6 October 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

STAPANUL CATUSELOR – Cifrele care confirma ca regimul Iohannis a preluat si dus mai departe sistemul ticalos al lui Basescu, iar"Binomul DNA-SRI" a actionat cu agresivitate si mai mare. In 20 de luni cat a fost condusa de Kovesi sub presedintia lui Basescu, DNA a facut 421 retineri si cereri de arestare preventiva. Intr-o perioada similara, sub Iohannis, retinerile si cererile de arestare au crescut la 486. Odioasele spectacole cu oameni defilati in catuse au ajuns la apogeu in timpul lui Klaus

Scris de: George TARATA | pdf | print

19 August 2018 12:35
Vizualizari: 14604

Avem cifrele care confirma ca Sistemul ticalos construit in timpul regimului Traian Basescu - Sistem ce a terorizat Romania prin intermediul Binomului DNA-SRI si a distrus vieti nevinovate cu arma catuselor - a fost preluat de regimul Iohannis. Si nu doar ca a fost preluat, dar sub Iohannis acelasi Sistem a continuat sa actioneze cu o ferocitate si mai mare. Asta desi la inceperea mandatului actualul presedinte Klaus Iohannis (foto dreapta) dadea sperante multor romani ca va pune capat practicilor securiste si abuzurilor comise de Binomul SRI-DNA.


Mai ales ca Iohannis, in prima sa participare la o sedinta CSM, cea din ianuarie 2016, ceruse respectarea drepturilor si libertatilor fundamantale si condamnase public spectacolele cu oameni defilati in catuse: “Consider important de subliniat faptul ca Justitia este una din cele trei puteri ale statului, nu o supraputere. Justitia trebuie exercitata cu demnitate, respect si sobrietate, nu etalata sub aspect de exotism mediatic. In acelasi timp, Justitia se face cu respectarea tuturor drepturilor si libertatilor civile, inclusiv a prezumtiei de nevinovatie si a dreptului la imagine. (…) Din acest punct de vedere, este de dorit ca CSM-ul si Inspectia Judiciara sa ia atitudine, potrivit atributiilor legale, la modul cel mai serios ori de cate ori apar scurgeri nepermise de informatii in presa, din dosarele penale aflate in curs de instrumentare. De asemenea, este fundamental ca mijloacele de investigare sa fie folosite in conditii de deplina concordanta cu Constitutia si cu reglementarile internationale si doar sub controlul unui magistrat judecator. Astfel, este esential ca magistratii judecatori si procurori sa exercite un control efectiv asupra proportionalitatii, legalitatii si utilitatii tuturor masurilor procesuale. Aici nu e vorba de a apara inculpatii si faptele lor de ochii opiniei publice, ci de exercitarea cu decenta a actului de justitie, de apararea principiilor care stau la baza oricarei societati democratice”.

Toate aceste declaratii s-au dovedit a fi doar vorbe goale, prin care milioane de romani au fost prostiti. Nu doar ca in Romania drepturile si libertatile oamenilor nu au fost respectate, dar ele au fost tot mai mult calcate in picioare sub regimul Iohannis. Nu doar ca nu s-a respectat prezumtia de nevinovatie, dar acest flagel a atins cote inimaginabile sub acelasi regim Iohannis. In fine, nu doar ca abuzurile nu s-au oprit, dar ele au continuat si cu mai mare ferocitate, numarul retinerilor operate de DNA si a cererilor de arestare preventiva formulate crescand in mod vizibil in timpul regimului Iohannis. Asa cum s-au intetit si spectacolele odioase cu oameni defilati in catuse prin fata presei si umiliti in fata intregii tari.

Retineri si arestari in perioade similare

Lumeajustitiei.ro prezinta in continuare date concrete care demonstreaza cele afirmate mai sus, si anume ca Sistemul ticalos construit in timpul regimului Basescu a fost continuat, cu o dementa si mai mare, de regimul Iohannis. In acest sens, am analizat retinerile operate de DNA si cererile de arestare preventiva formulate de parchetul anticoruptie in perioada in care DNA a fost condus de Laura Kovesi (foto dreapta) in timpul presedintiei lui Traian Basescu, si retinerile operate de DNA si cererile de arestare preventiva formulate de parchetul anticoruptie in perioada in care DNA a fost condus de Laura Kovesi in timpul presedintiei lui Klaus Iohannis.

Trebuie precizat ca am avut in vedere o perioada similara de timp. Mai exact, cate 20 de luni. Este vorba despre perioada mai 2013 (cand Laura Kovesi a preluat sefia DNA) – decembrie 2014 (cand Traian Basescu si-a incetat mandatul de presedinte) si un interval similar de timp, incepand cu finalul decembrie 2014 (cand Iohannis si-a preluat mandatul de presedinte) pana in august 2016. Deci, analiza noastra nu priveste intreaga perioada in care Laura Kovesi a condus DNA sub presedintia lui Iohannis.

Iohannis – Basescu: 486 la 421. Klaus e in avantaj cu oamenii defilati in catuse

Astfel, cifrele arata o crestere in timpul regimului Iohannis a numarului de retineri realizate de DNA si cereri de arestare preventiva formulate de parchetul anticoruptie. Concret, daca in cele 20 de luni in care Kovesi a condus DNA iar Basescu a fost presedinte au existat 421 de retineri si cereri de arestare preventiva, in cele 20 de luni in care Kovesi a condus DNA iar Iohannis a fost presedinte numarul lor a crescut la 486.

Dar nu doar atat. Asa cum mentionam mai devreme, regimul Iohannis s-a mai remacat si printr-un alt aspect fata de regimul Basescu. Si anume ca in timpul lui Iohannis spectacolele odioase cu oameni defilati in catuse de procurorii DNA au ajuns la cote nemaintalnite. Tocmai din acest motiv consideram ca Sistemul ticalos a actionat cu o ferocitate mai mare in timpul lui Iohannis.

Si sa mai amintim ca in timpul lui Iohannis, spre deosebire de regimul Basescu, DNA a fost de cele mai multe ori principala arma folosita pentru daramarea Guvernelor PSD. Nu trebuie uitate in acest sens dosarele deschise premierului in functie Victor Ponta, diversilor membri ai Guvernelor PSD sau liderilor PSD si ALDE.

Oricum, vazand toate aceste date, cert este ca nu exista prea mari diferente intre Basescu si Iohannis, din punct de vedere al regimului de teroare instalat in Romania. Dimpotriva, Klaus Iohannis a reusit sa il depaseasca pe predecesorul sau atat la numar de retineri si arestari, cat si din perspectiva modului agresiv in care Binomul SRI-DNA a actionat.

Inainte de a prezenta lista cu retinerile si arestarile cerute de DNA in timpul lui Basescu si Iohannis, precizam ca datele sunt existente pe site-ul parchetului anticoruptie. In statistica pe care o publicam mai jos am introdus toate cererile de arestare preventiva formulate de DNA, inclusiv cele privind senatori sau deputati care nu au fost aprobate de Parlament. De asemenea, asa cum se va putea observa exista nume care se repeta, asta intrucat au existat persoane vizate in mai multe dosare. Asa cum au existat si persoane pentru care DNA a cerut arestarea de doua ori, invocand nerespectarea conditiilor impuse prin controlul judiciar sau arestul la domiciliu.

Iata cele 421 de retineri operate de DNA si cereri de arestare preventiva formulate in perioada mai 2013 – decembrie 2014, interval in care DNA a fost condus de Laura Kovesi, iar presedintele Romaniei a fost Traian Basescu (20 de luni):

Iata cele 486 de retineri operate de DNA si cereri de arestare preventiva formulate in perioada decembrie 2014 – august 2016, cand DNA a fost condusa de Laura Kovesi sub presedintia lui Klaus Iohannis, interval similar cu cel prezentat mai sus privind retinerile facute si arestarile cerute de DNA in timpul lui Traian Basescu (20 de luni):Comentarii

# Jan date 19 August 2018 13:36 +13

Ce a facut coalitia in legatura cu protocoalele ilegale dintre toate institutiile si SRI? Nimic. Vacante. Ce masuri s-au luat ? Zero. ce a facut coalitia cu legile justitiei si codurile penale ? Nimic. Vacante si amanari. Interceptarile ilegale???? Unde e reforma dle Tariceanu? In vacanta????

# abra date 19 August 2018 18:08 -4

probil ca negociaza prin offshore-uri. :-*

# gelu date 19 August 2018 21:09 +1

"Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne, a declarat că informările primite de la SRI privind protestul din 10 august au avut caracter general, neexistând informații privind o situație de ciză." Afirmatiile lui Carmen Dan confirma ideea ca SRI este in principal autoarea acestei lovituri de stat mascata ca un protest violent al Diasporei pentru ca teroristii sa ocupe prin forta Cladirea Guvernului astfle incat Furher Wiermer Johannis Klauss sa-si impuna guvernul lui de loaze in fruntea tarii. Deci SRI trebuie desfiintat iar sefii lui in frunte cu criminalul Helvvig trebuie arestati pentru apartenenta la un grup de crima organizata care a vrut sa rastoarne prin forta Ordinea Constitutional din Romania.

# tamaris.lucian date 19 August 2018 15:26 +4

guvernare si parlament fara vlaga. Aratati alesilor ca aveti puterea. Va veti convinge la alegeri ca sunteti slabi.

# imun/teanu date 19 August 2018 16:53 +5

LUJU-le!, halt! Indraznesti sa te dai la Gestapo si SS?! Si la "heil"?!

# De ce cetatenii absolut normali nu se organizeaza deloc ? date 19 August 2018 17:39 +4

Sa pretindem de la partidele politice sau de la guvernanti este normal insa nu pare a fi corect ca intreaga societate sa se rezume doar la atat. Remarcam ca initiativele si actiunea civica pentru dezvoltarea si bunastarea societatii sunt doar la nivelul unor ONG-uri finantate sa protesteze si sa reziste doar cand "dreapta" multinationalista nu e la putere. Romanii s-au abandonat unor dispute interminabile si neproductive privind protocoalele, legile justitiei, protestele, presedintele, penalii...etc... Nu simtiti ca vi se fura totul chiar sub ochii vostrii atata vreme cat agenda publica urmareste doar interactiuni intre cei aflati intr-un fel sau altul la butoane ? Evident si indestularea tututor celor care stau sa incaseze doar bani virati de la buzunarul public, pe merit sau nu... Organizatii civice in fiecare localitate, cetateni care nu fac parte din nici un fel de miscare, partid, si care nu presteaza in cadrul altui ONG ar putea retrezi Romania la viata.

# Gilu date 19 August 2018 18:56 +1

Ce fete de nevinovati au cei doi complici ! Lombroso a gresit in mare parte : cele mai ticaloase fapte sunt savarsite de insi de la care nu te - ai astepta ! Stalin , Lenin, Hitler , Mao , Pol Pot si alti dictatori , aveau fete de bunici onorabili ... chiar si Ana Pauker ... Romani , nu va mai lasati pacaliti de acesti neoameni bolnavi de putere !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 6.10.2022 – Codul deontologic al magistratilor a fost modificat

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva