20 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SPERIATII LUI VASILICA – Avocata Cosmina Cerva ii distruge pe magistratii activisti care la chemarea lui Danilet s-au suit pe treptele CAB ca sa protesteze: “Magistratii sunt in salile de judecata, da? Aici nu vedem decat niste speriati care au lucrat in baza protocoalelor ilegale si acum le este frica ca va trebui sa raspunda… Asistam la un protest neautorizat tocmai din partea celor care ar trebui sa respecte legea... Rusine sa-i fie domnului Danilet”

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

17 September 2018 12:44
Vizualizari: 12240

Nu a ramas netaxat protestul de duminica, 16 septembrie 2018, de pe treptele Curtii de Apel Bucuresti, la care au participat in cea mai mare parte studenti de la Institutul National al Magistraturii, dar si cateva vedete din instante si parchete – ne referim de exemplu la judecatorul Vasilica-Cristi Danilet, la fosta judecatoare Camelia Bogdan si la procuroarea DNA Alexandra Carmen Lancranjan (click aici pentru a citi).


O pozitie extrem de dura la adresa magistratilor activisti a avut-o avocata Cosmina Cerva, din Baroul Bucuresti (foto 1). Aflata duminica pe trotuarul de vizavi de CAB, in grupul care scanda impotriva protestatarilor de pe trepte, avocata Cosmina Cerva pur si simplu i-a desfiintat pe magistratii care s-au suit pe scarile de la Curtea de Apel Bucuresti, in special pe organizatorul evenimentului judecatorul Vasilica Danilet (foto 2), de la Tribunalul Cluj.

Concret: intr-o declaratie oferita pentru QMagazine, Cerva i-a acuzat pe protestatari ca participa la o manifestatie neautorizata si ca nu sufla o vorba despre protocoalele secrete care au permis ani de-a randul nenorocirea justitiabililor.

Mai mult: avocata Cerva a sublinat ca participantii la protest sunt de fapt niste "speriati", magistratii adevarati fiind in salile de judecata.

Iata declaratia integrala a avocatei Cosmina Cerva:

Asistam la un protest neautorizat tocmai din partea celor care ar trebui sa respecte legea – adica a magistratilor. Pentru ca-si incalca propriul lor statut privind dreptul la proteste. Ei nu au acest drept prevazut de lege (n.r. Legea nr. 303/2004); si cu toate acestea, acesti magistrati isi permit sa stea intinsi pe scarile Curtii de Apel, pentru ca au mintit ca de fapt astazi (n.r. duminica), ei s-au organizat si sunt delegati ca sa vina la un protest. De fapt, ei astazi au venit sa sustina niste examene de promovare pe post. Asa cum puteti observa, multi dintre ei sunt cu bagajele dupa ei (cu trollere de la examen) si au mintit ca vin la acest protest. De fapt, ei au venit la examen si au zis ca daca tot vin aici, sa impuste doi iepuri dintr-odata. Rusine sa le fie!

Magistratii sunt in salile de judecata, da? Aici, pe treptele Curtii de Apel, nu vedem decat niste speriati care au lucrat in baza protocoalelor ilegale si acum le este frica ca va trebui sa raspunda. Domnul Danilet, inainte sa se pronunte ca aceste protocoale sunt legale (pentru ca el asa sustine), ar trebui sa puna mana sa le citeasca asa cum trebuie. Si daca domnului Danilet i se pare normal ca in Romania anului 2018 (Romania – stat de drept, asa cum spune el), sa existe o colaborare intre magistrati si serviciile de informatii, inseamna ca domnul Danilet nu trebuie sa mai fie magistrat in tara asta.

Rusine sa-i fie domnului Danilet daca sustine ca aceste protocoale sunt legale! Faptul ca el a fost recuzat intr-un dosar tocmai din motivele pe care le prezinta pe Facebook mi se pare corect. Noi astazi o sa filmam toti acesti magistrati si toti vor fi recuzati in dosarele pe care ei le au pe rol. Pentru ca nu este normal, intr-o tara-stat de drept, magistratii sa protesteze pe scarile Curtii de Apel si dupa aceea sa judece oameni.

Gura bate fundul. Recuzarea lui Danilet

Intr-adevar, judecatorul Cristi Danilet a fost recuzat vineri, 7 septembrie 2018, intr-un proces vizand pretinse fapte de evaziune fiscala si spalare de bani, cu un prejudiciu calculat de catre Parchetul General la peste 8 milioane de lei, adica aproape 1,78 de milioane de euro (click aici pentru a citi). Potrivit altui articol din QMagazine, recuzarea ar fi fost ceruta din cauza activismului de care da dovada Vasilica Danilet, prin postarile de pe Facebook si blog.

Redam minuta instantei (gasiti aici detalii despre parcursul dosarului):

In vederea introducerii in cauza a lichidatorului judiciar al societatii SC. I.M.O In temeiul art. 68 C.pr.pen. raportat la art. 64 lit. f C.pr.pen. admite cererea de recuzare a d-lui judecator C. D. (n.r. Cristi Danilet) formulata de catre inculpata A. V. O., prin aparator ales, de la solutionarea cauzei cu nr. 7358/117/2017/a1 avand ca obiect examinarea competentei instantei, a legalitatii sesizarii acesteia prin rechizitoriu, a legalitatii administrarii probelor si a efectuarii actelor de urmarire penala de catre organele de urmarire penala in dosarul nr. 266/P/2015, emis la data de 19.10.2018 de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Cluj privind pe inculpatii: P. A. V., S. I., O. A. V., V. M., P. I., N. C., V. V., S. B. E., A. S., partile civile: M. F. P. P.A. N. A. F.B., M. F. P.P.D. R. A F. PU. C.N., partile responsabile civilmente: S.C. 'A.G.' SRL , S.C. 'T. A.' SRL , S.C. 'N.M.G.' SRL . Mentine actele si masurile dispune in cauza. Trimite dosarul la compartimentul Registratura in vederea unei noi repartizari aleatorii. In baza art. 275 alin. 3 C.pr.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat cu ocazia solutionarii prezentei vor ramane in sarcina acestuia. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica, astazi, 07.09.2018”.

sursa foto Cerva: facebook.com

Comentarii

# Baran Gheorghe date 17 September 2018 12:54 +20

Corect, " in sala magistratii, pe trepte speriatii" . Cand o evaluaeaza si pe Lancranjan Carmen Alexandra?

# Edelweiss - Prophet de Bukowina date 17 September 2018 13:03 +10

Ca să sigilăm acest subiect: Fanfaronul Nepereche al systemului judiciar românesc nu numai că nu va prinde pensia onctuoasă de magistrat dar VA ÎNFUNDA TEMNIȚA PENTRU FOARTE, FOARTE MULȚI ANI! AM ZIS! (adică nu zic Io*, ci ... zice SIPA, cu toate implicațiile adiacente și subsidiare!). La mulți ani, danileaț! CU EXECUTARE!

# Edelweiss - Socotitoriu cu plaivazul (de Bukowina) date 17 September 2018 13:35 +4

Slăbuț, domnu Fanfaronu, slăbuț! Io* am luat ș-am socotit cu plaivazul, din tabelul cu repartizarea pe săli, cam câți magistrați și porcușori au fost duminică la Bucale, să deie concurs pentru promovare efectivă și pe loc în funcții de execuție. Apăi, mi-o ișât un număr de 1.081 de pohtitori la cinuri judiciare superioare, aducătoare de onctuozități salariale și oligarhice sporite. :eek: Din 1.081 de mușterii, tu n-ai reușit să aduni decât vreo 100-150 de prostani, dintre care jumătate sunt puțoi cu caș la gură de la INM și alt sfert sunt porcușorii paraditori din DNA? Apăăăăăăi, măi trepădușule, de altă dată să-ți iasă din exprimare construcțiile lexicale „TOȚI magistrații”, „TOATĂ magistratura” pe care le morfolești printre jinjii când îți expui pozițiile tale de șobolan fricos c-o să intre la pârnaie. 100-150 de prostovani cu talangă, dintre cei peste 1000 care au fost prezenți la Bucale, sau dintre cei 7.000 de magistrați și procurori din toată țara, înseamnă exact FICS PICS!

# Ultimul Charlot date 17 September 2018 13:52 +5

Solicitam o anchetă si excluşi de urgență TOTI magisttații care in mod ilegal au participat la un miting neautorizat Increderea in justitia o putem avea doar daca cei ce trebuie sa aplice legea sunt sanctionat

# un mizantrop date 17 September 2018 14:03 +6

Concret: 1)toti magistratii prezenti la "evaluarea" de rigola trebuie recuzati, ei au o atitudine publica fata de legi, fata de constitutie, fata de bunul simt, atitudine neconforma cu statutul lor, mai mult, actiunea lor submineaza orice incercare de revenire in matca constitutionala, deci sunt calcatori de lege cu bunastiinta; 2) numai atat de putini sunt securistii din justitie, sau astia sunt disperatii, ticalosii profunzi ascunzandu-se dupa o noua "colaborare", pe protocoale oculte?! 3) cine sunt profesorii de la INM, care-i invata pe studenti sa incalce legea in timp ce se pregatesc s-o aplice amaratilor fara privilegii? 4)cu astia vrea Tudorel sa "corecteze" abuzurile? O ordonanta de curatenie e absolut necesara, inainte de orice reparatie...

# visu date 17 September 2018 14:29 +1

La Paris, avocatii erau culcati și tremurau nevrotic de abuzurile juzilor, la noi, doar una le-o da cat de cat nesimtitilor!

# Gilu date 17 September 2018 16:42 +2

Astia au studiat la " Stefan Gheorghiu " .... Sunt magistrati - activisti , un fel de struto - camile , o varianta plagiata de Bashinescu dupa Cantemir , cand au inventat oroarea - ororilor = presedinte jucator...preluata si de actuala. rata mecanica de la Cotroceni ...

# Topoloveanu date 17 September 2018 17:08 +3

A mai fost și o speriată de la Pitești. Spaima de protocoale!

# Foarte tare doamna avocata Cosmina Cerva ! date 17 September 2018 18:28 +9

Iata ca mai sunt si profesionisti pe lumea asta ! Maai magistratilor , o intrebare : cum sa va reprezinte pe voi Danilet ? Voi l-ati vazut cum arata si cum se poarta ? Ala este idealul vostru ? Aia de pe trepte ar trebui sa ramaneti pe trepte ....sa vedem de unde mai luati pensie babana . :eek:

# Toti semnatarii protocoalelor sa fie dati afara din serviciu date 17 September 2018 18:33 +2

nu mai au ce cauta toate leprele sa ne paraziteze bugetul pe baza de ilegalitati ; auzi la ei , protocoale ! de cand lucram cu protocoale ? legile nu-s mai valabile ? pai hai sa dam protocoale atunci si s arenuntam dreacului la legi ! Jos Iohanis, mare ca bradul ....

# acadeaua date 17 September 2018 19:21 0

auditorii de justitie, daca au fost prezenti, sunt victime nevinovate ale sistemului in care vor intra in curand. restul..., niste frustati si slugi ale stapanului, stiut numai de ei. inca o data, rusine justitiei...

# Botomei Vasile, doctor in drept, 0744101717 date 17 September 2018 19:40 +1

In anul 2010 judecatorii au intrat in greva la nivel national incalcand legea grevei. Dr.Botomei Vasile a publicat in teza de doctorat, un proiect de lege potrivit caruia magistratii care intra in greva sunt sanctionati cu excluderea din magistratura fara alte ale acte de cercetare disciplinata facute de Inspectia judiciara sau de cercetare penala esfectuate de parchet.Recomand Ministrului de Justitie sa faca aplicabila recomandarea din teza, cu atat mai mult cu cat dnul Tudorel Toader, prof.univ.doctor in drept, in anul 2014, a facut parte din expertii care au autorizat teza de doctorat. Botomei Vasile

# Marse date 18 September 2018 14:52 +1

Bravo Cosmina! Pe trepte sa ramana pana la adanci batraneti!!!????

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 19.07.2024 – Judecator trimis la control psihiatric (Document)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva