6 October 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 12.08.2022 – Exces de zel la CSM, dupa pofta lui Predoiu. Corbu se simte

Scris de: L.J. | pdf | print

12 August 2022 18:42
Vizualizari: 4828

* Hackeri au facut o noua gaura in domeniul blockchain. De data asta de 1,4 miliarde dolari. Cum a fost posibil acest lucru, dar si cine a fost vizat expres, cititi aici.


* Autostrada Transilvania mai are de asteptat pana va fi finalizata. Constructia unui important sector din autostrada ca fi lansat din nou la licitatie. Pana atunci insa mai trebuie parcursi niste pasi. Care sunt motivele intarzirii, cititi aici.


* Foarte interesanta ziua de vineri la Consiliul Superior al Magistraturii. Desi, uzual, ziua de vineri era pentru unii considerata zi scurta, pentru altii inexistenta, printr-o minune programata de presedintele CSM, judecatorul Marian Buda, incepand cu orele 15:30 a inceput sedinta Plenului CSM in cadrul careia sa se dezbata si voteze Legile Justitiei. Atentie, desi firesc ar fi de apreciat "dedicarea" unora de a "dormi" la munca, in acest caz nu prea ne vine sa zambim. Care este urgenta si motivul pentru care a fost programata sedinta Plenului intr-o vineri dupa-masa, inainte de o mini-vacanta bugetara, cand mai toti cei care ar fi interesati sa urmareasca dezbaterile sunt deja pe drumuri spre destinatii de vacanta? Cumva pentru ca dezbaterile nu s-au prea dorit? Or pentru ca nu se doreste sa se faca asa mare caz pe modificarile Legilor Justitiei pentru ca magistratii sa nu aiba cunostinta despre ce se voteaza? Noi zicem ca aici e mana ministrului Predoiu!


* Si ca tot vorbim despre sedinta Plenului CSM, ne-a bucurat tare sa vedem ca au existat membri (respectiv judecatoarele Gabriela Baltag si Evelina Oprina, dar si reprezentatul societatii civile Victor Alistar, chiar daca celui din urma practic i s-a cerut sa aiba o reactie) care s-au opus la scena deschisa propunerii de a nu mai fi transmise in direct sedintele Plenului, aratand ca principiul transparentei decizionale este nesocotit. Si pe buna dreptate ca-i asa.


Pe de alta parte, in timpul luarii de pozitie a judecatorei Evelina Oprina s-a vorbit si despre anomalia de a fi plimbati prin sectii magistrati care au ajuns in Inalta Curte promovand un concurs la o anumita sectie. Cea care s-a simtit imediat cu musca pe caciula a fost taman sefa ICCJ Corina Corbu (foto) in ograda careia s-au intamplat astfel de migrari in baza unor argumente care nu pot sta in picioare. Pentru cei care nu au vazut, si cu siguranta ca multi au omis, va spunem noi ca nu i-a picat deloc bine subiectul judecatoarei Corina Corbu, aceasta fiind responsabila nu doar pentru mutarea judecatorilor ca pionii de la o sectie la alta, ci si pentru judecarea din concediu de catre judecatori ICCJ a unor dosare cu mare miza. Si ca tot am aflat ca sefa ICCJ ne citeste si este la curent cu articolele pe care le publicam, lucru care nu ne surprinde, ii solicitam public judecatoarei Corina Corbu sa catadicseasca sa ne si raspunda la ce mai recenta solicitare transmisa. In cazul in care nu a fost informata, ii spunem noi: adresa in care solicitam sa ne fie comunicate documentele in baza carora judecatoarea Ponea de la SCAF a ajuns la Sectia I civila.

Pe de alta parte, asteptam cu interes si lamuririle Inaltei Curti cu privire la modul in care a fost posibil ca judecatoarea Denisa Livia Baldean sa solutioneze dosarul in timp ce se afla in vacanta. Foarte important!

 


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# maxtor date 13 August 2022 16:20 +119

dupa vacanta mare(intrerrupta) urmeaza penzionarea.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 5.10.2022 – Tudoran loveste din nou. Un judecator numara lunile pana la pensie

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva