1 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SCRISOARE CATRE TIMMERMANS – Adrian Severin: “Reactia Comisiei Europene fata de propunerile avansate de ministerul roman al justitiei este surprinzatoare, nedreapta, ilegala si inacceptabila... Interventia Comisiei este abuziva... Este un neadevar absolut sa afirmi ca reforma ar compromite lupta impotriva coruptiei si independenta justitiei... Daca nu vei sustine acest efort reformator, preferand hartuirea natiunii romane din ratiuni tactice imorale, Romania va fi impinsa in tabara eurosceptica"

Scris de: E.D. | pdf | print

3 September 2017 13:45
Vizualizari: 6633

Frans Timmermans (foto 1) comisarul pentru Justitie si Afaceri Interne si prim-vicepresedintele Comisiei Europene este somat sa ia pozitie fata de atitudinea reprezentantilor CE fata de legile Justitiei propuse de ministrului Justitiei Tudorel Toader, ce a fost catalogata drept “surprinzatoare, nedreapta, ilegala si, in cele din urma, inacceptabila.” Cel care are curajul de a se a-i cere direct, in mod colegial si prietenesc, lui Frans Timmermans sa puna capat dezinformarilor venite din parte Comisiei Europene cu privire la efectele Legilor Justitiei, este fostul ministru al Externelor si fost europarlamentar roman Adrian Severin (foto 2) care il avertizeaza pe prim-vicepresedintele CE ca are in jurul sau “consilieri care nu servesc cu loialitate nici sefului lor, nici adevarului, nici idealurilor europene”.


Intr-o scrisoare deschisa de Adrian Severin lui Frans Timmermans, pe care Lumeajustitiei.ro o prezinta in integralitate, fostul europarlamenar ii transmite prim-vicepresedintelui Comisiei Europene ca interventia CE este abuziva si ilegala, intrucat acest for nu are nicio competenta in a cenzura “organizarea justitiei in statele membre, atat timp cat principiile fundamentale ale statului de drept nu sunt incalcate”.

Adrian Severin subliniaza si ca este absolut “discriminatoriu” sa aduci acuzatii Romaniei pentru hotararile pe care ila in vederea organizarii justitiei, in conditiile in care aceleasi masuri au fost adoptate si de alte state membre, fara a exista o asfel de pozitie din partea CE.

In cuprinsul scrisorii transmise lui Frans Timmermans, fostul europarlamentar Adrian Severin isi exprima revolta fata de atitudinea pe care Comisia Europeana a inteles sa o aiba la adresa Romaniei, caracterizand-o drept “o atitudine de tutela”, “ofensatoare”, ”critica aroganta (cu atat mai mult cu cat este si mincinoasa)”.

Altfel, ii aminteste cu acest prilej Adrian Severin lui Timmermans ca instrumentul MCV in Romania nu are baza legala iar mentinerea sa reprezinta o discriminarea pe care Comisia o face Romaniei.

Prezentam in continuare scrisoarea transmisa de Adrian Severin comisarului pentru Justitie si Afaceri Interne si prim-vicepresedintelui Comisiei Europene Frans Timmermans:


Comentarii

# DODI date 3 September 2017 16:44 +16

După ce ne-a ținut la ușa Europei și ne-a blocat intrarea în spațiul Schengen (cu ajutorul neprecupețit al lui hăhăilă, macovei și alte lepre din PDL) cei de la PPE mai fac nefăcute. Ungaria lui Orban a făcut în justiția lor mai multe aberații decât Turcia, iar poziția lui față de Putin este mai deschisă decât a lui ciolanis față de nevastă. Dar pentru că noi avem patrupezi mutați ”disciplinar” din țară să lucreze la UE (vezi pruna și alte fructe sau legume nespălate!) suntem puși la zid pentru că românii nu știu să facă, precum ungurii, front comun în fața străinilor pentru interesul național. Așa că nimic nu ne miră, totul se explică. Și când mai ai în fruntea țării un tâmpit care vede numai penali nu te poți aștepta la nimic bun.

# dublu standard date 4 September 2017 06:56 0

E perversă rău EUROPEAN UTOPIA! A ținut-o în brațe pe matracuca de 2MAK cu reforrma ei de rahat (un mușuroi de procurori demiși peste noapte iar altul convins să se pensioneze cu psalmul OAMENII MAI ȘI MOR) iar la ministrul TeTe are alergie :P :P :P .

# Magdalena Valentina Feru date 3 September 2017 16:55 +2

Salutar demersul , textul este argumentat si emotionant in acelasi timp. Sper ca mai multe personalitati sa ii urmeze exemplul si sa sustina cauza Romaniei .

# strain date 3 September 2017 18:53 +2

Scrisoare de om competent , adevarat Roman , pe care de fapt ar fi trebuit sa o trimita Guvernul. In Suedia ,al carei cetatean sunt din 1983 , Consiliul Regal pentru politica externa reuneste toate partidele parlamentare si stabileste nivelul de reprezentare competente si raspunderi . Nici un europarlamentar suedez nu va carti impotriva propriei tari , spre deosebire de draga noastra Romanie .

# REMEMBER date 4 September 2017 07:05 +2

România e mai evoluată - 1/4dokta Macovei la al doilea mandat, susținută pt. cît a măcănit contra țării. Matracuca luptă cu succes contra guvernului țării sale. Pildă: a adus 30 #rezistenți la PE, transport + cazare pe bani europeni, 22.03. a.c.

# A date 3 September 2017 22:24 +1

Felicitari, LUJU pentru ca ati publicat aceasta exceptionala scrisoare! Felicitari si stima mea domnului Adrian Severin, un intelectual deosebit, un roman de inalta tinuta si demnitate! Iata de ce trebuia pedepsit si izolat. Cu toate acestea, domnul Adrian Severin nu s-a lasat si nu se lasa ingenuncheat. Aflat in conditii vitrege, el pledeaza cu sinceritate si buna-credinta pentru sustinerea intereselor tarii sale. Multi dintre noi ar trebuii sa-i urmam acest exemplu.

# ella date 4 September 2017 06:44 +1

M-a emoționat profund scrisoarea trimisă de Dvs. Domnule Adrian Severin. Va felicit pentru excepționala Dvs. scrisoare, cu speranța că va avea efectul scontat. Măcar în România, la incompetenții care ne conduc și stau preș la orice ridicare de ton de aiurea. Dvs. vă doresc personal multă sănătate și putere să rezistați în acel odios în care sunt convinsă că nu aveți ce căuta.

# Rammsteiner date 4 September 2017 08:46 -3

"impinsa in tabara eurosceptica"?!?!? "Somat" sau "colegial si prietenesc"?!?!?Cam penibil, ala nu da doi bani pe coruptul de Severin, nu apuca sa citeasca asa ceva!!! "Vrea sa arate ceva mandrie nationala"?!?!Asta a inebunit, pe cine mai intereseaza asa ceva?!?!? "Inacceptabila" de cine?!?!?De Severin???Nu e penibil? "Draga Frans"  merita sa ajunga la ala scrisoarea, rade cu tot Consiliul Europei!! Justifici ceva cu "asa e si in Franta"?!?!?!Dar nu e in Finlanda!!!sic Asta asteapta sa il viziteze in puscarie?!?!E sonat?

# maria date 4 September 2017 13:34 -1

Nu inteleg cum orice cetatean are intelege ce se intimpla in UE mai poate spera ca au sa aiba orice influenta pozitiva! singurul scop este protejarea multinationaleleor si mentinerea Romaniei ca sursa IEFTINA de munca calificata si necalificata si pitata de desfacere pt gumoiele lor (mai ales alea limentare!) Acum se lupta cu americanii care vor sa ne vinda(sau ne au si vindut!) areme opsolete si sa le construinm lor din banii impozitati de la Romani baze militare de lux !! Asta a negociat hahaila cu tradatorii de consilieri Romani din UE!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.02.2024 – Corbu s-a intors in CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva