22 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 14.06.2024 – Guvernul inflameaza grefierii

Scris de: L.J. | pdf | print

14 June 2024 18:19
Vizualizari: 6592

* Vi se pare ca demnitarii o duc prea bine? Aflati ca guvernul Ciolacu vrea s-o duca si mai bine! Cum anume, vedeti dand click aici.


* Drumarii s-ar putea sa aiba mai multa libertate in ceea ce priveste autostrazile. Si nu doar autostrazile. Nu va spunem mai mult, ci va lasam sa cititi singuri cu un click aici.


* O tineti minte pe procuroarea Anca Jurma (foto), cea care a condus interimar Directia Nationala Anticoruptie intre iulie 2018 si ianuarie 2019, dupa ce presedintele Klaus Iohannis – obligat de Curtea Constitutionala – o zburase pe Laura Kovesi de la sefia DNA?Fosta consiliera a Lulutei de la DNA pune roba-n cui. Sectia pentru procurori a CSM are pe ordinea de zi de marti, 18 iunie 2024, „cererea de eliberare din functie, prin pensionare, formulata de doamna JURMA ANCA, procuror in cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, delegata in functia de procuror sef al Biroului de legatura cu institutii similare in alte state din cadrul Serviciului de cooperare internationala si programe”.

Ce sa zicem... Ii uram pensie placuta si ne exprimam speranta ca isi va gasi curajul sa vorbeasca public despre ceea ce a trait la DNA sub domnia Laurei Kovesi.


* Guvernul iar pune pe jar breasla grefierilor. Sindicatul National al Grefei Judiciare (SNGJ) Dicasterial a reactionat vehement vineri, 14 iunie 2024, dupa ce Guvernul a dat OUG-ul privind drepturile salariale care obliga instantele sa suspende procesele in cazul sesizarii ICCJ cu o dezlegare de drept.

Altminteri, ramane cum am stabilit: in afara de ROJUST, asociatiile magistratilor inca zac in tacere. Si nu doar asociatiile, ci si Consiliul Superior al Magistraturii, dupa cum bine remarca sindicatul grefierilor.


Iata postarea de pe Facebook a SNGJ Dicasterial:


Guvernul a decis: completul de judecata va fi format doar din doi grefieri (1 'grefier' de la INM si 1 grefier de la SNG) care vor 'tehnoredacta' hotararile judecatoresti dupa dictarea Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

In sedinta de Guvern din data de 13.06.2024 a fost adoptata ORDONANTA DE URGENTA A GUVERNULUI privind unele masuri pentru solutionarea proceselor privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, precum si a proceselor privind prestatii de asigurari sociale.

Potrivit acestei ordonante, in toate dosarele privind drepturi banesti Judecatorii vor fi obligati sa sesizeze Inalta Curte de Casatie si Justitie cu 'dezlegarea chestiunii de drept' dedusa judecatii, urmand ca instanta Suprema sa se pronunte prin HP sau RIL... Iar instantele vor trebui sa respecte intru totul solutia data de instanta suprema.

Ascunsa sub pretextul 'practicii neunitare', in fapt, va fi o 'aliniere' a solutiilor pronuntate de instante in aceste tipuri de cazuri, iar solutia este previzibila avand in vedere ca s a invocat 'impactul bugetar' generat de drepturile salariale castigate in instanta de angajatii din sistemul bugetar.

Asteptam reactie de la 'Garantul independentei justitiei', dar prea maritul C.S.M. este prea ocupat cu amanarea noului statut al grefierilor!


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.07.2024 – Procurorul care vrea sa infunde AUR nu se lasa

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva