20 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

REZULTATE FINALE LA ADMITEREA LA INM – Institutul National al Magistraturii a publicat lista cu rezultatele definitive ale concursului de admitere la INM din sesiunea iunie-octombrie 2015. Cei 140 de viitori magistrati au fost admisi dintr-un total de 216 candidati care au obtinut medii de trecere. Cea mai mare medie a fost 8.815, iar cel mai mic punctaj a fost de 7,643 (Listele)

Scris de: E.D. | pdf | print

7 October 2015 14:57
Vizualizari: 15831

 

Concursul de admitere la INM a ajuns la final. Institutul National al Magistraturii a facut publice rezultatele definitive obtinute de candidati la concursul de admitere la INM din sesiunea iunie-octombrie 2015, organizat pentru ocuparea a 70 de posturi de judecator si 70 de posturi de procuror.


Trebuie precizat ca cei 140 de candidati absolventi ai facultatii de Drept care vor putea urma cursurile INM pentru a deveni judecatori sau procurori au fost selectati dintr-o lista finala de 216 candidati care au obtinut medii de trecere, de 7, departajarea facandu-se in functie de medie.

Astfel, cea mai mare medie de admitere a fost de 8.815, iar cel mai mic punctaj a fost de 7,643. Cea care a obtinut nota 8.815 este Amelia Babuta care si-a depus candidatura la Tribunalul Neamt, in timp ce ultimul candidat admis a fost Andreea Lucretia Vilau, inscrisa la Tribunalul Bucuresti, care a obtinut media finala 7,643.

De mentionat ca spre deosebire de alti ani, in acesta sesiune mediile de admitere au inregistrat o scadere, in conditiile in care punctajul maxim din acest an era in trecut un punctaj mediu. Motivul poate fi dat de slaba pregatire a candidatilor, ceea ce este ingrijorator pentru cei care vor fi viitori magistrati sau de dificultatea ridicata a subiectelor. Acest aspect ar trebui suspus unei analize in cadrul INM sau daca nu chiar public.

In concursul de admitere la INM au fost admisi initial nu mai putin de 3.267 candidati absolventi ai facultatilor de Drept, tot atatia sustinand si prima proba eliminatorie de tip grila de verificare a cunostintelor juridice. In urma acestei probe, doar 425 au fost admisi, iar in final doar 421 s-au prezentat la testul grila de verificare a rationamentului logic si, mai apoi, proba interviului.

Urmatorul pas pentru candidatii admisi

Conform procedurii, candidatii declarati admisi vor trebui sa faca dovada indeplinirii conditiei de buna reputatie, sens in care vor trebui sa depuna la tribunalele la care s-au inscris s-au la parchetele de pe langa acestea, in termen de 10 zile de la data publicarii rezultatelor definitive o serie de documente.

Mai exact, cei 140 de candidati admisi trebuie sa depuna urmatoarele documente:

-curriculum vitae care sa cuprinda datele de identificare, datele de stare civila, datele cu privire la studiile absolvite si locurile de munca anterioare;

-caracterizarea de la ultimul loc de munca sau, dupa caz, caracterizarea de la unitate de invatamant absolvita, pentru candidatii care nu au fost anterior incadrati in munca, care sa cuprinda inclusiv mentiuni privind existenta ori inexistenta unor eventuale sanctiuni disciplinare

-adeverinte eliberate de primarii si/sau, dupa caz, de administratiile financiare de la domiciliile avute in ultimii trei ani anterior datei sustinerii primei probe din cadrul primei etape a concursului, din care sa rezulte, daca este cazul, natura si tipul contraventiilor comise si sanctiunile contraventionale aplicate in acesta perioada

-declaratia pe proprie raspundere privind precizarea domiciliului avut in ultimii 3 ani anterior datei sustinerii primei probe din cadrul primei etape a concursului

-orice alte inscrisuri pe care le considera relevante pentru verificarea indeplinirii conditiei bunei reputatii.

*Cititi aici rezultatele finale ale concursului de admitere la INM

 

 

 

 

 

Comentarii

# golanel date 7 October 2015 17:06 +2

Si mai trebuie sa depuna si ce grad au in structura" campului tactic" si cvul mamei sau tatalui magistrat in functie.Este foarte "corect" examenul.Astept numai minusuri de la cei vizati."Adevarul este dincolo de noi citatul din X files.

# Herta date 7 October 2015 18:19 +9

Candidatul care a avut 90 de puncte le cunostinte juridice 80 la rationamentul logic a fost respins la interviu.Adica este primul la partea obiectiva a examenului si este respins la proba la care obiectivismul lipseste cu desavarsire.Cine ii examineaza oare pe acesti examinatori ?

# Muntean Traian-Nicolae date 7 October 2015 21:33 +2

Din cei respinși se pot alege ”specialiștii DNA”. Testul trebuie să cuprindă cel puțin următoarele puncte: Primul: cum se face un ”flangrant” să nu reușească. Doi: cum să NU facem percheziție la ”morman”. Trei: Cum se închide un dosar când apar literele PDL (sau PNL, după caz). Patru: etc. 

# dexit date 8 October 2015 09:47 0

Examen trucat ca si cel de la mister florea cu al sau barou de spagari. Diferenta este ca aici intra aservitii serviciilor in timp ce la florea sunt admisi condamnatii penali si patronii de buticuri.

# Briciu date 13 October 2015 09:43 0

Daca ocaricatura demagistrat ca Danilet a facut trierea inseamna ca justitia merge pe mani bune.Justitia de caricaturi din astea are nevoie gen Morar,Kovesi Stanciu,Zegrean cel muscat de oaie de behaie ca o oaie capchietă.Sper sa va vina rindul pentru cite ati facut acestei natiuni.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 19.05.2024 – Dosarul 10 august a nimerit la un judecator #rezist

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva