24 February 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

INFRINGEMENT PENTRU BOTA - Comisia Europeana cere lamuriri statului roman pentru situatia avocatilor din UNBR-Bota impiedicati sa profeseze in Italia din cauza unei adrese prin care Ministerul Justitiei a informat Ordinul Avocatilor din Tivoli ca UNBR-Florea e singura structura legala. Avocatii Alina Frimu si Alessandro Nostro au solicitat demararea procedurii de infringement impotriva Romaniei, iar cererea a fost acceptata si transferata in aplicatia EU Pilot (Documente)

Scris de: Alex PUIU | pdf | print

12 November 2014 15:16
Vizualizari: 20897

Din cauza unui controversat document emis anul trecut de Ministerul Justitiei condus de Robert Cazanciuc, Comisia Europeana ar putea declansa procedura de infringement impotriva Romaniei in mai putin de 10 saptamani. Este vorba despre o adresa datata 7 mai 2013, prin care sefa Directiei Drept International si Cooperare Judiciara din Ministerul Justitiei, Viviana Onaca, a informat Ordinul Avocatilor din Tivoli (Italia) ca singura Uniune Nationala a Barourilor din Romania recunoscuta oficial este aceea cu sediul in Palatul de Justitie, condusa de Gheorghe Florea, si ca UNBR-Bota este ilegala. In urma acestor precizari transmise de Ministerul Justitiei - urmate la scurt timp de circulare emise de autoritatile italiene prin care avocatii inregistrati in structura legal creata si condusa de Pompiliu Bota (foto stanga) urmau sa fie radiati din barourile din Peninsula - cativa avocati romani si italieni, printre care Alina Frimu (foto 2) si Alessandro Nostro (foto dreapta), au reclamat mai multe incalcari ale dreptului comunitar, solicitand Comisiei Europene sa examineze posibilitatea declansarii procedurii de infringement impotriva Romaniei.


In urma cu doua saptamani, la aproape un an de la inregistrarea cererilor, avocatii mai sus-mentionati au primit un raspuns oficial din partea Comisiei Europene, prin care li s-a adus la cunostinta ca cererea de declansare a procedurii de infringement impotriva Romaniei (nr. ref. 7059/14/MARK) a fost acceptata si transferata in aplicatia EU Pilot. Conform regulamentului in baza caruia functioneaza programul EU Pilot, Romania trebuie sa dea un raspuns Comisiei Europene in maximum 10 saptamani, adica cel mai tarziu la inceputul lunii ianuarie 2015.

Normativele de drept comunitar a caror incalcare a fost reclamata:

-Directiva 98/5/CE din 16 februarie 1998 a Parlamentului European si a Consiliului UE, de facilitare a exercitarii cu caracter permanent a profesiei de avocat intr-un stat membru, altul decat cel in care a obtinut calificarea;

-Directiva 2000/78/CE din 27 noiembrie 2000 a Consiliului UE, de creare a unui cadru general in favoarea egalitatii de tratament in ceea ce priveste incadrarea in munca si ocuparea fortei de munca;

-Directiva 2005/36/CE din 7 septembrie 2005 a Parlamentului European si a Consiliului UE, privind recunoasterea calificarilor profesionale;

-Regulamentul CE nr. 44/2001 din 22 decembrie 2000 al Consiliului UE, privind competenta judiciara, recunoasterea si executarea hotararilor in materie civila si comerciala;

-Directiva 2012/13/CE din 22 mai 2012 a Parlamentului European si a Consiliului UE, privind dreptul la informare in cadrul procedurilor penale;

-Tratatul de la Lisabona.

Pozitia Ministerului Justitiei este decisiva pentru evitarea infringement-ului impotriva Romaniei

Desi, in cererile formulate la sfarsitul lui 2013 si inceputul lui 2014, avocatii din UNBR-Bota au solicitat declansarea procedurii de infringement impotriva a nu mai putin de cinci entitati – statul italian, statul roman, Ministerul de Justitie din Italia, Consiliul National Juridic (Consiglio Nazionale Forense) si Ministerul Justitiei din Romania – Comisia Europeana si-a indreptat atentia doar asupra statului roman. Reprezentantul CE care are in lucru acest dosar, sustin avocatii Alina Frimu si Alessandro Nostro, a trimis pana la aceasta ora Ministerului Justitiei nu mai putin de patru scrisori prin care a solicitat Romaniei clarificari in legatura cu aspectele sesizate de avocatii din UNBR-Bota care doresc sa profeseze in Italia.

Declansarea sau nu a procedurii de infringement impotriva statului roman depinde in mare masura de maniera in care Ministerul Justitiei va raspunde solicitarii Comisiei Europene, in conditiile in care problemele reclamate de avocati sunt o consecinta directa a unei adrese emise chiar de Ministerul Justitiei, prin sefa Directiei Drept International si Cooperare Judiciara, Viviana Onaca.

EU Pilot, penultimul pas inaintea declansarii procedurii de infringement

Proiectul EU Pilot este principalul instrument prin care Comisia Europeana comunica cu statele membre participante cu privire la chestiunile care ridica o problema referitoare la aplicarea corecta a legislatiei UE sau la conformitatea legii dintr-un stat membru cu legislatia UE intr-un stadiu incipient (si anume, inainte de initierea unei proceduri in constatarea neindeplinirii obligatiilor in temeiul articolului 258 din TFUE).

In 2007, Comisia Europeana a adoptat o comunicare intitulata „Catre o Europa a rezultatelor – aplicarea legislatiei comunitare”, in care sugera initierea unui proiect bazat pe o abordare de tip parteneriat intre Comisie si statele membre, pentru a asigura aplicarea corecta a legislatiei UE, pentru a furniza mai rapid raspunsuri catre cetateni siiîntreprinderi si solutii la probleme si pentru a inaspri aplicarea si gestionarea procedurilor existente. Proiectul „EU Pilot” a fost conceput in acest scop in aprilie 2008 si a inceput sa functioneze cu implicarea a 15 state membre voluntare. In martie 2010, Comisia a adoptat primul raport de evaluare privind proiectul „EU Pilot”. In cadrul acestui raport, Comisia a remarcat faptul ca sistemul a inceput sa ofere rezultate pozitive, desi exista si multe alte aspecte care pot fi dezvoltate in continuare pentru imbunatatirea functionarii sistemului, sporirea intelegerii reciproce intre Comisie si statele membre participante si accelerarea prelucrarii dosarelor, precum si pentru imbunatatirea rezultatelor obtinute.

Incepand din martie 2010, domeniul de aplicare a proiectului „EU Pilot” a fost extins si, de regula, sistemul este utilizat in toate cazurile (cu un numar limitat de exceptii) referitoare la punerea corecta in aplicare a legislatiei UE sau la conformitatea legislatiei nationale cu legislatia UE, intr-un stadiu incipient, inainte de orice posibil recurs la o procedura in constatarea neindeplinirii obligatiilor in temeiul articolului 258 din TFUE.

Ce inseamna procedura de infringement

Procedura de infringement (sau procedura de incalcare a dreptului comunitar) este un mecanism de control pe care Comisia Europeana il poate utiliza impotriva statelor membre atunci cand considera ca acestea nu isi indeplinesc obligatiile asumate prin tratatele de aderare si prin reglementarile comunitare aplicabile.

Are ca temei juridic Art. 226 si urm. din Tratatul CE si presupune doua faze: una informala, in care Comisia Europeana si statul membru implicat cauta solutii pentru a evita inceperea procedurii (a se vedea EU Pilot) – si una formala. Sursele infringement-ului sunt plangerile, sesizarile proprii ale CE si lipsa notificarii privind transpunerea directivelor comunitare.

*Cititi aici raspunsul transmis de la Bruxelles avocatei Alina Frimu, prin care CE confirma transferul cererii in aplicatia EU Pilot

*Cititi aici plangerea avocatei Alina Frimu

*Cititi aici adresa transmisa de Viviana Onaca din Ministerul Justitiei, Ordinului Avocatilor din Tivoli

Comentarii

# avvocat BB 53 date 12 November 2014 16:09 +22

Felicitari stimati colegi. Acum sa vedem pe unde scoate camasa "traditionali" acesti tortionari care ne-au haituit si hartuit  peste 10 ani de zile cu unii dintre magistrati. 

# Ultimul Charlot date 14 November 2014 13:32 +3

Impotriva Barourilor traditionale fara acte Botosani, Suceava, Cluj si Mures deja sunt depuse la Tribunale cereri prin care acestor entitati li se cere sa prezinte actele de INFIINTARE. Urmeaza saptamanile ce urmeaza cereri impotriva tuturor Barourilor traditionale din Romania. Gata joaca. Iar la DNA plangeri privind trafic de influenta impotriva celor ce au favorizat in vreun fel sau altul pe traditionali. Ajunge cu mafia !!!

# Ultimul Charlot date 14 November 2014 13:55 +4

Impotriva Barourilor traditionale fara acte Botosani, Suceava, Cluj si Mures deja sunt depuse la Tribunale cereri prin care acestor entitati li se cere sa prezinte actele de INFIINTARE. Urmeaza saptamanile ce urmeaza cereri impotriva tuturor Barourilor traditionale din Romania. Gata joaca. Iar la DNA plangeri privind trafic de influenta impotriva celor ce au favorizat in vreun fel sau altul pe traditionali. Ajunge cu mafia !!!

# barourile libere date 15 November 2014 14:58 +2

Faptul ca avocatura din Romania s-a circumscris, dupa revolutie, sferei dreptului privat, este o certitudine. Asa fiind, barourile nu se puteau infiinta prin lege(o mani******re uriasa), intrucat doar persoanele juridice de drept public se infiinteaza prin lege. Acestea aveau obligatia sa dobandeasca personalitatea juridica, urmand procedura specifica tuturor persoanelor juridice de drept privat cu scop nepatrimonial, lucru care nu s-a intamplat niciodata. Acesta e motivul pentru care "barourile"-Florea sunt simple entitati fara personalitate juridica, adica, de 25 de ani, functioneaza in afara cadrului legal!

# Valeu ! date 12 November 2014 16:10 +17

Florea, Iordachescu, Nicu Tiberiu, Bujorean, fugiti cat va tin picioarele ! Scapa cine poate !!!

# Cornel date 12 November 2014 16:20 -2

 În ce măsură îl ajută acest aspect pe Bota?

# LA MINTEA COCOSULUI date 12 November 2014 16:24 +17

E la mintea cocosului: recunoasterea europeana a UNBR - BOTA ingroapa definitiv unbr florea ! La galere cu mafiotii din avocatura !

# POLO date 12 November 2014 17:37 +1

ESTE VORBA DE RECUNOASTEREA DEFINITIVA A UNBR 2004, DIN CARE BOTA, NU MAI FACE PARTE, DEOARECE DATORITA CONDAMNARII SI EXCLUDERII DIN UNIUNE (vezi Tabloul avocatilor pe www.unbr-legal.ro), EL NU MAI ESTE AVOCAT. PRACTIC, ACESTUI BOTA, NU-I MAI ESTE DE FOLOS NIMIC DIN CE OBTINE CA RECUNOASTERE UNBR 2004,CARE ARE PRESEDINTE LEGAL ALES SI CARE, CONFIRMAT DE CATRE 2 INSTANTE.

# jurist date 12 November 2014 23:36 +7

Nici macar acum nu putem fi uniti? Ne spalam rufele în familie dupa ... 

# BOTA VA RAMANE REFORMATORUL AVOCATURII!!!! date 13 November 2014 13:00 +5

Bota va ramane in istoria Romaniei ca singurul care a reformat profesia nobila de avocat in ultimii 60 de ani....Bota a invins sistemul neocomunisto-securist de dupa 89. FELICITARI MAESTRE!!! SI RABDARE, CA ASA SCRIE LA CARTEA SFANTA

# BOTA VA RAMANE ESCROCUL CONDAMNAT NEAVOCAT!! date 13 November 2014 19:09 -6

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:BOTA CONDAMNATULE, NU MAI POSTA COMENTARII ELOGIOASE LA ADRESA TA!!! NU VEZI CA ESTI NEBUN DE LEGAT!!!!!!!!!!!!TU CENTREZI, TU DAI CU CAPUL!!!!!!!! MERGI LA BALACEANCA OMULE!!! SAU POATE PREFERI SOCOLA!!! IESENII ABIA TE ASTEAPTA SA TE FACA ARSICE!!!!!!!!!!! NIMERINCU TI-A REZERVAT DEJA LOCUL LA SOCOLA IAR CLAUDIA A MAI PRODUS O DAMIGEANA DE ****** CA SA ITI MAI ALINI SUFERINTA MINTALA!!!!!!!!JEGULE IN :-x FECT!

# frate, esti cretin de-a binelea..esti obsedat? date 13 November 2014 21:30 +2

Bota a invins mizeria si umilinta...FELICITARI!!! CIURUCURILE CARE VB. PE AICI NICI NU CONTEAZA IN FATA UNEI ASEMENEA VICTORII!! DOAMNE AJUTA-L PE BOTA SI CEI 5000 DE AVOCATI!

# Cetateanul turmentat date 14 November 2014 13:38 0

Nimerincu si cele cateva slugi ale lui ar face bine sa-şi ia puțin concediu pentru dezalcolizare. Avocatura nu e de voi bai baieti. 

# Cetateanul turmentat date 14 November 2014 13:52 0

Nimerincu si cele cateva slugi ale lui ar face bine sa-şi ia puțin concediu pentru dezalcolizare. Avocatura nu e de voi bai baieti. 

# DOREL CEL TREAZ date 22 November 2014 12:42 -1

,, Amice,esti idiot???!!,, Cam asa ti-ar raspunde nenea Iancu!!! Trezeste-te!!!!! Avocatii adevarati s-au prins ca bota nu mai e presedinte ci e un condamnat care nu mai are nicio calitate in Uniune!!! Asta sta in academiei si papa cepa cu salam si incaseaza donatii de la fraieri  mahmuri ca tine!!!!!

# avi avi date 26 November 2014 19:11 -1

am ajun s sa o traim si pe asta:bota maestru.Poate ai vrut sa scrii maistru,ca i se potriveste conform vechii sale meserii.Si cum zici tu ca asta a reformat avocatura?Adica a facut un barou de crasma sateasca si de 10 ani asteapta roadele.Si mai sta inca 10 ani ca,vorba ta,are rabdare,Si in acest timp mai tranteste un examen,mai incaseaza o donatie si mai face niscaiva abureli in public.

# polo nu e in familie date 13 November 2014 13:16 +1

Ce sa caute polo in familia avocatilor? ! El este exclus de 4 ani, nu este avocat, este analfabet, este cocosat, nu are dinti, este chior, escroc si retardat ! Se semneaza cu avi, oarecare, polo si se ia de bota !

# Coco date 12 November 2014 16:27 +2

 Iară cântă cocoşul.

# nu cocosu date 12 November 2014 16:53 +4

tie iti canta, ca nu judeci nici cat un cocos ! Nici acum nu iti dai seama ca ati pierdut lupta ! Jos mafia din avocatura !!!

# Simpatizant Unbr-Bota date 12 November 2014 16:42 +9

Urmaresc cu interes aceasta situatie de ceva timp si astep cu nerabdare sa vad cum vor evolua lucrurile, ma surprinde insa faptul ca "avocatii" traditionali sau sustinatorii acestora (desii foarte vocali in comentariile lor la alte articole privin aceasta disputa) sunt acum uimitor de tacuti. Ce s-a intamplat "domnilor"? V-a mancat pisica limba?

# nu Bota date 12 November 2014 16:43 +15

Nu il ajuta pe Bota, ajuta 5000 av de la Bota si 20.000 avocati exploatati care vor trece de la Flocea la Bota !!!

# pt florea date 12 November 2014 16:51 +8

Vezi, florea, nu ai vrut sa ne unim, acum ai pierdut tot: spagi, salarii, chefuri, femei, onorarii !!!

# POLO date 12 November 2014 17:41 0

NU FLOREA, NU A VRUT SA SE UNEASCA CU UNBR 2004, CI BOTA, CARE NU A FOST DE ACORD SA NU MAI INCASEZE DONATIILE. BOTA SI-A LASAT AVOCATII SA FIE TERFELITI SI UMILITI TIMP DE 10 ANI, DOAR CA SA NU PIARDA BANII DIN DONATII.

# e bine date 12 November 2014 17:49 +2

Cum, necum, i-a iesit ! Toti exploatatii vor veni la Bota, iar exclusii V. Ctin, Nimericu si Neagu vor ramane in uniunea lor virtuala de analfabeti ! LoBotomiei nu mai intra in calcule pentru ca mai are doar vreo 2 luni de libertate !

# bota date 12 November 2014 17:02 -4

:lol:de fapt dupace instanta europeana va dispuneca am inselat pe cei doi cu 1500euro voi fi condamnat laexecutarea pedepsei.untiganfestit

# TRADITIONAL SUSPENDAT date 12 November 2014 17:17 +11

Stati sa vedeti ce se intampla dupa 17.11.2014 cand va fi un nou val de suspendari la UNBR - Florea. Multi din cei suspendati isi manifesta dorinta sa intre la UNBR - Bota.

# www.unbr-legal.ro date 12 November 2014 17:59 -12

CLAR CA MINISTERULJ USTITIEI  A AVUT DREPTATE SA EMITA O ASA ADRESA INTRUCIT BOTA NU AVEA NICI O CALITATE SA SEMNEZE ACTELE DE PROFESIE LA AVOCATII ITALIENI PE CARE I-A INSELAT !! MINISTERUL S-A REFERIT TOCMAI LA ACEST ASPECT INTRUCIT BOTA NU MA IAVEA NICI O CALITATE IN UNBR IAR CONTRACTELE PE CARE ELLE-A SEMNAT CU ITALIENIILE-A SEMNAT IN FALS FOLOSINDU-SE DE NUMELE PRESEDINTELUI LEGAL ALES SI CONFIRMAT DE INSTANTA NIMERINCU!!! TOATE INFORMATIILE VA STAU LA DISPOZITIE PE SITE-UL UNIUNII UNBR-LEGAL.RO

# Ati ramas 3 date 12 November 2014 18:02 +1

Avi cocosatule, ati ramas trei. deocamdata in libertate. deocamdata !

# Ultimul Charlot date 12 November 2014 19:34 +1

adica o dai cotita...acum o sa se spunca ca de fapt UNBR ca entitate profesionala este recunoscuta doar ca Bota nu are drept de semnatura...  am inteles bine?

# UNBR-LEGAL.RO date 14 November 2014 13:28 0

MA  NENE, NU O DAU COTITA, ASA ESTE, BOTA NU MAI E AVOCAT DIN 2007 CIND I-A FOST RADIAT CABINETUL DE AVOCAT. DE AIA E SI CONDAMNAT!!!

# avi CW V Ctin cocosatu fara dinti date 12 November 2014 17:20 +2

avi, sunt mai multe probleme: 1 nu esti avocat 2 nu ai curaj sa te arati 3 esti analfabet 4 esti cocosat 5 nu ai dinti 6 esti chior 7 esti escroc 8 esti retardat 9 esti obsedat de Bota !!! ,,dupace,,  ,,dispuneca,, ,,1500euro,, v,,laexecutarea,,  avi =.untiganfestit !!!

# Probleme in Paradis? date 12 November 2014 17:31 +8

De atatia ani avocatii comunisti manipuleaza opinia publica cum ca ei ar detine cheile justitiei incat cred si ei asta,doar ca avocatii traditionali nu au barourile infiintate potrivit legii asociatiilor,dupa care isi conduc afacerile,ei se considera emanatie a unei legi care este paralela cu ei,inexistentii.Ministrul justitiei se da mare cu programe care nu îi apartin,dosare virtuale cand avem avocati virtuali?singurii avocati sunt cei afiliati unor barouri-asociatii profesionale specializate inregistratemrestul niste impostori,cata vreme Romania nu va avea avocati si magistrati reali,doar impostori...vai de capul justitiabilului,este mai rău ca-n Evul Mediu.

# TITULESCU date 12 November 2014 17:56 +10

EU NU INTELEG CE E CU BAROUL-BOTA ,DE CE NU-I LASA SA PROFESEZE, PE MINE NU MA DERANJAZA EXISTENTA LOR.

# asa e date 12 November 2014 18:00 +6

Noi ii deranjam doar pe mafiotii de la voi si pe exclusii de la noi ! 

# manifest date 12 November 2014 19:03 +9

Ce frumos va fi când va afla CJUE că s-a solicitat de mai multe ori instanţelor naţionale sesizarea acesteia cu şase întrebări preliminare referitoare la aplicarea principiului nediscriminării în situaţia avocaţilor din UNBR înfiinţat şi UNBR neînfiinţat. Cum o să răspundă magistraţii care au refuzat şi încălcat dreptul uniunii europene?

# onaca date 12 November 2014 19:09 +1

onaco, mai esti in tara ? Fugi sa nu te prinda multimea ca-ti facem o cocoasa ca a lui avi ! Si dintii ti-i scoatem ca pe ai lui avi CW V Ctin cocosatu fara dinti !!!

# justo date 12 November 2014 20:37 +9

Lucrurile sunt simple si clare. Actele pe masa domnule Bota si actele pe masa domnule Florea. Atentie insa, protocolul nu este act de infiintare decat pentru cei cu nivelul IQ egal cu cel al celebrului trei in unul  avi avi, oarecare zis avocat traditional.

# asa e date 12 November 2014 20:44 +7

Pai Bota de cand le cere ,,traditionalilor,, actele ? Si le-ati vazut cum si-a vazut Stevie Wonder sotia !

# Dr.Av.Botomei Vasile date 12 November 2014 21:10 -3

Comisia Europeana recunoaste trei persoane juridice de tip UNBR in Rromania. Cititi adresa raspuns tradusa in limba romana,comunicata de Comisia Europeana-Directia Generala Justitie cu nr. JUST/03/MCF/vf/1064187s din 15-04-2014, trimisa catre Dr.Av.Botomei Vasile Presedinte Uniunea Nationala abarourilor din Romania,din Bacau,str.Oituz,33, care confirma declinarea acesteia catre Directia generala MARKT,pentru solutionare in materia recunoasterii aplicatiilor in Romania inb materie de pluralism de organizatii profesionale de aparare de tip uniuni Nationale de Barouri din Romania-UNBR. Autorul Dr.Av.Vasile Botomei felicita demersul avocatilor Italieni,si informeaza pe aceasta cale ca inscrirea in UNBR-Dr.Av.Vasile Botomei publicata pe www.unbr.info,se face gratuit,cu scutire de taxe de echivalare a actelor de studii si calificari din Italia cu actele de studii si diplomele din Romania! Persoanele se informeze din titlul V din pg.56-66 si anexele 25-45 din teza ridicata pe www.unbr.info

# Venim dottore date 13 November 2014 23:22 0

Venim dottore, peste 12 ani cand iesi de la zu house !  Daca mai iesi ca te aspetta in galera 5 killeri molto pericolosi che amano le donne veche  moldaviene !

# Recunoaste prin adresa Just/03/MCF/vf/1064187s ??? date 14 November 2014 17:14 0

Recunoaste ca a primit o scrisoare nu cum se bate campii aici ca se recunoaste functionarea a 3 UNBR-uri...Asta e  o  interpretarea  bolnava. :lol: :lol: :lol: :lol: :o :o :o :o :eek: :eek:

# Cartof date 12 November 2014 22:31 +6

Tineti minte cuvintele decanului traditionalilor - Gheorghe Florea. "S-a micsorat cozonacul!" Asta este motivul principal pentru care tin cu dintii de monopol

# adsa date 12 November 2014 22:59 +1

cei cu adsa nu au nimic de spus? macar ceva scuze pentru minciuni a la dan diaconescu?

# jurist date 12 November 2014 23:48 +11

Este o victorie a celor ce au demarat aceasta actiune.Incercarile UNBR(traditional ) pentru distrugerea UNBR(Bota) au fost, sunt si vor fi sortite esecului. De ce? 1. Incompetenta organelor de conducere ale UNBR(traditional) certificata de nerezolvarea unor probleme simple si incapacitatea de face curat in curtea proprie.(ex.  transarea situatiei generata de actele de infiintare, eliminarea suspiciunilor cu privire la aranjarea examenelor de admitere in profesie'etc); 2. Incercarea de a elimina concurenta s-a desfasurat intr-un mod barbar si a avut efect invers. Intimidarea( actiuni penale sortite esecului, avand drept scop descurajarea practicarii profesiei ), jignirea( atacuri verbale brutale in sala de judecata si nu numai), amenintarea si lipsa de bun simt incep sa nu mai aiba loc intr-un stat ale carui actiuni sunt controlate de institutiile europene. Vezi cosecinta. De fapt actiunile penale, haotic lansate, esuate au intarit baroul-Bota, i-au dat legitimitate.        

# avi avi date 13 November 2014 07:31 +4

Sefu se va lasa cu arestari. Eu o sterg ca imi dau astia vreo 10 ani. Bine ca le-am luat banii fraierilor si avem hotel la teghirghiol. 

# turculeanu mihai date 13 November 2014 08:09 +5

In sfarsit vor putea profesa si ce i de la unbr 2004 liberi si sa vedem atinco conurenta... abia astept sa i vad pe traditionali ce fete vor face cand ne vom intalni in sala... ce exceptii mai invoca !?  Inca unpic si vedem noi care pe care..

# Traditional adica legal date 13 November 2014 08:44 -12

De fapt e vorba de lene. Nu ati fost in stare sa puneti mana pe carte sa intrati legal in avocatura. 

# avocat legal unbr infiintat date 13 November 2014 09:00 +9

Da ma, o sa punem mina pe carte sa va dam cu ea in cap ca sa va iasa spaga dintre urechi. Ia zi mai berbecule cind a dat corlatean, udrea, boc si multi altii examen la voi? Stie toata tara ca fara spaga si pile nu se intra in baroul comunist traditional. Si stii ceva? As fi de acord sa intru in baroul vostru dar nu accept sa fiu inselat lunar cu o zeciuiala in folosul smecherilor. Pentru ce sa platesc eu chiolhanurile altora?? Basca ca nici acte nu aveti!

# Catel avocatel date 13 November 2014 11:16 0

Dutye ma! Luju ar trebui sa demareze si contra ta o procedura de infringment, la cat dye incuiet esti la bibiloi.

# santinela date 13 November 2014 08:58 +7

In sfirsit sub presiunea UE statul roman va trece la rezolvarea problemei intr-un fel sau altul.

# Valeriu Mangu date 13 November 2014 09:46 0

Articolul "Vai cum va mai țipa Președintele României că nu este respectat dreptul românilor din străinătate la referendumul de demitere a sa din funcție!", pe: http://ascunzisuri-constitutionale.eu 

# 2004 date 13 November 2014 11:11 +4

De acum, intrati numai cu mandat dragi "traditionali". Ca ma tin de capul vostru prin toate instantele si va pun sa aratati actele de infiintare ale baroului vostru nenascut !!!!!!!!!!!!!!

# Gina date 13 November 2014 11:13 0

Acum sa-i vedem pe cei care ...... inca nu recunosc independenta avocatului provenind dintr-un stat membru al Uniunii Europene sau al Spatiului Economic European care este autorizat sa-si desfasoare activitatile profesionale sub titlul profesional corespunzator obtinut intr-un stat membru........

# ROMANCA date 13 November 2014 11:17 +6

Buna ziua, a avut vreun cunoscator de limba italiana curiozitatea sa citeasca actele atasate care sunt in italiana ? Eu le-am citit... in adresa Comisiei Europene practic se sustine legitimitatea Baroului BOTA. Eu nu sunt fana a vreunui din barourile din Romania, dar citind adresele scrise in limba italiana constat ca de fapt Baroul Bota este legitim iar asupra Baroului Traditional planeaza suspiciunea de ilegalitate.

# ROMANCUL date 13 November 2014 11:59 +4

Nu suspiciune, certitudine ! Lipsa hot de infiintare, lipsa lege de infiintare, lipsa statut, lipsa act constitutiv ! Si inca o certitudine; legea 3/48 a desfiintat UNBR si toate barourile.

# COSMOPOLITUL date 13 November 2014 12:08 +4

Intr-adevar, este o certitudine faptul ca entitatea-Florea e inexistenta de jure, intrucat, dupa revolutie, n-a dobandit personalitatea juridica, asa cum imperativ obliga legea. In plus, UNBR nici nu se putea infiinta prin lege, deoarece avocatura din Romania, dupa revolutie, s-a circumscris sferei dreptului privat. Or, numai persoanele juridice de drept public se infiinteaza prin lege !

# Romanca, romanul si germanul date 13 November 2014 16:39 +3

E certitudine ca nu exista unbr,,traditional''! sunt doar tolerati de instantele ultra corupte, inca existente, dar nu mult timp.Sa fiti destepti si fara frica, eu va salut...........Miticaaaaaaaaaaaa

# cazacioc date 13 November 2014 11:21 +4

Sa vedem pe unde scoate camasa tovarasul cazanciuc. Daca va fi intrebat de baroul lui florea si ce acte au stat la baza protocolului de tip mafiot ce va raspunde???

# multimilenarii date 13 November 2014 11:22 +1

http://www.romaniatv.net/un-procuror-si-doi-avocati-din-iasi-condamnati-definitiv-pentru-coruptie_183431.html

# crustaceu date 13 November 2014 11:30 +2

mi-am trasus pe limba mea, din italiana, actel sunt perfecte, nu exista echivoc, insa sa nu ne pripim, mai avem aprox 2 luni si vom fi singurii din sali, si... actele facute ne nereprezentanti legali.... parca erau nule?

# ada date 13 November 2014 12:40 +4

Sa inteleg ca din ianuarie feb o sa pot intra in sala fara sa-mi sara in cap cutumiarii ? Sau iar ma bucur degeaba si ramane tot o stire uitata pe luju ?

# Italian date 13 November 2014 13:00 +3

V-a ajutam noi. Colegii din Italia. Rezolvam noi problema in locul vostru. Cu noi nu merge. Si daca noi o sa fim recunoscuti in Italia, si voi ve-ti fi recunoscuti. Nici Ponta, nici Cazanciuc, nici nimeni nu o sa dea scris ca in Italia UNBR e legala si in Romania nu. NU MAI TINE. Eventual poate pica ceva functionari si magistrati corupti care v-au facut probleme. 

# Lasa-ne dracu de analfabet italian..papa macaroane date 13 November 2014 13:08 -6

Esti avocat? DOAMNE FERESTE!! Si ala care face piulite la strung stie sa "vorbeste" romaneste. "La voi la italia" asa se vorbeste? "v-a ajutam....ve-ti fi recunoscuti"...Macaronarii italieni sa puna mana pe gramatica romana...cum dracu sa profesati in Romania daca sunteti analfabeti?

# Vieri date 13 November 2014 13:25 +3

Lasa-ne tu dracu de analfabet flocist. Italienii n-au nevoie de limba romana, in schimb tu stapanesti bine limba(de lemn) flocista. Mori de ciuda ca s-a terminat cu monopolul flocisto-mafiot !

# jos ponta date 13 November 2014 12:44 +3

jos ponta

# Ultimul Charot date 13 November 2014 12:51 +3

Ce liniste pe aici. Suspect. Unde sunt toti acei traditionali vocali de care nu mai incapeai pe aici? Nici macar formal comentarii? Urmeaza ca in putinul timp ramas Florea si toti acolitii lui sa incerce ceva trafic de influenta "sa se rezolve" . Ia sa vedem daca spaga functioneaza si infrigement-ul. Vreau sa vad judecatori care nu recunosteau calitate si acum o sa se adreseze cu domnul avocat. Si cate un traditional care se adreseaza cu "colega"  :lol: In 10 ani nu au facut prin plangerile lor decat sa legalizeze structura Bota. De toata isprava

# cristian date 13 November 2014 13:05 +5

PLAGIATORUL,MINCINOSUL SI MEMBRUL GEUPULUI CELUI MAI CORUPT PARTID A FAVORIZAT UNBR DESFIINTATA FLOREA....DEOARECE HOTUL DE PONTA IGNORA LEGILE NATIONALE AI ALE UE.....CAZANCIOC ALT PENAL DIN PSD CARE A FACUT MULT RAU IMPRWUNA CU HOATA ONACA AVOCATILOR LEGALI. CATA INTR O TARA CONDUSA DE INFRACTORUL PONTA! JOS PONTA!!!!!!!!!!!!!!!!

# barourile libere date 13 November 2014 13:44 +2

Solutia cea dreapta nu putea veni decat din occidentul european. Romanii, in majoritate, sunt mult prea lasi, corupti si inumani. De departe, principala vina pentru persecutarea de care am avut parte in acesti aproape 11 ani, o poarta MAGISTRATII CORUPTI. Acestia nu dau 2 bani pe lege si pe vasta jurisprudenta, simtindu-se protejati de uriasul sistem ultracorupt existent in Romania. Neinteresandu-i niciodata faptul ca unbr-Florea n-a dobandit personalitatea juridica, aceiasi magistrati sunt raspunzatori pentru perpetuarea mafiei din avocatura flocista, in care criteriile de accedere in casta au fost, tot timpul, spaga si nepotismul. Nici vina politrucilor parlamentari mafioti, indiferent de partide, nu e de neglijat.

# marius ceru date 13 November 2014 14:30 +3

Azi dimineata m-au oprit doi avocati traditionali , sa ma intrebe daca fac parte din baroul bota...ca au auzit ei ceva..in conditiile in care ma vedeau de 2-3 ori pe saptamana in sala si se stia ca fac parte din Unbr2004.. se pare ca dragii de ei vroiau ceva informatii... se pare ca vor un transfer ceva :))  Sa nu mai punem ca se uitau acum ceva timp in sala la mine ca la un inculpat intr-un dosae de viol cu parte vatamata de 12 ani.. in fine !  Ma bucur ca Europa face dreptate pentru ca la noi nu se poate numai dupa ce dispar dinozaurii astia batrani ! 

# marius ceru date 13 November 2014 15:55 +2

Azi dimineata m-au oprit doi avocati traditionali , sa ma intrebe daca fac parte din baroul bota...ca au auzit ei ceva..in conditiile in care ma vedeau de 2-3 ori pe saptamana in sala si se stia ca fac parte din Unbr2004.. se pare ca dragii de ei vroiau ceva informatii... se pare ca vor un transfer ceva :))  Sa nu mai punem ca se uitau acum ceva timp in sala la mine ca la un inculpat intr-un dosae de viol cu parte vatamata de 12 ani.. in fine !  Ma bucur ca Europa face dreptate pentru ca la noi nu se poate numai dupa ce dispar dinozaurii astia batrani ! 

# avocatel UNBR 2004 date 13 November 2014 16:32 +3

Bai sa fiu al naibii, eu am patit exact acelasi lucru acum 1 saptamana.Am fost oprit de unul de la traditionali si intrebat care sunt conditiile de transfer, cica se aduna doritorii, dunt din ce in ce mai multi! 

# crustaceu date 13 November 2014 16:24 +1

ce jos ponta? ponta e jos de tot, sper ca sapt viitoare sa fie atat de jos incat sa nu mai auzim de el in veci, si nici de cazanciuc, care, din cauza pchelarilor alara strmbi nu vede jurisprudenta noastra

# LA PUSCARIE CU BOTISTII date 13 November 2014 17:02 -8

:lol:DECI DACA CEI DOI INSELATID E CATRE BOTA AU APELAT LA O CALE DE ATAC REGLEMENTATA DE CATRE NORMA EUROPEANA IMPLICIT INSEAMNA CA BAROUL FESTITULUI A CAPATAT RECUNOASTERE NATIONALA SAU INTERNATIONALA?ESTE CA IN BANCULA CELA CRETIN AI CISTIGAT DREPTUL ALR ECURS ? SFATUIESC BOTISTII SA RENUNTE LA PRETENTIILE LOR FICTIVE SI SA SE CONCENTREZE PE CE STIU EI CEL MAI BINE SA FACA - SA DEZINFORMEZE CETATENII NAIVI CU PACALELI RIDICOLE :sigh:

# justo date 13 November 2014 17:36 +4

Pentru magariile psd-eilor la adresa noastra in frunte cu cazancioc , eu o sa ii dau lui ponta infrigement. La magarie cu magarie se raspunde.

# Gogu date 13 November 2014 17:47 +5

Consilierii juridici au suferit si ei in alte timpuri umilinta. Au suferit si avocatii de la Constitutional. Era timpul de adevar. Ca doare, pentru unii dornici de MONOPOL, este cu totul altceva. VIVAT DREPTATEA !

# moarte lui bota date 13 November 2014 17:49 -4

din initiativa excroxcului PB au fost create Asociatia de binefacere „Bonis Potra, Asociatia de binefacere „Figaro Potra” din Alba Iulia si filiala Balesti Gorj a Asociatiei de binefacere „Figaro Potra”, in temeiul O.G. nr. 26/2000 cu :lol: privire la asociatii si fundatii. Legea nu permite infiintarea de catre particulari de „barouri” sau „uniuni de barouri”. Justitia a sanctionat infiintarea de catre particularul Pompiliu Bota a unor „barouri”, astfel: - prin decizia civila nr. 6618 din 26 noiembrie 2004 pronuntata in dosarul nr. 5324/2002, Inalta Curte de Casatie si Justitie, Sectia Civila si de Proprietate Intelectuala a respins cererea de inscriere in Registrul asociatiilor si fundatiilor a Asociatiei „Bonis Potra”; - prin decizia civila nr. 6619 din 26 noiembrie 2004 pronuntata in dosarul nr. 5325/2002, Inalta Curte de Casatie si Justitie, Sectia Civila si de Proprietate Intelectuala a respins cererea

# nu mai postati date 13 November 2014 23:25 0

Draga Luju, nu mai postati texte bolnave, in limbi straine!  excroxcului    barouri”   Potra”   â€žBonis    â€žuniuni  !!

# barourile libere date 13 November 2014 18:08 +2

Realizati cat de mare e coruptia din justitia romana ?! Magistratii mafioti ai Trib. Satu Mare, se solidarizasera, in urma cu ceva vreme, cu gangsterii desfiintatului "barou" S.M., incurajandu-i sa exercite presiune asupra putinilor magistrati corecti si curajosi. Justitia trebuie curatata de acesti judecatori nemernici, care sunt la fel de nocivi pentru societate, precum erau securistii lui Ceausescu.

# crustaceu date 13 November 2014 20:00 0

dragii mei, investiti in puscarii si nu va culcati pe urechea ca sunteti atat de multi traditionali, o sa ajungeti unde va e locul si o sa va citeasca ponta sau base din celula alaturata ce a mai plagiat d-nul procuror cand facea pe procurorul

# Gogu date 14 November 2014 08:42 0

Stim ca sunteti in stare de a ameninta, insa nu este cazul, abtineti-va. Multumim.

# jan date 14 November 2014 11:08 +3

Cat de curind imi bag picioarele in baroul traditional. Platesc de ma sparg degeaba pentru ca niste smecheri imi folisesc banii pentru cumparat timpenii. Ati vazut ce scump e la techirghiol? Basca ca obtii bilet doar daca reusesti sa convingi pe cine trebuie. Asa ca cat de curind voi pleca spre bota si o sa-mi platesc contributiile la stat. Macar acolo am garantia ca banii mei merg la pensie si nu in hoteluri.

# alex date 14 November 2014 13:14 +1

Oare pot profesa astia de la bota legal din ianuarie?  M as bucura enorm.. cunosc cativa colegi din facultate care au intrat in baroul respectiv si chiar stiu carte... precizez ca sunt in baroul traditional !  Multa bafta tuturor indiferent de barou , la baza juristi suntem toti! Doamne ajuta

# Simi date 14 November 2014 13:20 +3

Avocatii UNBR-Bota au profesat legal tot timpul. Faptul ca unii magistrati mafioti, care nu dau 2 bani pe lege, i-au persecutat, e cu totul altceva.

# pol date 15 November 2014 09:14 +1

eu cred ca ar trebui sa se formuleze plangeri penale impotriva tuturor celor din conducerea UNBR Florea si a Casei avocatilor, pentru mai multe infractiuni intre care uzurpare de calitati oficiale, inselaciune, fals in declaratii si de evaziune fiscala...|Sa vedem pentru ei ce solutii se vor da, atata timp cat au exercitat profesia de avocet fara sa detina acte de infiintare legale si cum si-au insusit banii de la avocatii platitori de taxe...

# pt ,,pol'' date 15 November 2014 12:53 0

Stai linistit pol, asta urmeaza. Sa vedeti atunci bal si de la bal apoi la spital, doar sa treca alegerile astea odata.Sarbatori linistite nu vor avea in orice caz!

# Ultimul Charlot date 15 November 2014 15:42 0

Plangerea/denuntul este deja facut. De mine. Nu scapa nimeni!!!

# azi in teritoriu, maine tot poporu' date 15 November 2014 18:15 +2

Sunt deja pregatite la nivel de tara in mai multe locuri plangeri care vor fi slobozite cam in acelasi timp, pentru a nu putea face fata plangerilor.In acest moment in care a ajuns cutitul deja la os din cauza plangerilor traditionalilor facute de-a lungul a 10 ani OAMENI BUNI! reaua credinta e indubitabila.Stati sa vedeti voi ce urmeaza nenorocitilor, ati distrus familii si sanatatea oamenilor nevinovati din legala UNBR 2004,Dumnezo sa va bata acu de sarbatori chiar din cu inceputul zile de astazi a postului.

# Ultimul Charlot date 17 November 2014 16:09 +1

Plangerea/denuntul este deja facut. De mine. Nu scapa nimeni!!!

# CUBA date 15 November 2014 09:22 0

Bine bine ,dar cine plateste daca ROMANIA v-a fi sanctionata/amendata ? Dle. Ministru Cazancioc , prim. Ponta ? Cum luati banii de la NIMENI ?  AAAAA tot acest popor amarat v-a fi pus birul........RUsine!!!!!!! PS. Luati HOTEEEELUL   BEH.

# CUBA date 15 November 2014 13:12 0

erata: "va fi" ;-)

# @ date 15 November 2014 09:23 0

pe acest popor !!!!

# eu date 15 November 2014 19:46 +2

Si banii pentru oficii cum s.au dus la UNBR? E ceva putred la mijloc,cred ca Florea va ajunge la DNA sa dea cu subsemnatul. Cum naiba de nu s.a sesizat nimeni? Adica Bota a fost singurul cu creier in toata Romania? :sad:

# POLO.NICU date 19 November 2014 11:44 0

Nu-i singurul. Poate primul. In timp a ''desteptat'' si pe multi altii. Pacat ca unora le lipseste ''sangele din instalatie''...

# Rolex date 15 November 2014 21:00 +4

Fratilor, voi realizati dimensiunea coruptiei magistratilor, care au persecutat avocatii legalei UNBR-Bota, fara sa-i intereseze faptul ca flocistii sunt inscrisi intr-o casta mafiota, fara personalitate juridica ! E strigator la cer. Aspectul acesta(foarte important) trebuia repetat la infinit si mai ales in mass media romana. Trebuia sa trimitem adrese catre principalele instante din tara, prin care sa le dovedim ca, dupa revolutie, entitatea-Flocea n-a dobandit obligatoria personalitate juridica, functionand in afara cadrului legal de 25 de ani. Justitia romana trebuie curatata de judecatorii corupti care au protejat casta flocista, persecutandu-ne.

# alex s date 16 November 2014 00:39 +1

FELICITARI domnule Pompiliu Bota ! In sf se va face dreptate !

# DOREL PENTRU ALEX date 22 November 2014 12:33 -1

ALEX DRAGA, NU-LFELICITA PE BOTA,EL NU MAI EAVOCAT SI NICI PRESEDINTE,E UN CONDAMNAT IN TERMEN DE INCERCARE!!! FELICITA-TI COLEGII CARE AU LUPTAT SI SI-AU CISTIGAT DREPTURILE!!! BOTA NU A FACUT ALTCEVA DECIT SA-I FOLOSEASCA DREPT CARNE DE TUN SI SA INCASEZE DONATII DE LA FRAIERIICARE INCA MAICRED IN EL!!!

# alex b date 22 November 2014 13:55 0

dorele, m-am interesat la UNBR: nu au fost exclusi din profesie decat nimerincu pentru betii repetate, botomei pentru boala la cap si V constantin pentru ca a escrocat mai multi batrani.

# ady date 19 November 2014 10:00 +2

DE REMARCAT CA ADREsa sau actul trinis de onaca italienilor a fost ANULAT DE INSTANTA !

# oarecare date 19 November 2014 15:04 -1

Si marmota invelea ciocolata in staniolul adus de Mos Craciun, frate cu Iepurasul de Pasti. Mai repede se va intampla asta decat sa puteti fi voi consideratii avocati !

# DOREL PENTRU ADY date 22 November 2014 12:35 0

ESTI GRESIT INFORMAT ADY, PROCESUL CU ADRESA ITALIENILOR SE AFLA PE ROLUL ICCJ SI NU A FOST INCA ANULATA ADRESA!!!!! VEZI DOSARUL  PE SITEUL ICCJ!!!!!

# Bibi date 4 December 2014 13:33 0

Dorel pentru Ady: Ce nur are dosarul? Vreau sa dau examen la Bota si nu as vrea sa pierd banii daca declara ilegal UNBR 2004 sau sa ma duc la puscarie. De la corupti te poti astepta la orice.

# Bibi date 4 December 2014 14:16 0

Dorel pentru Ady: Ce nur are dosarul? Vreau sa dau examen la Bota si nu as vrea sa pierd banii daca declara ilegal UNBR 2004 sau sa ma duc la puscarie. De la corupti te poti astepta la orice.

# Trotuela date 26 November 2014 13:27 0

Buna ziua. Sunt unul din avocatii Baroului Bota ( admis in octombrie 2005 ). Doreste vreun coleg\colega sa se asocieze cu mine? In proportie de 90% pot obtine si un spatiu stradal pentru activitatea viitorului cabinet. Multumesc.

# Adi date 26 November 2014 14:56 0

Despre ce oras este vorba ?

# moschito date 26 November 2014 17:34 0

Trotuele vi e de le,,trotoar,,?adica faci trotoarul?Si cum vrei sa ne asociem sa o facem in spatiul stradal?Nu ne vede lumea?Si ce intelegi prin coleg?Botist,traditional ori,,ambidextru,,?

# mario date 26 November 2014 17:03 0

In Hunedoara vreun coleg din Baroul Unbr2004 in vederea asocierea unui cabinet in centrul orasului ?! Comercial si Civil

# Trotuela date 2 December 2014 14:54 0

 Buna ziua. Raspuns pentru Adi ( 26-11 ). Este vorba despre Bucuresti. Multumesc.

# dinu date 7 January 2015 13:02 +1

sunt ceva noutati despre raspunsul M.J. referitor la procedura de infrigement ?

# teocom date 20 February 2015 14:05 +1

Vine apocalipsa peste voi traditionalistilor fiindca nu va mai suporta nici D-zeu ... in afara legii si moralitatii

# IGPOPA date 3 June 2015 01:17 +1

Pauza? Sa fie oare linistea dinaintrea furtunii? Nu se mai aude nimic despre procedura de infrigiment. E de bine? E de rau ? Revolutia in justitie bate la usa ? Nu se poate deschide usa ? ... Pai sa ne adunam sa fim uniti, si se va deschide. Sa auzim numai de bine.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.02.2024 – Vreti sa aflati domicilii si CNP-uri? Gasiti la ICCJ (Foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva