21 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

TRADARE, DAR SA STIM SI NOI – Revoltator: o mana de parlamentari a vandut Romania. Judecatorii si procurorii nu vor mai fi sanctionati daca refuza sa aplice deciziile CCR si ICCJ. Comisia parlamentara care dezbate Legile Justitiei a votat propunerea ministrului Predoiu de abrogare a abaterii disciplinare constand in nerespectarea deciziilor CCR si ICCJ, dupa ce in prealabil o respinsesera. AUR, Dumitru Coarna si APADOR-CH au avut amendamente sanatoase. De la ce ambasada s-a primit telefon?

Scris de: George TARATA | pdf | print

13 October 2022 14:56
Vizualizari: 10915

De-a dreptul revoltator: o mana de parlamentari a comis un urias atentat la suveranitatea nationala a Romaniei. Judecatorii si procurorii nu vor mai raspunde disciplinar daca refuza sa respecte si sa aplice deciziile Curtii Constitutionale ale Romaniei.


 

Comisia parlamentara speciala condusa de deputatul PNL Gabriel Andronache (foto dreapta) care dezbate noile Legi ale Justitiei a lasat sa treaca propunerea ministrului Justitiei Catalin Predoiu de eliminare din noua Lege privind statutul judecatorilor si procurorilor a abaterii disciplinare constand in nerespectarea deciziilor CCR si a deciziilor pronuntate de Inalta Curte in solutionarea recursurilor in interesul legii. S-a intamplat in timpul dezbaterilor de la Senat, dupa ce in prealabil la Camera Deputatilor aceeasi comisie parlamentara stabilise ca sanctiunile pentru nerespectarea deciziilor CCR sa ramana in lege.

Practic, a fost votat un amendament al PNL si USR de eliminare a textului adoptat la Camera Deputatilor privind sanctiunea de nerespectare a deciziilor CCR (vezi facsimil 1).

 

Conform informatiilor Lumea Justitiei, pentru eliminarea sanctiunii de nerespectare a deciziilor CCR au votat PNL si USR, impotriva AUR, in timp ce PSD si UDMR s-au abtinut.

Votul final pe aceasta problema va fi dat in Senatul Romaniei.


Iata abaterea disciplinara pentru nerespectarea deciziilor CCR adoptata de comisia speciala la dezbaterile din Camera Deputatilor si abrogata la dezbaterile din Senatul Romaniei:


Art. 272 alin. (1) – Constitue abateri disciplinare „t) - Nerespectarea in mod vadit si nejustificat a hotararilor Curtii de Justitie a Uniunii Europene, ale Curtii Europene ale Drepturilor Omului, deciziilor Curtii Constitutionale si ale deciziilor pronuntate de Inalta Curte de Casatie si Justitie in solutionarea recursului in interesul legii ori in dezlegarea unor chestiuni de drept in acord cu prevederileart. 20 si art. 148 din Constitutia Romaniei, republicata”.

 


De asemenea, trebuie spus ca au existat amendamente corecte si sanatoase ale AUR, ale deputatului Dumitru Coarna si ale APADOR-CH de pastrare a sanctiunii de nerespectare a deciziilor CCR (vezi facsimil 2, 3 si 4). Evident, amendamentele nu au fost votate.

 

 

 


Comentarii

# Eu date 13 October 2022 15:40 +175

Pt ce mai avem curte constitutionala? Pt ce mai avem inalta Curte? Pt ce si pt cine tot haosul asta?Sa va fie rusine!

# DODI date 13 October 2022 15:47 +215

Prin acest act de trădare națională SRI își poate face de cap fără nici o grijă iar ciolaniSS poate fura în continuare case fără teama repercursiunilor. Pe acești trădători de țară nu-i spală decât apocalipsa, pentru că lipsa bunului simț le vine la pachet de la licurici pentru a compensa lipsa mândriei de a fi român.

# xxx date 13 October 2022 15:48 +73

Ce va spune Curtea Constituţională despre această aberaţie?

# Qwqqqq date 13 October 2022 16:29 +114

Ceea ce a fost in plandemie a fost un test de stress...acum trec la fapte :sigh:

# dulapul pelticiunii, scutelnitei si pierzaniei nationale date 13 October 2022 16:46 +635

BAI ROMANI BAI! Nu VEDETi ca LIBERALII SUNT CEI MAI SECURISTI ! PARTIDUL SECURIST LIBERAL !ASTIA N--AU TREABA CU NATIONALUL si cu NATIUNEA! Daca la USR stia toata lumea ca sunt progresisti si sosrosisti sau cum vreti sa-i ziceti ,acum v-ati lamurit si cu labaralii securisti! Niste ....nu pot fi spuse cuvinte!TRADATORI ORDINARI! ACUM SA VEDEM cat de PATRIOTI vor fi PSD si AUR ! S-au si ei sunt niste TRADATORI ! Ca sunt si cam securisti, stim!DAR nu asa vanduti! PELTICUL din fruntea ministerului si cu umflatul nesimtit din fruntea guvernului si al securitatii labarale trebuie scuipati direct in ochi!Niste nesimtiti!TRADATORI ORDINARI! DE DULAPUL TRADATOR si SLUGOI din fruntea satului este de prisos sa mai zicem ceva! O po******tie de prosti care e condusa numai de securitate! aista-i o opinie

# maxtor date 13 October 2022 17:10 +28

APADOR-CH a trantit mucishorii:"Nerespectarea in mod vadit si nejustificat " e formula de motivare judecatoresca , vezi de ex. formula "fapta nu exista";

# Maxim date 13 October 2022 17:15 +123

Pentru ce mama drq mai avem curte constitutionala,,, Pentru ce mama drq mai avem constitutie... Votul acestor mameluci , la fel ca si abtinerea jigodiilor de la vot au desfiintat existenta acestei tari si acestui popor,,, Pai mai idiotilor din parlament, mai cretinilor cand ati intrat in parlament ati jurat... Va mai amintiti mai imbuibatilor ce ati jurat????Sa respectati constitutia si legile acestei tari...In tot Parlamentul Romaniei nu mai exista oameni care sa reprezinte intereseșe tarii si ale acestui popor???? Mai cretinilor cum mai vorbiti de stat de drept daca voi cu presul in frunte calcati in picioare Legea funfamentala a statului de drept care este CONSTITUTIA,,, Imi este scarba ,,,

# Cutare date 13 October 2022 17:42 -1288

Guvernul a actionat foarte bine, in baza prescriptiei zeci de infractori condamnati definitiv precum Udrea si Mazare, urmau sa fie achitati ! Asta va doriti nu ? Un stat unde coruptia si legea bat palma. Nu sunt sustinator infocat al guvernului insa de aceasta data A ACTIONAT CORECT !

# LuciConstantinescu date 13 October 2022 18:10 +854

Mulțumim colectivului redacțional al Lumii Justiției fără de care nu am știi nimic din potlogăriile făcute acolo! Așa zisa "reformă" a justiției începută de alcoolica Monica Macovei și de penalul Petrov a reprezentat de fapt preluarea controlului în colonia Romînia de către forțele externe (organizația Soros ca sa o spunem pe șleau). Acum, se incearca eliminarea judecatorilor corecti si inlocuirea lor cu elemente aservite Mafiei Internaționale. Prin intermediul acestei justiții falsificate de regimul Basescu, s-au confecționat dosare penale pe baza de marturii false si au distrus viețile a mii de familii (printre care si a mea). Lupta lui Predoiu, a lui Stelian si a tuturor elementelor antiromînesti este de a elimina posibilitatea de a fi pedepsiți magistrații ce executa ordinele ambasadelor! Faptul ca au eliminat litera t a articolului arata infracțiunea de Constituire de Grup Infracțional Organizat Transfrontalier

# static date 13 October 2022 18:13 +13

DL. Gabriel Andronache este din neamul boierilor Andronache ? Din curiozitate... oricum butoanele sunt in alta parte :-x

# adrian date 13 October 2022 18:34 +42

Ce rol mai are CCR?Nu il desfiintam?Si asa oamenii aia castiga de pomana cateva zeci de mii lei,pe luna,de caciula.Magistratii ajung sa fie puterea nr.1 a tarii.Lor li se cuvine totul si nu ofera nimic.

# Justitiareala.ro date 13 October 2022 19:46 +11

Se vor adopta imediat

# Nicu date 13 October 2022 22:05 +1154

Blestemati sa fiti voi tragatori de neam si tara slugi ai strainilor ca umiliti atat de mault acest popor ,am ajuns sa ne dorim sa ne elibereze rusii si bocancul american pus pe grumazul nostru ce ne impun numai aberatii de-ale lor si ale degeneratilor din UE ! Parlament de slugi ce voteaza doar cum dicteaza securitatea tradatoare a natiunii ! Nu mai avem democratie suntem furati de straini in fiecare zi pana ne desfinteaza ca popor ! Cainii au salarii grase si pensi speciale iar cei ce au muncit fac foamea bolnavi in case in frig !

# haos date 14 October 2022 00:01 +21

fiecare va face ce vrea, crede, etc. cam asta ar putea fi rezultatul. haos ul controlabil si inca putini mai multi "dumnezei". deci un judecator poate incalca legea sau constitutia, deciziile aplicable si nu e nici macar pedepsit administrativ cu iesirea din magistratura si un alt cetatean este pedepsit indiferent de ce lege incalca? chiar suntem pe langa logica? obligatia unui judecator este de a aplica legea..si oricarei obligatii trebuie sa corespunda o sanctiune...astfel nu exista nimic, in special in Romania.

# bravo apador date 14 October 2022 00:58 +14

Deci APADOR institutie citata si de ambasada SUA, a scris clar, Nerespectarea PUNCT nu "vadit" sau "nejustificat", ci in totalitate. Cum sa motivezi justificat nerespectarea CCR ICCJ si CEDO. E noaptea mintii. Si toti aia bravi de acum 2 saptamani sunt mielusei, vrem sa stim motivul, ca pare ca va trece asa legea. Is obligatorii dar daca nu le respecta asta e, nu avem sanctiuni directe, vai de capul meu.

# Avramescu Nicușor date 16 October 2022 06:26 +18

Trădătorii de neam și de țară nu știu că pedeapsa divină îi urmează invariabil. Le doresc celor de la Partidul nimanui din lume, Uriciunilor Spurcate din Romania, UDMR si Partidului Societatii Diluate de hoti sa dispara de pe eșichierul politic al României. Ăștia ne omoară cu zile. Ne fac sclavii Occidentului. Vă propun dragi români compatrioți să ieșim din NATO și din UE. Nu am câștigat nimic din acest lucru. Dacă aveți minte o faceți acum. Dacă nu înseamnă că vreți să fiți slugi la străini. Nu uitați că orice domnitor român a vrut ca țara românească să fie independentă, preferând să plătească un mic tribut decât să fie sclavul altora. Ai noștrii parlamentari nu cunosc istorie nici cât negrul de sub unghie. Să le împrăștie Dumnezeu numele în neant. Ei sunt noște trădători de neam și țară în frunte cu PNL. PNL l-a trădat pe Cuza. Și cred că am spus destul de mult pentru ziua de azi. Vă doresc o zi bună.

# Gașpar Partenie date 16 October 2022 19:34 +1

Cu respect va transmit atașat acesta ca unul ca unul care am suferit în viață mea din cauza justiției care având judecători corupți până la nivelul superior, sau la nivel de șef al statului care nu-și respectă ce au jurat că or respecta că vor îndeplini și care le intra în sarcinile de serviciu prin fișa postului, a fiecărui angajat care e plătit din bani publici adică din bani noștri a contribuabilor, ne sfidează cu bună știință și cu rea credință, Mai ca stau să ne strângă de gât sau sa ne pună ștreangul de gât, nu să scoată adevărul la iveală cu e normal să o facă fiecare la locul său de muncă cu responsabilitate, cinste și onoare, pentru a-și respecta cuvenita funcție a postului pe care o are în scaunul care sta pe acea perioadă de vreme,vă mulțumesc pentru răbdarea de a citi ce am postat o săptămână bine cuvântata.

# Albert date 17 October 2022 02:30 +1

Totul se va întoarce împotriva lor și a copiilor lor. Când pui un rău în tara de la nivel înalt acest blestem se răsfrânge și asupra lor și copiilor lor

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.05.2024 – Minune mare: Bosoc a dat pronuntare!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva