2 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

VERDICT DE COLONEL SRI – Daniel Dragomir le-a deschis ochii europenilor de la Bruxelles: "Cel mai mare 'fake news' din Romania si din Europa din ultimii ani se numeste Laura Codruta Kovesi... Mintitul este parte din campania de PR a Laurei Kovesi. In ultima perioada, minciunile ei au inceput sa iasa la iveala... Implicarea politica a sefei DNA este extrem de evidenta... Lupta anticoruptie s-a dovedit a fi un element de presiune si atacare a opozitiei"

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

25 January 2018 17:51
Vizualizari: 21581

Europenii de la Bruxelles au putut in sfarsit sa afle cine este, de fapt, sefa DNA Laura Codruta Kovesi (foto stanga) si ce inseamna, sub mandatul sau, lupta impotriva coruptiei, ce presupune cooperarea dintre serviciile secrete si parchete, dar si care este realitatea in ce priveste reformele din Justitie. Cel care i-a pus la curent cu situatia ingrijoratoare din Romania in ce o priveste pe Laura Kovesi, cu modul in care serviciile secrete intervin in sistemul judiciar din Romania - afectand grav dreptul la un proces echitabil al partilor, in care documente clasificate sunt folosite ca probe in instanta, fara ca partile sa aiba dreptul de a lua la cunostinta continutul lor - si cu modul in care Statul Paralel recurge la practici abuzive si ilegale pentru a-si atinge interesele a fost colonelul (r) Daniel Dragomir din SRI (foto stanga), la randul sau victima a lucraturilor "Binomului".

S-a intamplat in cadrul Conferintei "Human Rights without frontiers", care a avut ca tema centrala situatia actuala a justitiei din Romania, din punctul de vedere al respectarii drepturilor omului, organizata la Clubul de presa din Bruxelles, in 24 ianuarie 2018. Un eveniment in cadrul caruia au luat cuvantul, alaturi de colonelul (r) Daniel Dragomir, si Willy Fautre, director al Organizatiei Drepturile Omului fara Fe (HRWF), preum si David Clacke, specialist in politica si comunicare pe Europa de Est.


Laura Kovesi, cel mai mare fake news

Desi pe multe dintre canalele media s-a facut vorbire despre critica adusa sistemului din Romania, a fost omisa orice referire la informatiile si datele pe care colonelul (r) Daniel Dragomir le-a dezvaluit europenilor de la Bruxelles cu privire la sefa DNA Laura Kovesi.

Prezentam in continuare pasaje relevante din declaratiile facute de Daniel Dragomir in timpul Conferintei cu privire la Laura Kovesi:

"-Sunt aici ca sa va aduc vesti proaste. Ceea ce se intampla in Romania in ultimii ani este o actiune concertata a Statului paralel impotriva populatiei.

-99% din populatia tarii sustine lupta impotriva coruptiei si intelege cat este de importanta pentru economie si pentru dezvoltarea tarii.

-Cel mai mare 'fake news' din Romania si din Europa din ultimii ani se numeste Laura Codruta Kovesi, capul DNA.

-Este 'fake news' pentru ca lupta anticoruptie s-a dovedit a fi un element de presiune si atacare a opozitie, fie ca este politica, economica sau de alt tip.

-Mintitul este parte din campania de PR a Laurei Kovesi. Dar in ultima perioada, minciunile ei au inceput sa iasa la iveala. A aparut o inregistrare cu sefa DNA in care aceasta ordona dosare pentru prim-ministru, ministri si altii, cat mai repede, astfel incat DNA sa supravietuiasca. Deci, implicarea politica a sefei DNA este extrem de evidenta. A iesit public si a sustinut ca inregistrarea este falsa, insa o ancheta a Procurorului General a stabilit ca aceasta nu este falsa.

-Saptamana trecuta am publicat informatiile ca sefa DNA a trimis un e-mail colegilor procurori, in care i-a facut pe acestia lasi, tradatori, criminali, si a cerut mandat pentru a-si cerceta procurorii pentru a afla cine a inregistrat-o. A iesit public si a negat. A spus ca nu este adevarat. Doua zile mai tarziu, a aparut un raport al Inspectiei Judiciare din Romania care arata ca acel e-mail a existat si nu numai asta. A incercat sa sterga e-mailul din serverele DNA."

Potrivit euroreporter.co, in timpul interventii sale, Daniel Dragomir si-a exprimat ingrijorarea cu privire la independenta sistemului judiciar din Romania, despre care a afirmat ca este pus in pericol de interventiile facute de serviciile secrete in activitatea de judecata: "Uniunea Europeana ar trebui sa ia toate masurile punitive, iar in mod special ar trebui sa nu mai fie mintite de autoritatile romane. Intr-o Europa bazata pe libertate, este imposibil sa avem o Uniune, atata timp cat romanii nu sunt liberi". Totodata, acesta a sustinut ca se incearca sistematic eliminarea tuturor vocilor de disidenta din politica, mass-media, etc., in paralel cu "recrutarea de catre serviciile secrete – uneori prin santaj" a judecatorilor si procurorilor: "Aceasta practica aminteste de ceva ce s-ar putea intampla in Rusia, nu intr-un stat membru UE". Daniel Dragomir a numit acesta tendinta "Securitate 2.0".

Mandatul european de arestare, folosit in scopuri politice

In interventia sa, Daniel Dragomir a vorbit si despre problema mandatelor europene de arestare, despre care a sustinut ca sunt folosite din ce in ce mai des in scop politic, Romania fiind, dupa Turcia si Rusia, al treila Stat care formuleaza astfel de cerceri la Interpol. De altfel, colonelul (r) din SRI a aratat ca aceasta metoda face parte dintr-un program mai amplu de "supraveghere la scara larga" in care oamenii sunt urmariti sub toate mijloacele.

Din acest motiv, sustine acesta, este necesar ca Uniunea Europeana sa ia in considerare o reevaluare la nivelul statelor membre a raspunsurilor oficiale la mandatele europene de arestare pentru a se asigura ca extradarea este facuta cu respectarea drepturilor omului. In acesta situatie, sustine eureporter.co, Daniel Dragomir a propus un moratoriu privind extradarea in Romania a suspectilor pana la data la care "Curtea Europeana a Drepturilor Omului considera ca sistemul penal din Romania respecta pe deplin standardele Uniunii Europene".

Referindu-se la penitenciarele din Romania, Daniel Dragomir le-a caracterizat drept "gulaguri", expunand conditiile in care a fost incarcerat, si aratand audientei fotografii din inchisorile romanesti.

Dan Adamescu, reper pentru conditiile deplorabile de detentie din Romania

La randul sau, potrivit eureporter.co, directorul HRWF, Willy Fautre, a evidentiat ca Romania se confrunta cu doua probleme majore, respectiv "lipsa proceselor corecte" si starea penitenciarelor, care prezinta "conditii deplorabile". Exemplificand, Fautre a vorbit despre cazul afaceristului Dan Adamescu – decedat in inchisoare in conditii suspecte – dar si despre cel al fiului sau, Alexander Adamescu, fata de care Statul Roman cere in prezent Marii Britanii extradarea in vederea arestarii: "Regatul Unit nu ar trebui sa il deporteze pe Adamescu, tinand cont de slabele rezultate in ce priveste procesele corecte si conditiile de detentie deplorabile, care au fost confirmate si in noile rapoarte europene. Acest lucru cu atat mai mult cu cat insusi (Adamescu) spune cu voce tare ca este nevinovat si ca este vorba despre o reglare de conturi politico-financiara".

In timpul Conferintei a luat cuvantul si expertul UE David Clarke care s-a declarat alarmat de populismul existent in Ungaria si Polonia, care risca sa afecteze garantiile constitutionale, pluralismul mass-media, dar si societatea civila. A explicat totodata David Clarke si faptul ca aceste state, folosind Romania ca exemplu de reforma in Europa Centrala si de Est in ce priveste lupta anticoruptie, pot sa urmareasca de fapt sa slabeasca standardele democratice: "Este un mediu care ofera terenul de reproducere perfect pentru tipul de autoritarism ascuns pe care il vedem in Ungaria si Polonia".

Cu prilejul Conferintei a fost intocmit si un raport in care sunt prezentate mai multe abuzuri din Justitie, precum dosarele oamenilor de afaceri Dan Adamescu, Puiu Popoviciu si Ioan Niculae, dar si dosarul fostei sefe DIICOT Alina Bica.

*Cititi aici integral Raportul

Comentarii

# DODI date 25 January 2018 18:34 +19

Cei de la UE nu sunt chiar așa de proști cum îi credem. Ei sunt doar materialiști. Și fac ceea ce au învățat: nu trebuie să bați găina care face ouăle de aur. Și nici măcar pe români. Pe ei îi scuturi puțin coșul în care stau și se mușcă singuri între ei.

# Sorin date 25 January 2018 19:19 +8

E de laudat verdictul prezentat de Dragomir in fata comisiei europene, dar credeti ca Bruxelex-ul il crede? Atata timp cat Macovei aflata in parlamentul Europei acuza parlamentul Romaniei ca umbla la legile ei cand fusese ministera a INjustitiei romane, cat timp Johannis si Tudorel se fac ca nu vad abuzurile lui Kovesi si nu o demita pe Kovesi, ce poate sa creada parlamentul U.E.?

# un cetatean date 25 January 2018 19:39 +8


Citeza pe Sorin
E de laudat verdictul prezentat de Dragomir in fata comisiei europene, dar credeti ca Bruxelex-ul il crede? Atata timp cat Macovei aflata in parlamentul Europei acuza parlamentul Romaniei ca umbla la legile ei cand fusese ministera a INjustitiei romane, cat timp Johannis si Tudorel se fac ca nu vad abuzurile lui Kovesi si nu o demita pe Kovesi, ce poate sa creada parlamentul U.E.?
Esti naiv..Bruxelu nu e vorba ca nu crede ..Bruxelu este in spatele jafului si dezastrului din Romania.unde au ajuns toate companiile romanesti?cine exploateza Romania?follow the money trail.voi chiar ii credeti pe-astia sfinti hahahah nu-mi spune pe aia cu cresterea economica ca oricum economia crestea nu suntem o tara din Africa totusi.

# Pintea date 25 January 2018 19:50 +8

Pe cei mai multi de la Bruxelles, nu prea ii intereseaza aceste chestiuni. Iar putinii pe care ii intereseaza, tin cu Kovesi, fiind prost informati sau co-interesati. Este si acolo o ” sufragerie ”, in care se stie cine trebuie sa intre. Pe noi ne intereseaza ce se intampla in Polonia? Sau in Danemarca? Sau in Olanda? Nici nu apar la buletinele de stiri, nici nu mai avem stiri externe ample. Asa ca Europa Unita este un mit, departe de ceea ce s-a vrut sa sa fie. Noi ii acordam multa importanta, iar altii se folosesc de acest concept cand le convine. D-nul Dragomir mai bine ar incepe cu fapte, ca de vorbe ne-am saturat. Lista aceea cu magistratii acoperiti, cand o publica? Adica, ce asteapta?? Si Ghita daca ar fi continuat cu inregistrarile, probabil ca binomul pleca impreuna. Dar nu a mai continuat. Toti se opresc la un moment dat, nimeni nu merge prea departe. Poate Bercea Mondial sa mai spuna ceva...

# Banea Gheorghe date 26 January 2018 09:20 +7

Este evident pentru toata lumea ca lupta nostra cu coruptia s-a transformat in lupta cu minciuna.Cu minciuna fabricata in "sufrageriile" de la Bruxelles de "binevoitori" gen macovei trimisi acolo pentru a reprezenta interese.Este laudabil cea ce face un fost ofiter sri(pacat ca nu a facut-o cand era activ),condamnabila lipsa de actiune a autoritatilor romane care,in cel mai bun caz,se rezuma la a constata.

# Balcescu date 26 January 2018 23:40 0

Bravo lui , in sfarsit un barbat ! Toti desteptii s-au ferit , daca va amintiti , sa-i priveasca macar lucrarea "doctoritei" plagiatoare , complice, tainuitoare, santajista , mare sefa pusa de ameriloci cu functionarul ala de Clemica ce-o pupa de cate ori poate... :-x

# Tan date 26 January 2018 23:47 -1

Adevarat si ciudat ca oameni care la un moment dat se aflau chiar in cercul(mai mic sau mai mare) de comanda,se apuca de tot felul de dezvaluiri.Datele pe care le fac publice,sunt ,dozate' cu picatura si se pliaza tocmai pe subiecte care sunt in centrul atentiei la acel moment dat.De ce ar trebui noi,cititorii sa credem veridicitates dezvaluirilor,atata timp cat nu exista o ordonare in timp si spstiu, consecventa si prezentarea de probe verificabile,sau/ si sustinere din partea mai multor vectori competenti?

# Mary Marry date 28 January 2018 06:26 0

Toți sunt o apă și un pământ.Politicienii,indiferent în ce funcție a statului se află, se îmbogățesc pe sărăcia românilor. Pensionarilor majoritari li se dă pensii de mizerie, de abia își duc zilele Salariaților muncitori majoritari li se dă salarii de mizerie Cheltuielile cu impozitele si taxele se măresc an de an nu vorbesc de cele cu coșul zilnic,cu gazele, cu energia electrică. Trăim fiind mințiți în fiecare zi.Economia bubuie,agricultura la fel!Ce mai minciuni! Primești pensia și salariul si daca ești băgat în datorii se duce intr-o săptămână, și iar restul lunii trăiești pe datorie.Ce n-ai viața de rahat!

# Lica Marcel date 30 January 2018 15:47 0

De ce sa cred ce spune domnul fost ofiter sri???? Daca a avut atatea informatii(probe nu spune daca are) de ce nu lea spus sau facut publice cand era in activitate???? A verificat cineva activitatea acestui ofiter???? In ce sectie era incadrat?????? Care era domeniul lui de activitate si ce zona trebuia sa acopere?????? Nu cumva era prieten cu Ghita????? Nu cumva si el a influientat actul de justitie prin natura functiei din sri????? Ai sa ne aratam muschii acum. Am impresia ca face jocul celor din politica cu dosare grele, care s-au imbogatit furand din banul public luat de la noi contribuabilii si chiar si de la el, dar facand jocul lor......nu se stie cat este paraîndarat sa nu zic mita sau spaga. Greu de crezut, parerea mea, ce spune acest domn fost ofiter sri.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 1.03.2024 – Milu si Gluga au zambit pentru poza de grup, dar au stat separati

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva