24 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ULTIMUL SUPRAVIETUITOR AL COMPLETULUI NEGRU A PLECAT – Judecatoarea care l-a aruncat la inchisoare nevinovat pe avocatul Robert Rosu, a mentinut condamnarea Elenei Udrea cu incalcarea Deciziei CCR 685/2018 si l-a albit pe procurorul Mircea Negulescu se retrage din sistem. CSM a aprobat pensionarea judecatoarei Alina Ioana Ilie, fosta membra a “Completului Negru” de la Inalta Curte, incepand cu 23 decembrie 2022

Scris de: George TARATA | pdf | print

15 November 2022 17:03
Vizualizari: 4516

Veste excelenta pentru justitiabili si avocati. Judecatoarea Alina Ioana Ilie de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, fosta membra a “Completului Negru” ICCJ, paraseste magistratura.


 

Sectia pentru judecatori a CSM a aprobat marti, 15 noiembrie 2022, pensionarea judecatoarei Ilie incepand cu data de 23 decembrie 2022. Cererea de pensionare a fost una intempestiva, ea fiind pusa pe ordinea de zi chiar in ziua sedintei Sectiei pentru judecatori a CSM, nefiind anuntata in prealabil.


Tinichelele Alinei Ioana Ilie


Dupa cum precizam mai devreme, plecarea din sistem a judecatoarei Ioana Alina Ilie este o veste cat se poate de buna. Si spunem asta avand in vedere doar cateva decizii scandaloase pe care Ilie le-a pronuntat in ultimii ani. Spre exemplu, Alina Ioana Ilie a facut parte din “Completul Negru” (alaturi de judecatorii Ionut Matei si Florentina Dragomir, la randul lor pensionati) care in 2020 l-a condamnat nevinovat pe avocatul Robert Rosu (foto dreapta), printr-o decizie care ulterior a fost desfiintata in calea extraordinara a recursului in casatie (click aici pentru a citi).

Aceeasi Ioana Alina Ilie s-a numarat in Completul de 5 judecatori care, in aprilie 2022, a respins contestatia in anulare a Elenei Udrea (foto stanga) si a mentinut condamnarea acesteia la 6 ani inchisoare cu executare in dosarul “Gala Bute” cu incalcarea Deciziei CCR 685/2918 care impunea desfiintarea condamnarii si rejudecarea apelului (click aici pentru a citi).

De curand, in 31 octombrie 2022, judecatoarea Alina Ioana Ilie a dispus achitarea fostului procuror Mircea Negulescu (foto centru) de la DNA Ploiesti, printr-o motivare halucinanta in care acesta a fost transformat in victima, infierat fiind in schimb victima lui Negulescu, fostul deputat Vlad Cosma (click aici pentru a citi).


CSM a aprobat alte doua pensionari. Urmeaza inca 26


Pe langa Alina Ioana Ilie, in aceeasi sedinta de marti, 15 noiembrie 2022, Sectia pentru judecatori a CSM a mai aprobat o pensionare de la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Este vorba despre judecatoarea Carmen Negrila de la Sectia I civila a ICCJ.

De asemenea, Sectia pentru judecatori a CSM a dispus eliberarea din functie prin pensionare a judecatoarei Mihaela Parausanu de Judecatoria Ramnicu Valcea.

In urmatoarea sedinta a Sectiei pentru judecatori a CSM, cea de joi, 17 noiembrie 2022, sunt programate alte 26 de cereri de eliberare din functie prin pensionare (click aici pentru a citi).


Iata minuta Sectiei pentru judecatori a CSM:

 


Comentarii

# Edy date 15 November 2022 19:55 -72

Multe blesteme

# LuciConstantinescu date 15 November 2022 20:50 -135

Dacă as avea sutele de milioane ale Elenei Udrea, i as face bătrînețile neliniștite acestei pensionare

# DOREL date 15 November 2022 21:15 -43

Aceasta creatura a fost orice, nunai judecator nu ! Si, b): bine-bine, nu e nici prima nici ultima ! Parerea mea..

# Escu date 17 November 2022 07:48 +258

@LuciConstantinescu, De unde are Udrea sutele de milioane la care faci referire? Prin munca cinstita?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.04.2024 – „Baronul Lamborghini” risca sa fie arestat 30 de zile. Propunere pentru reorganizarea parchetelor (Foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva