16 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

TUPEUL MARELUI BLOND – In loc sa isi vada linistit de pensia de mii de euro, Procurorul General Augustin Lazar tine cu dintii de scaun. Dupa ce s-a dat peste cap sa impiedice revocarea din functie, taica Lazar a anuntat ca vrea un nou mandat de sef al PICCJ. Lazarica spera ca va reusi sa-l convinga pe ministrul Justitiei Tudorel Toader sa il propuna pentru conducerea PICCJ, desi Toader e cel care a vrut sa il dea afara

Scris de: George TARATA | pdf | print

18 March 2019 16:37
Vizualizari: 4517

In loc sa se intoarca la Alba Iulia si sa isi vada linistit de pensie, Procurorul General Augustin Lazar (foto), zis mai nou si “Marele Blond” din cauza culorii in care isi vopseste parul, viseaza la un nou mandat in fruntea PICCJ. Cu un tupeu incredibil, Lazar a anuntat luni, 18 martie 2019, ca isi va depune candidatura ca sa ramana si in urmatorii trei ani Procuror General al Romaniei.

Ne intrebam insa daca Augustin Lazar chiar crede ca are vreo sansa de a obtine un nou mandat de Procurorul General. Caci Lazar ar trebui sa fie propus din nou pentru sefia PICCJ de ministrul Justitiei Tudorel Toader, adica tocmai cel care a cerut revocarea din functie a lui taica Lazar. Sau poate Lazar spera ca Tudorel Toader sa fie inlocuit, iar noul ministru sa fie unul care sa il considere potrivit sa continue activitatea in fruntea PICCJ.


In ceea ce priveste motivele pentru care a decis sa isi depuna candidatura pentru un nou mandat, Augustin Lazar pretinde ca practic procurorii i-au cerut sa ramana la conducerea Ministerului Public. Asta desi, din ceea ce am aflat noi, foarte multi procurori din PICCJ au fost socati de hotararea lui Lazar, considerand ridicol si fara nicio sansa gestul actualului Procuror General.

Iata anuntul Procurorului General Augustin Lazar:

Procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, domnul Augustin Lazar, aduce la cunostinta publicului faptul ca isi va depune candidatura in cadrul procedurii declansate de ministrul justitiei pentru selectarea procurorului in vederea efectuarii propunerii de numire in functia de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, functie vacanta incepand cu data de 28 aprilie 2019.

Obtinerea unui nou mandat ar reprezenta posibilitatea continuarii proiectelor initiate, a procesului de modernizare si consolidare institutionala a Ministerului Public in scopul continuarii obtinerii de rezultate pozitive in activitate, a reprezentarii convingatoare a intereselor generale ale corpului social, apararii neconditionate si de calitate a ordinii de drept, a drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului.

Continuarea exercitarii functiei de procuror general este utila si din perspectiva dezvoltarii cooperarii judiciare internationale in contextul racordarii internationale la sistemul de valori judiciare europene. In acest sens, reamintim obligatia respectarii angajamentelor ce decurg din exercitarea de catre Romania a presedintiei rotative a Consiliului Uniunii Europene. Astfel, in cursul lunii octombrie 2018, la Forumul Consultativ al Procurorilor Generali si sefilor Procuraturilor Statelor membre ale Uniunii Europene, eveniment anual organizat la sediul Eurojust de la Haga de catre statele care detin presedintia Consiliului Uniunii Europene, Ministerului Public din Romania i s-au incredintat prerogativele organizarii celei de-a 14-a intalniri a Forumului, alaturi de Finlanda. Manifestarea va reprezenta primul eveniment judiciar organizat de Ministerul Public din Romania cu impact pentru toate procuraturile din Uniunea Europeana, avand un rol esential in stabilirea agendei si a temelor care vor fi dezbatute.

De asemenea, in perioada urmatoare Ministerul Public va co-organiza mai multe evenimente internationale. Astfel, in cursul lunii aprilie 2019, Ministerul Public din Romania, in colaborare cu Asociatia Internationala a Procurorilor Francofoni (AIPPF) si Organizatia Internationala a Francofoniei (OIF), va organiza la Bucuresti o conferinta regionala avand ca tematica independenta procurorilor, respectiv protectia prin mijloacele dreptului penal a patrimoniului cultural national.

Totodata, pe 23 mai 2019, sub egida Eurojust, la Haga, in Olanda, va fi organizata cea de-a 4-a Zi impotriva impunitatii cu privire la infractiunile de genocid, crime de razboi si crime impotriva umanitatii. Ziua impotriva Impunitatii se organizeaza anual, incepand din 2016, pe 23 mai, fiind prezidata de statul care asigura presedintia Consiliului Uniunii Europene la momentul respectiv, fiind organizata in cooperare cu Reteaua Europeana de cercetare a genocidului, crimelor de razboi si crimelor impotriva umanitatii. Scopul acestei manifestari este acela de a promova cercetarea de catre statele membre, la nivel national, a genocidului, crimelor de razboi si crimelor impotriva umanitatii, de a recunoaste eforturile facute in acest scop de a reafirma angajamentul global al Uniunii Europene de a continua lupta impotriva impunitatii fata de aceste crime.

In urmatorii ani trebuie continuata activitatea de implementare a programelor cu finantare externa semnate si coordonate de procurorul general, programe care reprezinta cea mai mare investitie financiara in infrastructura informatica a Ministerul Public si in formarea profesionala. Aceste programe sunt:

-'intarirea capacitatii Ministerului Public de punere in aplicare a noilor prevederi ale codurilor penale in domeniul audierilor' – SIPOCA53 (Bugetul proiectului: 54.785.517,47 lei ; perioada estimata de implementare: 27 iulie 2017- 27 iulie 2020);

-'intarirea capacitatii Ministerului Public de punere in executare a unor procedee probatorii vizand perchezitiile informatice' – SIPOCA 54 (Bugetul proiectului: 14.273.724,29 lei; perioada estimata de implementare: 27 iulie 2017- 27 iulie 2020);

-Mecanismul financiar Norvegian 2014-2021 – 'Lupta impotriva criminalitatii si coruptiei' (Buget estimat: 4.250.000 euro; perioada estimata de implementare: 27 noiembrie 2018 – 27 noiembrie 2021);

-ISFP-2017-AG-FORENSIC-821555 'Schimburi de informatii in materia modurilor de operare in infractiunile cu violenta' MEMO (Buget estimat: 527.296 Euro, perioada estimata de implementare: 1 octombrie 2018 – 31 martie 2020);

-ISFP-2017-AG-THBX- 815267 'intarirea capacitatii de combatere a traficului de persoane si a produselor acestei infractiuni prin investigatii financiare avansate' WESTEROS (Buget estimat: 313.396 euro, perioada estimata de implementare: 14 septembrie 2018 – 13 septembrie 2020);

-ISFP-2017-AG-DRUGS-822561 'Combaterea coordonata a noilor tendinte in traficul de droguri'– SNOW WHITE (Buget estimat: 419.352 euro, perioada estimata de implementare: 1 decembrie 2018 – 1 decembrie 2020);

-HOME/2015/ISFP/AG/LETX/8776 'Formare profesionala in domeniul operatiunilor sub acoperire online pentru combaterea criminalitatii cibernetice' CY-OPS (Bugetul proiectului: 348.665 euro, perioada de implementare: 15 februarie 2017 – 14 august 2018).

Nu in ultimul rand, depunerea candidaturii raspunde asteptarilor colegilor procurori care considera ca in aceasta perioada, cu multiple provocari pentru sistemul judiciar, trebuie asigurata stabilitatea la nivelul managementului Ministerului Public in special in privinta promovarii valorilor europene, inclusiv prin dialog, cooperare loiala si respect reciproc cu celelalte puteri ale statului”.

Comentarii

# DU-te Fuguta date 18 March 2019 16:54 +16

Doamne Fereste, e normal la cap? Sau banii dau acest tupeu. A distrus o tara prin injustitie si vrea continuitate in faradelegi? Probabil are ceva teme de rezolvat pt Kovesi si Johanis, ceva polite de platit si nu poate sa se retraga.

# procurorul date 18 March 2019 17:50 +7

După ce și-a dat măsura incompetenței profesionale, după ce a dat dovadă de un servilism grețos față de toate nucleele securiste și securistoide ale puterii, după ce s-a compromis total ca om, devenind o formă de viață ciudată și respingătoare și după ce a făcut de râs aproape iremediabil Minsterul Public, individul mai vrea un mandat ca să-și desăvârșească opera-lovitura de grație și piatra de mormânt pentru o profesie care nu demult era respectată. Așa să nu-i ajute Dumnezeu !

# gelu date 18 March 2019 18:11 +2

luju sesizati ca inspectia judiciara sa analizeze felul in care cele 40 de dosare ale lui Johannis au fost inchise de Lazar cel Blod si slugile lui. In mod sigur la o cercetare foarte atenta se va constata ca multe dintre aceste dosare au fost inchise incalcandu-se normele legale. Lazarica avand marea sansa sa fie cooptat intr-un grup infractional organizat si favorizarea infractorului dupa terminarea acestei anchete.

# Nicu date 18 March 2019 18:17 +1

Asta visează la al2-lea mandat ??? Are rezultate așa excepționale până acum ? Că numai mizerii sau auzit in toată această perioadă de când e procuror general despre acest individ dubios și plin de bube in cap . Sper sa fie trimis la plimbare ,chiar nu mai are ce căuta la PG! Jos cu acest politic chipurile magistrat !

# Pintea date 18 March 2019 18:37 +3

Normal ca vrea! Asa este si la mafioti! Tot ăia sant cu zecile de ani! El spera sa ramână prin delegație, dar veni peste el OUG 7, si acum asteaptă sa rezolve problema asta neasteptată, Dănilet cu gașca de derbedei! Interviul in fața cui il va susține, cu d-nul Toader? Sau Johannis instituie o procedura ad-hoc, pe stilul cunoscut de-acum ”așa vreau eu” si decide el, ca și in cazul statului major, etc., etc., etc. Probabil va fi curios ce document de santaj mai uita A. Lazăr sau pardon, o grefiera neglijentă, in mapa profesionala! Nu vedeți ca se refac echipele?? Pe cand si Coldea again la SRI? D-nul Hellvig tace, face, numai de desfacut nu prea desface! Degeaba se dau legi reparatoare, daca guvernul nu este ferm pe pozitie, ăștia inainteaza cu buldozerul! Au grupurile de presiune gata pregatite! Ceilalti ce au? Niste sit-uri si bloguri hacker-ite pe care se ”plimbă” niste vorbe! Cuvantul ălora din stradă e mai puternic decat al nostru, pt ca al lor se aude, al nostru e tăcut!!

# Aruncati cu oua sa-i fixeze mai bine vopseaua de par ! date 18 March 2019 19:17 +5

Acest zabalos cu bataturi la nas de atata pupincurism la Covesi trebuie eliminat urgent din magistratura caci ruineaza imaginea justitiei in aceasta tara ! Isi bate joc de munca magistratiilor corecti care lucreaza cu multa pasiune pt. a promova . :o

# marele blond de kkt date 18 March 2019 19:27 0

:o ...asta,cre' ca pe langa proteza, isi mai uita si mintile dimineata pe noptiera.....

# Ioana M. date 18 March 2019 23:00 0

Cum se tine cu...dintii... de scaun ?

# Eu, Ciolannis îl vreau ! Voi nu-l vreti ? date 18 March 2019 23:45 +4

Tudorel habar nu are de Justitie, adevarata valoare este Marele Blond ! Imaginati-va ca NU mai este Procuror General, realizati domniile voastre ca KK iese de sub presurile Parchetului de pe lânga ICCJ ? Cu cine mai trage sforile cucuveaua mov ?

# imun/teanu date 19 March 2019 10:19 +1

Mergand doi pe strada, unul arat o batrana dand din picioare agatata de balconu etajului 10: "ia uite ce bine se tine soacra lui Bula". De fapt nu el, Lazarica, se tine ci este numai in "suspensor" (cui stie ce e si si pentru ce). Al organelor. Si Secu, toate, cate or fi, dar si al "Marelui Blond", nu cu pntof rosu ci pe trocul bine stiut al musamalizarii dosarelor de acte falsificate / cum el le face tacit "pas cu pas" a ajuns ca pe langa Constitutie si legi actele false sa devina legale, deja principiu (personal) care ca precedent a ajuns sa fie perpetuat si chiar in justitie. Cum modernismul a adus in orice casa masina de spalat rufele murdare asa a ajuns indispensabi (cu si chilotii pe el cu si fara) societatii noastre. Normal ca si "zdrentel" Portocala si Onea sa se sita frustrate, ca si Lulutza si Camelia Bogdan, ca si, mereu din porbagaj, Vasilica. Asa justitia scena de balci, dar in adoratia UE.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 15.07.2024 – „Deep State” stia de atacatorul lui Trump (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva