20 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

SA AFLE TOT MAPAMONDUL DESPRE CAZUL ROBERT ROSU – Inalta Curte pune Romania pe harta rusinii. Abuzul comis impotriva avocatului Robert Rosu, condamnat la 5 ani inchisoare de “completul negru” de la ICCJ pentru ca si-a exercitat profesia, a ajuns pe masa organizatiilor internationale ale avocatilor. Cazul Robert Rosu va fi discutat si la Conferinta presedintilor organizatiilor profesionale ale avocatilor europeni

Scris de: G.T. | pdf | print

4 February 2021 17:03
Vizualizari: 8414

Avocatii din intreaga lume vor afla cum un coleg de-al lor din Romania a fost aruncat dupa gratii pentru simplul motiv ca si-a exercitat profesia. Este vorba evident despre cazul avocatului Robert Rosu (foto), condamnat la 5 ani inchisoare cu executare in dosarul “Ferma Baneasa”, printr-o decizie pronuntata de “completul negru” de la Inalta Curte de Casatie si Justitie format din judecatorii Ionut Matei, Florentina Dragomir si Alina Ioana Ilie. O decizie prin care, din punctul nostru de vedere, Inalta Curte a pus Romania pe harta rusinii.


 

Astfel, potrivit unui comunicat al Uniunii Nationale a Barourilor din Romania de joi, 4 februarie 2021, organizatiile internationale ale avocatilor au fost sesizate cu privire la cazul Robert Rosu. Si nu vorbim despre orice organizatii, caci printre ele gasim Consiliul Barourilor si Caselor de Avocatura Europene (CCBE), Asociatia Internationala a Avocatilor (UIA) si Asociatia Internationala a Barourilor (IBA). De asemenea, cazul Robert Rosu figureaza inclusiv pe agenda Conferintei presedintilor organizatiilor profesionale ale avocatilor europeni, care se va desfasura in 12 februarie 2021 la Viena.

 

Iata anuntul UNBR:


“Comisia Permanenta a luat act de faptul ca in cazul avocatului Robert-Mihaita Rosu au fost sesizate mai multe organizatii internationale: CCBE, UIA, IBA, organizatii profesionale din alte tari. Cazul va figura inclusiv pe agenda celei de-a 49-a Conferinte a presedintilor organizatiilor profesionale ale avocatilor europeni din 12 februarie 2021 la Viena.

UNBR va organiza in curand o conferinta-dezbatere online cu tema principala: 'Probleme sistemice in justitie privind incalcarea drepturilor fundamentale. Audierea avocatului ca martor impotriva clientului'”.

Comentarii

# Cetateanul date 4 February 2021 17:32 +14

Și ce? Au rezolvat ceva uniunile lui peste prăjit cu mieunatul pe trepte? Pana și mexicanii, tara cu infinit mai mare criminalitate, ne tratează cu dosul și voi faceți conferințe? Rușine bai inchipuitilor... dacă epigonii lui nea gogu nu erau fie vânduți, fie înregimentați, fie oricât de prosti nu am fi ajuns niciodată aici. Dacă ar fi stat în picioare și nu la picioare dreptatea nu ar mai fi fost impartita azi de criminali în halate negre.

# abigail date 4 February 2021 19:51 0

le dam idie la altii ... ca poate nu au idei

# Dan date 5 February 2021 10:03 -2

:D :D :D :D Mai încetișor, puișorilor.....una e să-ți aperi clientul, una e să-ți înveți clientul cum să eludeze legea și alta e să participi la furăciuni, știind că sunt furăciuni !!! Așa că ăsta , nu numai că și-a apărat clientul, l-a și învățat cum să fure ....deci, la pușcărie !!! Și nu e singurul....mizând pe faptul că sunt avocați, mulți dintre colegii lui au procedat la fel. Deci...pușcărie ușoară !!!!!!! :D

# X date 5 February 2021 17:11 +2

Ai luat parte la discuțiile dintre avocat și client? Roaga_te la Dumnezeu sa nu ai nevoie de avocat în acesta viata. Nu mai vorbi dacă nu știi. Ești avocat? Nu cred. Viteazule , ești de la USR? Se alege praful de aceasta tara din cauza unora ca tine.

# avo date 5 February 2021 19:24 0

Pai este o practica , ca atunci cand un avocat nu se sperie si nu face declaratii mincinoase despre cel anchetat , sa fie transformat in martor si apoi in inculpat. De vina sunt tot avocatii . Nu cred ca am vazut o categorie profesionala mai dezbinata ca barourile din Romania. De parca ar fi dusmani , nu colegi. Pana la cazul asta au fost sute , poate mii de cazuri, unii avocati au murit, din cauza opresiunilor, unii s-au imbolnavit grav, etc. De ce nu fac greva generala, de ce nu manifesteaza toti. Cu toate amenintarile. Pai daca avocatii se lasa calcati in picioare ce sa mai zic de oamenii simpli, clientii lor. Romaniii in general nu au inteles ca numai uniti pot ca sa faca ceva, sa realizeze ceva, Noi ne luptam ca , chiorii intre noi si strainii isi bat joc de tara asta.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 19.05.2024 – Dosarul 10 august a nimerit la un judecator #rezist

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva