-mana-din-comisia-de-sanatate/

# VOX. date 23 April 2020 22:18 0

SALVAREA populatiei romane ESTE : PROF. STREINU CERCEL !!! ... DA-DA-DA ... Orban este o NULITATE ca OM !!..si politic .

# nae girimea date 24 April 2020 07:46 0

@un mizantrop . Probabil ca "claims " impotriva Chinei , pe care unii vor sa o dea in judecata pt coronavirus , vor fi " per numar de cap de mort" . E folosita experienta manoasa a altor "claimers "

# escu date 24 April 2020 08:29 +1

Hai bre, fii serios. Nu v-ați prins nici acum? Este ca la revoluția anticomunistă din 1989, din România, când trebuiau să fie înregistrați peste 2 000 de morți, să justifice crimele ceaușiste, cu chiu cu vai au făcut rost în jur de 1 000. Așa și aici. Să justifice marea șmecherie farmaceutică trebuie să înregistreze toți decedații, Dumnezeu să-i odihnească, ca morți din cauză de virus. Plus, este un antrenament sau o simulare, cum vreți să-i spuneți, pentru globalizare și viitorul guvern mondial, de cum să stăpânești oamenii, speriindu-i cu virusul și punându-le botniță.

# Dorina Popescu date 26 April 2020 21:40 0

De cind am fost obligata sa stau acasa, am inceput sa ma incormez , sa inteleg ce ss intimpla Am citi zeci de articole, stiintifice, analize, pareri, arrico,e sxrisz de socio,og', psihologi......àincercat sa fac o triere si sa gasesc lovica a ceea ce ss intimpla Am inceput prin a constata pe harta jonh hopkins university, o mare foarte mare diferenta foarte ciudata intre situatia tarilor europei de vest si tarile europei de est. Apoi am vazut a in romania s au intors peste un milion dd conationali, si mi am spus ca precis asta se intimpla si in celelalte tari din eurooa d vest, din nkrdul africii si asia, insa stupoare, pe nici un canal farncofon si nici pe canalele de stiri enbleze, nu s a pomenit si nu se pomeneste nimic de asta. Ciudat. Ani de zile se vorbea despre miile de refugiati si emigranti care treceau clandestin prin marea mediterana, si chiar prin marea neagra incercind sa ajunga in tarile bogate ale europei de est, ss spunea asta zilnkc pe toate canalele.

# Dorina Popescu date 26 April 2020 21:51 0

Atunci mi a venit ideea ca unul din scopurile acestei comedii planetare numite pandemii, este curatirea de primavara a tarilor europei de vest, de emigranti, refugiatj, criminali, prostituate, hoti si tilhari, cersetori, care de frica sau pt ca nu mai puteau sa profeseze, au fost nevoiti sa intre fiecare in tara lui. Justificarile pe care ulterior au incercat sa le dea asupra acestei situatii bizare sunt atit de puerile ca nimeni nu le poate lua in serios', s a spus ca popoarele europei de est ar avea nu stiu ce gena care ne ar face mai rezistenti etc Insa nu exista nici o justificare a nr extrem de mic al bolnavilor de coronavirus isi a deceselor n tarile de nord .. Foarte ciudat

# Edelweiss - Ivory Tower Analyst date 26 April 2020 23:12 0

Dorina, am încercat Io* să sintetizez niște motive pentru care Ro a trecut lejer peste psiho-pandemia Isteriei Sculate. În cuprinsul postării ai un link către o altă ipoteză din ce în ce mai veridică: delay-ul de 2 luni dintre manifestarea efectivă a acțiunii virusului și acținea administrativă. link: https://tazmaniandemoon.blogspot.com/2020/04/t1-motive-de-saracie-pentru-care.html

# Edelweiss - Ivory Tower Analyst date 26 April 2020 23:13 0

link: https://tazmaniandemoon.blogspot.com/2020/04/t1-motive-de-saracie-pentru-care.html

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 24.09.2023 – Negocierile pe pensiile magistratilor nu s-au incheiat

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva