4 iulie 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorba de fumoar – 10.01.2022 – Sistemul se teme de Simion. Predoiu iar face sluj

Scris de: L.J. | pdf | print

10 ianuarie 2022 20:19
Vizualizari: 4809

* Se intampla ceva ciudat cu pensiile private. Iar vizati sunt mai mult de jumatate dintre romanii in varsta de peste 60 de ani. Aflati detalii dand click aici.


* Dacia a lansat un nou model, care poate fi comandat inca de luni, 10 ianuarie 2022. Cat costa si ce performante are vedeti facand click aici.


 

* Au fost atribuiti, pe rand, prin eliminare, tuturor serviciilor de informatii romanesti, chinezesti si rusesti. Nu a mers, lumea a continuat sa creada in ei si mai abitir. Nu a reusit nimeni sa le dea de cap, astfel ca Sistemul s-a gandit sa ii puna in cap. Si cum altfel decat printr-un dosar penal, ca in vremurile de glorie ale zeitei catuselor. Alianta pentru Unirea Romanilor (AUR) - formatiune care cu ai sai lideri, George Simion si Claudiu Tarziu, a reusit sa creasca in sondaje intr-un an cat altii in zece, din decembrie 2020, de cand a intrat in Parlament face mai nou obiectul unui dosar penal pe motiv de antisemitism. Luni, 10 ianuarie 2022, Parchetul General a iesit cu un comunicat de presa in care anunta deschiderea unui dosar penal in rem "in care se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii prev. de art. 6 alin. 1 din OUG nr. 31/2002, respectiv in varianta „minimalizarea in mod evident, prin orice mijloace, in public, a holocaustului ori a efectelor acestuia". Culpa AUR ar fi ca la finalul comunicatului de presa din 3 ianuarie 2022, in care liderii AUR George Simion si Claudiu Tarziu solicitau ministrului Educatiei includerea Limbii Romane, a Istoriei si a Limbii Engleze in lista disciplinelor pentru care se vor organiza olimpiade in anul scolar 2021-2022, s-a precizat ca "in ultimii ani, se constata o actiune sistematica de subminare a calitatii invatamantului din Romania prin ridicarea la rangul de „materii” a unor teme minore sau care pot face obiectul unor simple lectii in cadrul materiilor existente (ex. educatie sexuala, istoria Holocaustului, etc.), in paralel cu reducerea importantei acordate materiilor fundamentale pentru formarea noilor generatii: stiintele exacte, Limba si literatura romana, Istoria nationala".

Iar "tema minora" a Holocaustului a fost cea care a dat nastere unui uragan de acuzatii publice din partea mai multor politicieni, victimizari si deplangeri pe toate palierele, inclusiv ambasadorul Israelului a reactionat, desi mentiunile din comunicat au fost urmate de clarificari si reveniri din partea liderilor AUR (zadarnice, caci presa de propaganda s-a ocupat sa rastalmaceasca fiecare vorba a acestora).

Grav este ca in rastalmacirea de vorbe s-a ajuns ca liderii AUR sa primeasca eticheta publica de antisemiti si sa fie cercetati penal pentru "tema minora", desi la o privire atenta, impartiala si obiectiva realitatea este alta.

 
Acum, ca sesizarea din oficiu a PICCJ apare intamplator dupa demersurile unor politicieni de scoatere in afara legii a partidului AUR, pe motiv ca nu ii plac lui cei de la AUR, e doar o intamplare. La fel cum este o intamplare si ca etichetele puse AUR, pentru care astazi formatiunea si ai sai lideri sunt sub lupa au radacini tot in interiorul unor partide, cu ai caror membri au avut clinciuri cei de la AUR. Noi intelegem ca politica e politica, asa cum intelegem si ca Holocaustul este o tema care mereu va fi sensibila, insa doar atat au reusit sa scoata?

Totusi, avem cumva certitudinea ca dupa ce va fi facut putina valva cu defilari pe la parchet ale liderilor AUR, PICCJ o va lasa mai moale cu dosarul si il va inchide la fel de repede cum l-a deschis.

 


Iata mai intai comunicatul AUR din 3 ianuarie 2022:


Experimentele ideologice asupra copiilor din Romania trebuie sa inceteze!


Alianta pentru Unirea Romanilor (AUR) solicita ministrului Educatiei, Sorin Cimpeanu, includerea Limbii Romane, a Istoriei si a Limbii Engleze in lista disciplinelor pentru care se vor organiza concursuri nationale (Olimpiade) in anul scolar 2021 – 2022 si in toti anii care vor urma.

'As vrea sa cred ca eliminarea Limbii romane si a Istoriei din cadrul olimpiadelor scolare este doar o scapare, o regretabila eroare, si nu rezultatul unei actiuni constiente la nivelul Ministerului Educatiei. Eliminarea acestor materii din sistemul competitiilor scolare nationale se datoreaza ori incompetentei, ori unei intentii malefice de eliminare pas cu pas a identitatii nationale ca pilon de formare a viitorilor cetateni ai Romaniei. Indiferent de explicatie, cineva trebuie sa plateasca pentru acest pas gresit', a declarat deputatul George Simion, co-presedinte AUR.

'Daca Ministerul Educatiei din Romania nu se mai ocupa de formarea tinerelor generatii pe reperele fundamentale ale culturii si spiritualitatii romanesti, atunci mai bine ii schimbam denumirea in Ministerul Reeducarii Populatiei pentru Piata Globala, ca sa stim exact cum stam. E o gluma amara si sper ca acest lucru sa nu se intample niciodata. Solicit ministrului Sorin Cimpeanu si tuturor functionarilor din Ministerul Educatiei din Romania sa-si faca datoria fata de poporul roman. Misiunea acestui minister este sa se asigure ca sistemul de invatamant din Romania formeaza viitori cetateni ai tarii, constienti de identitatea, cultura si spiritualitatea noastra nationala', a subliniat senatorul Claudiu Tarziu, co-presedinte AUR.

Alianta pentru Unirea Romanilor atrage atentia asupra faptului ca, in ultimii ani, se constata o actiune sistematica de subminare a calitatii invatamantului din Romania prin ridicarea la rangul de „materii” a unor teme minore sau care pot face obiectul unor simple lectii in cadrul materiilor existente (ex. educatie sexuala, istoria Holocaustului, etc.), in paralel cu reducerea importantei acordate materiilor fundamentale pentru formarea noilor generatii: stiintele exacte, Limba si literatura romana, Istoria nationala.

Experimentele ideologice asupra copiilor din Romania trebuie sa inceteze! Adevarata educatie este educatia clasica, cea care formeaza cetateni constienti de drepturile si responsabilitatile lor, de cultura, istoria si originile lor”.


Redam si comunicatul Parchetului General:


La data de 6 ianuarie 2022, urmare a sesizarii din oficiu in conformitate cu art. 292 din Codul de procedura penala, la nivelul Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a fost inregistrat un dosar penal privind comunicatul de presa emis pe 3 ianuarie 2022 de partidul AUR, intitulat 'Experimentele ideologice asupra copiilor din Romania trebuie sa inceteze!', in care se efectueaza cercetari in rem sub aspectul savarsirii infractiunii prev. de art. 6 alin. 1 din OUG nr. 31/2002, respectiv in varianta 'minimalizarea in mod evident, prin orice mijloace, in public, a holocaustului ori a efectelor acestuia'.


Prezentam acum reactia lui George Simion:


O fi coincidenta ca astazi s-a sesizat din oficiu Parchetul General pentru comunicatul AUR dupa ce aseara i-am acuzat pe fratii Muraru intr-o emisiune televizata ca au luat parte, in tinerete, la activitati legionare?!”


* In timp ce grefierilor le arde buza ca sunt lasati sa faca anticamera (click aici pentru a citi), ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, face ceea ce stie el cel mai bine: se ploconeste in fata strainilor. Luni, 10 ianuarie 2022, Predoiu i-a promis ambasadoarei Frantei in Romania, Laurence Auer, ca va da inainte cu desfiintarea Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ). Inalnirea vine la mai putin de o luna dupa ce Catalin Predoiu s-a ploconit in acelasi fel in fata comisarilor europeni Vera Jourova (vicepresedinta CE) si Didier Reynders (eurocomisarul pentru Justitie) – click aici pentru a citi.


Va lasam sa cititi mai jos comunicatul, ca sa vedeti singuri dimensiunea penibilului:


Intalnire de lucru intre ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, si Excelenta Sa, Laurence Auer, Ambasadoarea Frantei in Romania


Catalin Predoiu, ministrul Justitiei, a avut, astazi, 10 ianuarie 2022, o intalnire de lucru cu Excelenta Sa Laurence Auer, Ambasadoarea Frantei in Romania.

Cu aceasta ocazie, au fost abordate teme care tin atat de agenda europeana, cat si de cooperarea judiciara bilaterala.

Ministrul Justitiei a reiterat sustinerea obiectivelor actualei Presedintii franceze a Consiliului UE, in special combaterea discursului motivat de ura, dialogul dintre curtile constitutionale si CJUE, modernizarea sistemelor judiciare si protectia mediului prin masuri de drept penal. In acelasi cadru, a confimat si participarea la Reuniunea informala a ministrilor Justitiei, programata a avea loc pe 4 februarie 2022, la Lille.

Cei doi oficiali au apreciat ca fiind foarte buna colaborarea dintre cele doua state atat in materie civila, cat si in cea penala, dar au subliniat necesitatea consolidarii activitatii echipelor comune de ancheta, in special in dosarele de criminalitate organizata. Ministrul Justitiei a amintit ca a convenit cu omologul francez o intalnire bilaterala, la Paris, in cursul lunii martie 2022, pentru a discuta aspecte de interes pentru sistemele judiciare din ambele state, cum ar fi digitalizarea justitiei, lupta impotriva coruptiei si criminalitatii organizate, protectia victimelor infractiunilor, dar si sprijinul Frantei pentru o corecta evaluare a rezultatelor din teren obtinute de Romania de-a lungul anilor in cadrul MCV, in perspectiva intrarii Romaniei in cadrul unei monitorizari unice, alaturi de toate celelalte state membre UE, in cadrul Mecanismului Rule of Law.

Au fost abordate si subiectele aflate pe agenda Ministerului Justitiei, relevante din perspectiva MCV: desfiintarea SIIJ, modificarea legilor justitiei, a Codului Penal si a Codului de Procedura Penala.

La finalul intrevederii, Ministrul Justitiei a declarat:

'Presedintia Franceza survine intr-o perioada cheie in care Ministerul Justitiei va relua si accelera reformele in domeniul judiciar, in primul rand pe proiectele urgente si ramase nesolutionate in 2021, respectiv desfiintarea SIIJ, adoptarea Legilor justitiei si a modificarilor la noile Coduri penale. Prioritatile Presedintiei Franceze sunt de mare interes pentru Ministerul roman al Justitiei, vom continua cooperarea intensa pentru combaterea transfrontaliera a crimei organizate si a traficului de persoane, inclusiv protectia victimelor. Salut preocuparea si initiativa franceza in domeniul combaterii discursului bazat pe ura, xenofobie si antisemitism. Este, de asemenea, de mare interes pentru noi initiativa franceza de a sprijini si organiza, printr-o prima conferinta la Paris, in luna februarie, dialogul dintre curtile constitutionale si CJUE, in contextul recentelor jurisprudente aparute pe tema interactiunii dintre dreptul european si dreptul national, o armonizare a viziunilor fiind posibila, in opinia noastra, pe baza unui dialog structurat si constructiv'”.


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# Cetateanul date 11 ianuarie 2022 03:46 +90

Hazlie gâlceava gaudenților cu pârâcioșii alopeci. Se aplică zicerea cu puricele, vrăbiuța și balega. PS Vrăbiuța e luată...

# Edelweiss - Ivory Tower Lexicologist date 11 ianuarie 2022 11:06 +11

Io* din comunicatul AUR NU VĂD NICI O MINIMALIZARE A HOLOCAUSTULUI, privit în ansamblul său istoric și ideologic. AUR a minimalizat IMPORTANȚA OBIECTULUI DE STUDIU „ISTORIA EVREILOR. HOLOCAUSTUL” ÎN RAPORT cu alte materii de studiu din programa școlară a elevilor ROMÂNI: ISTORIA, GEOGRAFIA, LIMBA ROMÂNĂ. Așadar, avem iarăși de-a face cu un dosar manufacturat de acești semianalfabeți ai învățământului obligatoriu, de acești repetenți ai facultăților de drept, de aceste scursuri ale INM-ului care și-au găsit o formă de protecție socială în Ministerul Public. Să nu uităm precedentul procedural din anul 2014 prin care în mintea unui asemenea semianafabet, expresia „Plaivazul meu de calibru mare” a constituit „bănuiala rezonabilă a posesiei unei arme de foc” (B.A.-S. P.J. Rădăuți) Deci, cam acestea sunt auspiciile lingvistice și semantice sub care se vor efectua lucrările în acest bizar dosar! Minimalizezi IMPORTANȚA OBIECTULUI DE STUDIU = MINIMALIZEZI HOLOCAUSTUL ÎN ANSAMBLUL SĂU.

# DODI date 11 ianuarie 2022 15:32 +205

AUR este doar o imagine a românilor revoltați de faptul că SRI a acaparat conducerea partidelor politice și își permite să calce în picioare vrerea românilor. Este cel puțin scandalos că o organizație precum SRI, care are o divizie de control a respectării Constituției României, să fie cea care o încalcă cel mai des (prin acțiunile ei directe sau a acoperiților ei din politică, începând cu tembelul de la Cotroceni). Acesta este principalul motiv pentru care mass media românească (cvasisecuristă!) a pus tunurile pe AUR, pentru că și-a permis să crească în sondaje în detrimentul partidelor SRI (pnl, usr, psd și udmr - organisme care prin atitudinea și acțiunile lor antiromâmnești nu merită majuscule!).

# Playboy mansion date 11 ianuarie 2022 15:57 +147

Voi, sistemul, făceți-vă jocul acum cum considerați. Dar băieții ăștia vor ajunge la putere. Asta va doare pe voi ca nu mai pun romanii botul la vrăjelile voastre. Voi credeți ca dacă romanii nu ies la bătaie în strada ca alte nații 90% sunt și prosti? Sunt mulți romani care va dau clasa cât sunteți voi de "servicii". Și se va termina într. O buna zi cu tot monopolul asta... Într. O zi care nu e tocmai indepartata... Și care nu e nici cu prea mult soare pt voi dar nici cu 2 dimineți

# Obs date 11 ianuarie 2022 18:00 +104

Zi de zi, eterna problema romaneasca : inflatie de cozi de topor si tradatori. Oricate argumente ar aparea, tot aici se ajunge.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 3.07.2022 – Stati cu ochii pe Bobita

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva