4 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

VANATOARE DE AVOCATI RESTANTIERI – Baroul Bucuresti continua procedurile impotriva avocatilor care inregistreaza datorii la buget: „De la momentul demararii procedurii notificarii prealabile, mai mult de jumatate dintre avocatii instiintati, respectiv, 492, au achitat debitele restante, ramanand totusi un numar considerabil de avocati care nu au inteles sa isi indeplineasca obligatiile profesionale in termenul acordat”

Scris de: L.J. | pdf | print

27 October 2015 15:44
Vizualizari: 8810

Aviz avocatilor din Baroul Bucuresti care inregistreaza restante la plata taxelor. Baroul Bucuresti, condus de decanul Ion Dragne (foto), a anuntat ca, in sedinta Consiliului care s-a desfasurat saptamana trecuta, s-a decis continuarea procedurilor impotriva avocatilor care au datorii. Totusi, fata de momentul declansarii respectivelor proceduri, se inregistreaza o oarecare evolutie.


Astfel, potrivit Baroului Bucuresti, de la momentul declansarii procedurilor de notificare prealabila, mai mult de jumatate din avocatii instiintati si-au platit restantele. Mai exact, este vorba despre 492 de avocati.

Chiar si asa, Baroul Bucuresti atrage atentia ca in continuare exista un numar mare de avocati care au datorii la obligatiile profesionale. In acest sens, Consiliul Baroului Bucuresti ii avertizeaza pe datornici ca neplata duce la suspendarea din profesie, iar aceasta masura se poate ridica doar dupa achitarea restantelor si a unor taxe in valoare de 3.000 de lei.

Prezentam anuntul Baroului Bucuresti:

Consiliul Baroului Bucuresti, intrunit in sedinta din 20 octombrie 2015, a luat act de continuarea procedurilor de verificare si notificare a avocatilor care inregistreaza restante la bugetul baroului.

S-a constatat ca de la momentul demararii procedurii notificarii prealabile, mai mult de jumatate dintre avocatii instiintati, respectiv, 492, au achitat debitele restante, ramanand totusi un numar considerabil de avocati care nu au inteles sa isi indeplineasca obligatiile profesionale in termenul acordat.

Consiliul Baroului Bucuresti a dispus constant masuri care sa vina in intampinarea solicitarilor avocatilor, aproband cerererile celor care, pentru motive temeinice, doresc esalonarea restantelor.

In acelasi timp, Consiliul Baroului reaminteste membrilor baroului care inregistreaza restante ca masura suspendarii pentru neplata contributiilor profesionale poate fi ridicata numai dupa achitarea acestora, precum si a taxelor care se percep pentru trecerea pe tabelul avocatilor activi, in cuantum de 3000 lei”.

Comentarii

# BERCEA MONDIAL ;, e manevra lu frații miei........,, date 27 October 2015 18:42 +9

În ultima perioadă, aprox. 82 de avocați din tarlaua lui Dragne au fost înscriși la BAROUL BUCUREȘTI 2004, urmând în cel mai scurt timp să mai migreze aprox. 800 de avocați. Încă se mai așteaptă Decizia 15/2015 a ICCJ privind RIL -ul promovat de NIȚU Tiberiu.Conform motivării ,,neoficiale,, aflată la tehnoredactare, nesemnată, această decizie nu se referă la UNBR cunoscută încă din anul 2004 sub denumirea de Baroul Constituțional

# pixeleanul, sogiologul de ... vreme noua date 28 October 2015 08:48 +2

In curand vor trece toti la UNBR 2004. Sa vedeti atunci cum vor chitai de foame imbuibatii si ,, sprijinitorii,, profesiei.

# Rahat pe bat date 28 October 2015 14:16 +1

Lasa-i sa cotizeze prostii, nu le deschide tu uochii. Astia nu se trezesc niciodata.Ce crezi de ce a fost intretinut circul asta contra avocatilor legali UNBR2004 atati ani de zile?Crapa de ciuda si lele frica, ca le pleaca cotizantii prosti, in plus se cam descopera ilegalitati(ceea ce nu e bine) ar trebui sa ramana ascunse incontinuoare. Vai de voi! v-o trage Bota de va rupe. Inca putin....

# @BERCEA MONDIAL ;, e manevra lu frații miei........,, date 28 October 2015 09:00 -1

M-as mira sa fie asa....

# oarecare date 28 October 2015 09:58 -1

Ce vrajeli de 2 bani, inafara de semianalfabeti si resapati din alte institutii, nu gasesti. Banii sa intre, nu conteaza cat de prost e donatorul !

# eroare gravă date 27 October 2015 21:17 +8

Dragne - decanul Baroului București, a formulat opoziție la OSIM, pe motivul relativ de ,,notorietate,, față de marca BAROUL BUCUREȘTI 2004. Notorietatea lui Dragne este pe motiv că marca Baroul București -1831 ar proteja produsele din clasele Misa . 16 - papetărie, mașini de scris, clasa 18 - piei de animale, reparații umbrele și hamuri pentru cabaline, clasa 25 - căciuli, ace , brice și .......

# ex avocat traditional date 27 October 2015 22:37 +10

dragi colegi, cine vrea sa munceasca poate sa o faca in orice barou. problema este ca cine vrea sa nu mai fie nevoit sa plateasca  taxa de smecher ca niste puturosi sa traiasca pe picior mare, vor putea migra la unbr.2004. eu nu ma tem, imi stiu meseria si nimeni nu-mi poate interzice sa profesez si nici nu ma poate conditiona de plata unor taxe in schimbul a NIMIC. sa le aratam ca nu ne temem de florea si acolitii, sa treceti masiv la baroul 2004. numai lasii si fricosii care nu stiu carte se tem de concurenta, cativa santajisti de decani care traiesc din banii nostri nu ne pot impiedica sa traim si sa ne dea afara cum vor ei. spuneti NU jecmanelii baroului neinfiintat traditional. fara taxe si fara sclavie, revoltati-va si arati ca sunteti demni. va fi o mare surpriza cu RIL-ul, ce vreau banditii mafioti nu se poate. vor eliminarea concurentei prin minciuna dar actele vorbesc, nu se pot ignora, anula sau ascunde. O HOTARARE JUDECATOREASCA E PE VECIE!! nu vedeti ca RIL-ul e o prostie?

# pixeleanu, sogiolog de... vreme noua date 28 October 2015 08:43 +2

De ce 3000 si nu 30000 sau 100 ? Sa fie o legatura cu nr. tot mai mare de chiolhanuri pe care imbuibatii profesiei si ,,sprijinitorii,, nu mai contenesc sa le faca? Sa fie valabile zvonurile cum ca ,,ril-ul cu spil,, costa foarte mult?

# Av. Cornel Nichifor (traditional) date 28 October 2015 14:00 +5

Este o nebunie plata acestor biruri! Ceea ce nu inteleg este dorinta celorlalti colegi de a discredita! Eu unul o sa trec la UNBR 2004, nu pot sa pricep discreditarea dintr-un singur aspect, vin clentii singuri daca suntem la Dragne?!?!

# ex avocat traditional date 28 October 2015 15:05 +4

Curaj dragi colegi. Nu va mai lasati intimidati! Acest RIL nu a fost facut pentru Bota ci pentru noi. Scopul este sa ne sperie si sa ne tina pe post de sclavi care cotizeaza. Decanii nostri sunt niste mincinosi care au doar facilitati la bani. Ei isi iau bani din munca noastra, sunt tot felul de comisii platite. Nu vom avea pensii, nu avem asigurari. Totul e pacaleala. Judecatorii si-au dat seama ca e pacaleala cu ROL iar cei care l-au promovat sint prietenii si sustinatorii ilicitului barou neinfiintat. Chiar vreti sa ne prostiti cu infiintarea? Asta e politica celor care nu si-au facut datoria, interesati doar sa puna taxe si biruri ca apoi sa pompeze banii la rude, neveste si amante. Din banii nostri s-a facut hotelul de la techirghiol si acum se vinde. O mega smecherie. 

# Av. Ion Predonu date 29 October 2015 13:47 +2

Si eu cu familia trecem la Baroul 2004

# @Av. Ion Predonu date 29 October 2015 15:08 +1

Chiar o sa urmaresc daca veti alege UNBR2004. Ati candidat pentru functia de decan....Stiti cu ce probleme se confrunta UNBR2004. Chiar ar fi un pas important pentru avocatii traditionali daca s-ar migra in numar mare cat si pentru noi. Cred ca s-ar rezolva problema celor doua uniuni. Trebuie doar curaj....

# Stati linistit... date 29 October 2015 15:39 +1

Stati linistiti domnilor avocati! Oricum ,, mâmâliga explodeaza odata in 50 de ani'' mai e vreme-25 au trecut.

# vremeaaa date 29 October 2015 19:24 +2

Crezi, nici nu stii ce moment bun este acum sa explodeze mamaliga. Sa vezi nomenclaturistii burtosi cum vor boci la televizor ca nu mai pot incasa biruri. Desteptarea dragi colegi. Baroul s-a umplut de amante cu spiru haret carora le platesc amantii darile, ca stiinta lor de carte se rezuma la pledoaria in pat dupa miezul noptii. 

# SS date 31 October 2015 12:47 0

Va cred stimate domnule, doamna si cui le pasa din magistratura (csm)?.....

# Justitiabil date 31 October 2015 19:29 0

Dupa mintea lui Nitu, incidentul din club a fost calificat incident premeditat.

# Chiar asa ? date 1 November 2015 10:34 0

N-am auzit pomenind cuvantul "premeditare" pt. ca aceasta ar fi insemnat un act de terorism in conditiile date. Este vorba despre intentia indirecta, adica responsabilii n-au urmarit neaparat producerea catastrofei,insa au acceptat cu indolenta posibilitatea producerii ei, fiindu-le indiferent daca si cand se va intampla.

# jaun date 31 October 2015 19:32 0

Omor calificat si distrugere calificata?.... Marca Nitu!....

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 3.03.2024 – Avertismentul DIICOT: copiii au devenit tinte

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva