6 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SCRISOAREA DISCORDIEI - UNBR-Florea a informat Ordinul Avocatilor din Ancona ca UNBR-Bota este "in afara legii". La fel ca in cazul scrisorii transmise Ordinului Avocatilor din Tivoli, si de aceasta data a fost nesocotita autoritatea sutelor de hotarari definitive in care instantele au statuat ca avocatii de la Bota profeseaza legal. CE a anuntat oficial ca Romania e la un pas de infringement daca Ministerul Justitiei nu rezolva problema avocatilor impiedicati sa profeseze (Document)

Scris de: Alex PUIU | pdf | print

5 December 2014 12:52
Vizualizari: 7387

Campania prin corespondenta declansata impotriva avocatilor europeni din UNBR-Bota continua chiar si dupa ce Comisia Europeana a confirmat oficial ca impotriva Romaniei ar putea fi declansata procedura de infringement din cauza situatiei avocatilor constitutionali impiedicati sa profeseze, in mod deosebit a celor din Italia. Uniunea Nationala a Barourilor din Romania condusa de avocatul Gheorghe Florea (foto dreapta) a informat recent Ordinul Avocatilor din Ancona ca Uniunea fondata de Pompiliu Bota (foto stanga) "functioneaza si opereaza in afara legii".


Scrisoarea, datata 19 septembrie 2014, aproape ca se confunda, in mesaj si in continut, cu adresa din 7 mai 2013 transmisa Ordinului Avocatilor din Tivoli de catre Viviana Onaca, sefa Directiei Drept International si Cooperare Judiciara din Ministerul Justitiei. Si atunci, ca si acum, autoritatilor italiene li s-a comunicat ca singura Uniune Nationala a Barourilor din Romania recunoscuta oficial este cea cu sediul in Palatul de Justitie, condusa de Gheorghe Florea, si ca UNBR aripa Bota este ilegala. Mai mult, in ambele scrisori este invocata condamnarea cu suspendare suferita de Pompiliu Bota, in timp ce sutele de hotarari judecatoresti irevocabile prin care instantele au confirmat legalitatea UNBR-Bota cu autoritate de lucru judecat sunt pur si simplu ignorate.

Contactat de Lumeajustitiei.ro, avocatul Pompiliu Bota a declarat ca demersul "traditionalilor" nu are sustinere juridica: "Pe ce se bazeaza scrisoarea lui Florea, aduce vreun act, vreun argument juridic care sa sustina legalitatea lor? Noi avem scrisorile noastre la Comisia Europeana!"

Prezentam integral traducerea scrisorii transmise de UNBR-Florea, Ordinului Avocatilor din Ancona:

"Consiliului Ordinului Avocatilor din Ancona,

In atentia domnului Maurizio Miranada consilier delegat,

Ca raspuns la solicitarea dumneavoastra nr. 1234/2014 din 8 septembrie 2014, subliniem ca singurul organism abilitat prin Legea nr. 51/1995 privind profesia de avocat sa procedeze la inscrierea unei persoane in corpul profesional al avocatilor este Uniunea Nationala a Barourilor din Romania, persoana juridica de interes public, cu sediul in Bucuresti, cod postal 050091, Splaiul Independentei nr. 5, reprezentata prin presedintele sau, Av. Dr. Gheorghe Florea.

In ceea ce priveste certificatele de inregistrare care v-au fost prezentate, subliniem ca entitatea emitenta 'Uniunea Nationala a Barourilor din Romania', cu sediul in strada Academiei nr. 4-6, scara B, etaj III, sector 3, Bucuresti, mentionata pe site-ul www.bota.ro, functioneaza si opereaza in afara legii, iar liderul entitatii mentionate, Pompiliu Bota, a suferit in 2013 o condamnare penala definitiva pentru exercitarea ilegala a profesiei de avocat.

In aceste conditii, noi am cerut deja organismelor profesionale italiene sa ignore certificatele mentionate si sa refuze inscrierea beneficiarilor in Ordinul Avocatilor.

Av. Constantin Parascho secretar general".

Problema avocatilor constitutionali a ajuns la Bruxelles. Doar Ministerul Justitiei mai poate impiedica declansarea procedurii de infringement impotriva Romaniei

Asa cum am anuntat intr-un articol recent publicat, cativa avocati din cadrul UNBR-Bota nemultumiti ca ar putea fi radiati din barourile din Italia din cauza adresei trimise in 2013 de Viviana Onaca au cerut Comisiei Europene, la sfarsitul anului trecut, sa examineze posibilitatea declansarii procedurii de infringement impotriva Romaniei. La inceputul lunii noiembrie 2014, la aproape un an de la inregistrarea cererilor la Bruxelles, avocatii Alina Frimu si Alessandro Nostro au primit un raspuns oficial din partea Comisiei Europene, prin care li s-a adus la cunostinta ca solicitarea privind declansarea procedurii de infringement impotriva Romaniei (nr. ref. 7059/14/MARK) a fost acceptata si transferata in aplicatia EU Pilot. Conform regulamentului in baza caruia functioneaza programul EU Pilot, Romania trebuie sa dea un raspuns Comisiei Europene in maximum 10 saptamani, adica cel mai tarziu la inceputul lunii ianuarie 2015. Reprezentantul CE care are in lucru sesizarea, sustin avocatii Alina Frimu si Alessandro Nostro, a trimis pana la aceasta ora Ministerului Justitiei nu mai putin de patru scrisori prin care a solicitat Romaniei clarificari in legatura cu aspectele sesizate de avocatii din UNBR-Bota care doresc sa profeseze in Italia.

Declansarea sau nu a procedurii de infringement impotriva statului roman depinde de maniera in care Ministerul Justitiei va raspunde solicitarii Comisiei Europene, in conditiile in care problemele reclamate de avocatii din UNBR-Bota sunt o consecinta directa a unei adrese emise chiar de Ministerul Justitiei, prin sefa Directiei Drept International si Cooperare Judiciara, Viviana Onaca.

Iata normativele de drept comunitar a caror incalcare a fost reclamata la Bruxelles de avocatii Frimu si Nostro:

-Directiva 98/5/CE din 16 februarie 1998 a Parlamentului European si a Consiliului UE, de facilitare a exercitarii cu caracter permanent a profesiei de avocat intr-un stat membru, altul decat cel in care a obtinut calificarea;

-Directiva 2000/78/CE din 27 noiembrie 2000 a Consiliului UE,de creare a unui cadru general in favoarea egalitatii de tratament in ceea ce priveste incadrarea in munca si ocuparea fortei de munca;

-Directiva 2005/36/CE din 7 septembrie 2005 a Parlamentului European si a Consiliului UE, privind recunoasterea calificarilor profesionale;

-Regulamentul CE nr. 44/2001 din 22 decembrie 2000 al Consiliului UE, privind competenta judiciara, recunoasterea si executarea hotararilor in materie civila si comerciala;

-Directiva 2012/13/CE din 22 mai 2012 a Parlamentului European si a Consiliului UE, privind dreptul la informare in cadrul procedurilor penale;

-Tratatul de la Lisabona.

*Cititi aici in original scrisoarea transmisa de UNBR-Florea, Ordinului Avocatilor din Ancona

Comentarii

# barourile libere date 5 December 2014 13:35 +14

Nici nu e de mirare faptul ca cei din unbr-florea inverseaza pur si simplu datele problemei. Acestia sunt constienti ca de 25 de ani se afla in afara cadrului legal, intrucat, dupa revolutie, entitatea ai carei membri sunt, nu a dobandit personalitatea juridica, asa cum imperativ obliga legea. Imprejurarea ca doar UNBR-Bota a fost infiintata legal, i-a adus intr-o stare de disperare si de aceea vor face tot posibilul sa manipuleze pana la final, protejati fiind si de autaritatile corupte ale statului roman.

# BERCEA MONDIAL:: e manevra lu frații miei................,, date 5 December 2014 19:29 +4

Recomand avocaților din UNBR cu sediul in str. Academei nr. 4-6 sectorul 3 să intervină în interesul acestei organizații profesionale , denigrată de Av. Constantin Parascho - secretar general - care din dispoziția av Florea Gheorghe a formulat, transmis și adus în spațiul public ,,informarea nr. 67CI-2014 adresată AVV Maurizio Miranda. Prezentul înscris este de natură a aduce prejudicii de imagine, UNBR (Bota), de natură să afecteze grav activitatea profesională a avocaților săi. De asemenea acest înscris este de natură a produce daune materiale incomensurabile avocaților cu drept de exercitare și de a pune la îndoială probitatea morală. Imaginea publică a avocaților denigrați trebuie refăcută.

# Ultimul Charlot date 5 December 2014 13:46 +13

(Si) acum DNA are toate motivele sa-l ridice pe Florea. Asta e atentat la siguranta nationala. Sa ai procedur de infringement declansata si sa starui in ilegalitate e cel putin revoltator. Florea impreuna cu acolitii lui pun Romania la zid. Europa este siderata de sistemul de drept din Romania care admite asa ceva. O mana de borfasi isi baga ...picioarele in ea de lege. Implicati si ministrul justitiei? si Ponta? asa..prin pasivitate....

# avocat BB 53 date 5 December 2014 13:50 +12

Mesaj catre d-nul BOTA si toti colegii. Stimati colegi ar trebuii de urgenta sa ne intalnim la Bucuresti si sa trecem si noi la unele actiuni si masuri de ordin juridic, in vederea castigarii dreptului nostru in a profesa nu sa ii lasam doar pe cei din Italia sa lupte. Nu stiu de ce conducerea noastra de la Bucuresti nu a actionat mai ferm, pe langa MJ, CSM si chiar sa o fi actionat in instanta atat pe traditionali, MJ, pe Onaca cat si alte institutii. Sa fi facut demersuri la Comisia U.E. de mult, la Guvern, in instante, la Parlament, Avocatul Poporului si la alte institutii ptr. ca ni s-au incalcat peste 10 ani dreptul la exercitarea profesiei. As vrea sa stiu ce raspuns ne-a dat CSM-ul dupa audienta d-nului BOTA la aceasta institutie desi nu stiu nimic. Daca stiam raspunsul puteam actiona in instanta si la alte foruri chiar si CSM-ul Cat mai asteptam sa imbatraneasca si copii nostrii si problema sa nu fie rezolvata si in continuare sa ni se incalce drepturile?   

# alessandro nostro date 5 December 2014 14:43 +7

Don't leave us  alone !

# CORECT! D-LE BOTA, VA RESPECT! DAR NU NE LASATI SINGURI date 5 December 2014 17:26 +5

NU EXISTA UNITATE IN UNBR BOTA!!!! SUB SANCTIUNEA EXCLUDERII DIN PROFESIE CHMATI TOTI AVOCATII LA BUCURESTI PT. PROTESTE!!!! PRESA SI TELEVIZUNEA!!! ORI CEA DIN OCCIDENT! ITALIENII NU VOR IZBAVII SINGURI!

# sunt iorgulescu date 5 December 2014 17:31 -4

sunt iorgulescu, nu stiu sa scriu si vreau sa va dezbin!

# avocat BB 53-APEL catre d-nul BOTA date 5 December 2014 13:57 +11

Domnule BOTA nu inteleg ce mai asteptam de nu actionam in instanta atat in penal cat si in civil pe acest diverionist FLOREA, Onaca si ai lui care au ajuns sa minta si U.E. As dori sa stiu ce raspuns a-ti primit de la CSM in urma audientei in care a-ti fost primit. Trebuie actionat imediat pe caile juridice si diplomatice impotriva carora timp de peste 10 ani ne-au ingradit dreptul de a profesa, ne-au umilit pe noi si familiile noastre din cauza carora ne-au murit colegi fiind anchetati perpetuu in urma  plangerilor nefondatre   impotriva noasatra. Convocati-ne pe toti la Bucuresti sa hotaram ce este de facut. Ce asteptam ca si copii si nepotii  nostrii sa fie hartuiti in continuare.

# Radu date 5 December 2014 14:11 +6

a-ti primit?

# pt av BB date 5 December 2014 14:06 -3

BB, nu ai adresa lui Bota ? telefonul, email-ul ? cauta-l pe site-uri: www.unbr.eu si www.bota.ro.

# andrei radu date 5 December 2014 14:17 +3

Acum este momentul sa actionam.. daca nu inseamna ca bota ascunde ceva... haideti sa vb cu ina sa publice oe site data congresului sa ne vedem toti avocatii sa discutam sa vedem ce este de facut ! Nu puten sta asa in pasivitate ! 

# student la drept date 5 December 2014 14:32 0

Eu termin facultatea in 2015. Ce fac? Unde ma inregimentez?

# daca inveti carte te inregistrezi la INM, daca nu la shmotru date 5 December 2014 17:28 +2

Da tu crezi ca avocatura e ORC? adica registru comertului? auzi la el...sa ma inregistrez...aici dai examen baietica..pune mana pe carte, lasa cluburile si fitele

# ANDREI RADU ? date 5 December 2014 14:35 -1

andrei ? faci cam multe erori ,,de tastare,, ! nu prea pari avocat !?

# Radu Tenea date 5 December 2014 15:06 +2

intr-o justitie libera si avocatii ar trebui sa invete ca libertatea de asociere este un drept. ce-i aia exclusivitate? nenea florea o fi el uns cu o gramada de alifii, dar vine din alta lume. eu tot sper ca dupa modelul asocierilor avocatilor sa apara si organizatii independente ale judecatorilor. sau sunt prea naiv?

# jurist date 5 December 2014 15:52 +4

Daca gasca lui florea este persoana juridica de interes public, eu cred ca toti puscariasii din tara asta trebuie sa fie eliberati pentru ca legea nu se mai aplica. Daca asa vede problema un profesor de drept imi doresc ca la universitatea bucuresti sa inceapa sa predea femeia de serviciu. Nu ar fi nici o diferenta, dreptul dupa ureche e la moda in rindul profesorilor.

# aqvocat BB 53 date 5 December 2014 16:10 +6

Chiar daca ar fi avut acte de infiintare, desi nu au "traditionalii" tot nu puteau sa fie singuri pe piata avocatutii intrucat incalca legea concurentei si tratatul U.E. in care in mod imperativ se arata ca intr-o economie de piata trebuie sa fie mai multi producatori/prestatori de servicii care sa poata concura intre ei. In aceste conditii(in situatia in care se considera singurii pe paiat)  "traditionalii"nici nu aveau dreptul sa stabileasca singuri preturi/onorarii si nici onorarii din oficii(bani publici) nu puteau sa incaseze de la M.J. . In acest sens ar fi trebuit CONSILIUL CONCURENTEI si alte institutii abilitate sa se autosesizeze si sa ia masurile corespunzatoare.  

# andrei date 5 December 2014 16:47 +7

Trebuie vorbit cu ina si pubilcat pe site un  congres de urgenta sa participam toti membri acestui barou nu numai bota !!!!!!!!!!  Voi sunteti inconstienti ? Trebuie actionat

# ina date 5 December 2014 17:33 -4

Sunt ina: mi-a zis mama sa nu stau de vorba cu necunoscuti !

# andrei date 5 December 2014 17:27 -3

scuze, nu sunt avocat, de aia fac greseli de ,,tastare,, !

# The_punisher date 5 December 2014 19:54 +2

Nu stiu de ce se tot baga Florea unde nu-i fierbe oala.Avocatura este profesie liberala.Nu stiu de ce tot il roade de avocati din baroul Bota.E frica de concurenta...Clientul isi alege avocatul..indiferent de unde esti,daca esti bun esti cautat.

# Justitaruld date 5 December 2014 22:21 -4

Da frate dar nu ai dat examen i-ai dat lui Bota donatia si ti-a dat decizia de avocat. Profesie liberala dar nici chiar asa.Italienii astia pe care i-a inselat Bota sa-si i-a banii inapoi si sa sustina examen la ei si dupa sa fie recunoscuti in Uniunea Europeana. Pariez ca astia nu stiu limba romana si sunt deja avocati in Romania.  

# Ferri date 6 December 2014 00:01 +4

In primul rand, tu nu esti frate cu noi. In al doilea rand, UNBR-Bota organizeaza examene de primire in profesie in fiecare luna, fata de simulacrul de examen anual organizat de unbr-florea pe care il promovezi prin spaga sau nepotism. In al treilea rand, invata tu limba romana ; corect se scrie "sa-si ia banii inapoi" si nu "sa-si i-a banii inapoi".

# corect! eu nu vreau s adau 20.000 euro lu FLOCEA!!!! dna-ul! date 6 December 2014 22:07 0

Nu vreau sa dau spaga! Vreau o tara corecta!

# UNBR-Dr.Av.Botomei Vasile date 6 December 2014 00:24 -5

Avocatii straini se inscriu in UNBR-Dr.Botomei Vasile,infiintata prin alicatia tezei de doctorat in drept, pulicata electronic pe www.unbr.info.  Inscrierea  avocati straini se face prin echivalarea dilplomelor de studii din tarile membre UE,prin  scutire de taxe.

# Ghita Bizonu' date 6 December 2014 01:27 +1

hai ca imi place!! Acu sa vaz cum o sa se descurce coana UE .. nu de lata dar avem si Decizia CEDO de respingere a cerwereii 24057/03 "En l'espèce, la Cour note que parmi les objets statutaires de l'association « Bonis Potra » figurait « la création de barreaux », ce qui contrevenait aux dispositions de la loi no 51/1995 qui interdit la création de barreaux et l'exercice de la profession d'avocat en dehors de l'Union des avocats de Roumanie" (http://hudoc.echr.coe.int/sites/eng/pages/search.aspx?i=001-67180#{%22itemid%22:[%22001-67180%22] Sa ii vaz cum se descurca ...

# Paşa Botomiei date 6 December 2014 02:10 0

O paşă cat de darnic esti ! ai renuntat la taxa de 4000 de ţechini ? Cum zici, ,,teza PULICATA electronic ,,?

# lobotomiei date 6 December 2014 09:28 +2

oare de ce nu inteleg procurorii ca Botomiei si-a infiintat unebereul prin ,,alicatia tezei,, pulicata electronic,, ???

# Marin date 6 December 2014 09:31 +3

cazurile de hărtuire a avocatilor lui Bota, demonstrează nu numai iresponsabilitatea clanurilor  politice şi a conducerii  MJ, CSM privind îndreptrarea legii de exercitarea profesiei de avocat şi distrugerea clanurilor care monopolizează profesia  şi  constituie acele  SRL-uri împrteună  cu unii magistraţi pentru traficul de hotărâri  judecătoreşti aducător de bani negri, ci mai ales  că nopi nu avem stat de drept, că s-a  continuat politica bolşevică criminală a tortionarilor  comunişti care  au  distrus esenţa  cenuşie a poporului  român. Este acelaşi lucru!Srăinii  nu au făcutr nimic radical până  în prezent pentru  funcţionarea statului de drept.Observam  cum ministrii de justitiei Predoiu, Corlăţean dar  şi Presedintele  Băsescu îndemnau clanul lui Florea   să ne distrugă pe cei de la Bota.Îndemnau la ură de clasă, la discriminare şi la nerespectarea principiilor  statului de drept.S-a văzut   că acum la Votare au avut aceeaşi atitudine, Unul ca Predoiu  nu are  cum să fie Prim Mi

# Marin date 6 December 2014 09:43 +3

Atitudinea clasei politice  şI  a MJ, CSM  în privinţa exercitării profesiei de avocat, este  una specifică   bolşevicilor  (sistemul s-a  continuat) care  au distrus  esenţa cenuşie a poporului român, prin temniţele şi execuţiile politice.Nu s-a schimnat  nimic.Clanurile  criminale  care  au  confiscat  porofesia de  avocat  sunt active şi au  in componenţă, din păcate,   si magistrati. Aşa se face traficul de hotărâri  judecătoreşti. Am observat  cum Predoii, Corlăţean  si Presedintele  Băsescu  indemnau la ură, discriminare  şi exterminare a grupării lui Bota. Băsescu  ii numea avataruri,aşa  cum de fapt,  sunt  ei  toţi. Domnule Klaus, nu-l puneţi pe acest  Predoiu  prim ministru  pentru că este la fel ca şi Ponta  şi Băsescu:  un iresponsabil.Nici străinii nu au făcut mai mult  pentru dezrobirea noastră de sub jugul  tortionarilor.Vrem dreptate!

# danndeac date 6 December 2014 18:32 -1

bine spuneti

# CI date 6 December 2014 19:47 +7

Trebuie să înțelegeți odată că Bota nu este nici capabil nici interesat de bunul mers al lucrurilor. Singurul său interes est cel  al donațiilor. Cu unul ca el nu ajungem niciodată nicăieri. Trebuie să alegem niște conducători capabili și mânați de intenții ortodoxe și nu șarlatani și escroci. 

# ci tu esti date 6 December 2014 20:17 -4

ci, tu esti MESSIA al nostru ! pe tine te punem ! Doar trebuie sa te prezinti, sa ne spui cine esti, cu ce te ocupi, sa stim si noi cine ne va conduce !

# ion date 6 December 2014 20:23 -1

De ce ca sa il dai afara bota?

# DOREL date 7 December 2014 10:43 -1

CORECT,DE CE SA IL DAI PE BOTA AFARA CIND EL E DEJA EXCLUS DIN PROFESIE DATORITA CONDAMNARII!!!! PRESEDINTE ALES ESTE NIMERINCU VIOREL IAR SITE-UL ADEVARAT AL UNIUNII ESTE WWW.UNBR-LEGAL.RO

# pt ion date 6 December 2014 20:34 -5

ioane, tu chiar crezi ca ci asta e avocat la noi ? e plina lumea de dusmani care vor sa ne dezbine ! Vor reusi joi, pe programul 2 !

# aaa date 6 December 2014 22:00 +3

lucrurile sunt clare: 1. cedo a respins cererea lui bota, apreciind ca ingerinta statului roman, in a desfiinta ”barourile” paralele, este legala si conventionala. 2. bota a fost condamnat definitiv pt exercitarea fara drept a profesiei de avocat. 3. cele cateva sute de NUP-uri nu echivaleaza cu legalitatea profesarii avocaturii de catre botisti, ci se bazeaza pe lipsa de vinovatie a botistilor, care-va-sa-zica, ei aveau credinta sincera ca profeseaza legal avocatura, dar in realitate nu este asa.

# BERCEA MONDIAL;, e manevra lu frații miei...............,, date 6 December 2014 22:25 -3

Pentru comentatorul #aaa##:1. In situația actuală ,,barorurile paralele,, sunt cele neînființate, în nici-un caz cele din constituirea UNBR - Bota, 2.Condamnarea unui avocat definitiv nu produce și desființarea UNBR sau a barourilor componente, 3. cele căteva sute desoluții de netrimitere în judecată și achitări demonstrează că avocații care fac parte din UNBR Bota exercită profesia in mod legal, iar UNBR este legal constituită, față de UNBR Florea care nu este, 4.Conform Constituției, practici și jurisprudenței CCR, o hotărâre judecătorească nu poate fi schimbată, modificată, anulată, nici chiar perintr-o altă lege adoptată de Parlament, așa cums-a dorit prin Legea nr. 255/2004, 5. Nu există nici-o hotărâre judecătorească de constatare a nulității actelor de înființare ale UNBR, a barorilor componente sau a deciziilor de primire în profesie, Cu stimă. Îl invit pe comentatorul #aaa# să meargă la TMB și să studieze dosarul nr. 57/2/2005- privind pe CRISTIAN IORDĂNESCU - fost decan BB.

# Nik date 6 December 2014 22:43 -4

Este o certitudine :1. unbr-florea functioneaza ilegal de 25 de ani, intrucat, dupa revolutie si pana in prezent, n-a dobandit personalitatea juridica. 2. S-a statuat prin sute de hotarari judecatoresti definitive faptul ca membrii UNBR-Bota au dobandit calitatea de avocat in conditiile Legii 51/1995. In plus, prin f. multe NUP-uri s-a constatat ca lipseste si latura obiectiva(!), deci minti cu nerusinare. 3. Prin cel putin 15 hotarari jud. definitive s-a stabilit ca Bota a dobandit in mod legal calitatea de avocat, acesta fiind si motivul pentru care va castiga la CEDO impotriva Romaniei. 4. CEDO a statuat ca membrii ONG-ului infiintat de Bota, pot dobandi calitatea de avocat in conditiile Legii 51/1995, acest fapt realizandu-se intocmai.

# Ghita Bizonu' date 7 December 2014 01:00 +1

Nik nu cumva in conditiile legii inseamna inscrisi in barourile traditionale?! Simia zic cum functioneazxa ilegal de 25 de ani DACA legea este din 1995? Ca 1995 + 25 = 2020 ... Si ar mai fi o cestiune - chiar crezi ca intre 1995 si infiinatrea de catre "asociatia de binefacere" Bonis Potera a unui barou (?!) avpcatii functionau de capu lor fara lege samd? Oriceine ins isi putea zice advocat?

# santinela date 7 December 2014 08:29 -1

Avocatura este o meserie liberala sau nu ? Atunci eu de ce nu pot fi avocat "pe persoana fizica " fara sa fiu obligat sa ma afiliez la ceva ? Am studii juridice profesez,sint bun am clienti,nu falimentul si gata.Ce-i mare lucru in a rezolva aceasta problema ?

# 2004 date 7 December 2014 10:13 -2

Adevarul este ca n-ati plesnit-o cu Lege 51, chiar daca o intindeti o machiati, ea tot zbarcita este. Asta e NU V-A IESIT !

# aaa date 7 December 2014 12:57 +2

Ordinul Avocatilor din Ancona, in urma acestei scrisori, ce decizie a luat in legatura cu avocatii italieni inscrisi in UNBR 2004 ? Le da drept de practica sau nu ?

# alfredo date 7 December 2014 16:45 -2

x AAA: Dacă este aşa cum aţi spus, de ce avocat bota acum angajat?

# Marin date 7 December 2014 17:23 -3

Nu vă mai bateţi capul.cu legalitatea sau ilegalitatea exercitării profesiei de avocat; totul porneşte de la o lege făcută de şmecherii societăţii, iar NUP-uirle şi hotărârile sunt luate presaţi de situaţia din societate, ca de altfel si condamnarea lui Bota.Nu vedeţi cum dau unii judecători hotărârile, fără să ţină seama de lege şi de probe, ei fiind ca şi cei din comunism, manipulaţi şi corupţi

# oarecare date 7 December 2014 18:53 -2

1. Lui Bota i se rupe de voi. 2. Daca faceti valuri si apareti in presa, se va evidentia lipsa totala a legalitatii in care " functionati ". 3. Baroul vostru a fost creat pentru a incasa el donatii si pentru "descurcareti", nu pentru cei care vor sa practice avocatura in mod clasic. 4. Dupa 10 ani de existenta a baroului, trebuia sa va dati seama ca nu e treaba serioasa.

# Ferri date 7 December 2014 19:22 +2

Mai "oarecare", pe tine te plateste florea sa repeti, la infinit, aceleasi elucubratii ?! Daca vom face valuri si vom aparea la televizor, va fi rau pentru casta-florea, intrucat vom dovedi nu doar faptul ca mafia a confiscat profesia de avocat, ci si ilegalitatea entitatii-florea care, dupa revolutie, n-a dobandit personalitatea juridica, astfel cum imperativ obliga legea. Aceasta e realitatea juridica care deranjeaza enorm capii entitatii cutumiare si ilegale-florea, motiv pentru care aplica manipularea si dezinformarea pe scara larga. Cu toate acestea, iti garantez ca mai e un singur pas pana la sfarsitul monopolului castei-florea asupra profesiei de avocat.

# veti fi asistati din oficiu... date 8 December 2014 14:33 -1

cind te gindesti ca printre oficiile mele poate va pica si vreun botist...abia astept sa il apar corespunzator activitatilor sale dAR SI CIRCUMSTANTELOR SALE PERSONALE,SA LAMURESC POZITIA SUBIECTIVA A BOTISTILOR LA MOMENTUL CIND ACESTIA AU ADOPTAT REZOLUTIA INFRACTIONala de a se asocia cu infractorul condamant penal p bota... :lol: :lol:

# Rolex date 8 December 2014 15:16 -1

Da-ti numele si te vom angaja de pe acum. Sau ti-e frica ?!

# dascalu adriana florentina.... date 8 December 2014 15:30 -3

        poza avocatAvocatul DASCALU ADRIANA FLORENTINA are sediul in Dr. Tr. Severin, Str. Decebal, nr.22, Ap.4, jud. Mehedinti si este membru al Baroului Mehedinţi incepand cu data de 30.11.2006 (numarul deciziei de intrare in barou), exercitandu-si activitatea in calitate de avocat definitiv- in Cabinet individual, cu drept de a pune concluzii la Judecătorii, Tribunale, Curţi de Apel Sunteti avocat DASCALU ADRIANA FLORENTINA? click aici ca sa va adaugati gratuit fotografia, domeniile de expertiza, portofoliul si orice alte date profesionale. Adresa sediu birou avocatSediul (adresa):Dr. Tr. Severin, Str. Decebal, nr.22, Ap.4, jud. Mehedinti | Sediu secundar:- | Birou de lucru: 0788/256173 :lol: :lol:

# Rolex date 8 December 2014 15:53 -1

Pote ne spui si cand s-a infiintat "baroul" a carui membra esti ?!

# la proces date 8 December 2014 16:07 -2

:lol:la proces prietene vei afla....pai a aflat si tinarul botist care a formulat plingeri impotriva dlui av .Bujorean..stii,consultatiile mele costa bani..dar intreab-o pe tiza mea DASCALU ADRIANA  condamnata penal si colega de barou a lui BOTA...VEZI CA A FOST CADRU PENAL SI ESTE IN MASUYRA SA VA CONSILIEZE...DNA SI PRIETENII STIU DE CE... :lol: :lol: :lol: :lol:

# Rolex date 8 December 2014 17:30 -1

Aaa, sa inteleg ca tu nu stii(nici n-ai cum) si de aceea astepti procesul. Prietenii magistrati, care va protejeaza, vor inventa ceva ca sa va salveze, doar sunteti o famiGlie, nu-i asa ?! Daca totusi nu stii, iti spun eu; voi, flocistii, sunteti membrii unei simple entitati fara personalitate juridica. Cu alte cuvinte, va aflati in afara cadrului legal, intrucat, dupa revolutie, ati stat in pasivitate(aroganta) si nu ati infiintat barourile prin procedura de dobandire a personalitatii juridice specifica oricarei persoane juridice de drept privat cu scop nepatrimonial. Stiu ca pentru tine e mai greu cu intelesul stiintei juridice, spaga pe care ai dat-o, ingrosand randurile unui "barou" inexistent de jure, nu tine loc carte. Voi sunteti hotii care striga hotii, dar veti avea mari surprize !!!

# manifest date 8 December 2014 16:08 -2

Baroul Mehedinţi a fost chemat în judecată pentru a comunica în copie actele de înfiinţare- Instanţa a respins cererea cu motivarea că reclamantul nu a achitat contravaloarea copiilor xerox. Deci, pârâtul trebuia să fie înfiinţat, dar actele de înfiinţare costă 2 lei.

# OARECARE AVOCAT ? date 8 December 2014 07:55 0

oarecare de cand e avocat ? l-a exclus Bota si acum dezinformeaza !

# bota date 8 December 2014 14:10 -3

:lol: cei de la bota care exercitati avocatura clandestin,fara respectarea legii,pregatiti va de represalii.adevaratii avocati nu impostorul bota.. :lol: :lol:

# bota va fi condamnat pentru inselaciune ! date 8 December 2014 14:18 +1

de mentionat ca un oarecare IORGULESCU ,amuzat de asazisul val de avocati proveniti din cadrul baroului botist a anuntat  organele penale italiente despre savirsirea in concurs real de infractiubni a urmatoarelor activitati infractionale prev de cap XIII din Codul penal italian : înşelăciunea (art. 640); înşelăciunea calificată pentru obŃinerea de alocaŃii publice (art. 640 bis);înşelăciune informatică (art. 640 ter); .de mentionat ca in scurst timp se va formula o citare a infractorului p bota pentru a da exp[licatii..unica sotutie de a iesi din acest marasm pentru botisti: desitati infractiunie savirsite... 4  Idem, p. 28. 5  George Antoniu, Ocrotirea penală a patrimoniului în dreptul comparat, Revista de drept penal nr. 2/2001, p. 125.  70 MIRELA CARMEN IACOB bis); frauda de emigraŃie (art. 645); abuzul de încredere (art. 646); însuşirea bunurilor pierdute sau ajunse din greşeală sau caz fortuit la făptuitor (art. 647); tăinuirea (art. 648); spălarea banilor (art.

# iorgu date 8 December 2014 16:38 -2

iorgulescu va fi ascuns curand: http://portal.just.ro/300/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=30000000000265030&id_inst=300

# draga luju date 8 December 2014 14:24 0

draga luju, stergeti va rog comentariile agramate ! astia nu sunt avocati !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 5.12.2023 – Umbra lui Kovesi in CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva