20 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Unde sunt banii lor? Sute de mamici-avocat au actionat in instanta Uniunea Nationala a Barourilor, condusa de av. Gheorghe Florea

Scris de: | pdf | print

2 November 2010 13:24
Vizualizari: 6241

Aproape 500 de mamici-avocat din Cluj si din alte judete ale tarii s-au adresat instantelor pentru ca acestea sa dispuna suspendarea si ulterior anularea a doua Hotarari luate de Uniunea Nationala a Barourilor, prin care s-a stabilit ca mamicile care primesc indemnizatie de la stat pentru cresterea copilului nu mai au dreptul sa o primeasca de la Casa de Asigurari a Avocatilor. UNBR a dat publicitatii, marti, un comunicat in care a recunoscut ca sunt aproape 500 de plangeri din partea mamelor-avocat nemultumite de aceasta decizie, dar a stabilit ca data de analiza a acestor sesizari 12 decembrie, adica la exact trei luni de la momentul luarii hotararilor.

 

Actiunile in instanta vor acapara UNBR

Nicio mama nu a luat in serios analiza UNBR anuntata tocmai pentru jumatatea lunii decembrie (inaintea sarbatorilor de iarna) si a actionat Uniunea in instanta. Altele sunt in pregatirea unor actiuni similare. Mamica-avocat Andreea Damian Rauca a declarat pentru Lumeajustitiei.ro: “Saptamana viitoare vom depune, eu si mai multe mamici, o actiune la Curtea de Apel Cluj, in care vom cere anularea celor doua Hotarari ale UNBR. In acest moment, la Curtea de Apel Cluj mai exista doua cereri de suspendare a celor doua Hotarari, una care are termen in 18 luna aceasta si una in 29”.

UNBR amana problema, in speranta ca va disparea de la sine

In 11 septembrie 2010, UNBR a emis doua Hotarari, cu numerele 845 si 845 Bis, prin care a modificat completarea Statutului Casei de Asigurari a Avocatilor si a Regulamentului CAA, in sensul ca indemnizatia pentru cresterea copilului se va acorda numai celor care nu realizeaza venituri din profesie sau alte surse. De asemeanea, in Hotarari se mentiona ca, in cazul in care asiguratul beneficiaza din sistemul public de o indemnizatie pentru cresterea copilului in cuantum mai mic decat cel care se acorda in sistemul de asigurari sociale al avocatilor, se acorda diferenta dintre cele doua cuantumuri. Mamicile avocat s-au declarat imediat impotriva acestor Hotarari, cerand UNBR sa le anuleze sau sa le revoce. Pana marti, UNBR s-a facut ca nu aude si nu vede. Marti, Uniunea Uniunea a precizat intr-un comunicat ca pana in prezent au fost inregistrate 494 de plangeri ori contestatii, prin care s-a solicitat revocarea Hotararilor Consiliului U.N.B.R. “Cererile in extras, cuprinzand temeiurile de drept invocate de petenti, se vor comunica dupa data de 29 octombrie 2010 tuturor barourilor, pentru a fi aduse la cunostinta membrilor Consiliului U.N.B.R. Toate contestatiile si cererile de revocare in extenso pot fi studiate de membrii Consiliului U.N.B.R. la sediul Uniunii. Cererile vor fi analizate in sedinta Consiliului UNBR din 10-12 decembrie 2010.” Prin urmare, UNBR a admis ca are o problema, dar spera ca, daca amana discutarea ei, fie va disparea de la sine, fie macar se va atenua. Mai ales ca la jumatatea lunii decembrie, toata lumea se gandeste la taiatul porcului si la munte, nu la contestarea si analizarea unor Hotarari.

Comentarii

# lex n flex date 2 November 2010 15:55 -21

Este vorba despre o mana de mamici avocat tembele care vor sa primeasca DOUA indemnizatii pentru cresterea copilului. Domnule presedinte, nu platim contributii pentru ca unele avocate sa primeasca DOUA venituri pentru aceeasi imprejurare!!!

# avocat date 5 November 2010 18:34 +9

Nu zau! Dar mamicile avocat nu au platit cote de contributie la CAA ani la rand? Mi-e jena sa am aceeasi profesie cu cineva care nu face diferenta intre drepturile cuvenite in temeiul contributiei la un fond privat de asigurari sociale (cum e CAA) si cele cuvenite in virtutea achitarii darilor catre sistemul public. Mai deschideti putin tratatele de dreptul muncii si asigurarilor sociale, inainte sa va exprimati o opinie!

# Dodeci date 2 November 2010 15:58 -12

Daca asa stau lucrurile, de ce nu informati publicul obiectiv? Daca fetele fac venituri, de ce sa le mai indemnizati?

# pompiliu bota date 2 November 2010 16:03 +21

Dragi colegi de la barourile tradiţionale, nu noi vă suntem duşmanii, ci gangsterii care vă exploatează şi care v-au furat banii din taxe şi zeciuieli!

# Cornea M. date 2 November 2010 16:17 -20

Tu esti dusmanul ratiuni, inteligentei si legii, nu al nostru.

# racaceanu catalin date 2 November 2010 16:35 +21

Sa mori tu... sa te vad cand ajungi sa-ti dea pensie si patesti ca mamicile. Bravo lor ca avocatii barbati de la voi doar poarta pantaloni. Si mai miauna la noi din cand in cand. Da din ce in ce mai slab.

# mamica-avocat date 2 November 2010 16:09 +21

Noi ne cerem doar dreptul pentru care am cotizat, pentru care am platit luna de luna si an de an la barou! Incetati cu diversiunile, domnilor din UNBR, care nu stiti decat sa ne luati banii, altfel ne amenintati cu suspendarea! Chiar ne credeti pe toate tembele asa cum afirmati? Cum puteti sa aveti un asemenea comportament, voi care luati salarii grase din cotizatiile noastre si va plimbati la specializari prin toate tarile straine! Ce ati facut cu banii de la Casa Avocatilor? I-ati jucat la FNI?

# racaceanu catalin date 2 November 2010 16:36 +20

Felicitari si lucratii voi ca traiesc din cotizatiile voastre

# cucuricu date 2 November 2010 18:45 -18

Ia uitati ce am gasit pe net, daca tot a venit vorba de Cluj
http://www.citynews.ro/cluj/chestiunea-zilei-15/baroul-cluj-lasa-mamele-fara-bani-dar-a-cumparat-o-cladire-97310/

http://www.citynews.ro/cluj/din-oras-10/mamicile-avocat-s-au-trezit-cu-indemnizatiile-reduse-drastic-93449/

# O mama avocata date 5 November 2010 11:36 +13

UNDE SUNT BANII DE LA CASA DE ASIGURARI A AVOCATILOR?
AVOCATI TREZITI-VA! NU MAI IGNORATI BUGETELE FILIALELOR CAA si directionarea banilor pe care-i platiti lunar, in caz contrar nu veti mai avea de unde primi pensie peste 20-30 de ani!

# racaceanu catalin date 5 November 2010 13:25 +10

Nu intrebati pe aici, incercati la sefii vostri...

# racaceanu catalin date 8 November 2010 15:52 +11

Cred ca banii ii gasiti atunci cand ve-ti gasi si actele de infiintare ale uniunii din care faceti parte. Sa ne anuntati si pe noi daca se poate

# pompiliu bota date 5 November 2010 11:46 +11

Nu veti mai avea de unde primi pensie peste 1-2 ani, nu peste 20-30 de ani! Noi nu o spunem cu răutate!

# racaceanu catalin date 25 November 2010 05:57 +4

:D ...Da ne cam bucuram cand avem dreptate. Mai tot timpul :P

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 19.04.2024 – Prima victorie in instanta obtinuta de vanatorul de pedofili

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva