22 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Sistemul l-a infundat pe Lucian Duta. Deci sistemul exista

Scris de: Sorin ROSCA-STANESCU | pdf | print

26 July 2022 11:08
Vizualizari: 6396

Sistemul a supravietuit. Statul subteran isi arata coltii. De cate ori e necesar. Si tocmai s-a intamplat. Din nou. Printr-o condamnare scandaloasa. De acesta data, victima este chirurgul Lucian Duta, care a fost condamnat la sase ani de inchisoare, in urma unor pretinse fapte savarsite in urma cu 12 ani si nedovedite nici de procurori si nici de cele doua instante care l-au judecat. Duta plateste pentru ca s-a pus cu SRI-ul.Fostul sef al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate a fost aruncat pentru sase ani dupa gratii. Desi faptele fusesera prescrise. Desi exista mai multe decizii ale Curtii Constitutionale, conform carora oamenii nu pot fi incatusati si trimisi la inchisoare dupa ce a expirat termenul de prescriptie. Si desi, asa cum voi arata mai jos, pretinsele fapte de luare de mita nu au fost in niciun fel probate in instanta. Inainte de toate insa, ma vad obligat sa fac o precizare.

Am publicat de-a lungul timpului mai multe dezvaluiri, documentate cu ajutorul chiurugului Lucian Duta. Una dintre cele mai importante vizeaza modul in care, incalcand grav legisatia statului roman, precum si acordurile internationale, Serviciul Roman de Informatii a confiscat datele personale referitoare la starea de sanatate a milioane si milioane de romani. Datele tuturor romanilor care au carduri de sanatate. Date confidentiale. Care trebuiau sa ramana secrete. Date care, conform legii, pot fi doar la dispozitia persoanelor in cauza si a medicilor de familie. Pentru a realiza acest lucru, SRI, cel existent in urma cu mai multi ani, condus de George Maior si de generalul Florian Coldea, a pus o presiune imensa pe Lucian Duta, care conducea Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, iar acesta, nemaiavand incotro, a creat in beneficiul institutiei acces la cardurile de sanatate ale populatiei. Sub pretextul ca le gestioneaza. In scurt timp, toata aceasta uriasa banca de date a ajuns, inca nu se stie exact cum, sa fie externalizata si plasata pe un server aflat in strainatate. Ceea ce ne-a condus si ne conduce la concluzia ca a existat si exista posibilitatea ca o putere straina sa detina in prezent toata aceasta arhiva. Cu ajutorul meu si apoi a unor redactii de televiziuni de stiri, Lucian Duta a denuntat in cele din urma aceasta mizerie. Am certitudinea ca acum sistemul, respectiv statul subteran, s-a razbunat. Ceea ce demonstreaza ca el exista si actioneaza in continuare. De ce am aceasta certitudine?

In primul rand, pentru ca judecatorii Curtii de Apel Bucuresti, Daniela Panioglu si Alina Nadia Gulutanu nu au analizat sub nicio forma probe, au recunoscut acest lucru, au facut pur si simplu copy paste dupa rechizitoriu si totusi l-au condamnat pe chirurgul Lucian Duta la sase ani de inchisoare cu executare. Deschid aici o scurta paranteza. Era in prealabil datoria primei instante, instanta de fond, sa analizeze punct cu punct, in toti acesti ani, probele furnizate de procurori. Instanta de fond nu a facut acest lucru. Pur si simplu a facut copy paste dupa rechizitoriu. S-a ajuns astfel la Curtea de Apel. Unde s-a intamplat acelasi lucru. Din nou probele nu au fost analizate. Chirurgului Lucian Duta i s-au incalcat de doua ori drepturi fundamentale procesuale. Orice cetatean are dreptul mai intai ca o instanta de fond sa analizeze probele, organizand in acest sens dezbateri, permitandu-i inculpatului sa prezinte documente, martori, orice alte informatii care pot fi utile cauzei. Abia apoi instanta de fond se poate pronunta. In al doilea rand, orice persoana condamnata in instanta de fond, are dreptul sa faca apel. Ori instanta superioara, in cazul acesta, Curtea de Apel Bucuresti, are de asemenea obligatia de a analiza toate probele, inclusiv cele prezentate de persoana condamnata in prima instanta. Lui Lucian Duta i s-au incalcat cap coada toate aceste drepturi.

In al doilea rand, in cei 12 ani, faptele s-au prescris. Procesul trebuia sa inceteze. Conform prevederilor Codului de procedura penala. Prevederi confirmate si reconfirmate intr-un mod cat se poate de explicit de catre Curtea Constitutionala a Romaniei. Nici acest lucru nu s-a intamplat.

Prin urmare, aruncarea dupa gratii a medicului chirurg Lucian Duta imbraca forma exercitarii cu rea credinta si grava neglijenta a atributiilor de catre magistrati. Iata de ce Lumea Justitiei solicita Consiliului Superior al Magistraturii sa se sesizeze si sa sanctioneze respectivul derapaj. La randul meu, ii solicit insistent lui Eduard Helvig, directorul Serviciului Roman de Informatii, sa verifice in ce circumstante institutia pe care o conduce a fortat accesul la banca de date de sanatate a milioane de cetateni si apoi sa sesizeze organelor in drept cele constatate si persoanele raspunzatoare de acest abuz.

 

sursa: Corectnews.com

Comentarii

# Rechtung date 26 July 2022 14:01 +115

Doar acoperiții SRI/DGPI au drepturi.

# Eu date 26 July 2022 14:17 +96

Nu , sistemul le-a infundat pe cele doua judecatoare... nu cred ca au avut o noapte linistita dupa tot ce-au facut , dar cariera lor , viata lor , familia au fost mai importante...cu ce le-au amenintat oare de-au ajuns in halul asta? Au calcat totul in picioare .... cine sa le verifice ? Probabil au primit si garantii ca nu vor pati nimic...

# Dragos barna date 26 July 2022 16:52 +65

Degeaba solicita LUJU CSM sa sanctioneze, pana ce parlamentul nu se deMeticeste si nu face o lege constitutionala asa incat judecatorii sa nu se mai autojudece, abuzurile vor continua.

# De cand tot zic :SRI e cancerul acestei tari ! date 27 July 2022 16:30 +224

Se afla sub comanda CIA , cotetzul din Bucuresti, am uitat cum il cheama pe amerilocul de conduce turma . :-* Asadar necalificaitii de la SRI la munca, pe ogoarele si santierele patriei ! Stau ca leprele pe salarii astronomice si pensii nesimtite de la 40 de ani ; niste paraziti pe buget , ,adeca pe bani dvs ! :eek:

# Dr.Jivago date 16 August 2022 09:57 +56

Nu-i usa de biserica nici Duta dar , sa ne reamintim ca la acea vreme tartorul cel mare era Petrov , care comanda si dicta binomului , care la randul lui lingea papucul partenerului strategic , care prin ai sai embassy dictau tot . Nu oare toti sri-stii au fost sau sunt inca la fezandat pe alte meleaguri , pt binele nostru , desigur ? D-aia n-au flacaii nostri nici cojones , nici sange-n instalatie , din cauza banilor . Ti-ai drk de slugi !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.06.2024 – Pleaca o judecatoare care a desfiintat un abuz pandemic

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva