18 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

UDROIU INTRA IN INALTA CURTE – Castig urias pentru instanta suprema. Judecatorul Mihail Udroiu de la Curtea de Apel Oradea a promovat la ICCJ. Este singurul judecator admis la Sectia penala a Inaltei Curti, dintre cei sase candidati inscrisi la concurs

Scris de: George TARATA | pdf | print

20 September 2023 16:48
Vizualizari: 8218

O veste excelenta atat pentru Inalta Curte de Casatie si Justitie, cat si pentru justitiabili. Si o decizie corecta si inteleapta luata de Sectia pentru judecatori a CSM.


 

Judecatorul Mihail Udroiu (foto) de la Curtea de Apel Oradea a promovat la instanta suprema. Dupa ce a trecut fara probleme de etapa constand in evaluarea lucrarilor, Udroiu a fost declarat admis si la interviul sustinut miercuri, 20 septembrie 2023, in fata Sectiei pentru judecatori a CSM. Ceilalti doi candidati care au sustinut interviul – judecatoarea Alina Petronela Mosneagu, de la Curtea de Apel Bucuresti, si judecatorul Laurentiu Marius Hetricu, de la Curtea de Apel Suceava – au fost respinsi.

De altfel, Mihail Udroiu este singurul candidat la Sectia penala a ICCJ care a promovat la Inalta Curte. Iar accederea sa la instanta suprema este una cat se poate de normala, avand in vedere profesionalismul acestuia, precum si hotararile judecatoresti pe care le-a pronuntat de-a lungul anilor si care constituie un reper in sistem.


Recapituland, la Sectia penala a ICCJ au fost scoase la concurs sapte posturi, pentru care s-au inscris urmatorii sase candidati:


-judecatorul Ovidiu Biciusca, de la Curtea de Apel Suceava;

-judecatoarea Marilena Iuliana Ciolca, de la Curtea de Apel Bucuresti;

-judecatorul Laurentiu Marius Hetriuc, de la Curtea de Apel Suceava;

-judecatoarea Alina Petronela Mosneagu, de la Curtea de Apel Bucuresti;

-judecatorul Mihai Viorel Tudoran, de la Curtea de Apel Ploiesti;

-judecatorul Mihail Udroiu, de la Curtea de Apel Oradea.


Dupa prima etapa, constand in evaluarea hotararilor judecatoresti, in cursa au mai ramas doar trei judecatori:

-Mihail Udroiu;

-Alina Mosneagu;

-Laurentiu Marius Hetriuc.


In final, singurul care ajunge la Inalta Curte este Mihail Udroiu.

 

 

Rezultatele finale obtinute de candidati (media notelor de la evaluarea lucrarilor si interviu) vor fi afisate dupa incheierea concursului de promovare la ICCJ.

La Sectia pentru judecatori a CSM vor avea loc joi, 21 septembrie 2023, interviurile pentru Sectia a II-a civila a ICCJ si Sectia de contencios administrativ si fiscal a ICCJ.

 


Comentarii

# Cârcotaș date 20 September 2023 18:17 +12

Din păcate, după dl. Udroiu s-a stins lumina prin instanțe. Judecătorii de penal de pe la Tribunale și Curți sunt din tabăra tovarășilor de nădejde. Prost pregătiți, mutilați sufletește de patimă și aroganță. Va trebui sa-i suportăm, căci ăștia se pensionează greu din cauza că fug de realitatea care se cască sub ei după ieșirea din sistem.

# av. M date 20 September 2023 18:33 0

Felicitări unuia din cei mai prstigioși magistrați și teoriticieni ai dreptului penal și procesual penal actual!

# Multicarcotas date 20 September 2023 21:04 -8

Ce ne -am face oare fara oameni de neinlocuit?.De unde poate sa ii cunoasca carcotasul de mai sus pe toti judecatorii de penal de pe la curti si tribunale e greu de spus..si de crezut...Cineva neintrebat pune etichete fake...dar nu ne spune cine vine in locul celor pe care i vrea plecati ...Astfel ne demonstreaza ca nu are legatura cu realitatea cruda ci din lumea lui virtuala se baga in seama ca si musca in...

# avocatul date 20 September 2023 23:22 +9

stima Cand a intrat in magistratura sa nu uitati ca a fost procuror , a avut cateva decizii curajoase , dar dupa cateva luni sistemul la acaparat. dupa catva ani si-a revenit . Sincer pentru ICCJ este un castig , este un profesionist si daca nu intervine sistemul este foarte bun .

# free date 20 September 2023 23:33 +4

Saracu Udroiu nu știe în ce se baga. E drept ca am scăpat de baschetbalista, dar putreziciunea a rămas. Dacă rezista 1 an e bine

# DOREL date 21 September 2023 00:23 0

Mai draga `free`, fii sigur ca M. Udroiu stie f.f.b. in ce se baga! Si, b): ai putintica rabdare si o sa vezi ce cu gandu` nu gandesti ! Parerea mea ...

# DOREL date 21 September 2023 00:27 0

Revin si arat : pacat de Tudoran ca s-a aruncat in cap ! Si, b): pana la urma, fiecare pasare pe pielea ei piere ! Parerea mea ..

# Ricki date 21 September 2023 08:44 +8

In curind ICCJ o sa se numeasca Curtea lui Udroiu!Omul asta a devenit mai puternic decit Vintila Dongoroz!

# Asteptari inutile date 21 September 2023 08:53 +4

Cumva domnul Udroiu a participat la redactarea noilor coduri? Ce asteptari sa aveti de la el?

# realitate date 21 September 2023 09:43 -1

Pentru ICCSJ este un castig,insa nu si pentru unii judecatori ai acesteia,care vor trebui sa il ia de model,in toate privintele.Iar D-lui Udroiu,sincere felicitari !!!

# cârcotaș date 21 September 2023 11:19 +4

Amice, nu te prinde sarcasmul, pentru că aluneci către injurie, arma mărginitului. Dincolo de experiența profesionala DIRECTĂ, câstigată în 30 de ani de periplu prin sălile de judecată, prin lecturarea minunilor de hotărâri de la Suceava la Zărnești și de la Arad la Tulcea, am văzut nivelul tovărășeilor dumitale care se cer la ICCJ. Dixit!

# Dinu Păturică date 21 September 2023 22:14 +5

Parcă d-ul Udroiu a mai ratat o data sau de doua ori intrarea la ICCJ. Ce se întampla: s-au saturat ei sa il vadă candidând in fiecare an? Sau s-a dat el cu sistemul ca sa fie primit?

# dragos barna date 22 September 2023 06:38 0

Desi cu o randunica nu se face primavara, e o veste buna care arata ca totusi cu greu , unii oameni valorosi mai pot razbi in aceasta justitie putreda, corupta si infecta din Romania. Poate, cu noul coleg, unii vor intelege ca locul lor nu e nicidecum acolo si se vor pensiona.Si poate unii vor raspunde vreodata pentru nelegiuirile facute, poate !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.05.2024 – Procuror cu demisia trimisa la CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva