16 August 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 18.02.2021 – Mateescu, aratat cu degetul pentru avizul inselator

Scris de: L.J. | pdf | print

18 February 2021 18:51
Vizualizari: 3540

* A disparut de ceva vreme de pe radare generalul SRI Florian Coldea, insa fostul sef operativ al Serviciului Roman de Informatii continua sa ramana conectat la putere. Si cica sa joace puternic. Chiar astazi au aparut noutati despre Florian Coldea. Click aici ca sa aflati despre ce este vorba.


* Actuala putere zici ca guverneaza impotriva romanilor, nu pentru romani. Zi de zi nu auzim decat despre taieri de venituri si disponibilizari. Mai nou, cateva sute de persoane tariesc cu grija ca in curand nu vor mai avea unde sa lucreze. Unde se intampla si ce, aflati de aici.


* Ne intreaba diversi magistrati daca am mai auzit ceva despre concursul de promovare in functia de judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie, caci lor, candidati fiind, nimeni nu le-a comunicat nimic. Concursul a inceput deja, s-au derulat ceva etape, insa este asteptata cea mai importanta proba, a interviului sustinut la CSM. Conform calendarului, interviurile ar urma sa aiba loc “dupa 27 ianuarie 2021”. Suntem deja in 18 februarie 2021, insa interviurile nu s-au tinut. Candidatii deja isi pun probleme in legatura cu ce inseamna acel “dupa 27 ianuarie 2021”. Poate fi martie, aprilie sau oricare alta luna. Ca sa nu mai spunem despre cei care suspecteaza ca intarzierea organizarii interviurilor ar fi provocata de negocierile care s-ar duce in culise pentru alegerea celor care sa ajunga la ICCJ (desigur, noi nu credem ca exista judecatori care promoveaza la ICCJ altfel decat in baza concursului, dar unii nu exclud asta). Nici noi nu stim ce se intampla cu concursul, dar avem o posibila explicatie. Si anume ca membrii CSM, in frunte cu jupanul Bogdan Mateescu (intrucat el trebuie sa stea in sala) asteapta sa isi faca rapelul la vaccinul anti-Covid, ca sa fie siguri ca nu iau vreun carcalac de la candidatii care se vor prezenta la interviu. Mai ales ca acestia din urma stau toata ziua prin salile de judecata, unde riscul de infectare este mult mai crescut decat in cazul membrilor de la CSM care o ard cu sedinte online, pititi prin birouri.

 

* E freamat mare in Cotetul Superior al Magistraturii, zis “Consiliul Superior al Magistraturii”, dupa publicarea avizului asa-zis negativ dat proiectului de lege privind desfiintarea Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ), aviz care, asa cum Lumea Justitiei a dezvaluit, mai mult ofera munitie contra SIIJ, decat sa apere SIIJ (click aici pentru a citi). Nu se stie deocamdata cine a redactat respectivul aviz inselator, in conditiile in care forma acestuia nu a fost adusa la cunostinta tuturor membrilor care au votat impotriva desfiintarii SIIJ. Judecatoarele Gabriela Baltag si Evelina Oprina deja au recunoscut ca habar nu aveau despre cum arata avizul (click aici pentru a citi), dar ar fi si alti membri in aceeasi situatie. Din ce vorbeste lumea prin sistem, exista cateva persoane care sunt banuite ca au lucrat la redactarea avizului. Opiniile insa nu converg, numele indicate fiind diferite in functie de cel cu care stai de vorba. Totusi, exista un nume care se regaseste constant indiferent de interlocutor. Este vorba despre insusi presedintele CSM Bogdan Mateescu, zis “Bobita Matilet”. Nu ne-ar mira ca Mateescu sa fi scris avizul, daca ne gandim la faptul ca spre finalul sedintei CSM in care s-a discutat despre desfiintarea SIIJ acesta a expus niste idei care apoi s-au regasit in avizul CSM. Poate insa Bogdan Mateescu ar trebui sa explice daca el este cel care a scris avizul, daca a facut-o de capul lui sau ajutat de altcineva, ori daca un alt membru al CSM a dat munitie adversarilor Sectiei.


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 14.08.2022 – Modificari la concursul pentru promovarea la ICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva