23 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SUB BOBITA SE DESAVARSESTE DICTATURA IN JUSTITIE – Sistemul judiciar se coalizeaza pentru apararea judecatorilor hartuiti de seful CSM Bogdan Mateescu cu sesizari la Inspectia Judiciara. Avocatul Dan Chitic face apel la unitate: "Infiltrarea acoperitilor printre magistrati nu e suficienta, au trecut la intimidarea acelor putini Judecatori demni de acest nume! Va rog pe toti, magistrati, avocati si justitiabili, sa facem zid in apararea acestor Oameni, sa fim stavila si scut impotriva abuzurilor"

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

4 June 2021 12:01
Vizualizari: 4651

Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, judecatorul Bogdan Mateescu (zis Slugarete, Bobita, Matilet, Savarina, etc.) isi joaca cartea cum stie mai bine in fruntea "garantului independentei Justitiei" si face parca tot posibilul sa devina cel mai detestat magistrat in fruntea organismului care ar trebui sa apere si sa reprezinte interesele judecatorilor si procurorilor din Romania. Hartuirea, zicem noi, cu sesizari aproape zilnice la Inspectia Judiciara formulate de presedintele CSM Bogdan Mateescu impotriva unor magistrati care nu ii sunt pe plac sau care, zice Mateescu, mai spun cate ceva deplasat capata astazi noi forme si se transforma in ceea ce probabil Mateescu nu si-ar fi dorit. In revolta!


 

Dupa mai multe sesizari (de ordinul zecilor, aflam pe surse) facute de Mateescu la Inspectia Judiciara impotriva mai multor magistrati, care au culminat cu reclamarea judecatoarei Madalina Afrasinie de la Tribunalul Bucurestipentru o postare pe Facebook in care semnala lipsa de organizare si proasta gestionare a pandemiei de covid-19 de catre autoritati (click aici pentru a citi)o voce puternica din justitie face apel la coalizare si unitate fata de abuzurile izvorate din CSM.


Avocatul Dan Chitic: "Subjugarea justitiei trebuie desavarsita"


Concret, avocatul Dan Chitic (foto) din Baroul Bucuresti, revoltat de decizia lui Mateescu de a o reclama pe Madalina Afrasinie la Inspectia Judiciara pentru ca si-a exprimat o opinie pe facebook, a tras vineri, 4 iunie 2021, un semnal de alarma fata de apucaturile presedintelui CSM Bogdan Mateescu, avertizand ca "Dictatura se instituie pas cu pas".


In postarea facuta pe pagina sa oficiala, avocatul Dan Chitic opineaza ca prin aceste tehnici de intimidare a judecatorilor cu sesizari la Inspectia Judiciara s-a reusit subjugarea justitiei. De altfel, in opinia avocatului Dan Chitic, modalitatea aleasa de Mateescu pentru intimidarea judecatorilor reprezinta practic urmatorul pas dupa ce s-a constatat ca "infiltrarea acoperitilor printre magistrati nu e suficienta".


Din acest motiv, avocatul Dan Chitic face apel la toti avocatii, magistratii si justitiabilii pentru apararea adevaratilor judecatori din Romania impotriva abuzurilor.

 


Redam in continuare postare avocatului Dan Chitic de vineri 4 iunie 2021:

"Dictatura se instituie 'Pas cu pas'.

Subjugarea justitiei trebuie desavarsita. Si cum infiltrarea acoperitilor printre magistrati nu e suficienta, acum au trecut la intimidarea acelor putini Judecatori demni de acest nume!

Va rog pe toti, magistrati, avocati si justitiabili, sa facem zid in apararea acestor Oameni, sa fim stavila si scut impotriva abuzurilor!

Tacerea si pasivitatea noastra ar fi sinonime cu o veritabila complicitate cu abuzatorii.

#JosLabeleDePeJustitie!

#JosDictatura!

Post script: citez din Madalina Elena Dardeci:

Despre (in)dependenta instantelor judecatoresti

Am citit undeva ca "oamenii mari fac lucruri mari, iar oamenii mici servesc interesele celor care i-au facut sa para mari".

In anul 2009 s-a vorbit, pentru prima data, despre reala independenta a instantelor judecatoresti prin preluarea bugetului acestora de ICCJ si, mai nou, de CSM.

Cert este ca, atata timp cat bugetul instantelor judecatoresti va fi administrat de un om politic/oameni politici, nu putem sa vorbim despre o independenta financiara, reala, a instantelor.

V-ati intrebat de ce ICCJ, CSM, MP sunt in stare sa isi administreze bugetele, iar instantele, nu?

V-ati pus vreodata problema ca, probabil, aceasta "administrare" a bugetului instantelor de politic reprezinta un mesaj subliminal pentru justitiabili?

Strigam ca schemele de personal sunt nu doar subdimensionate, ci si acestea, subdimensionate sunt neocupate!

Ni se raspunde: este buget de austeritate! Descurcati-va cum puteti!

Strigam ca nu este echitabil sa existe asimilati ai magistratilor care, desi nu au nicio legatura cu activitatea noastra, sunt platiti ca magistrati, obtinand, la pensie...si celebra pensie de magistrat!

Ni se spune: vedeti-va de viata!

Strigam ca activitatea noastra nu este reflectata in mod real!

Ni se spune: asa este softul!

Strigam ca indemnizatiile noastre sunt calculate CU INCALCAREA LEGII!

Ni se raspunde: dati-ne in judecata, dar, daca veti pune in executare sentintele judecatoresti SAVARSITI INFRACTIUNI, deci deveniti "penali"!

Si pot continua!

Sa va reamintesc ca se doreste, prin modificarile legilor justitiei, agreate de....marile puteri ? , ca ministrul Justitiei sa devina titularul actiunii disciplinare?

Adica, realizati ca, prin acest mecanism "democratic", ministrul Justitiei isi poate alege judecatorul care sa il...judece?

Sper ca intelegeti de ce politicul nu vrea sa ia mana pe Justitie, da?!

Cine detine finantele, detine puterea!

PS am scris acest mesaj pentru ca sunt unul dintre judecatorii care, de peste 12 ani incerc sa va povestesc despre realitatile din instante , iar acest mesaj reprezinta dreptul meu de a ma exprima liber! Cat INCA mai sunt lasata!”


Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.04.2024 – Procurorul care a invins DNA se vrea primar (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva