23 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

SUSPICIUNI DE PRACTICI ANTICONCURENTIALE LA UNBR – Consiliul Concurentei a confirmat ca UNBR condusa de Gheorghe Florea face obiectul unor cercetari preliminare. La baza actiunii initiate de Consiliul Concurentei ar sta sesizarile avocatilor suspendati pe motiv ca nu si-au platit cotizatia obligatorie, care considera ca prin aceasta masura dispusa de UNBR le este incalcat dreptul la munca (Document)

Scris de: Alex PUIU | pdf | print

1 June 2014 11:53
Vizualizari: 6638

Ceea ce era pana nu demult un simplu zvon s-a confirmat. Consiliul Concurentei cerceteaza la aceasta ora posibile practici anticoncurentiale la Uniunea Nationala a Barourilor din Romania, condusa de Gheorghe Florea (foto). Intr-un raspuns transmis, la 28 aprilie 2014, publicatiei Lumeajustitiei.ro, institutia condusa de Bogdan Marius Chiritoiu a confirmat ca in prezent desfasoara o examinare preliminara la UNBR si ca, in functie de rezultatele acestei verificari, va declansa o investigatie in legatura cu o posibila incalcare a Legii concurentei: „Autoritatea de concurenta efectueaza in momentul de fata doar o examinare preliminara cu privire la unele fapte ale Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, in functie de rezultatele careia se va decide daca exista suficient temei de fapt si de drept pentru declansarea unei investigatii in legatura cu o posibila incalcare a Legii concurentei”.


Verificarile efectuate de Consiliul Concurentei la UNBR-Florea, demarate la sesizarea avocatilor suspendati

Potrivit informatiilor Lumeajustitiei.ro, cercetarea preliminara desfasurata de Consiliul Concurentei la Uniunea condusa de Gheorghe Florea ar fi fost declansata in urma sesizarilor mai multor avocati suspendati, inclusiv din Baroul Bucuresti - condus de avocatul Ilie Iordachescu, pe motiv ca nu si-au platit cotizatiile lunare catre barou. Avocatii ar fi contestat legalitatea acestei masuri reclamand ingradirea dreptului de a profesa. Avocatii acuza deciziile privind suspendarea avocatilor care nu isi achita cotizatia individuala, decizii obligatorii pentru toate barourile membre. In opinia lor, suspendarea pentru neplata cotizatiilor reprezinta o incalcare flagranta a dreptului la munca. Avocatii suspendati sustin ca nu e normal sa fie obligati la plata de taxe, in conditiile in care pot avea perioade in profesie in care sa nu aiba niciun venit si ca, odata suspendati pentru neplata taxelor, sunt impiedicati definitiv sa-si exercite profesia, in conditiile in care legea prevede ca numai in situatii de comitere de abateri disciplinare grave sau in cazuri de nedemnitate ori de incapacitate fizica un avocat poate fi impiedicat sa profeseze.

De asemenea, potrivit informatiilor noastre, sesizarile depuse la Consiliul Concurentei privesc si anumite modificari aduse recent la Statutul profesiei de avocat de Consiliul UNBR. Este vorba despre prevederi care, prin interdictiile si sanctiunile impuse, ingradesc dreptul de a profesa.

Prezentam raspunsul integral transmis de Consiliul Concurentei publicatiei Lumeajustitei.ro:

Ca urmare a solicitarii dvs. formulate in baza Legii 544/2001 privind accesul liber la informatii de interes public, inregistrata la Consiliul Concurentei cu nr. RG 4052 din 15.04.2014, va comunicam faptul ca in prezent autoritatea romana de concurenta nu are in derulare vreo investigatie in sensul art. 33 din Legea concurentei nr. 21/1996, republicata (denumita in continuare Legea concurentei), privind un posibil comportament anticoncurential al Uniunii Nationale a Barourilor din Romania.

Autoritatea de concurenta efectueaza in momentul de fata doar o examinare preliminara cu privire la unele fapte ale Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, in functie de rezultatele careia se va decide daca exista suficient temei de fapt si de drept pentru declansarea unei investigatii in legatura cu o posibila incalcare a Legii concurentei.

Trebuie precizat faptul ca avocatii care isi exercita profesia in regim de libera practica sunt considerati intreprinderi iar asociatiile in care se grupeaza, asociatii de intreprinderi. In masura in care deciziile unei astfel de asociatii privesc aspecte din piata, acestea pot intra sub incidenta Legii concurentei.”

*Cititi aici integral raspunsul transmis de Consiliul Concurentei catre Lumeajustitiei.ro

Comentarii

# avar. date 1 June 2014 14:50 +8

CASS nu platiti firati voi sa fiti dar cotele sunt musai. camatarie pe fata. SUNTETI AVOCATI COTIZAAAAAAATI!TECHIRGHIOL STEJAR EXTREMA URGENTA........... sumele platite de STATUL ROMAN pentru OFICII, ?? /impozitele pentru aceste sume cine le plateste??? Vb. cumva de evaz????.  Apropo de contractele de asistenta trase la xerox!!!!!?????

# avi date 1 June 2014 16:43 -2

Ca sa te afli si tu intreaba, si ca sa iti iasa evaziunea, ce treaba are casa de asigurari a avocatilor, cu statul roman ?

# anaf pt repetentul avi date 1 June 2014 17:21 +4

Are treaba boule casa voastra cu statul. La sumele pe care le declarati platiti impozite. Dar cum voi sunteti campioni la evaziune umblati numai cu smecherii legislative bagate de omuletii din.politoca care va apara fundurile de infractori.

# avi date 1 June 2014 18:31 -2

Puisor, ca ai inregistrate veniturile, dar nu le platesti, sau nu le ai si nici nu ai de gand sa le platesti, e tot aia. Esti evazionist. Dar, scuza-ma ca nu vrei sa platesti o casa de asigurari privata, ... amice, esti tampit !Bataia e legatura dintre casa si barou; adica pe profesat, si pe interdictia de a profesa, ca sanctiune pentru neplata la casa. Ehee... dar astea sunt prea mult pentru tine, un idiot congenital .

# anaf pt avi imbecilitul date 1 June 2014 22:10 +1

Mosulica daca crezi ca esti coerent si intreg la minte citeste ce ai scris. Esti complet timpit. Poate ne traduci ce ai scris comunistoidule.

# psiholog despre avi date 1 June 2014 22:24 0

Deci avi esti carmolist. Exprimarea ta incoerenta este tipica alcoolistilor. Nu esti un individ care bea ocazional , in general toate comentariile tale nu au logica si nici argumente specifice meseriei noastre. Esti o javra pusa pe cearta si-ti ofensezi colegii pentru avantajele pe care ti le ofera gurul florea. Esti un tip ranchiunos si zabalos. Urasti oamenii care muncesc cinstit, esti oportunist si hot. De aici fixatiile tale pentru bota, pentru festeli s.a. nu ai familie, esti un troglodit. Te-a facut tac-tu retard si asa vei muri. Nici gramatica elementara nu stii. Loaza de comunist.

# avi date 2 June 2014 08:11 +3

Scuzati-ma, \"anaf pt avi imbecilitul\" si \"psiholog despre avi\", comentariul nu era pentru plante scriitoare, si nici pentru retardati mintal, cu zambet tamp si comportament idiot. Niciodata nu ati intelege ca neplata \"cotizatiei obligatorii\", catre un fond privat, nu are nimic de a face cu taxele si impozitele de orice fel,contribuţiile cu reţinere la sursă datorate catre stat. Adica, cu obligaţiile fiscale = obligaţiile prevăzute de Codul fiscal şi de Codul de procedură fiscală . N-ai cu cine dle. ! Niste tarani cu totii, care nu stiu cum sa mai fure de la cei ce muncesc si isi platesc taxele, fara \"donatii oligatorii, de minim 2000 lei\".La munca asistatilor !

# george date 2 June 2014 10:23 +1

Touche avi! Ca sa tanjesti la 11 % ai altora, trebuie sa nationalizezi fondurile casei (private) de asigurari a avocatilor.Dar, cu Dragnea, Ponta Hrebe, ... etc. Co, poti sa stii ce fac astia? Mai ales ca au auzit ca 18 mil euro sunt la liber ? Or sa-si bea asistatii \"anaf pt avi imbecilitul\" si \"psiholog despre avi\"numai \"saniuta\", gorby si ciucas la pe de 2,5 l. Mancarea or sa o imparta pe la tomberoane, cu pisicile

# DOREL date 1 June 2014 16:02 +5

:lol: :lol: :lol:V-AM ZIS EU CA SUB COMANDA COMUNISTO SECURISTA A MAFIOTILOR DIN FRUNTEA BAROURILOR TRADITIONALE FINALUL NU POATE FI DECIT UNUL.......ORI COTIZATI, ORISUSPENDATI UNUL CITE UNUL   ...PAI, CUM ALTFEL SA PROSPERE NUMAI MAFIOTII COMUNISTO-SECURISTI CARE VA CONDUC!!! DRAGILOR, TOTI AM FACUT DREPTUL SI EU CRED CA NIMENI SI NIMIC PE LUMEA ASTA NU TREBUIE SA IMPIEDICE EXERCITAREA ONESTA A PROFESIEI!!!! DACA NU VA TREZITI, IN CURIND AVOCATURA IN ROMANIA NU VA MAI PUTEA FI PRACTICATA DECIT DE OMINA DE COMUNISTO SECURISTI FOSTI MILITIENI CARE ACUM SE AFLA DIN NEFERICIRE IN FRUNTEA BAROURILOR TRADITIONALE!!!!DESTEPTAREA FRATI AVOCATI!!!!!!!!!!!!!

# ayrton date 1 June 2014 16:47 0

Puisor,cand te zbati ca sa intri intr-o satra, trebe sa te dezbraci in fundu\' gol. Ca altfel nu esti tigan ! Nagatii aia stiau in ce stara se baga, si mai mult, stiau si regulile jocului, asa ca nu im spune mie, ca fiecare din ei este \"inocenta cu cate 3 copii de mana\". In rest, e o casa privata, conform legii cu reprezentare legala, ... cu legile ei private. Nu au decat sa plece la Bota si sa faca donatii .

# florea date 1 June 2014 17:02 +6

Vezi Florica daca te bati in chiept cu caramida ca iti faci sediu de 18 mil euroi? Acuma iti dai cu ea in cap... Pai daca iti dau astia decizia, in 3 luni ai pus pe butuci filialele din Teleorman, Dolj, Calarasi, Mehedinti (aia te va invita in septembrie la concurs de pescuit), Vaslui, Giurgiu, ... Astia nu au platit cu anii. Cu Bucurestiul care nu prezentase actele la control din 2010, 2011 ? Ceva nou ?

# oarecare date 1 June 2014 17:17 +7

Asteptam eu si cu avi ziua cind baronul florea va da cu subsemnatul la parchet pentru multele faradelegi savirsite. Suntem curiosi unde sunt banii nostri, in ce imobiliare fara valoare mai sunt risipiti.

# Bingo date 1 June 2014 17:17 0

Glumiti, intrucat seful institutiei are si obligatia de a sesiza organul de urmarire penala competent si altre organe in drept ale statului.

# avi date 1 June 2014 18:34 0

adica decanul si seful casei de asigurari, e tot aia? Adica cenzorii casei si cenzorii baroului au dormit ? tu vezi ce ai scris?

# Florea date 1 June 2014 17:30 0

Cei care au sesizat aceste organe nu au niciun drept s-o faca pentru ca au fost suspendati si nu mai sunt lezati in ce priveste dreptul lor. Cat priveste anticoncurentialitatea noastra trebuie sa primeasca actele U.N.B.R., pe care nu le va avea niciodata ca asa vrem noi sa nu le prezentem nimanui deoarece sunt secrete pentru toti. 

# avi date 1 June 2014 18:38 0

OK, atunci platiti un forfetar de 7.500 lei/ luna ! Ca sa aveti toti o pensie egala de cca. 1000-1500 lei. Realizezi cat veti fi pensionari in 2030?

# TITULESCU date 1 June 2014 18:09 +4

Facultatile de drept sunt la colt de strada,de aici toata drama daca ramaneau 4-5 facultati pe tara cu putine locuri atunci si calitatea absolventilor era alta dar asa ce pretentii sa ai si de la cine.Am o colega a picat cu 1,50 cand eu am intrat la facultate cu bursa de merit si mai mult profesoara la care ne meditam a refuzat sa o mai primeasca pe motiv ca nu are intelect sa termine o facultate dar dupa ce a picat cu 1,50 s-a dus la Spiru si acum e si profesoara la Spiru si e si avocat si pune concluzii de genul ,,Ai doamna presedinta sa-i dati si omului asta mai putin ca e sarac ,sarut mana multumesc mult.\'\' cu asemenea ,,pledoarii\'\' se castiga procese fiindca HAITA conteaza ,la asemenea nivel esti avocat ,esti profesor la Spiru .CE INSEAMNA ASTA,NIVELUL ROMANIEI , BATJOCORIREA CELOR CARE DEGEABA AU INVATAT CARTE,MIZERIE,DISPRET ,BANDE SI HAITE CARE ASA SFASIE ROMANIA PRIN SUPREMATIA PROSTILOR.Asa ca pote sa sa desfiinteze toate barourile si toata,, justitia\'\' asta .

# avi date 1 June 2014 18:44 +1

Io propun demiterea sefilor casei centrale si al filialelor caselor ce nu au incasat de la cel putin 95 % din avocati.Demiterea conducerii casei centrale si al casei in care 0,01 % din avocati nu au predat actele la control.Si mai propun regandirea INPPA, sub forma unei patforme, in care lectorii \"scrie\", iar cursantii citeste si pun intrebari. Cu fisier audio; asculti in tren, in masina, pe trotineta.Fara salarii, doar din sponsorizari. Si sa mai existe tovarasi si putina combativitate,sa se simta si lectorii intrebati,iar raspunsurile lor majarjaice,sa ramana.Ca perle ale eruditiei lor !

# savarina date 1 June 2014 19:58 +2

Florea, cenzorii + seful casei nationale si cenzorii + sefii filialelor, impreuna cu cenzorii, sa raporteze cate sume au fost prescrise in tot mandatul sau (3 ani). Hai Florica ca te ajutam noi sa te pensionezi

# o pensionara date 1 June 2014 22:33 0

nu pleaca de bunavoie cainele de la macelarie...

# juristul date 1 June 2014 20:27 +2

Așa este și să sperăm că se schimbă ceva. Dar și mai grav este la notari. Și acolo se plătește uniunii, iar posturile sunt la cheremul celorlalți, care evident că nu mai acceptă pe nimeni. Notarii nici nu pot să aibă biroul unde doresc, așa cum pot avocații. Este evidentă încălcarea liberei concurențe. Poate se va sesiza și în acest caz Consiliul Concurenței.

# avar. date 1 June 2014 20:39 0

@avi/ CAA este ceva si CASS alta treaba, avi, 5,5% ,asta v zic. Doamnele  si Domnii av. beneficeaza de asistenta medicala in RO.??? cine plateste?? Basca vrem sa fim luati primii prin spitale ca doar noi nu  suntem DE RAND!!!!    OAMENI????  :P

# avi date 2 June 2014 07:58 +1

Confunzi. Sanctiunea suspendarii poate fi data doar de Barou, ca urmare a sesizarii CASS, pentru neplata a celor 11 %. Statulromnan (ANAF), in legea speciala, nu are o asemenea sanctiune (si nici nu cred ca ar avea interes sa isi diminueze baza de impozitare). Marii perdanti insa, sunt judecatorasii si procurorasii, ale caror salarii si servicii medicale si sociale, se bazeaza exclusiv pe plata taxelor, impozitelor si contributiilor de catre avocati, notari si executori. Probabil se vor invata minte sa cenzureze onorariile,deoarece numai eu stiu de vreo 57 de retrocedari de onorariu catre clienti, urmate de cereri de restituire a contributiilor de 5,5% si 16%. Oare cine a pierdut?

# Dr.Vasile Botomei www.unbr.info date 2 June 2014 08:40 0

Dr.Vasile Botomei propune domnului Presedinte Dr.Gheorghe Florea sa participe la o mediere  care este inceputa la dnul mediator Costea din Iasi, membru in Consiliul de Mediere.Am  incercat  o mediere cu Baroul Iasi, insa dnull Decan a amanat de trei ori participarea la mediere. Transmit public aceasta cerere.  Nu merita domnule presedinte Florea sa intretineti acest conflict! Propun ca in procedura de mediere sa fie invitati profesori de la facultati din stiinta dreptului, care sa exprime consultativ pozitia dumnealor. Pana la urma trebuie sa se solutioneze cu liberalizarea profesiei de avocat! Luati exemplul meu bunaoara: Ce studii si licente ar mai trebui sa indeplineasca un candidat pentru a fi inscris in UNBR-ul pe care il reprezentati, daca nici cele ce va prezint nu sunt suficiente? -licentiat in drept, -mediator, -14 ani de vechime neantrerupta  cu contract de munca in functii juridice, -doctorat in strainatate, echivalat in Romania,cu aplicatii in profesia de avocat,

# POLO.NICU date 2 June 2014 08:52 0

Ăi soldovene esti dus tare cu caputzu. Si cu CV-ul care-i treaba?

# botomiei falsifica acte medicale! date 2 June 2014 09:02 0

Botomiei falsifica non stop: certificate medicale !!!! http://portal.just.ro/314/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=31400000000075647&id_inst=314

# Gh Florea date 2 June 2014 08:53 0

Draga Lobotomiei, te astept dupa ce iesi din penitenciar. Sunt curios cum ai ,,infiintat,, tu unebereul tau moldovenesc fara niciun act legal sau jurisdictional. Poate ma inveti si pe mine sa pacalesc lumea ca si unbereu meu e infiintat !!

# POLO.NICU date 2 June 2014 09:00 0

Fa ca Botomei - a zis ca Baroul Bacau din uniunea Bota e independent - autonom , l-a scos din uniune - dupa capul lui - si pe baza acestuia a inregistrat la fisc inca un UNBR. Basca faptul ca a mai inregistrat la fisc un barou prin Bucuresti - ca-i permite teza lui de doctorat. ;-) Da nici asta nu poti nea Florica, n-ai nici un barou infiintat legal.

# avocat BB 52 date 2 June 2014 10:54 0

 TRADITIONALILOR va contraziceti singuri spunand ca aceasta casa de pensii a voastra este de drept privat. pai daca sustineti ca UNBR-ul vostru este de interes public si casa de pensii care este institutie in cadrul UNBR-ului vostru obligatoriu este de interes public si atunci voi trebuie sa va supuneti regulilor si rigorilor si sanctiunilor de drept si interes public, adica:Cei care fura baniii vostrii din casa de pensii pot fi trasi la raspundere penala chiar si ptr. delapidare intrucat sunteti asimilati persoanelor publice si de interes public, chiar a-ti putea sa o fiti trasi la raspundere si ptr. \"dare si luarer de mita\" daca mai sustineti ca sunteti de interes public. Dar voi va contraziceti singurei si nici voi nu stiti ce vreti sa fiti ori \"cai ori magari\" dar nici unul nici altul ca pentru nici o rasa nu aveti PEDIGRIE(certificatul de nasterte) Voi ca acte de stare civila aveti \"certificatul de deces\" adica Legea 3/1948 

# avo date 2 June 2014 16:08 0

Din pacate pentru UNBR si pentru marea masa de avocati Florea sta bine in fruntea uniunii.Are complicitati si sustinere printre politicieni aflati in fruntea partidelor,la MJ,CSM SI in general peste tot.Are deasemenea ,,prietenii,,si in randul sefilor de parchete.Ce mai omul are o imunitate beton.

# parameciu\' date 2 June 2014 18:46 0

Cand pui un genunchi jos, nimeni nu iti mai este prieten. Este un individ de consum, spre folosul altora. Om vedea ce se mai voteaza la Congres, ... poate va fi si un extraodinar, ... niscaiva decizii,... mai vedem noi. Vara e lunga, si nici nu a inceput bine/ Intrebarea, e \"who\'s next\"?

# de discutat la congres!! date 3 June 2014 15:44 0

http://www.juridice.ro/321998/despre-nup-uri-sup-uri-si-clasari-in-cazul-avocaturii-clandestine.html

# asa e date 3 June 2014 16:38 0

La congres lamuriti -va ce inseamna av CLANDESTIN = ASCUNS !!! Bota are 2 site-uri...!!!

# lamurire date 3 June 2014 17:32 0

Florea oriunde merge se prezinta ca presedinte unbr. Adica trebuie musai sa stie orice om ca florea e presedinte. Mosulicii ca nenea asta toata viata au visat numai mariri si functii, titluri cat mai pompoase. El o sa ramina in amintirea tuturor juristilor ca presedintele teghirghiol al unbr neinfiintat.

# avocat date 4 June 2014 22:03 0

http://flagrantdelict.ro/2014/05/12/scrisoarea-anuala-privind-pensiile-private-nu-asigura-o-informare-corecta-ong-urile-pentru-consumatori-am-putea-avea-surpriza-unor-falimente-iar-consumatorii-raman-cu-ochii-in-soare/ 

# Bercea date 19 June 2014 17:52 0

Art.1175 C.civil dispunea ca "actul secret care modofica un act public nu poate avea putere decat intre partile contractante si succesorii lor universali ; un asemenea act nu poate avea niciun efect in contra altor persoane" Tot asa, daca exista act secret de fabricatie, inexistent de jure, a U.N.B.R. traditional, nu are efect in contra actului public declarat in monitorul oficial de Bota, avand dreptul obiectiv de infiintare "barouri si notariate".

# Mondialul Mircea date 10 July 2014 19:53 0

Romania este condusa din umbra si de mafiti care se regasesc si in structurile avocatiale ale traditionalilor. Asa ca studentii trebuie sa fie foarte atenti la minciunile lor dar sa nu-creada pe cuvant ca ei sunt ceimai evazionisti si fara cate de infiinatre a persoanelor juridice in toata tara nu reussec sa dovedesca contariul cu acre conform legii . cele dou arporturi juridice nu pot fi independente intrucat nu exesta drept subiectiv fara indeplinirea unor obligatii prevazute de art 51 din Constitutia adoptata inca din 1990.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.05.2024 – Belea pe capul lui Florenta

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva