22 September 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SMETIA EUROPEANA – Laura Kovesi a incasat deja prima lovitura de la Bruxelles. Kovesi a fost surclasata detasat in lupta pentru sefia Parchetului European de candidatul francez. Ambasadorii statelor membre UE i-au acordat fostei sefe DNA 29 de voturi, la egalitate cu candidatul german, in timp ce procurorul francez a strans 50 de optiuni. Se dezumfla isteria triumfalista a propagandei, care deja o proclama cu surle si tobe pe Nefertiti drept sefa Parchetului European

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

20 February 2019 18:42
Vizualizari: 10690

Dupa esecurile pe banda rulanta din Romania legate de dosarul penal in care este suspecta (unde i-au fost refuzate cererile de recuzare a procurorilor care o ancheteaza), fosta sefa DNA Laura Kovesi (foto 1 centru) a incasat acum o lovitura si de la Bruxelles, in contextul in care Luluta se da peste cap sa prinda postul de procuror sef european.


Nu mai devreme de miercuri, 20 februarie 2019, Comitetul Reprezentantilor Permanenti ai guvernelor statelor membre pe langa Uniunea Europeana (COREPER) II – compus din ambasadorii la UE ai statelor membre – a zdrobit fanteziile de putere ale Laurei Kovesi. Mai exact, conform unei informatii prezentate de jurnalista Sabina Iosub de la Antena 3, membrii COREPER II au acordat numai 29 de voturi pentru candidata romanca, la fel precum competitorului din partea Germaniei (Andreas Ritter), in timp ce pe primul loc s-a clasat concurentul Frantei (Jean-Francois Bohnert), cu 50 de voturi.

Precizam ca exista doua astfel de organisme, COREPER I fiind format din reprezentantii permanenti adjuncti pe langa UE.

Procedura pentru alegerea sefului Parchetului European a inceput cu 24 de candidati, dintre care o comisie de selectie a selectat o lista scurta formata din 3 nume (Kovesi, Bohnert si Ritter – in aceasta ordine). Dupa votul de miercuri, 20 februarie 2019 din cadrul COREPER II, urmeaza audierea celor 3 candidati in Comisia LIBE (Libertati Civile, Justitie si Afaceri Interne) din Parlamentul European, pe data de 26 februarie, iar o zi mai tarziu este programat votul final, din plenul Parlamentului European.

Dezumflarea propagandei kovesiste

Tinem sa remarcam faptul ca votul COREPER II de miercuri, 20 februarie 2019, vine ca o palma zdravana nu doar pentru Kovesi, ci si pentru propaganda acesteia, care in ultima luna a rostogolit cu disperare, in special pe Facebook, numeroase minciuni cum ca Luluta ar fi castigat deja conducerea Parchetului European (EPPO). Acum ramane doar ca Romania sa faca un exercitiu de demnitate si sa-si impuna punctul de vedere atat in votul din Comisia LIBE, cat mai ales in cel din plenul Parlamentului European. Aceasta cu atat mai mult cu cat presedintele Comisiei LIBE, eurodeputatul britanic Claude Moraes (foto 2), a dovedit in repetate randuri ca rezoneaza la relatarile legate de abuzurile comise in Romania ultimilor ani, abuzuri de care DNA-ul Laurei Kovesi nu este deloc strain.

Oricum, in acest moment votul din cadrul COREPER II poate fi schimbat, iar Kovesi sa reuseasca sa il depaseasca pe procurorul francez.

Comentarii

# Dorina date 20 February 2019 19:07 +7

DREPTATE!

# ^^ date 20 February 2019 20:44 -1

Comisia LIBE o sa-i dea 500% votul.

# Statu-Palma-Barba-Cot date 20 February 2019 22:12 +6

"Smetia europeana" primită de madama in aceasta etapa, nu pare sa fie și lovitura decisiva.Atâta vreme cât procesul de numire a procurorului general UE este total netransparent ,și nedemocratic,ne putem aștepta la orice,chiar la o răsturnare acestui prim clasament.În 27 februarie vom afla dacă Germania și Franța ,tarile care dicteaza în Europa și care au relații subterane dar și pe fata suspect de bune cu Federatia Rusa ,vor sa introducă in UE proceduri de investigare stalinisto-enkavediste ,proceduri la care madama poa' sa le dea lectii si consultații ca d'aia e doftoreasa.Oameni buni, când Germania și Rusia au înțelegeri secrete sau pe fata, e un prim semn ca Europa o ia la vale și ca vor fi din ce în ce mai multe state europene victime prinse între interesele acestor doi coloși.România este unul dintre statele folosite drept carne de tun și poate fi data prada rușilor oricând Germania are un anumit interes.În aceasta parte de lume America este singura noastră șansă.

# Andrei Tarnea date 20 February 2019 23:54 -12

Pai a incasat lovitura de la ambasadorul roman, care a dat cele 6 puncte candidatului Frantei. Adica a tradat interesele Romaniei, Adica e un tradator. Ca daca nu era tradator reprezentanta noastra ar fi luat 39 + 6 = 45 de puncte, Franta 44 si Germania 39. Sper ca nu va bucurati ca avem tradatori, adica sper ca sunteti patrioti.

# Edelweiss - zicălaș de ocări și măscări date 21 February 2019 07:47 +7

Uăi, tu ești Andrei Țărnea - frecător de buhă la Aspen Institute, ulterior sinecurist la ICR? Aimintrelea doar așa se explică aritimetica asta a la Roberta Anastase: Ro și De au 29 de puncte, nicidecum 39. Ne aducem aminte de axioma #propagandistului – diversionist: „Repetă O PROSTIE de atâtea ori până devine adevăr”. Dar, Amice, era vorba despre O SINGURĂ PROSTIE, nicidecum DOUĂ!”. Din 29 faci 39 și punctele de vot alocate unei țări 1+2+3, corespunzând celor 3 candidaturi, le pui în țuhal și le arunci în cârca Lulutzei Hulk, că-i huidumă și poate căra mult. Bravo, măi prapagandistule! Mulți citesc, puțini socotesc iar și mai puțini se prind la persuasiune! Bravo, Prostovane! Post-script: când îți fată mintea vreun puișor, nu-l pune la vânzare pe eBay. Donează-i-l Führerului tău Klaus Adolf Plăvannis I cel Clăpăug! Cu așa minte „dibace”sigur își mai trage vreo 6-7 case din meditații!

# aristotel date 21 February 2019 10:02 +2

Punctajele acordate au fost 3 puncte pentru locul I, 2 puncte Pentru locul II, respectiv 1 punct pentru locul III. Deci Kovesi putea ajunge la maxim 31 puncte, iar francezul putea avea 48 de puncte. Diferenta este oricum imensa.

# biet roman, saracu' date 21 February 2019 19:25 0

@ Andrei "De cand Ana Pauker.2 e romanca sau reprezinta interesele Romaniei??...gorgona este de ascendenta transilvana, partial rroma, dupa tata, are afinitati cu serviciile maghiare, dupa nume, si serveste interse usandeze si ioropene, dupa decoratii.

# proxy Edelweiss - Vă-müitor de #diversioniști date 21 February 2019 02:45 +1

„Cuminte” mai ești, măi nărodule! Ptiu! Să nu ți se zornăie vidul din cap! Parcă ai fi „predicator” hashtag! N-ai cum să dai cele 6 puncte la UN SINGUR candidat întrucât fiecare ambasador a notat cei 3 candidați cu 3 puncte, 2 puncte respectiv un punct. Acum ia și citește aici metodologia acordării punctajelor, trage-ți doi bocanci în dinți și trei palme peste urechi și du-te de te aruncă în cea mai adâncă bulboană din Dunăre! /// P.s ești cumva frate cu vasilică? /// Link: https://www.cotidianul.ro/dezvaluiri-kovesi-premianta-de-pe-locul-2/

# proxy Edelweiss - olăcar de presă date 21 February 2019 03:27 0

sursa: NEWEUROPE: fragment: ”Another stage in the race for the European Public Prosecutor’s Office has been completed today, upturning standings and expectations, with the French candidate Jean-François Bohnert taking the lead. Previously the race was led by the Romanian candidate, Laura Codruta Kovesi, who is entangled in investigations in the country by the Section for the Investigation of Judicial Crimes, and deep-seated political infighting.”

# Gaina Gheorghe date 21 February 2019 09:43 0

Daca ar fi candidat un alt roman,un oarecare Nitu,tot trebuia votat de catre ambasadorul nostru?

# livia date 21 February 2019 11:54 +2

Ce nu intelege Kovesi e faptul ca a fi sluga la straini impotriva tarii a carui cetatean esti nu-ti asigura nici un viitor. In momentul in care stapanii praduitori ai Romaniei nu mai au nevoie de sluga kovesi , aceasta este aruncata la ghena de gunoi. Parchetul European va avea un sef care nu va fi santajat de praduitorii banilor comunitari , asa cum ar fi fost santajata incirminata Kobesi Codruta.

# Edelweiss - Slang Etymologist date 21 February 2019 13:13 0

Ma'am Libia, d'acord cu conținutul comentariului, mai puțin cu utilizarea termenului din argoul pușcăriașilor ”păduitor” :roll: Nu înseamnă ce dorești matale să însemne, un substantiv rezultat din verbul „a prădui” + sufixoidul „-tor”, ci prăduitor înseamnă „denunțător”. Cu sens mai larg, prăduitor este un denunțător către o altă persoană din interiorul penitenciarului. Prăduitor este un bârfitor care poartă vorba dintr-o parte într-alta, gen „știi ce a spus ăla despre tine?”. Diferența dintre „prăduitor” și „sifonar” este că cel de-al doilea „dă cu ciocul” la „milițian”, la conducerea penitenciarului. Oricum ar fi, „PRĂDUITOR” NU ÎNSEAMNĂ persoană care prăduiește.

# biet roman saracu' date 21 February 2019 19:27 0

"Ce nu intelege Kovesi ..".."In jurul tau e multe, nu intelegi nimic si te crezi in caruta cand te trezesti in lift"

# livia date 21 February 2019 15:10 0

Limba gramatica romana este grea pentru strainii de neam,infiltratii de pe siteuri sunt platiti de servicii sa starneasca zazanie. :-*

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.09.2023 – Lot nou de judecatori la disciplinar

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva