21 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

USR NU VREA SPATII VERZI – Dan Cristian Popescu demasca fatarnicia salvatorilor Bucurestilor: "Cei care se bat cu pumnul in piept ca fac spatii verzi si se lupta pentru fiecare spatiu verde, adica cei de la USR, s-au opus proiectului meu de a face parcul de 173 de hectare... Este un parc cat Herastraul. Va fi de la Doamna Ghica pana in Petricani... Candidatul USR a spus ca este contra acestui parc pentru ca este prea departe de oameni". Stadionul Dinamo se transforma

Scris de: Elena DUMITRACHE - George TARATA | pdf | print

25 September 2020 18:07
Vizualizari: 5798

Campania electorala pentru Primaria Capitalei a prezentat lumii un "salvator al Bucurestiului" in persoana lui Nicusor Dan, care de fapt nu era prea interesat de salvarea spatiilor verzi, ci de intentarea unor procese cand trebuia, cui trebuia. Ca Nicusor Dan si-a petrecut ultimii ani mai mult in sala de judecata decat la Primaria Capitalei in calitate de consilier, ori la Parlament unde este si in prezent deputat, nu mai este un secret pentru nimeni, Lumea Justitiei publicand de-a lungul timpului mai multe articole privitoare la activitatea din instante a lui Nicusor Dan (Click aici pentru a citi). Ce constatam insa este ca acest microb al "protejarii spatiilor verzi" se ia in mare parte din "Dreapta" politicii romanesti.


 

Dan Cristian Popescu, candidatul PSD la Primaria Sectorului 2, dezvaluie in ultima parte a interviului acordat Lumea Justitiei cum s-au pus de-a curmezisul consilierii USR din Consiliul Local Sector 2 – USR fiind partid fondat de Nicusor Dan – dar si PNL atunci cand s-a luat in dezbatere si s-a supus votului proiectul de infiintare a unui parc mare cat Herastraul, in suprafata totala de 173 de hectare, in Sectorul 2 al Capitalei.


Potrivit lui Dan Cristian Popescu, consilierii USR si PNL nu au putut motiva refuzul de a vota parcul prevazut a se amenaja "de la Doamna Ghica pana in Petricani, calea ferata, pana in autostrada". Ba mai mult, nici candidatul USR-PNL pentru functia de primar al Sectorului 2 nu a avut o argumentatie solida pentru refuzul de a sustine un astfel de proiect menit sa ofere locuitorilor Sectorului 2 mai mult spatiu verde, justificandu-si refuzul prin aceea ca "este prea departe de oameni".

Or, subliniaza Popescu "un parc mare nu poate fi facut in centru, la Universitate, ar insemna sa darami foarte multe cladiri".


Pe de alta parte, in interviul acordat Lumea Justitiei, Dan Cristian Popescu a vorbit si despre planurile pe care le are pentru stadionul Dinamo in mandatul sau de primar, planuri care au fost demarate inca de pe vremea cand acesta ocupa functia de viceprimar al Sectorului 2.


Iata cum se poarta in prezent discutiile pe crearea unui spatiu verde in Sectorului 2 si cum se pozitioneaza fiecare reprezentat politic al celor trei partide (vezi video):

 Spuneti-ne, va rugam, care este situatia parcurilor din Sectorul 2, stiindu-se ca a fost lovit de niste retrocedari frauduloase.


Din pacate, da, fostul primar a retrocedat sute de hectare in conditii ciudate. Nu pot sa ma exprim pentru ca nu sunt judecator sa pun eu concluzii, dar in 2016 noi am trimis toata arhiva legata de retrocedari la DNA, iar dansii analizeaza si inteleg ca sunt cateva procese de anulari a unor retrocedari. Totusi, chiar si asa, am demarat procedurile pentru infiintarea unui parc cat Herastraul in Sectorul 2. Va fi de la Doamna Ghica pana in Petricani, calea ferata, pana in autostrada. Sunt 173 de hectare, va fi un parc foarte mare. Pe langa acesta vor fi si parcuri mai mici, de 2-3 hectare. Unul in Moroieni, unul in zona Dimitrie Pompei-Pipera.


Nu credeti ca deranjati cu proiectul acela? Va intreb pentru ca acolo este deja tintita de unele persoane si cred ca ati putea deranja.

Am avut o surpriza foarte mare cand i-am vazut pe cei care se bat cu pumnul in piept ca fac spatii verzi si se lupta pentru fiecare spatiu verde, adica pe cei de la USR, ca s-au opus proiectului meu de a face acest parc. Consilierii USR din Consiliul Local Sector 2, si doi consilieri PNL, cati au mai ramas, dupa ce nu am fost sustinut pentru candidatura, 80% dintre membrii PNL Sector 2 si-au dat demisia si multi sunt membri PSD acum. Deci, cei doi de la PNL si consilierii USR s-au opus parcului, fara sa motiveze de ce, am avut o dezbatere chiar cu candidatul USR care a spus ca este contra acestui parc pentru ca este prea departe de oameni, dansul necunoscand Sectorul 2. Acolo in proximitate exista cartierul Andronache, cartierul Tei, cartierul Colentina, Tei-Toboc. Un parc mare nu poate fi facut in centru, la Universitate, ar insemna sa darami foarte multe cladiri.


Dar candidatul USR unde locuieste? Tot intr-o garsoniera in Sectorul 2 ca sa figureze cu buletin de Sector 2?

Nu stiu exact. Mi-a aratat doar ca nu intelege utilitatea spatiului verde. Inclusiv Herastrau cand a fost facut era mult in afara Bucurestiului. Normal ca nu poti face un parc mare in centru, cu o bagheta.


Am vazut ca v-ati implicat in constructia stadionului Dinamo, facand demersurile care tin de primarie. Unde se construieste acum? Pe actualul stadion, pe velodrom?

Ultima discutie cu suporterii si cei de la Ministerul de Interne a fost ca MAI sa construiasca un stadion nou, in spate, peste velodrom si partial peste terenul de rugby, iar partea din fata, stadionul actual cu intrarea, sa vina in adminstrarea Primariei Sector 2 si acolo sa facem un stadion de rugby, dar si un stadion legat de Academia de fotbal pentru copii Dinamo, acolo unde facem facilitati pentru sportul juvenil, trei terenuri pe blat pentru copii, plus o parcare nivelata subterana pentru oamenii din zona pentru ca as vrea sa introducem acest loc in uzul zonei. Eu as fi vrut sa iau tot parcul sportiv la primarie, nu s-a dorit, m-am oferit macar partial sa contribui la utilizarea mai buna a acestui teren, deci o parcare in zona ar folosi si pentru stadion, cand sunt meciuri, dar si pentru spitalul de urgenta si o zona destul de aglomerata din acea zona. Se pot face chiar bani prin plata cu ora, iar stadionul actual poate fi folosit pentru Academia de fotbal pentru copii. La fel cum as vrea sa primesc de Ministerul Educatiei cluburile sportive scolare care sunt intr-o stare de degradare foarte mare, iar cei de la minister nu vor sa mi le dea si la fel as vrea sa modernizez fostele stranduri din Tei, care sunt in administrarea Ministerului Tineretului si Sportului. Dansii se incapataneaza sa le tina si sa le administreze prost, cand acolo putea fi un parc cu facilitati sportive foarte util cetatenilor.

Strandul respectiv, partea de uscat, este foarte prost administrata, iar Ministerul Tineretului si Sportului se incapataneaza sa tina astfel de facilitati, astfel cum au si club Olimpia.

Sunt niste lucruri anacronice. In orice tara civilizata ministerele fac politici, nu au baze sportive, sau hoteluri sau restaurante. Dansii le tin ca sa mai puna niste directori, sa ii mai schimbe. Solutia este sa se transfere administrarea la autoritatea locala, sau sa le vanda.

Revenind la stadion, dansii vor sa faca stadionul in spate, eu i-am ajutat pe partea de urbanism, le-am introdus niste prevederi in PUZ-ul care a fost votat la Primaria Generala. Noi ne-am facut partea noastra de primarie, daca ne-ar fi dat cu totul parcul sportiv m-as fi ocupat si de constructie, dar acum se ocupa dansii. Astept sa ne dea partea din fata pentru a face Academia de fotbal pentru copii si parcarea.


Care este solutia dvs in toate aceste situatii expuse?

Descentralizarea! Este si in programul de guvernare PNL. Trebuie doar sa se aplice! Ideea este buna, nu sunt contra unei idei ca vine din partea unui partid sau altul. Orice ideea buna este sustinuta de mine, dansii au spus descentralizare, am avut discutii chiar cand eram membru PNL pe aceasta tema. Trebuie aplicat programul de guvernare, descentralizate anumite lucruri pe care nu le administreaza Guvernul bine, si date catre local pentru a le pune in slujba oamenilor.

Comentarii

# Sphinx. date 25 September 2020 22:06 +6

Consilierii USR + PNL din Consiliul Local Sector 2 sunt o "apa si un pamant" cu politica dezastroasa de azi a guvernului Johannis+Orban . Si iata DOVADA : Datoria publica va creste in acest an cu 112 miliarde lei in timp ce in 3 ( trei) ani de criza economica anterioara in 2010-2012 a crescut cu 73 miliarde lei. Aceste imprumuturi se duc catre COMPANII (de catre guvernul Orban+Johannis) mai putin catre cetatenii romani , si le vor plati cu TOTII pe 30 ani si NOI si COPII si PENSIONARII adica o datorie pe care o platesc 19 milioane de romani !!!...Cu astfel de "stapani" politici ajungem precis cu toti CERSETORII in Europa pentru viitor.

# YES. date 25 September 2020 23:53 +6

U.S.R sau Uniunea SABOTATI Romania !!.

# mitica date 27 September 2020 16:36 0

U.S.R = Uniunea SABOTATI Romania

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.07.2024 – Procurorul care vrea sa infunde AUR nu se lasa

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva