21 March 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

S-A SATURAT – Suspendat din CSM si trimis in judecata de procurorii DNA dupa ce i-a cerut Oanei Haineala demisia, Adrian Toni Neacsu se pregateste sa dea roba de judecator pe cea de avocat. Neacsu s-a inscris in examenul de primire in profesia de avocat, organizat de Baroul Bucuresti (Listele candidatilor)

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

29 August 2013 17:47
Vizualizari: 8456

 

Suspendat din functia de judecator si membru CSM, trimis in judecata de procurorii DNA dupa ce a indraznit sa ii ceara demisia Oanei Haineala si parasit de cei cu care ani de zile a facut echipa, inclusiv in Consiliu, Adrian Toni Neacsu (foto) se pregateste pentru o noua etapa. Peste foarte putin timp, Neacsu va schimba roba de judecator cu cea de avocat.


Numele judecatorului Adrian Toni Neacsu se regaseste pe lista candidatilor care indeplinesc conditiile de primire in profesia de avocat, in vederea dobandirii titlului profesional de avocat definitiv, care urmeaza sa sustina examenul in sesiunea septembrie 2013.

DNA a pus ochii pe Neacsu dupa ce judecatorul a denuntat jocurile din CSM si a cerut demisia Oanei Haineala

Decizia de a intra in avocatura nu este deloc surprinzatoare in conditiile in care au trecut mai bine de patru luni de cand fostul membru CSM, Adrian Toni Neacsu, a fost suspendat din functie. Dupa cum se stie, Neacsu a fost trimis in judecata de procurorii DNA, in data de 25 aprilie 2013, pentru participatie improprie la infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, fals intelectual, participatie improprie la infractiunea de uz de fals si fals in inscrisuri sub semnatura privata. Alaturi de Neacsu, DNA l-a trimis in judecata si pe fostul sofer al acestuia, Gabriel Angel Rosca, sub aceleasi acuzatii. Procurorii anticoruptie l-au acuzat pe Neacsu ca a incasat in mod nejustificat 66.942 lei, reprezentand venituri din salarii si asociate, aferente unui numar de 48 de zile in care a absentat nemotivat de la serviciu. DNA sustine ca pentru a incasa acesti bani, Neacsu ar fi falsificat zece documente justificative. DNA a omis insa sa o puna sub invinuire pe fosta presedinta a CSM, judecatoarea Alina Ghica, ea fiind cea care a semnat pretinsele deconturi false ale lui Neacsu. Motivul: Ghica nu ar fi stiut ca deconturile sunt false atunci cand le-a aprobat la plata!

Coincidenta sau nu, judecatorul a fost pus sub invinuire la scurt timp dupa ce a cerut demisia Oanei Haineala din fruntea CSM, denuntand jocurile facute in interiorul Consiliului cu ocazia alegerilor pentru noua conducere.

Impotriva lui Adrian Neacsu a dat declaratii la DNA chiar si judecatorul Cristi Vasilica Danilet, prieten de-o viata cu acesta, care nu a mai tinut cont proiectele comune in care s-au angajat. Dezvaluirea a fost facuta chiar de Adrian Toni Neacsu, care a afirmat pe forumul magistratilor, ca in timpul prezentarii materialului de urmarire penala, in dosarul de complicitate la abuz in serviciu intocmit de procuroarea Mariana Alexandru, a gasit si declaratia de martor in acuzare a lui Danilet. Tot pe forumul magistratilor, judecatorul a confirmat si ca acelasi Cristi Vasilica Danilet a depus pe baza de proces verbal de predare-primire un teanc de mailuri private ale unor judecatori, din grupul de discutii in care era angrenat si Neacsu.

Revenind la concursul de primire in profesia de avocat sesiunea 2013, Baroul Bucuresti a facut publice listele cu candidatii inscrisi in examenul de admitere in profesia de avocat stagiar sau de dobandire a titlului de avocat definitiv.

Potrivit Hotararii UNBR nr. 713/29.06.2013 pentru sustinerea examenului de admitere in profesia de avocat sesiunea septembrie 2013, candidatii vor sustine examene la Drept civil, Drept procesual civil, Drept penal si Drept procesual penal.

Conform calendarului stabilit de UNBR, prima proba din concurs se va desfasura in data de 16 septembrie 2013.

Prezentam programul examenelor:

"-Luni, 16 septembrie 2013 - proba scrisa tip grila pentru candidatii care vor dobândi calitatea de avocat stagiar;

-Miercuri, 25 septembrie 2013 - proba scrisa la disciplinele: Drept civil si Drept procesual civil (doua teze distincte), pentru toti candidatii;

-Joi, 26 septembrie 2013 - proba scrisa la disciplina Organizarea si exercitarea profesiei de avocat, pentru toti candidatii;

-Vineri, 27 septembrie 2013 - proba scrisa la disciplinele Drept penal si Drept procesual penal (doua teze distincte), pentru toti candidatii".

 

*Cititi aici lista candidatilor care indeplinesc conditiile de primire in profesia de avocat, in vederea dobandirii titlului profesional de avocat stagiar din sesiunea septembrie 2013

*Cititi aici lista candidatilor care indeplinesc conditiile de primire in profesia de avocat, in vederea dobandirii titlului profesional de avocat definitiv din sesiunea septembrie 2013

Comentarii

# Saturat sa nu poata gasi iesirea date 29 August 2013 18:35 -2

Ei Bibicule, daca ai avut tendinte de capatuiala si nu te-ai putut abtine, bineinteles ca te-au prins baietii si te-au facut pe la dintisori. Ei, ce spagi faceai tu la analiza cererilor de transfer , detasare, etc. Te dedulcisei la diurne si decontari in fals din banii publici. Acum daca nu ai ce explicatii sa dai pune mana pe lopata ca intelectul nu te ajuta sa promovezi examenul de intrare in Barou. La puscarie Bibicule, la puscarie cu tine.

# DNA pe Viorel Georgeana cand o intrebati date 29 August 2013 18:43 +8

De ce nu intreaba DNA si pe Viorel Georgeana de la Judecatoria Ploiesti cam cum e cu decontarile. Desi nu vine decat cateva zile pe la serviciu deconteaza integral cheltuielile de transport Bucuresti Ploiesti si retur. Alo DNA, pe Viorel Georgeana de ce nu o intrebati cate zile s-a prezentat efectiv la serviciu in ultimii 2 ani ( la judecatoriile Mizil si Ploiesti ) si cate cheltuieli de transport a decontat. Sau doar in cazul lui Neacsu v-a apucat curiozitatea.

# DNA, pe Viorel Georgeana cand o intrebati date 29 August 2013 18:41 +8

De ce nu intreaba DNA si pe Viorel Georgeana de la Judecatoria Ploiesti cam cum e cu decontarile. Desi nu vine decat cateva zile pe la serviciu deconteaza integral cheltuielile de transport Bucuresti Ploiesti si retur. Alo DNA, pe Viorel Georgeana de ce nu o intrebati cate zile s-a prezentat efectiv la serviciu in ultimii 2 ani ( la judecatoriile Mizil si Ploiesti ) si cate cheltuieli de transport a decontat. Sau doar in cazul lui Neacsu v-a apucat curiozitatea.

# un nene date 29 August 2013 18:54 +6

Succes Tony Neacsu! Este de apreciat indarjirea cu care nu te lasi doborat. Sa speram ca, din momentul tau de umilinta, vor invata si judecatorii actuali si viitori membri CSM care este rostul lor acolo. Nu de alta, dar mai ieri au votat completarea legii 303/2004 si nu vad nicio reactie din partea judecatorilor, AMR sau a vreunui membru CSM, desi o sa devina lege si o sa li se aplice.

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 29 August 2013 19:04 +1

pentru un nene//invata pe dracu,nu i/ai vazut ca ei sustin cu tupeu prostii ca/s 99,06 necorupti!!!!!si dubele/s pline si nu cu toti!!!!cind vor merge spre tribunale cu bilele de picor caci nu vor mai avea dube abia atunci ma gindesc eu ca 50% din coruptia din parchete si justitie a fost eradicata.cesemul limbricului au ajuns ca anaerobii astia sa se spele ca in masina albalux3 nenorocirea/i ca nu/i destul clor sa/i si termine si mai ramin oua pe rufe si reapar

# ioan date 29 August 2013 19:57 +2

Incep sa cred ca astia din Barou au o conditie de intrare in Barou, sa fii urmarit penal, condamnat si puscarias. Zilnic aud ca sunt ba una ba alta, in ce tara traim sa auzi ca avocatu este puscarias?

# ioana,ioane date 30 August 2013 10:48 +1

Nu ai aflat pana acum?

# pgr date 29 August 2013 20:06 +6

...stai să vezi dacă trece de examen...au mai fost şi anul trecut câţiva judecatori care nu prea le mai ştiau cu codurile şi...au picat... 

# nu stiu date 29 August 2013 20:23 +14

...ce a facut asta vara Neacsu, dar stiu sigur ca gunoiul de Danilet a facut mai multe si e mult mai vandut. Ce caracter poti sa ai sa te duci cu teancuri de mailuri PRIVATE ca sa iti infunzi prietenul care a avut o incredere nemarginita in tine? Ce caracter poti sa ai sa te oferi singur marot al acuzarii? Un lucru e cert. Peste ani de Neacsu, cu toate minusurile lui, veti mai auzi. Peste Danilet se va asterne o tacere penibila. Cum penibila i-a fost orice iesire si continua sa ii fie cand se agita ca din tusiera facandu-se se pare ca nu a fost REVOCAT!

# chiar ca nu sti date 30 August 2013 10:50 -2

De unde atata optimism la tine, iti mai trebuiesc 23 de ani ca sa te lecuiesti?

# PTR. NECUNOSCATORI date 29 August 2013 20:24 +2

Marot este denumirea neomologata insa a martorilor DNA :D

# recompensa date 29 August 2013 21:54 -5

nenea toni neacsu nu vrei sa fim amici?poate imi dai si mie subiectele de la nea florica ca nu prea am bani de spaguta la baroul infractorilor. hai bre ca promit solemn ca nu le dau si alora de la DNA . aia de la DNA nu merita  sa fie avocati ca ti-au arestat colegii in masa , numai pe judecatorii servili si umili ii primim, adica pe toti cei care stau ca maimutica sluj in fata mariei sale, regele baroului si imparatul unbr .

# rusine,de trei ori rusine date 30 August 2013 10:55 0

vrei sa sa spui ca sistemul de justitie este un sistem mafiot, (am inteles din presa ca structura se aplica doar in politie) ?

# rusine,de trei ori rusine date 30 August 2013 10:58 -2

vrei sa sa spui ca sistemul de justitie este un sistem mafiot, (am inteles din presa ca structura se aplica doar in politie) ?

# intrebare date 30 August 2013 10:29 +4

DE CE NU SE FACE PROCUROR???? Invers nu merge???

# buna intrebare date 30 August 2013 10:57 +1

dezvolta...

# dezvolt date 30 August 2013 16:36 +4

pentru ca a fost suspendat din magistratura!! de aia nu se face procuror. Pentru ca si procurorii sunt magistrati! Adica, iubiti si caini vagabonzi! =))

# Av.Popa T. Nicolae - Tulcea date 31 August 2013 18:11 +1

Mai castiga \"traditionalii\" un om influent care va incetateni si legitima in sistemul actual jurisdictional acele prevederi neclare ale celor cu atributii in domeniu conform art.48 alin.2 siart.57 alin.2 din Legea nr.51/1995. Or, sa se lupte pentru a castiga teren fata de \"Asociatia\" dl. Bota Pompiliu, care a infiintat legal barouri de avocatura pe fondul nerespectarii prescriptiei art.14 din Decretul Lege nr.90/1990/28.02.1990?

# hahaha date 31 August 2013 20:23 +4

in baroul spagarilor isi gasesc locul toti clientii \"buni\"  care sunt considerati utili cauzei lui Florea. pai ce credeti ca examenele alea trucate sunt pentru oamenii cinstiti? sa fim seriosi, in tara asta asta avocatura este putregaiul principal si justitia prin unii magistrati se pare ca se contamineaza.

# av.trad. date 1 September 2013 11:53 0

Mai haha-ule ,da-mi un singur exemplu ca in UNBR Florea,la examen, se intra cu spaga.Ma refer la ultimii ani si nu la vremurile lui Zamfirescu.Eu am dat examenul la INPPA Bacuresti si mi-au corectat lucrarea (una dintreele) la INPOPA Craiova.De restul nu stiu unde au fost corectate.Acum spune-mi tu,cum as fui putut eu organiza darea spagii din moment ce nu stiam unde mi se vor corecta lucrarile?

# 992 date 1 September 2013 12:42 +1

Uite niste exemple despre corectitudinea ce se presupune ca ar exista in UNBR Florea. Retine, sunt doar cateva exemple date de jurnalisti. Se fura intre ei ptr. a pune mana pe shpagi. Tu esti naiv, ipocrit sau platit sa sustii ceva contra realitatii. http://www.luju.ro/avocati/barouri/alba-neagra-la-examenul-de-admitere-in-baroul-bucuresti-dupa-contestatie-peste-200-de-candidati-au-primit-note-umflate-chiar-si-cu-trei-puncte http://www.luju.ro/avocati/barouri/exclusiv-alegerile-de-la-baroul-bucuresti-vor-fi-atacate-in-instanta-in-vederea-anularii-lor-pe-motiv-de-frauda http://www.luju.ro/avocati/barouri/stupefiant-iata-dovada-ca-alegerile-la-baroul-bucuresti-au-fost-fraudate-buletine-de-vot-inseriate-perfect-valabile-si-buletine-trase-la-xerox-aruncate

# av.trad.pt.992 date 3 September 2013 11:21 +1

Sa concluzionez ca hahaha este 992?Nu ma intereseaza dar exemplele date n u se refera la spaga ci la niste contestatii la examen si la alegerile din Baroul Bucuresti.Am cerut exemple concrete de spaga.

# Raul date 3 September 2013 11:43 -2

Omule, esti de rea credinta ca sa nu folosesc alti termeni mai duri. Ce exemple concrete de spaga vrei ?! Faptul ca se intra, mai ales pe spaga de zeci de mii de euro, e de notorietate !!! Grav e ca niciun mafiot traditional n-a fost condamnat(nici macar trimis in judecata n-a fost) pentru asa ceva si nici nu va fi atata vreme cat procurorii si judecatorii au rude printre \"traditionali\" sau acestea vor sa acceada in casta mafiota fara probleme !

# Raul date 3 September 2013 11:45 0

Omule, esti de rea credinta ca sa nu folosesc alti termeni mai duri. Ce exemple concrete de spaga vrei ?! Faptul ca se intra, mai ales pe spaga de zeci de mii de euro, e de notorietate !!! Grav e ca niciun mafiot traditional n-a fost condamnat(nici macar trimis in judecata n-a fost) pentru asa ceva si nici nu va fi atata vreme cat procurorii si judecatorii au rude printre \"traditionali\" sau acestea vor sa acceada in casta mafiota fara probleme !

# Recomandarile din doctoratul Botomei adoptate de Guvern date 1 September 2013 14:49 -1

Dr vasile Botomei transmite felicitari premierului Victor Viorel Ponta cu ocazia preluarii in modificarea Legii 303/2004 a recomandarilor stiintifice din  teza dr.Vasile Botomei. Vezi aneza 22 si 23 din teza dr.Botomei Vasile, publicata pe site-ul de aplicatie practico-stiintifica www.unbr.info; www.baroulbacau.ro si  www.botomeivasile.ro. Mai sunt elemente de modificare ale Legii 303/2004 privind raspunderea magistratilor, care sunt avute in vedere pentru completarile si modificarile ulterioare ale acestei legi. Lectureaza draga cititorule aneza 22 din doctoratul Botomei Vasile si vezi ce este bun pentru judecatori, procurori dar mai ales pentru justitiabili aprobat a se introduce in lege de toti universitarii in drept administrativ din Republica Moldova dar si de referentii oficiali si referentii suplimentari universitari romani.  

# Tache Farfuridi date 1 September 2013 19:58 0

Du-te Tony ! Du-te ! Sa nu mai aud de tine....Btw ..ba baiatule in avocatura trebuie sa pui osul la treaba nu s-o arzi de aiurea\'n tramvai si sa vina banutzu ... Dar cred ca ti se potriveste mai bine meseria asta decat cea de judecator . Serios ! Sa ai succesuri ! Moa !

# Av. Popa Nicolae -Tulcea date 18 October 2013 21:12 0

Judecatorii sunt acele persoane descrise conform art.145 C.penal, raportate la art.51 alin.4 C.pen., reprezinta acele puteri administrative ale autoritatii judecatoresti din cadrul institutiilor statului astfel investite cu putere publica, tocmai de a cenzura abuzul,ilicitul si excesul de putere intr-un stat de drept si in activitatea oricaror autoritati ce abuzeaza de functiile lor, astazi, dupa 24 de ani de la Victoria Revolutiei Romane din Decembrie 1989.Daca ne referim la garantarea efectiva a dreturilor noastre de avocat la dl.Bota mi-e greu sa spun ca nu suntem hartuiti de unii judecatori, majoritari, astfel in ce ma priveste fiind in cadrul barurilor infiintate legal de dl. Bota Pompiliu, nu-i o rusine, ci diferenta privind regulile si procedurile legale de reprezentare onesta a justitiabililor prin Cabinetul Individual de avocat; tot ne contesta actele identice cu cele ale structurilor \"calsice\"sau \"traditionale\"astazi neinfiintati legal prin act constitutiv si statut propriu. 

# cocolino despre Viorel Georgeana date 9 February 2015 12:15 +1

Proaspat sosita la JS2, dna jude Viorel Georgeana, s-a "aliniat" discriminarilor practicate de aceasta instanta fata de mame!!! Exista un grup de avocati si mame care se vor adresa cu o plangere comuna CSM pentru modalitatea de solutionare a dosarelor ce au ca obiect masuri minori, de catre aceasta instanta. "Sorbiti" din priviri, tatilor li se incuviinteaza orice solicitare, in timp ce cu mamele se spala podele! Hotararile sunt cu copy/paste, de la un dosar la altul, unele repetand dintr-o redactare la alta, inlusiv greseli de ortografie!!! Si DNA-ul a fost sesizat! Asteptam rezultatul, continuam cu plangerile impotriva deciziilor copy/paste, a incalcarii procedurilor, a "cercetarii judecatoresti" partinatoare!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 20.03.2023 – Jocurile se fac pentru Jderu

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva