22 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

RASPUNDEREA MAGISTRATILOR SI COMASAREA SERVICIILOR SECRETE – Iata programul de guvernare al AUR in materie de justitie: „Raspunderea magistratilor pentru erorile judiciare, pe modelul raspunderii din sistemul medical sau din sectorul constructiilor. Accesul la functia de judecator dupa o experienta de minimum 10 ani in celelalte profesii juridice. Alegerea direct de catre populatie a judecatorilor CCR, a conducerii Parchetelor si ICCJ... Curti cu jurati... Comasarea serviciilor de informatii”

Scris de: L.J. | pdf | print

19 April 2024 11:23
Vizualizari: 4327

Alianta pentru Unirea Romanilor – partid condus de deputatul George Simion (foto) – promite, in programul de guvernare, o raspundere reala a magistratilor pentru erorile judiciare, pe modelul raspunderii profesionale existente in sistemul medical sau in sectorul constructiilor.De asemenea, platforma-program a formatiunii politice prevede ca accesul la functia de judecator sa se faca doar dupa ce candidatul a acumulat o experienta de cel putin zece ani in celelalte profesii juridice.

Totodata, sefii Inaltei Curti de Casatie si Justitie si ai parchetelor, precum si judecatorii Curtii Constitutionale a Romaniei ar urma sa fie alesi direct de catre populatie in cazul in care AUR va ajunge la guvernare.

Cu privire la serviciile secrete, AUR propune comasarea lor, la fel ca in cazul celorlalte institutii de ordine publica.

Nu in ultimul rand, programul de guvernare al partidului se refera la reintroducerea curtilor cu juri, existente in Romania inainte de instaurarea regimului comunist.


Iata programul de guvernare al AUR pentru justitie:


Domnia legii


Nimeni nu este mai presus de lege, iar legile si sistemul coercitiv nu trebuie sa incalce drepturile si libertatile fundamentale. Sustinem implicarea activa in viata Cetatii a romanilor.

Asiguram instrumentele judiciare si administrative pentru garantarea unei practici unitare si celeritate in judecarea cauzelor.

Introducem raspunderea profesionala a magistratilor pentru erorile judiciare, pe modelul raspunderii profesionale existente in sistemul medical sau in sectorul constructiilor.

Accesul la functia de judecator se va putea face dupa o experienta de minimum 10 ani in celelalte profesii juridice.

Limitam influenta factorului politic in justitie prin alegerea direct de catre populatie a judecatorilor Curtii Constitutionale, a conducerii Parchetelor si a conducerii Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Organizarea de curti cu jurati, formate din cetateni romani majori si cu capacitate deplina de exercitiu, care sa solutioneze cazurile penale grave si procesele colective sau de clasa.

Analizam, revizuim si asanam legislatia.

Sprijinim fortele de ordine si fortele armate prin acordarea unor salarii adecvate, precum si dotarea acestora cu echipamente, tehnica si tehnologii utile pentru a lupta impotriva infractionalitatii si terorismului.

Comasarea institutiilor cu atributii in ordinea publica si a serviciilor de informatii.

Stimulam efectuarea de catre fiecare cetatean roman a unui stagiu de trei luni, in intervalul de varsta 18 – 22 ani, fie in cadrul unei asociatii non-profit, fie in pregatirea militara”.


Demnitate in UE si NATO


Pe plan extern, Alianta pentru Unirea Romanilor se angajeaza sa impuna partenerilor Romaniei din Uniunea Europeana si NATO recunoasterea tarii noastre ca aliat si stat-membru cu drepturi egale. Aceasta idee presupune inclusiv includerea totala a Romaniei in spatiul Schengen.

In acelasi context, AUR promite contracararea acordurilor si a directivelor de natura sa afecteze interesele romanesti, concomitent cu respingerea tendintelor de centralizare a deciziilor la nivelul UE.

Totodata, programul de guvernare al AUR prevede protejarea si promovarea intereselor romanilor din diaspora.


Redam programul de guvernare al AUR pentru politica externa:


Romanii – demni in Europa si in lume


Scopul guvernarii in urmatorii 10 ani este sa ridice standardul de viata din tara noastra la nivelul mediu din Uniunea Europeana.

Impunem respectarea tratatelor in vigoare de catre partenerii europeni si euro-atlantici si recunoasterea rolului Romaniei ca aliat si stat membru cu drepturi egale.

Romanii sunt egali cu ceilalti cetateni ai statelor Uniunii Europene, beneficiind de toate drepturile aferente, inclusiv de apartenenta la spatiul Schengen.

Contracaram, prin toate intrumentele legale si institutionale, acordurile si directivele care pot afecta interesele Romaniei si ale romanilor.

Interesul national trebuie sa fie axul central al politicii externe a Romaniei.

Respingem tendintele de centralizare a deciziilor la nivelul Uniunii Europene.

Protejam si promovam interesele comunitatilor romanesti istorice si ale romanilor din diaspora. Totodata, stimulam relatiile diplomatice, economice si comerciale cu alte state si prin intermediul romanilor din strainatate, ca unul dintre mijloacele de mare pret ale intaririi cooperarii dintre tari”.

Comentarii

# Bravo George! date 19 April 2024 14:34 -4

Te susținem. Da îți ajute Dumnezeu!

# Notiunea de proces de clasa e geniala! Lupta de clasa? date 19 April 2024 15:24 +6

Traducerea pt class action e proces colectiv. Ce vor sa spună cu proces de clasa? Muncitori contra burghezi? :lol:

# Jiji date 19 April 2024 15:43 +20

Cum de nu i-a trecut prin cap și asta: Filmarea cu telefonul de către fiecare cetățean a ședinței de judecată la care asistă și lansarea unul canal special pe "Tik- tok" pe care să fie postate aceste ședințe. Amenajarea în fiecare sală de instanță a unui colț special, unde se vor servi mici și bere pentru participanții la procese. Amplasarea în curtea fiecărui palat de justiție a unui stâlp al infamiei de care să fie legați magistrații căzuți în dizgrația plebei, pentru ca fiecare cetățean să asigure tragerea efectivă la răspundere a acestora.

# Indignat date 19 April 2024 16:23 -6

Pt Jiji: pai, sedinta de judecata tre sa fie publica, nu vad de ce nu s-ar transmite; asta cu micii si berea nu ar fi o idee rea la cat dureaza sedintele; de stalp nu mai este nevoie, avem scurgerile de informatii din anchete/dosare si o parte a presei care are efect mai mare decat infamul stalp. Cati oameni nu au fost nenorociti in acest fel, pt a se dovedi la final ca au fost nevinovati? Deci, doua nu sunt noutati, aia cu micii este. Dar exista pericolul sa creada oamenii ca este centru de vaccinare, nu crezi?

# Cetateanul date 19 April 2024 17:48 +35

Somnul rațiunii naște monștri....sau, cu alte cuvinte, pentru apărarea dosului a tot felul de neaveniți, uscături și din genul care pot tot întreaga tagmă va ajunge la mâna unor prevederi ce azi par neverosimile. Ce uită mult prea mulți este că e vorba doar de ”când” nu și de ”dacă”! Asta așa că tot se vorbește despre infecțiune, nufărul, coteț și alte asemenea :lol:

# goguta date 19 April 2024 19:18 +25

SUPERBE propunerile!!!!!! Sugerez reinfiintarea tribunalelor poporului, care, cu manie proletara sa dea solutii in litigiile colective si penale(sic!) si invierea Anei Pauker, pentru a i se da pe maini fraiele justitiei. In rest, sa auzim de bine.

# X date 19 April 2024 19:21 +14

Gata ! Ne_am scos ! O sa avem un act de justiție de ne vom minuna și noi și întreaga omenire.

# Jiji date 19 April 2024 19:33 +4

Analizam, revizuim și asanam legislația. Asta e genială, alături de procesele de clasă. Sigur nu vor mai fi erorile judiciare care-l freacă la Comintern pe comunistul ăsta indignat.

# Jiji date 19 April 2024 20:00 +4

Indignatule s-a terminat pandemia de peste 2 ani. Știu ești dintre cei care se temeau de vaccin, ca să nu-ți crească solzi sau cine mai știe ce. Puteai să stai liniștit, mintea nu-ți scădea de la vaccin, că nu avea ce să-ți scadă.

# Crucificare date 19 April 2024 21:25 +1

Daca tot suntem la capitolul "propuneri aberante", eu propun sa fie direct răstigniți judecătorii cărora li se desființează hotărârile, dar și ala care a pierdut, și avocatul, precum și martorii adusi de ei. Aaa, si procurorul, după caz. Dar si neterminatii din parlament și guvern daca se admite vreo exceptie de neconstituționalitate. Si, mai ales, Georgel Simeon cu Haurul Balaurul lui, dacă pierde alegerile, împreună cu toți perdanți electorali. Ca și electoratul e un fel de curte de jurați, nu? Sa facem curatenie pe planetă, dacă tot e campanie electorală, ce dreaq! :o

# Indignat date 19 April 2024 21:29 0

Pt Jiji: Indignatule, virgula, s-a terminat etc. Cam asa ar fi corect pt una/unul cu minte, in speranta ca ai avea sex-sau gen, cum preferi-cert. Scurta demonstratie, restul, vanare de vant. Imi pun capul ca ai mancat mici si ai baut bere la Obor, la vaccinare! Cu siguranta, simptomele le aveai inainte de festin. O observatie: nu mai posta pe site-uri diferite cu nick-uri diferite, ceva te tradeaza! Esti atat de identificabil ca-mi vine sa rad! Revenind, in afara de raspunsul absolut pe langa tema propusa, vreo critica mai constructiva? Daca nu pricepi nici de aceasta data, iti voi face un rezumat al ideilor, temelor, cum poti intelege, nu conteaza timpul pierdut. Poate recuperam un suflet. Stii, la suflete nu conteaza lipsa discernamantului-apreciezi, sper, eleganta exprimarii!-ci inocenta! Iar tu esti chintesenta acesteia. Meriti sa fii salvat/a- cu scuzele de rigoare, cu politica asta de gen grefata pe nick-ul tau se pot genera confuzii. Asadar?

# Kim John Bun date 19 April 2024 22:26 +5

Și po******ția de unde să știe ce să aleagă și care e nivelul de profesionalism al candidaților? Adică vor fi magistrați care-și vor face campanie electorală? Ce vor promite, producții record de dosare, arestări bombă, eliminarea din sistem a unor magistrați pe care s-a pus presa ,,independentă” și ,,obiectivă”? Justiția populistă e injustiție. Pentru că tot se apropie Paștele, ne amintim cum s-a judecat cel mai însemnat proces din istorie?

# Jiji date 19 April 2024 23:32 -1

Nu prea m-ai identificat indignat îngâmfat ce ești. Înseamnă că și-au mai pus și alții mintea cu tine. Dealtfel nici nu știi ce sex sau gen am. Nici nu e de mirare având în vedere avalanșa de cuvinte fără cap și coadă din comentariul tău. Nici măcar nu-s din București, așa că nu am mâncat mici de la Obor ca să mă vaccinez. Nu văd nici o rușine în a te vaccina sau a mânca mici dacă-ți pică bine. M-am vaccinat pentru că am încredere în medici și în oameni care au ani de studii în spate, nu în toate loazele care citesc un ziar sau un articol pe net și au impresia că le știu pe toate. Am văzut că te pricepi la drept, la medicină, chiar poți salva suflete, deci un adevărat părinte duhovnicesc. Cred că știi cine-s cei care le știu pe toate. Pe alte site-uri nu intru, dar te mai prind pe aici, nu de alta dar îmi place când te enervezi. Apropo, ai apă caldă sau îți place să te scarpini?

# Raymond reddigton date 20 April 2024 01:05 +1

Sesizez putina panica , din comentarii ? Stiti ca nu va fi asa, dar tot va ia un frison....stiu ca toti magistratii sunteti cu ochii aici ! Hai ca o sa fie bine ! Nu ies astia, oricum sunt cam utopici pe program, dar ...nu ies. Deci , mergeti ca pana acum, Interesul National ! Care i ala ? Vine acelasi baiat ,ca si pana acum si vi l explica. ...relax...bussiness as usual ! Voi fiti antena pe pensii ,salarii si ochelari decontati !

# Nenea Ion date 20 April 2024 07:17 +2

Am citit articolul. Pot să vomit?

# santinela date 20 April 2024 07:26 0

Povesti de adormit copii !

# Stai olaeaca Jiji date 20 April 2024 07:30 -2

adica nu se poate filma cu telefonu si posta pe ... ce vrei tu ? Noooo creeed! Pai, ie plin netu' de toape in calduri / in crize (dupe caz). e LA LIBER PRETENE ! SA STIE TAT MAPAMONDU CE SPECIMENE JUDECA LA ROMANIA .

# Da măi Raymond date 20 April 2024 13:27 +1

Toți magistrații îs cu ochii pe luju. Articolul are 1800 de vizualizări. E panică mare. Simion are în cap mai multe reforme decât problemele justiției și ale societății în general. Chia mă gândeam că Cel de sus ar putea lua notițe după ideile lui privind organizarea judecătorească, și să le folosească la Judecata de Apoi.

# Indignat date 20 April 2024 18:36 0

Pt Jiji, indiferent de sex sau gen: nu trebuia sa precizezi ca nu esti din Bucuresti, se poate intui din felul tau de gandire.Adica provincial,superficial .In privinta micilor, daca ajungi vreodata prin capitala te sfatuiesc sa-i incerci pe cei din Popesti Leordeni.Daca ai ariciul in buzunar, ma anunti si te cinstesc. Atunci iti vei da seama daca am sau nu apa calda, nu rata ocazia.Intre timp, maturizeaza-te!Si nici precizarea ca te-ai vaccinat, se poate deduce tot din postarile tale.Revenind la articol, ideile expuse, un amsetec de necesitate, dorinta si utopie.Cuvintele sunt frumoase dar ar fi trbuit sa vina cu exemple: ce legi tre abrogate,modificate,ce propuneri noi au.De cuvinte frumoase ne-am saturat,zic.

# Legea raspunderii magistratilor date 20 April 2024 18:49 +1

Partial corect! Legea raspunderii magistratilor e necesara. Experienta de min 10 ani in profesie pentru a fi judecator, suna bine. Dar pana nu comaseaza toate serviciile intr-un singur loc, pe sistemul "pasol na turbinca", ca sa le poata controla, nu o sa vedem o astfel de lege.

# Indignatule date 20 April 2024 23:51 0

Bună logica ta de gâscă. Dacă ești din provincie și nu de pe capitală ești superficial. Nici tu nu prea ești din capitală, Popești Leordeni e mai spre Călărași așa. M-am liniștit, aveți mici buni, mai vindeți niște fier vechi și aveți de-o crăpelniță.

# Popești Leordeni date 21 April 2024 00:12 +1

Ce legi vrei să schimbe Simion? Crezi că are vreun habar care e Legea de organizare judecătorească, cea privind statutul magistraților, a CSM, a CCR, etc.? E cel puțin ciudat că după mintea ta, toți magistrații sunt praf, iar un nene ca Simion o să schimbe un întreg sistem de drept. Rămâi la micii tăi și nu uita să mergi la vot.

# Sever date 21 April 2024 00:51 +2

1.legea raspunderii magistratilor ,n-o sa se aprobe in Europa .Eventual a procurorilor si intr-o versiune nevatamatoare 2. Singura propunere , buna , zic eu , e Curtea cu juri.

# Dorin date 21 April 2024 10:58 0

Deja vei pierde pentu ca ataci functiile multor sefi din servicii. Sunt vreo 5 sau 6 directori, vreo 25 adjuncti , etc. astia nu te vor lasa Simioane

# Indignat date 21 April 2024 13:47 0

Pt 23;51 sioo;12, unul si acelasi:sa stii ca lumea, indiferent despre care vbim, nu se sfarseste la hotarul pasunii, ultima frontiera la care ai ajuns vreodata in aceasta viata!Cat priveste cunoasterea, din acest motiv exista consilieri specializati, nu tre sa stii tu, tre doar sa rumegi informatia. Stii ce zic, nu?

# Ai dreptate date 21 April 2024 16:23 0

De la Popești Leordeni începe pășunea până la Călărași. Așa cum vorbești singur (referitor la singura frontieră la care ai ajuns, pășunea), ai putea încerca să gândești singur fără consilieri. Am înțeles și chestia cu dușul, tot un consilier îl face în locul tău.

# Nu mai fi indignat date 21 April 2024 17:17 0

După vocabular cred ca tu ești cel care nu prea a ieșit din casă. Nu prea ai nimerit-o asta cu hotarul pășunii, pentru că am ajuns pe mai multe continente în lumea asta. E drept nu am ajuns pe Lună de unde ai căzut dumneata tocmai în Ilfov, la sectorul agricol care se potrivește cu pășunea. Deși nu sunt din București, având în vedere că ești de la Leordeni cred că am ajuns de mai multe ori ca tine în centrul orașului.

# Indignat date 21 April 2024 20:38 0

Am fost la o nunta, la cort, in Calarasi. Vecinul de masa, un satean. Ce crezi ca mi-a spus? Vecine, geaba ne imbracam-am fost pe mai multe continente-in costum, ne tradeaza fatza-aici, argumentele.Faptul ca stiu unde se fac cei mai buni mici nu inseamna ca stau langa gratar ci altceva: ca imi plac micii, ca stiu sa gasesc cele mai bune gratare si ca, spre deosebire de niste tarani, care au fost pe multe continente, locuiesc in Bucuresti.Si chiar nu am nevoie de consilieri, spre deosebire de tine care, pe langa acestia, ai avea nevoie si de putina minte. Nu multa, putina, cat sa dai un raspuns legat de articol, nu de ego-ul personal.Asadar, fezabila si necesara, raspunderea magistratilor. Posibila, curtea cu juri. Celelalte necesita traducere.

# Botomei Vasile,dictir in drept date 22 April 2024 04:45 0

Boto.ei Vadile, doctor in drept, spune: George Simion minte! Nu este capabil sa depuna un simplu amendament la legea de organizare a profesiei de avocat pentru abrogarea unei anomalii juridice din art 59(6) din legea 51/1995, nici dansul, dar nici-unul din parlamentarii AUR,deși dlui George Simion i-am dat personal de 4 ori amendamentul redactat, Este ridicol sa fie inventata in Rimania infractiunea de folosire fara drept a denumirilor de: avocat,Barou,unbr,prin art 59(6) din legea 51/1995, in timp ce libertatea de exprimare este garantata prin art.10(1) din CEDO prin orice mijloace de comunicare, fara interventia autoritatillor statului, iar acest tip de infractiune este interzis sa fie în dreptul național din cauza ca nu este prevazuta in dreptul international.Minte! Minte! Minte!

# Pt. Indignat date 22 April 2024 06:31 +1

Ia să vedem. În primul rând pentru curțile cu juri trebuie revizuită Constituția care e o procedură greoaie și imposibilă pentru AUR, care nu ar avea majoritatea necesară. Curțile cu juri au și ele erori judiciare și nu sunt prevăzute pentru toate procesele penale. Răspunderea magistraților există și acum, citește legea 303 din 2022, a existat și înainte 303 din 2004, însă astea nu apar la televizor. A fi țăran nu e neapărat o problemă, nici măcar un handicap. Bunul simț nu ți-l dă localitatea de baștină. Țărani (în sensul sugerat de tine) sunt destui în București și cel mai bun exemplu ești chiar tu.

# Pt. Indignat date 22 April 2024 08:20 0

E bună aia cu vecinul de masă care a fost pe mai multe continente dar îl trăda fața de țăran. Continentele alea erau de fapt niște cârciumi, sunt destule pe la noi cu astfel de nume. După preocuparea ta privind nivelul unuia sau altuia, ca la sticle sau pahare, ai fi bun de cârciumar: te pricepi la justiție, la cum ar trebui să fie lumea, etc.

# persoana "pt indignat", foarte citita, de altfel date 22 April 2024 15:31 0

brava la el / ea. ghiuzel estem ! intrebarea e legile aste 2 pe care le enumeri mata, acolo, are ceva concret in ele ? adica, cand scrii atitudinile nedemne, ai un standard a ceea ce inseamna sau este asimilat ca nedemn; ca uite, bre, e unii coledzi care se plange sa nu plece alte coledze,care face urat intre ei . Sau unde este definit si explicat: inadecvatu', reaa-credinţă (aciulea, uni scriira tractate 'ntregi) sau gravă (de la gravă neglijenţă). Cee e aia de tip (din de tip piramidal), ca orice flet care are 1 bitcoin, deja e faptuitor (bitocoinu' nefiind moneda, bre - daa nu sti, zis-a Mugurel Isarescu sapt trecuta). Ori, obstrucţionarea (activităţii inspectorilor judiciar), sau (tratament) favorabil din partea ... Bre, io d'aa scriu , las-o mai moale , ca nu sti ce scri' p'aciulea, si iese sukar, inflamatiune

# Persoană aiurita date 22 April 2024 17:09 0

Indignatul încă doarme cu capul pe masă? Nu e nevoie să-l ajuți. Bea și tu niște zeamă de varză că ești confuz rău.

# aiuritule, date 22 April 2024 20:18 0

si zici ca te-ai trezit, ma ? caci betivu' din betie, se trezeste, da' aiuritu' , din aiureala, ba !

# Indignat date 22 April 2024 22:08 0

Pt avertizorul de integritate pe stil nou. 17;09/08;20 samd:diferenta intre curtea cu juri si judecator este data de ce spune o doamna judecator intr-un articol mai sus.Anume, judecatorii sunt tinuti sa dea sentinta in limitele legii.Ori,ce stiam dar s-a probat de 33 de cand este lumea:legea o face acela care este la putere!Ei bine, juriul, format din oameni de rand, cum prefera un postac sa numeasca 99,% din po******tie, face ceva pe lege:judeca si emotional dar, in primul rand, judeca drept!De foarte mult timp cele doua notiuni au devenit antagonice.Justitia din ziua de azi, asa cum este impartita de speciali nu mai are nici cea mai mica legatura cu dreptatea! Mituitorii magistratilor isi fac legi, impotriva firii si a constitutiei iar coruptii, probabil dintr-o farama de deontologie profesionala-am glumit, ba, ce dracu!-asteapta prescriptia.Raspunderea magistratilor: in legea citata este folosita sintagma statul se poate indrepta.parca Tudorel Toader o schimbase in este obligat.

# Indignat date 22 April 2024 22:18 0

Tot pt avertizor: esti superficial! Citirea unui text si critica, sau analiza pe acesta nu echivaleaza cu decizia de a lasa vaca in porumbul unui vecin, in functie de simpatii sau antipatii.Omul doar facea o constatare apropo de purtatul costumului si fata-desigur, avea mai multa inteligenta decat unii avertizori, nu se referea la fizic ci la felul in care se purta, nefiind obisnuit cu astfel de toale-nu ca ar fi vizitat mii de continente sau galaxii.Zic sa ne intoarcem la articol, poate aici reusesti sa aduci ceva plusvaloare, altfel esti prea mic pt un razboi asa de mare. Nu este vina ta, parinti modesti, nu au inteles importanta educatiei. Daca nu te-ai vaccinat sigur rezolvi, un seral, o ff.

# Indignatule date 22 April 2024 22:55 0

Ți se potrivește vorba "e băiat bun, numai că nu îl ajută capul ". Nu trebuie prea multă școală ca să-ți dai seama că interlocutorul merită luat la mișto, pentru că e prea plin de el. Puteai și tu să facu un ff la o facultate ca lumea nu la vreo fabrică de diplome, gen SH. Ce să vorbesc cu tine despre drept, când eu îți spun ce trebuie schimbat ca să poți vorbi despre curți cu juri și tu citezi o afirmație a lui Tudorel Toader? Băi omule, Tudorel Toader nu e izvor de drept. Erted? Oricum, ciobanul Bucur poate fi mulțumit acolo unde e, are niște urmași de toată isprava.

# Indignat date 23 April 2024 08:32 0

Avand privilegiul de a fi in varsta,eu chiar am terminat doua pe bune,pe stilul de atunci,cu examene de admitere,fara locuri dedicate pe criterii ciudate.Sa vbim deci despre drept.Tu ai facut referire la una din temele din discursul aur,infiintarea curtilor cu juri, adica dorinta, eu despre raspunderea magistratilor, adica necesitate.Chiar tu recunosti ca dorinta este greu de implinit,da, trebuie modificata constitutia, treaba grea!Dar nu imposibila.Eu vorbeam despre proiectul de lege privind raspunderea magistratilor, elaborat de fostul ministru al justitiei, Tudorel Toader. Adica despre necesitate.Lucru foarte posibil, care s-a si intamplat.Numai ca alta intrebare a adus acel proiect la forma initiala a legii raspunderii, adica la cea a lipsei raspunderii magistratilor.Acum, nu prea inteleg legatura cu redactarea unui proiect de lege, in fapt o modificare a celui in vigoare cu izvoarele legii!Cu scuzele de rigoare, tu nici macar un ff la privat-daca o exista asa ceva-nu ai urmat.

# Pt. Indignatul date 23 April 2024 08:38 0

Părinții mei nu au fost modești și au înțeles viața și importanța educației. Nu a fost nevoie să mă trimită la școală, că m-am dus singur. Ai tăi ce au făcut pentru tine, în afară să-ți facă noduri la picioare ca să ai și tu genunchi? Te-ai trezit îmbrăcat la costum și ți-ai dat seama că nu ai moaca potrivită și atunci ce ai făcut? Ți-ai băgat degetele în nas? Se vede din avion că nu prea ai dat pe la școală, bine că ai televizor. Mă gândesc că ai și telefon sau intri pe internet de la căminul cultural?

# Indignat date 23 April 2024 08:49 0

Daca ai fi facut ceva in sensul acesta ar fi trebuit sa intelegi un lucru simplu, si anume acela ca vremurile pe cand izvoarele dreptului erau mos majorum si morala au apus de ceva vreme.Societatea a evoluat, au aparut domenii noi, care nu pot fi reglementate nici de obicei-fiind noi-si nici de morala.Pe de alta parte, sa-ti spun de unde am stiut ca habar nu ai cu ce se mananca dreptul:daca ai fi avut habar, aveai dezlegarea chiar in codul civil, care spune care sunt izvoare de drept:legea, uzantele si principiile generale ale dreptului. Si ordinea in care se aplica in judecarea sau reglementarea diferitelor spete, situatii. Intr-un fel ai si tu dreptate, cel care propune o lege este doar initiator, legea in sine este izvor de drept.Si asta este doar o parte in a cataloga sursa dreptului, diferind in functie de sistemul de drept practicat de fiecare stat. Noi, de exemplu nu avem precedentul dar putem considera ca jurisprudenta a devenit o astfel de sursa,intoate cele trei forme.

# Indignat date 23 April 2024 08:55 0

Adica obligatorie in virtutea legii, in completarea acesteia sau impotriva acesteia. Cred ca este suficienta aceasta mica lectie moca, daca mai vrei, costa. Si sunt scump, sa stii.Uite, iti lansez o provocare: cum interpretezi tu sintagma in virtuea legii? bineinteles, si cu explicitarea metodei de interpretare-sau a metodelor-folosita/folosite. Ceva usor,asa, ca pentru un profan.

# Blabla date 23 April 2024 11:56 0

La fel ca la constructii? Bun asa

# Pt. Indignat date 23 April 2024 12:59 0

E bine că mi-ai lăsat părinții în pace. E bine că ai început cu Codul civil și cu niște adagii latine. Nu am nevoie de seminarii online de la un superficial care a citit prefața unor cărți de drept. Dacă ai auzit de Ulpian, un mare jurist al Romei, de la el încoace dreptul a fost împărțit în public și privat. Dreptul civil cum ar fi după tine? Curțile cu juri nu soluționează litigii civile. Constituția e legea fundamentală, apoi mai apar celelalte printre care și Codul civil. Dacă vrei Curți cu juri adresează-te legiuitorului constituțional. Hai că ajunge pe azi. Dacă o să am nevoie de sfaturi să trec pe la Popești Leordeni sau mai bine mă duc pe Kogălniceanu la Facultatea de drept sau la INM? Cred că o să aleg varianta a doua.

# Indignat date 23 April 2024 14:02 0

Stii sceneta aia cu mazarea, frumoasa, verde..?Sari de la izvoarele legii la curtea cu juri, ai o obsesie. Inainte sa treci pe la INM zic sa mergi totusi prin Kogalniceanu, nu cred ca angajeaza portari la dincolo. Asta, daca nimeresti. Bucurestiul este mare, complicat. Un sfat:nu mai folosi glume de birt satesc, te tradeaza. Vezi ca sunt unele mai noi si mai reusite prin revistele de rebus, sudoku, integrame. Cum ramane cu virtutea legii?

# Pt. Indignat date 23 April 2024 15:04 0

Mă întrebai data trecută ce părere am despre curțile cu juri. Apoi te-ai apucat să mă înveți Codul civil, că ai citit și tu primele articole. De ce nu mai sunt locuri de portar la INM? Le-ai ocupat tu?

# Indignatule date 23 April 2024 16:45 0

Ia să vedem. Daca ai 2 facultăți terminate pe bune, de ce îți pierzi vremea cu unul care, în opinia ta, nu a terminat niciuna? Pe vremea împușcatului și Ștefan Gheorghiu era considerat un fel de facultate. Deci asta e una și a doua cred că e IEFS-ul, adică Facultatea de Tumbe. A mai rămas virtutea legii, din câte litere e? Pentru integrame te interesează, nu?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.05.2024 – Minune mare: Bosoc a dat pronuntare!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva