28 octombrie 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 18.03.2020 – Blestemul lui Dragnea

Scris de: L.J. | pdf | print

18 martie 2020 16:06
Vizualizari: 6829

* Un procuror sanctionat disciplinar in 2015 prin taierea salariului cu 15% timp de 4 luni (sanctiune ramasa definitiva in 2016, in urma respingerii recursului de catre ICCJ) a primit acum un refuz din partea CSM. Marti, 17 martie 2020, Sectia pentru procurori nu si-a dat acordul ca procurorul Silviu Bogdan Epure, de la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1 (caci despre el vorbim – click aici pentru a citi), sa se inscrie in cursa pentru un post caldut. Ce functie jinduia Epure si ce au mai decis procurorii CSM in aceeasi sedinta puteti afla facand click aici.


* Ramanand in zona procurorilor, va recomandam sa stati cu ochii pe sedinta de Guvern din aceasta seara! Nu de alta, dar s-ar putea sa avem parte de o uluitoare coincidenta. Miercuri, 18 martie 2020, Asociatia Miscarea pentru Apararea Statutului Procurorilor (AMASP) – condusa de procuroarea DIICOT Antonia „Pink” Diaconu si avandu-i printre membrii fondatori pe procuroarea DNA Alexandra „Veverita” Lancranjan – a propus inasprirea considerabila a articolului 352 din Codul penal (privind zadarnicirea combaterii bolilor). Tot miercuri, se aude ca guvernul Ludovic Orban va adopta inasprirea aceluiasi articol din Codul penal. Prin ordonanta de urgenta, contrar referendumului iohannist de anul trecut, dar nu ne mai luam dintr-atata lucru. Altceva vrem sa subliniem: mira-ne-am daca in textul legislativ iesit din pixul guvernantilor nu vom gasi luate cu copy-paste unele dintre propunerile AMASP. Nu ca aceste propuneri ar fi rele. Totusi, daca tot vrea cabinetul Orban sa-si incordeze muschii la cei care nu respecta carantina, ar face bine sa ia si masuri pentru protejarea romanilor pe care statul in casa ii lasa complet fara venituri.


Iata mai intai cum arata actuala forma a art. 352 CP:


(1) Nerespectarea masurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, daca a avut ca urmare raspandirea unei asemenea boli, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amenda.

(2) Daca fapta prevazuta in alin. (1) este savarsita din culpa, pedeapsa este inchisoarea de la o luna la 6 luni sau amenda”.


Redam forma avansata de catre AMASP intr-o postare pe Facebook:


(1) Nerespectarea de catre o persoana suspectata de infectarea cu o boala infectocontagioasa a masurilor de izolare la domiciliu sau carantina institutionalizata precum si a altor masuri privitoare la prevenirea sau combaterea acestor tipuri de boli, se pedepseste cu inchisoarea de la 1 la 5 ani.

(2) Nerespectarea de catre o persoana confirmata medical ca fiind infectata cu o boala infectocontagioasa, a masurilor de izolare la domiciliu sau carantina institutionalizata precum si a altor masuri privitoare la prevenirea sau combaterea acestor tipuri de boli se pedepseste cu inchisoarea de la 1 la 5 ani.

(3) Daca faptele prevazute la alin. (1) si (2) au condus la infectarea unei alte persoane, fapta se pedepseste cu inchisoarea de la 2 la 7 ani.

(4) Daca faptele prevazute la alin. (1) si (2) au condus la infectarea mai multor persoane, fapta se pedepseste cu inchisoarea de la 3 la 10 ani.

(5) Daca faptele prevazute la alin. (1) si (2) au avut ca urmare decesul unei persoane, fapta se pedepseste cu inchisoarea de la 5 la 15 ani.

(6) Transmiterea, cu intentie, a unei boli infectocontagioase se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 10 ani. Daca in urma infectarii se produce vreuna dintre urmarile de la art 194 C. pen. sau decesul persoanei se aplica regulile privind concursul de infractiuni.

(7) Omisiunea de a divulga cadrelor medicale sau altor autoritati competente in prevenirea si combaterea bolilor infectocontagioase a unor informatii esentiale cu privire la posibilitatea de a fi intrat in contact cu o persoana suspecta sau confirmata ca fiind infectata cu o boala infectocontagioasa, respectiv informatii privitoare la eventuale deplasari in zone aflate sub risc de astfel de epidemii, se sanctioneaza cu inchisoarea de la 1 la 5 ani.

(8) Daca faptele savarsite in conditiile prevazute de alin (3) si (4) au condus la infectarea personalului medical sau autoritatilor angajate in prevenirea si combaterea bolilor infectocontagioase, ori au determinat reducerea in mod substantial a capacitatii de functionare a unui spital sau a oricarei alte institutii publice, limitele de pedeapsa se majoreaza cu jumatate

(9) Faptele savarsite in conditiile prevazute de alin (7) daca au condus la infectarea personalului medical sau autoritatilor angajate in prevenirea si combaterea bolilor infectocontagioase, ori au determinat reducerea in mod substantial a capacitatii de functionare a unui spital sau a oricarei alte institutii publice, se sanctioneaza cu inchisoarea de la 3 la 10 ani

(10) Daca faptele prevazute la alin. (1) si (2) au fost savarsite prin folosirea unui mijloc de transport in comun terestru, aerian sau naval limitele de pedeapsa se majoreaza cu o treime

(11) Daca faptele prevazute la alin. (3) si (4) au fost savarsite din culpa, limitele de pedeapsa se reduc cu jumatate.

(12) Tentativa la infractiunea prevazuta in alin. (6) se pedepseste.

(13) Prin persoana suspectata de infectarea cu o boala infectocontagioasa se intelege persoana fata de care se deruleaza investigatii medicale pentru confirmarea infectarii cu o boala infectocontagioasa, persoana care a fost depistata in cursul unei anchete epidemiologice si despre care se stie ca a avut contact apropiat cu o persoana confirmata medical ca fiind infectata cu o boala infectocontagioasa sau persoana care a intrat pe teritoriul Romaniei dintr-o zona declarata zona cu risc epidemiologic si despre care se presupune ca a avut contact cu persoane confirmate medical ca fiind infectate cu o boala infectocontagioasa, precum si membrii de familie ai acestor categorii de persoane”.


* Intr-o nota mai relaxata, ia priviti ce circula de cateva zile pe Facebook: „Cred ca e blestemul lui Dragnea. Sa stam si noi inchisi”. Noi zambim (amar), dar speram ca aceasta gluma sa le stea in gat stalinistilor care ii fluturau lui Liviu Dragnea catuse prin fata ochilor (si la propriu, si la figurat) si care s-au bucurat „ca niste babuini” (vorba lui Ion Cristoiu) cand politicianul a fost azvarlit in inchisoare in urma istoricei executii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# un mizantrop date 18 martie 2020 18:29 +10

Daca tot se-apuca de modificat, prin Ordonanta, Codul Penal, eu zic sa mai adauge un articol la "zadarnicirea combaterii bolilor" si sa bage o agravanta privind "fapta functionarilor statului, care, prin actiune, ori inactiune, contribuie la raspandirea bolilor infectioase si contagioase", ca e plina puscaria de TBC, bietului Remes (condamnat fara vina) de aici i s-a tras...si, poate, oengheurile alea ingrasate cu bani de la stat sa apere drepturile omului isi maresc aria de preocupare si baga la categoria "om" si nevotantul galben si cer imbogatirea Codului cu un articol privind "fapta magistratului care, incalcand ori abuzand de lege, agraveaza starea de sanatate a unui inculpat...", ca de la "raspunderea magistratilor" n-am nicio asteptare...si daca tot se joaca cu Codul Penal...

# DODI date 18 martie 2020 23:36 +5

Cred că blestemul lui Dragnea a lovit PNL prin faptul că pentru prima dată în istorie un punpincurist liberal a fost virusat. Deocamdată au scăpat Hitlerică și Sică. Dar nu pentru mult timp. Și atunci vor fi ”virusați” cu executare, pentru trădare.

# nae girimea date 19 martie 2020 08:07 0

Asa-i ! Dragnia e de vina !

# ROMÂN date 20 martie 2020 18:28 +1

OAMENI BUNI,CHIAR CREDETI CÃ.,SICÃ BETIVU SOMERU DE LA VILA LAC,CARE SA DUS LA,HODÃNEALÃ,CÃ.,DOAR LUCRÃ,MULT.CHIAR CREDETI CÃ ,SICÃ ÎI CONTAMINAT?PE DRACU,VRÃJEALÃ.DE ÃSTA NU SE PRINDE NIC MÃCAR VIRUSII,DAR BUNUL SIMT.ACUMA ARE DE PREGÃTIT ALEGERILE,ÎMPREUNÃ CU STS.ASTA ÎL DOARE PE,MÃSCÃRICIUL ÃSTA DE LA VILA LAC,ZIS SI SICÃ ORGASMU.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 149
    • VERDICTUL ZILEI - Va reusi regimul Iohannis sa desfiinteze SIIJ?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 27.10.2020 – Clotilde a nimerit la o judecatoare-activista. Nimeni nu se pune cu urmasa lui Werner

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva