15 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SURSELE LUI PREDOIU – Avocatul Cristian Winzer cere lamuriri dupa ce Catalin Predoiu a anuntat achitarea politistului Dan Hosu inainte de pronuntarea instantei: “Trebuie clarificat in ce calitate, in virtutea caror atributii si norme legale, si mai ales de la cine obtine ministrul Justitiei 'informatii' in legatura cu dosarele aflate in cercetare judecatoreasca si solutiile care urmeaza a fi pronuntate... Cu cate alte dosare mai primeste 'informatii' si cum 'valorifica' aceste informatii”

Scris de: G.T. | pdf | print

19 January 2023 15:34
Vizualizari: 4044

Avocatul Cristian Winzer (foto) cere clarificari urgente in legatura cu modul in care ministrul Justitiei Catalin Predoiu obtine informatii despre dosarele aflate pe rolul instantelor si solutiile care urmeaza sa fie pronuntate in acestea. Solicitarea este facuta in contextul in care Predoiu a anuntat achitarea sotului fostei sefe DIICOT Giorgiana Hosu inainte ca instanta sa dea decizia definitiva, in conditiile in care dosarul se afla inca in cercetare judecatoreasca (click aici pentru a citi).


 

Intr-un comentariu pe pagina sa de Facebook, joi, 19 ianuarie 2023, avocatul Cristian Winzer considera ca trebuie stabilit in ce calitate, in virtutea caror atributii si norme legale incidente, in ce context, dar mai ales de la cine obtine Catalin Predoiu date despre dosarele aflate pe rolul instantelor si solutiile care vor fi dispuse. De asemenea, Winzer subliniaza ca este cat se poate de legitim se ne intrebam despre cate alte dosare mai primeste ministrul Justitiei informatii de la “surse neoficiale”, asa cum chiar el s-a exprimat, si cum le valorifica.


Iata postarea avocatului Cristian Winzer:


“Ministrul Justitiei anunta public ca un inculpat a fost ACHITAT (inainte ca instanta de judecata sa solutioneze definitiv cauza in care acesta este cercetat), motivandu-si ulterior 'eroarea' prin aceea ca 'nu am verificat in prealabil informatia PE CARE O AVEAM din SURSE NEOFICIALE'.

Afirmatiile domnului Predoiu sunt extrem de grave, atat in raport de continut, cat mai ales de calitatea celui care le face!

Dincolo de imprejurarea ca trebuie clarificat, DE INDATA, in ce calitate, in virtutea caror atributii si a caror norme LEGALE incidente, in ce context si mai ales de la cine obtine ministrul Justitiei 'informatii' in legatura cu dosarele penale aflate in stare de cercetare judecatoreasca si cu privire la solutiile care urmeaza a fi pronuntate de catre instantele investite cu solutionarea acelor dosare, este evident ca prin acest anunt ministrul Justitiei nu doar ca vulnerabilizeaza judecatorii, dar genereaza PRESIUNI publice asupra judecatorilor, INTERFERAND in actul de infaptuire a justitiei!

Este legitim sa ne intrebam in legatura cu cate alte dosare mai primeste domnul ministru 'informatii' si cum 'valorifica' aceste informatii primite de la 'sursele neoficiale'...”.

Comentarii

# Ioana M. date 19 January 2023 22:13 +163

Ministrul justitiei, avocat, avand la dispozitie un site al ministerului fix cu solutiile din.... dosare, sa fie prost....informat? Trebuia sa dea un clic nu sa primeasca informatii pe surse.

# ?????? date 21 January 2023 09:28 0

@ Vreo "mânăreală politică" a ,,politicii penale liberale" a ,,justiției independente", ?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.07.2024 – Zeci de procurori vor sa devina si sa ramana sefi

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva