14 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

UNBR ARE FOND DE SOLIDARITATE – Avocatii sunt obligati de la 1 ianuarie 2013 sa cotizeze la Fondul de solidaritate, destinat membrilor cu "probleme de sanatate grave". Refuzul de a cotiza va fi considerat abatere disciplinara. Fondul va fi operational insa dupa minimum un an!

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

10 December 2012 17:35
Vizualizari: 10466

 

Avocatii din barourile membre ale Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, condusa de Gheorghe Florea (foto), vor trebui sa cotizeze lunar, incepand cu data de 1.01.2013, la Fondul de solidaritate al Avocatilor, un fond distinct de sistemul Casei de Asigurari a Avocatilor, care va functiona sub autoritatea barourilor, prin Consiliul UNBR. In cadrul sedintei Comisiei Permanente a UNBR din data de 17-18.11.2012, s-a decis punerea in aplicare a hotararii nr. 11/10.06.2011 a Congresului Avocatilor si a hotararii nr.216/03.12.2011 a Consiliului UNBR care se refera la constituirea Fondului de solidaritate al Avocatilor, ca urmare a necesitatii crearii unor resurse financiare suplimentare, care sa permita organelor de conducere ale profesiei de avocat sa acorde sprijin material avocatilor sau membrilor familiei acestuia, sotie sau copii, care se confrunta cu probleme majore de sanatate.

In hotararea nr.216, UNBR se precizeaza ca pe langa cotizatia avocatilor Uniunii, Fondul de solidaritate poate fi alimentat si cu sume de bani provenite din dotatii. Totusi, Fondul de solidaritate la care avocatii vor trebui sa cotizeze incepand cu data de 1.01.2013 va putea fi utilizat de avocati peste cel putin un an, in acest timp urmand sa se asigure acumularea resurselor financiare necesare folosirii Fondului: "Pentru a asigura acumularea resurselor financiare necesare folosirii Fondului in scopul pentru care a fost creat, se instituie un termen de gratie de 2 ani, interval de timp in care sumele colectate nu vor fi folosite pentru acordarea ajutoarelor medicale. In cazul in care acumularea de resurse financiare permite, ajutoarele pot fi acordate dupa trecerea unui an".


UNBR: "Refuzul de a contribui la constituirea Fondului de solidaritate a avocatilor constituie abatere disciplinara"

Potrivit hotararii UNBR nr. 216/03.12.2011, care stabileste modul de functionare si organizare a acestui fond, fiecare avocat stagiar sau definitiv, inscris in UNBR va trebui sa cotizeze lunar cu suma de cinci lei, refuzul de a contribui la constituirea fondului cu banii prevazuti urmand sa constituie abatere discipliniara. UNBR precizeaza in hotarare nr.216 si ca, in cazul in care banii nu vor fi depusi in contul Fondului de solidaritate al avocatilor, avocatul isi va pierde dreptul de a beneficia de ajutor din partea Fondului: "Fondul se constituie din contributiile lunare obligatorii ale fiecarui avocat cu drept de exercitare a profesiei,in cuantum de 5 (cinci) lei. Avocatii stagiari si avocatii definitivi vor contribui cu aceeasi suma. Sumele de bani din care se constituie Fondul vor fi incasate de barouri si vor fi evidentiate intr-un cont unic national distinct. Departamentul financiar - contabil al U.N.B.R. poarta raspunderea pentru evidentierea separata a acestui fond. (...) Fondul de solidaritate poate fi alimentat si cu sume de bani provenite din donatii. (...) Refuzul de a contribui la constituirea fondului cu suma lunara mai sus mentionata constituie abatere disciplinara. Neplata sumei atrage pierderea dreptului avocatului de a beneficia de ajutor din partea Fondului. Suma lunara va fi achitata in primele 25 de zile ale fiecarei luni pentru luna anterioara".

Avocatii cotizanti pot beneficia de 10% din banii aflati in contul Fondului de solidaritate

Pentru ca avocatii care au cotizat la Fondul de solidaritate sa beneficieze de bani, in cazul in care au probleme de sanatate grave, trebuie sa depuna o cerere de acordare a ajutoarelor medicale, iar in baza actelor medicale depuse in sustinerea cererii, Consiliul UNBR va aproba sau nu cererea. Suma care va fi platita avocatului care a solicitat ajutor financiar din Fondul de solidaritate nu poate fi mai mare de de 10% din fondul total disponibil la momentul aprobarii cererii: "Aprobarea cererilor de acordare a ajutoarelor medicale prin intermediul Fondului se face de catre Comisia Permanenta a U.N.B.R.,in baza actelor medicale depuse in sustinerea cererii de acordare a ajutorului si este supusa ratificarii de catre Consiliul U.N.B.R. Solicitarile vor fi depuse in scris, direct sau prin corespondenta, la secretariatul U.N.B.R. si vor fiinsotite deinscrisuri doveditoare. Solicitarea va fi facuta de avocat, iarin cazul in care acesta nu se poate adresa personal, de sot/sotia sau copiii avocatului. Comisia Permanenta are dreptul de a cere solicitantului orice document si orice lamuriri necesare,in situatia in care acesta din urma nu a depus toate documentele si dovezile necesare solutionarii cererii. Comisia Permanenta a U.N.B.R. va analiza cererile in baza documentatiei medicale si va emite decizie de admitere sau de respingere a cererii. Decizia de respingere a cererii este irevocabila. In cazul admiterii cererii de acordare a ajutorului medical, aceasta va fi supusa ratificarii de catre Consiliul U.N.B.R.in proxima sedinta a acestuia. In cazuri de urgenta maxima, cand orice intarziere poate pune in pericol viata solicitantului ajutorului sau a membrului sau de familie, Comisia Permanenta a U.N.B.R. poate aproba acordarea imediata a unui ajutorin cuantum de pana la 50% din valoarea supusa ratificarii Consiliului U.N.B.R. Sumele ce se vor plati cu titlu de ajutor exceptional pentru o singura solicitare nu vor putea depasi 10% din fondul total disponibil la momentul aprobarii cererii, fara cain cursul aceluiasi an sa poata fi acordate unui solicitant ajutoare financiare care sa depaseasca 10% din Fondul de solidaritate".

*Cititi aici hotarea nr. 216 a UNBR din data de 03.12.2011

*Cititi aici hotararea nr. 11/10.06.2011 a Congresului Avocatilor

Comentarii

# Aviz CSM date 10 December 2012 17:44 +7

Sa o ia si CSM pe urmele lui Florea, ca tot pune Ghica zilnic cate un "anunt umanitar" pe site-ul CSM. Ala a ajuns o ciudatenie: ferpare, anunturi umanitare. Mai lipsesc invitatii la botez si la nunta.

# Av. Catalin Racaceanu date 10 December 2012 20:18 +4

:D :D :D urmeaza taxa pe fumarit si tot asa...pana la dreptul de a respira cu taxa. 

# SA FUGIM CU TOTII LA BOTA date 11 December 2012 07:15 +4

De la mine personal nu pupa nici un ban , AJUNGE , abia acum plec la Bota. LA REVEDERE BAIETI. :P :P :P :P :P :P :P

# VladTzepesh date 12 December 2012 14:42 -3

Asa nene, sa te duci la Bota, ca talhar la talhar trage !

# Wallace date 12 December 2012 15:11 +3

Bai "VladT.", cutumiarule obraznic, tocmai tu ti-ai gasit sa-l calomniezi pe Bota ?! Pai Bota e un sfant fata de GANGSTERII bolsevici, Florea, Zamfirescu, Stoica si lista e fara numar...

# P...Spătaru date 17 December 2012 08:53 +1

Bre tzepeșache, mai bine vezi ca dădură putorile alea de cutumiari șefi, o hotărâre de unebereu prin care vă vor lua la șuturi în boașe dacă nu v-ați "achitat" birurile, că deh, vin sărbătorile și trebe bani de cheltuială, colectați ilegal de pe seama frăiereștimii. Io te/nțeleg că ești frustrat, dar mai tare mi se scoală...părul pe mine când văd cât de nănaci sunteți și că nu aveți nicio (e)reacție. :D

# Legea 3/48 date 10 December 2012 19:06 +7

Creste exploatarea ! Dragi colegi exploatati, veniti la Bota si parasiti structurile desfiintate in 48 !

# SPDD date 10 December 2012 19:11 +6

AVOCATII LUI BOTA CASTIGA ZILNIC TEREN SI ABIA ACUM AU INCEPUT SA SE INMULTEASCA !!! AU INCEPUT SA PATRUNDA SI IN ORASELE MICI, DIN CE IN CE MAI MULTI JUDECATORI LE RECUNOSC CALITATEA DE AVOCATI !!!

# Florian date 10 December 2012 19:26 +2

Si daca hotararea s-a luat in DECEMBRIE 2012, de ce avocatii din cadrul Baroului HUNEDOARA o platesc de aprox 3-4 luni??????????? Cineva ar trebui sa se sesizeze!!!!!!!!!!

# Mariana date 10 December 2012 19:38 -5

Draga SPD, mai e mult pana departe. Ai vazat la Cluj ce s-a intamplat, traditionalii abia au asteptat ca au aparut la tv sa spuna ca nu suntem avocati. In Bucuresti din cate stiu eu si am si vazut, nu intra nimeni. Pe la baroul nostru e prea multa liniste si mister... ca sa nu zic altceva. Toata conducerea UNBR tace ... s-a dat la fund, noi suntem in ceata si crede-ma, e groasa.

# SPDD date 10 December 2012 20:09 +1

DRAGA MARIANA, ESTI INTR-O GRAVA EROARE, SE INTRA IN TOATA TARA, CEI CARE NU INTRA PROBABIL NU STIU MESERIE SI NU AU CLIENTI . FOARTE RAR SE INTAMPLA SA NU FIE RECUNOSCUTI DE INSTANTE !!! DIN CE BAROU ESTI ?

# 007 date 11 December 2012 15:14 -3

NU SE INTRA NICAIERI,LA IASI AU FOST RETINUTI DE DIICOT SI CHIAR ARESTAT UN AV.NICI DECANA NU INTRA E DATA AFARA TOT TIMPUL IN TOATE INSTANTELE.

# tipatescu date 11 December 2012 16:18 +3

Pentru stiinta colegilor din structura Bota: eu am intrat la Iasi si la Judecatorie si la Tribunal, depunad la dosare imputernicirile emise de catre Baroul Bucuresti. Nu am avut probleme si nu au fost ridicate exceptii. Probleme inca mai sunt este adevarat, dar se manifesta la instantele inferioare - Judecatorie, pentru ca interesele sunt mari la nivelul acestor instante.

# SPDD date 11 December 2012 16:35 0


Citeza pe 007
NU SE INTRA NICAIERI,LA IASI AU FOST RETINUTI DE DIICOT SI CHIAR ARESTAT UN AV.NICI DECANA NU INTRA E DATA AFARA TOT TIMPUL IN TOATE INSTANTELE.
BAI 007 NU MAI MINTI LUMEA BAI DEZINFORMATORULE . SE FEDE CA ESTI TRADITIONAL CARE SE TEME DE CONCURENTA !!! HAI SICTIR !!!

# 007 date 12 December 2012 11:15 -2

sunt jr.cu exp. in dr.european şi am consiliat av. din ambele barouri iar până la recunoaţterea av.Bota,e drum lung cam până la Bruxelles şi inapoi pe jos iarna.Sfat-cereţi in dosarele de cercetare a calitatii să se pronunţe C.E.J.PT CONSULTANŢA MA PUTEŢI CONTACTA.

# Legea 3/48 date 11 December 2012 18:03 +1

Avocatul nu a fost arestat pentru exercitarea fara drept a profesiei:   ART. 136 c.p.p. (6) ,,Masura arestarii preventive nu poate fi dispusa in cazul infractiunilor pentru care legea prevede alternativ pedeapsa amenzii.”

# SPDD date 11 December 2012 20:23 0

[quote name="Legea 3/48"]Avocatul nu a fost arestat pentru exercitarea fara drept a profesiei:   ART. 136 c.p.p. (6) ,,Masura arestarii preventive nu poate fi dispusa in cazul infractiunilor pentru care legea prevede alternativ pedeapsa amenzii.” [/quote] RASPUNS CORECT !!! ARESTAREA A FOST PT ALTCEVA !!!!

# Ovidiu date 10 December 2012 20:32 0

    Draga Mariana se intra peste tot la Bucuresti, Cluj etc,cu scuzele derigoare unii colegi sunt slab pregătiţi şi la tradiţionali există deăştia.

# avocatia la BB date 13 December 2012 13:21 +1

Hai sa-ti spun cum sta treaba pe la Bucales : nu e vb de prostie / slaba pregatire a celor de la BB ci de faptul ca magistratii de la capitala iti ridica exceptia de cum ii prezinti imputernicirea avocatiala, deci nici nu deschizi gura si iti si baga un mare pumn in ea. Cam asta este realitatea, din pacate. Cu exceptiile de rigoare in randurile magistratilor, desigur, dar parca sunt tot mai putine acceptarile.

# Mariana date 10 December 2012 21:00 -1

Pt. SPDD. Sunt avocat in UNBR BOTA.

# SPDD date 10 December 2012 21:50 -1

DRAGA MARIANA, MI-AM DAT SEAMA CA ESTI DIN UNBR BOTA, DAR DIN CE BAROU ? ADICA BAROUL CORESPUNZATOR JUDETULUI .

# avocat traditional date 10 December 2012 21:45 +3

Intrebarea mea pentru colegi este urmatoarea: ce facem in situatia in care Baroul nu aproba nici un fel de ajutor din acest fond(persoanei indreptatite) atata timp cat banii pentru plata indemnizatiei de maternitate se incaseaza cand copilul deja merge in picioare? Atata timp cat insasi CAAv nu isi respecta propriile reguli cum credeti ca vor fi respectate regulile acestui fond? Nu vedeti ca nu au niste criterii concrete ci doar se lasa la aprcierea Consiliului respectivului barou?

# kukurigu date 10 December 2012 22:43 +4

eu cred ca se impune un asemenea fond in baroul traditional. avind in vedere ca florea primeste in general retardati in acest barou, se impune un asemenea fond. 

# Laurenţiu date 10 December 2012 23:08 +6

A gestiona banii altora - este unul dintre mijloacele clasice de îmbogăţire. Antic. De aceea cred că avocaţii din această Uniune ar trebui să se întrebe, în primul rînd, "de ce" - a fost necesară crearea acestui fond. Ce avocat a avut nevoie de o sumă de bani pentru sănătatea sa - aflată în grav pericol - iar baroul său nu i-a putut da ajutor ? Pentru că, în lipsa unui răspuns mulţumitor la această întrebare, ideea de "japcă" nu va putea fi uşor înlăturată :-)

# MARIANA date 11 December 2012 07:36 -1

Pt. SPDD-Baroul Bucuresti.

# SPDD date 11 December 2012 13:16 -1

DRAGA MARIANA IN BUCURESTI SE INTAMPLA RAR DE TOT SA FIE PROBLEME . TU AI AVUT PROBLEME ? SINCER !!!

# blaga emil date 11 December 2012 08:32 +3

asta e o mirsavie si eu sint avocat in baroul lui Florea si in Baroul Maramures sa inbolnavit 2 avocatii si decanul actual ne-a obligat sa stringem bani ptr acesti avocatii reste vorba de fostul decan Radu Stef si de fostul procuror Tavi Cioltea dragi colegii fugiti toti la Bota ca eL nu percepe taxa ''azi miine ni se va percepe taxa pe intrare in chiosc si la ******''

# nume** date 11 December 2012 14:44 +2

Mai bine ai invata sa scrii!

# Nume* date 11 December 2012 13:28 +3

s`au consumat subiectele cu danilet ? :lol:

# barourile libere date 11 December 2012 13:48 +2

Domnule Catalin Croitoru, va felicitam pentru ca ati fost ales SENATOR in Parlamentul Romaniei. Totodata, speram ca acum veti lupta, mai mult, pentru recunoasterea legalei UNBR-Bota.

# ooops date 11 December 2012 14:32 +3

de fond vor beneficia ca de obicei "vip"-urile. la fel ca si cu casele de vacanta. prostimea cotizeaza iar florea se imbuiba. ar trebui desfiintata asociatia noastra, e o timpenie sa fiu obligat sa cotizez pentru altii. e profesie liberala si fac ce vreau cu banul meu .pentru ce ma tot puneti sa va car bani? fac si eu ca avocatii concurenti, cotizez la cas de pensii cit vreau si la revedere. de ce sa am o pensie de nimic pentru toti imbecilii care nu-s in stare sa aiba clienti?

# Paul date 15 December 2012 08:56 +1

Am doua aspecte de relevat, si anume:1) daca se acorda maxim 10% din suma existenta in fond, atunci pot beneficia maximum 10 avocati cu probleme, ceea ce va naste tensiuni intre avocatii cotizanti beneficiari ai acelorasi drepturi si care ar putea avea probleme;2) oare acesti colegi avocati nu au auzit de politele de asigurare de accident si de viata? Pentru ce sa platesc o cotizatie, sa stochez niste bani ca sa beneficieze de ei un matusalem care trebuia sa fie scos din uz de mult.....mai bine ati milita pentru interzicerea profesarii dupa iesirea la pensie! Asta e adevaratul pericol la adresa stabilitatii porfesiei! Sunt balauri care au si pensie super babana si mai vor si cine stie ce stipendii, desi acestia iau din piata o serie de clienti , fara sa mai plateasca si taxe sau impozite.....O sa reusiti doar cand veti face curatenie in fiecare Barou.... Pacat ca colega Roman Iuliana a renuntat la actiunea introdusa la Tb Bucuresti.....Lasitate sau interes?

# fantocomoras date 12 December 2012 13:00 +1

Preoblema este mult mai grava:toate cotizatiile,darile,peschesurile,birurile,taxele,impozitele adica orice ban intra in marele cazan al lui Florea,nu poate fi controlat de nimeni.Doar comisia de cenzori,dar n-or sa-si scoata ochii intre ei.Aici trebuie nu garda financiara,ci Curtea de Conturi.Asta pe de o parte,pentru ca pe de alta,trebuie clarificata problema legalitatii impunerii fondului si in general a oricarei taxe etc.,cu alte cuvinte si direct spus,care este temeiul impunerii si daca nu exista totusi o limita cum exista in orice (chiar si Universul are),adica se pot impune 1,2,3,sau se tinde la infinit ?Stiti ce ? Asta este de-a dreptul cersetorie,fapta penala.Si o sa vedeti ca daca Florea si Ilie isi vor incorda muschii creierului (mic de altfel),vor mai nascoci si alte dracovenii ca de ex.:taxa pe lungimea robei,pe varsta avocatelor,pe grosimea servietei,pe marca masinii,pe dioptrii,s.a.Propunerea : tot ce pretind avocatii de la clienti sa fie platit direct la casieria unbr.

# avocatel date 12 December 2012 16:53 +2

Numai acum va treziti? Eu am spus demult ( cam in urma cu 1 an jumatate) pe acest forum, ca trebuie sesizata Curtea de Conturi, sa faca ordine, dar nimeni nu a ascultat. Cotizatii placute incontinuoare! :D :D :D :D :D :D

# fantocomoras date 12 December 2012 13:04 0

Apoi,Florea sau Ilie Iordachescu,dupa caz,sa taie chitanta iar la finele lunii,daca mai ramane ceva din burta crocodiluli,sa fie impartit in mod egal tuturor membrilor baroului.Deci egalitate de sanse,de tratament,fara discriminari ca ala e mai bun,mai tare,mai destept,mai verde sau mai crud.E corect sau nu ?

# avocat legal BB date 13 December 2012 11:57 +1

Stimati colegi "TRADITIONALI" acestea sunt faptele ptr. care "FLOREA cu cativa acoliti nu vrea sa accepte concurenta loiala si sa accepte legalitatea UNBR BOTA intrucat i e frica ca ramane fara sponsori ca toti fug la BOTA unde nu se platesc aceste "biruri" mai rau ca pe timpul lui CEASCA de ramaneti fara bani ptr. familiile voastre. Noi va primim cu drag la noi prin transfer fara taxa si va recunoastem vechimea si toate drepturile intrucat sincer sa fim va compatimim ptr. ca a-ti ajuns slugile acestor fosile sa munciti numai ptr. ei. Sunt avocati de la TRADITIONALI care nu mai fac fata datorilor impovaratoare si la sfarsit de luna se uita in buzunare asa cum spune proverbul"ca milogul in traista" si nu gaseste nimic la fundul ei. VA ASTEPTAM DRAGI COLEGI TRADITIONALI LA NOI

# traditional din nastere date 13 December 2012 15:04 0

Venim, dar nici voi nu faceti nimic pt. recunoasterea UNBR-ULUI,Sunteti lasi si dezorientati,fara idei si fara actiuni,medieri in presa :sad: :sad: nu puteti :lol:

# latrau din nastere date 13 December 2012 22:40 +1

Ok. Nici nu trebuie sa facem nimic, deoarece UNBR bota este recunoscut deja, demult. ,,lasi si dezorientati'', sunt si la noi, dar la voi nu sunt?! voi sunteti cei mai viteji si cei mai orientati! Lasa-ma nene cu gargara. Exista avocati in BB care lucreaza in strainatate pe drept international, exclusiv, domenii de nisa, exista penalisti foarte buni care oricand fac fata unor bosorogi traditionali, exista multi care lucreaza la case de avocatura si multe altele, iar mataluca ma iei cu,,nu puteti'' :D :D :D :D :D, ceea ce putem ori nu putem, aia se dovedeste la bara, in rest fiecare cu ,,scula'' lui, trebuie sa dovedeasca cat e de bar :D :D :D bat.

# eu date 14 December 2012 14:22 -1

astia de la bota,nu mai aveti nici site mai,dar-mite recunoastere :D :lol: ;-)

# LEGEA 3/48 date 14 December 2012 14:53 +1

Singurul vostru act normativ de identificare este Legea 3/1948, de desfiintare !

# eu date 14 December 2012 15:13 0

dl de la bota ,si de aia ne primesc judecatorii in instanta,nu? si de aia avem clienti,nu? si de aia tabloul nostru e pe site -ul csm,nu? si de aia bota s-a dat la fund ,asa cum va plangeti pe diferite site-uri,nu? ca ne-a desfiintat legea aia pe care nu stiti s-o cititi si interpreta,nu? daca chiar erati convinsi ca ne-a desfiintat legea 3/48 faceati o actiune in constatare in instanta si numai dupa ce va dadeau dreptate judecatorii :cry: puteati manca rahat cu cacao :-x

# ieu date 16 December 2012 21:01 0

dl de la Florea, ai dreptate cu o exceptie : treaba cu desfiintatul unbr-ului vostru. Legea aia de care zici matale, v-a desfiintat total,nu vorba de interpretare. Doar voi prin instante mai interpretati aiurea actele normative, ca sa-i pacaliti pe justitiabili ca faceti ceva ptr. onorariu. Unii dintre voi stiu ca vorbesc prostii, deci sunt niste ipocriti imputiti iar altii sunt prosti de bubuie, fiind convinsi ca e asa precum spun ei. Deci, 3 mari categorii pe la voi : competentii ( fff putini ), ipocritii ( inselaciune, juridic vorbind ) si incompetentii. Plus aia care cumuleaza 2 "calitati" : incompetenti si cu gura mare ( adica mancatori de kakao ). Succesuri !

# Legea 3, in vigoare date 14 December 2012 15:26 +1

,,daca chiar erati convinsi ca ne-a desfiintat legea 3/48".. dovedeste tu ca nu v-a desfiintat si spune-ne cine si cand v-a infiintat. Si cine a abrogat Legea 3. Bota s-a plictisit de analfabeti ca tine ! Credea cineva ca Pamantul e rotund ? Inchizitia (Florea, Zamfirescu ...) va asupreste pe voi, nu pe noi !

# Legea 3, in vigoare date 14 December 2012 16:31 0

,,daca chiar erati convinsi ca ne-a desfiintat legea 3/48".. dovedeste tu ca nu v-a desfiintat si spune-ne cine si cand v-a infiintat. Si cine a abrogat Legea 3. Bota s-a plictisit de analfabeti ca tine ! Credea cineva ca Pamantul e rotund ? Inchizitia (Florea, Zamfirescu ...) va asupreste pe voi, nu pe noi !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.04.2024 – Deliberari cu judecatoarea ICCJ Lavinia Lefterache: “Esti idioata?”

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva