21 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

SINDICATUL A FACUT-O GIUGIUC PE MIRICA – Procuroarea ex-DNA Florentina Mirica a fost spalata de catre Sectia pentru procurori in materie disciplinara din CSM pentru toate acuzatiile din dosarul in care Inspectia Judiciara o acuza de manifestari care aduc atingere onoarei profesionale, nerespectarea confidentialitatii lucrarilor si nerespectarea dispozitiilor administrative ale conducatorului parchetului. Cauza vizeaza halul in care Mirica a instrumentat dosarul DIPI 2 (Minuta)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

3 December 2020 17:52
Vizualizari: 5068

Ne-ar fi placut sa va spunem ca Sectia pentru procurori in materie disciplinara din Consiliul Superior al Magistraturii ne-a oferit o surpriza de zile mari, dar din pacate „Sindicatul” continua sa faca ceea ce stie cel mai bine: sa albeasca vedete ale procuraturii. De data aceasta, „Brigada Nufarul” a spalat-o cu jet sub presiune pe celebra procuroare ex-DNA Florentina Mirica (foto), care in prezent activeaza la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti.S-a intamplat miercuri, 2 decembrie 2020, cand procurorii CSM au respins actiunea disciplinara a Inspectiei Judiciare fata de Mirica pentru felul dezastruos in care aceasta, in calitate de procuroare DNA, a instrumentat dosarul DIPI 2, pe vremea cand Directia Nationala Anticoruptie a decapitat conducerea Departamentului de Informatii si Protectie Interna (serviciul secret al Ministerului Afacerilor Interne).


Iata mai intai minuta din dosarul nr. 7/P/2019:


Respinge actiunea disciplinara exercitata de Inspectia Judiciara impotriva paratei Mirica Florentina, procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti, pentru savarsirea abaterilor disciplinare prev. de art. 99 lit. a), j) si m) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, ca neintemeiata.

Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie”.


Redam abaterile disciplinare de care IJ o acuza pe Mirica (potrivit art. 99 din Legea 303/2004):


- a): manifestari care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu;

- j): nerespectarea confidentialitatii lucrarilor care au acest caracter, precum si a altor informatii de aceeasi natura de care a luat cunostinta in exercitarea functie, cu exceptia celor de interes public, in conditiile legii;

- m): nerespectarea in mod nejustificat a dispozitiilor or deciziilor cu caracter administrativ dispuse in conformitate cu legea de conducatorul parchetului ori a altor obligatii cu caracter administrativ prevazute de lege sau regulamente.


Tot de la dosarul DIPI i s-a tras


Precizam ca aceasta cauza disciplinara nu vizeaza felul in care Florentina Mirica a deconspirat numele real al unui denuntator sub acoperire (procuroarea scapand definitiv de acel dosar, la Inalta Curte). De data aceasta, motivele sunt altele:

- emailul pe care procuroarea li l-a trimis colegilor din DNA referitor la fostul sef al Sectiei de combatere a coruptiei din DNA, procurorul Danut Volintiru, la adresa caruia ar fi folosit mai multe expresii legate de probitatea profesionala a acestuia. Cel mai probabil, mailul a fost trimis dupa ce Volintiru i-a infirmat lui Mirica in totalitate rechizitoriul cu sefii DIPI (detalii in linkul de la sfarsitul articolului);

- faptul ca Florentina Mirica a postat in reteaua intranet a DNA intregul rechizitoriu din dosarul DIPI 2;

- faptul ca aceeasi procuroare a a transferat de pe e-mailul institutiei pe e-mailul personal o serie de documente, inclusiv documente privind dosarul DIPI 2 care permit identificarea unor persoane/situatii si dezvaluirea unor date confidentiale.

Totusi, din fericire, cazul nu se opreste aici, Inspectia Judiciara mai avand o sansa: recursul la completul de 5 de la ICCJ.


* Cititi aici intreaga istorie a dosarului disciplinar, precum si comunicatul prin care Inspectia Judiciara anunta exercitarea actiunii disciplinare fata de Florentina Mirica

Comentarii

# AVOCAT date 3 December 2020 21:13 +6

aceste-i n......ce nu ii poate spala nimeni constiinta. Daca stau sa ma gandesc este jalnica si cred ca nu are constiinta! Toate dosarele ei sunt facute pritr-un heirupism si cu incalcarea C.P.P!imi este sila de ea!este oricum marginalizata de toti colegii!

# santinela date 4 December 2020 07:42 +1

Sectia asta pentru nulitati pute, de-ti muta nasul, a incompetenta,lasitate,a hazna.Cireasa de pe rahat este ca a ajuns sef si Bobita.Sa vedeti acum nenica !

# mitica date 4 December 2020 18:44 0

Aceasta subspecie merita de mult bagata in puscarie.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.05.2024 – Minune mare: Bosoc a dat pronuntare!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva