8 December 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

REMARCABIL – Nu a vrut sa-si lege numele de condamnarile din „Dosarul examenelor fraudate de la INM”. Procurorul Dragos Nestor a refuzat sefia Parchetului Tribunalului Bucuresti, care ii revenea ca urmare a condamnarii definitive la inchisoare a procurorilor Sterian Guli, Gabriela Ghita si Eugen Cojocaru. Dragos Nestor a trimis cererea de renuntare la CSM, la doar trei zile dupa condamnarea definitiva. Despre Nestor se vehicula ca DNA a actionat pentru a-l mentine sef la Parchetul Capitalei

Scris de: Razvan SAVALIUC | pdf | print

25 March 2014 16:11
Vizualizari: 10115

Un gest remarcabil, care poate insemna ca procurorul criminalist Dragos Nestor (foto) care trebuia sa preia sefia Parchetului Capitalei - dupa data de 10 martie 2014 cand Completul de 5 al ICCJ condus de judecatoarea Cristina Tarcea, a dat condamnarile definitive in „Dosarul examenelor fraudate de la INM” - nu crede in legalitatea acestor condamnari si nu vrea sa-si lege cariera profesionala de aruncarea in inchisoare a contracandidatului sau. Amintim ca la 10 martie 2014, ICCJ a pronuntat in „Dosarul examenelor fraudate de la INM” instrumentat de DNA urmatoarele condamnari:

- Eugen Cojocaru – fost procuror PICCJ: 3 ani de inchisoare, cu executare;

- Gheorghe Dumitru – fost procuror la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Pitesti: 3 ani de inchisoare, cu executare;

- Gheorghe Cerbeanu – fost judecator la Tribunalul Valcea: 2 ani si 6 luni de inchisoare, cu executare;

- Gheorghe Bucur – notar, fost judecator ICCJ si fost membru al CSM: 2 ani si 6 luni de inchisoare, cu executare;

- Gabriela Ghita – fost Procuror General adjunct al Romaniei: 2 ani de inchisoare, cu executare;

- Sterian Guli – fost prim procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Urziceni: 2 ani de inchisoare, cu executare.


CSM a luat act de renuntarea lui Dragos Nestor

La doar trei zile de la condamnarile din acest dosar, mai precis la 13 martie 2014, CSM a decis invalidarea rezultatelor concursurilor derulate in perioada 28 octombrie – 25 noiembrie 2007, castigate de procurorul Sterian Guli (condamnat definitiv) pentru functia de prim-procuror al Parchetului Capitalei si de catre procurorul Dumitru Gheorghe (condamnat definitiv) pentru functia de procuror general al PCA Pitesti. Concomitent, CSM a decis validarea rezultatelor urmatorilor clasati. Respectiv validarea rezultatelor pentru Dragos Nestor (care obtinuse nota 7,62) si care urma sa preia functia de prim procuror al Parchetului Capitalei si pentru Ion Ristea (al doilea clasat dupa Dumitru Gheorghe.

Imediat, procurorul Dragos Nestor, care activeaza in prezent la Parchetul Capitalei, a trimis o cerere la CSM prin care a anuntat ca renunta la valorificarea rezultatului obtinut de el la concursul din 2007. Ca atare, CSM a emis Hotararea 214 din 13.03.2014 a CSM prin care a decis: „Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, dupa suplimentarea ordinii de zi a acestei sedinte, a luat act de renuntarea domnului NESTOR DRAGOS, procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti, la valorificarea rezultatului obtinut la concursul de numire în functii de conducere din perioada 28 octombrie – 25 noiembrie 2007, pentru functia de prim-procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti.

Precizam ca la concursul din 25 noiembrie 2007, procurorul Dragos Nestor (fost sef al Parchetului Capitalei) a pierdut cu nota 7 examenul pentru sefia aceluiasi parchet, in fata contracandidatului Stelian Guli, care obtinuse o nota de 9. Din cauza acestui fapt, multa vreme s-a zvonit pe culoarele parchetelor ca „Dosarul examenelor fraudate de la INM” ar fi fost facut de DNA cu scopul de a-l mentine cu orice pret in functie pe Dragos Nestor. Gestul recent al lui Dragos Nestor, de a renunta la sefia unuia dintre cele mai importante parchete din tara, releva ca acesta nu vrea sa-si lege numele de aceste condamnari si, mai mult, ca probabil nici nu crede in aceste controversate condamnari. Gestul lui Nestor infirma definitiv zvonurile privind o actiune a DNA in favoarea sa.

* Cititi aici Hotararea CSM 214/2014 prin care s-a luat act de renuntarea procurorului Dragos Nestor

* Cititi aici motivarea sentintei de la fond, din „Dosarul examenelor fraudate de la INM”, emisa de judecatorii ICCJLuminita Zglimbea, Ionut Matei si Mirela Sorina Popescu

Comentarii

# magister date 25 March 2014 17:49 +7

Un gest normal in contextul in care niste oameni au ajuns la inchisoare in mod foarte neclar, as zice eu

# DOREL date 25 March 2014 20:33 +6

Pai, daca citim hotararea, gestul lui Nestor Dragos spune tot ce mai era de spus. Bravos ICCJ, halal sa-ti fie ! Si, b): totusi, pana cand ?  

# Fara numar date 26 March 2014 09:18 +2

Fara numar !

# Cine urmeaza ? date 26 March 2014 09:21 +2

Enervantul de V.V.Ponta care are obraznicia sa fie primul in sondaje.

# Marian date 27 March 2014 09:07 +3

E interesant. Daca cititi cu atentie declaratiile martorilor veti vedea ca Robert Cazanciuc si Dragos Dumitru (la acea vreme director adjunct la INM se ocupa de examene de promovare) au niste declaratii ciudate. In preambul: sotia lui Dumitru era la acea vreme grefiera lui Papici. Cojocaru si Cazanciuc nu se inghiteau, deci nu aveau intalniri si discutii pe holurile PICCJ. Dar, Dumitru putea sa afle ca in octombrie s-a dat liber la interceptari (de la DNA?). Ca atare, el l-a sfatuit pe Cazanciuc sa fie atent. Acesta, in noiembrie se duce si se preda lui Kovesi in speranta ca va scapa. Ceea ce s-a si intamplat. Dupa aceasta se intelege cu Dumitru sa renunte la comisie. Renuntarea se poate face in scris printr-o cerere la CSM. Deci, discutia lor personala era inutila in scopul renuntarii la comisie. A avut ca scop punerea lor de acord. Finalul il vedeti in sentinta. Dar, Dimitru Dragos este astazi recompensat de catre Robert Cazanciuc prin trimiterea in Franta ca magistrat de legatura.

# Marian date 27 March 2014 09:13 +3

Mai mult, Dragos Dumitru a fost trimis in Franta dupa ce o alta doamna procuror castigase prima selectie. Dar prietenul ministru a anulat concursul respectiv, chiar dupa ce anuntase ambasada Frantei si alte institutii despre cine va urma sa fie noul magistrat de legatura. Nu conteaza pentru o cauza buna! Anulam concursul si-l trimitem pe Dumitru ca sa fie depare de noi, dar multumit de noua pozitie. In timpul primei selectii acesta batea pe la usile MJ ca sa fie trecut in cartile bune. Si a fost. 

# ADEVARUL date 27 March 2014 09:32 +1

POATE CA SI D-NUL DRAGOȘ A BENEFICIAT DE ACELASI REGIM INFRACTIONAL DE ADMITERE-CORECTARE SI NOTARE,ORI ACEST INDIVID,LESINAT,NU S-A CONSIDERAT INDREPTATIT,COMPETENT SI LA LOCUL LUI SI NU SI-A ASUMAT RESPONSABILITATEA DE A MOBILIZA COPOII STATULUI ROMAN PE URMELE INFRACTORILOR...CARE AZI ÎL CONDUC...BINE.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 7.12.2022 – Judecatori noi la Inalta Curte

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva