3 December 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

EXERCITAREA FUNCTIEI CU GRAVA NEGLIJENTA – Procurorul Bogdan Epure de la Parchetul Judecatoriei Sectorului 1 a fost sanctionat disciplinar. Sectia pentru procurori a CSM a dispus diminuarea indemnizatiei de incadrare lunara bruta cu 15% pe o perioada de 4 luni, pentru comiterea de catre Epure a unor pretinse abateri disciplinare (Document)

Scris de: G.T. | pdf | print

10 June 2015 16:10
Vizualizari: 9004

Procurorul Bogdan Silviu Epure de la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1 din Capitala a fost sanctionat disciplinar, miercuri 10 iunie 2015, de Sectia pentru procurori a CSM. Membrii Consiliului au dispus diminuarea indemnizatiei de incadrare lunara bruta cu 15% pe o perioada de 4 luni.


Bogdan Epure a fost sanctionat de CSM pentru comiterea unor abateri disciplinare. Este vorba despre abaterea disciplinara prevazuta de art. 99 lit h) din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor referitoare la „nerespectarea in mod repetat si din motive imputabile a dispozitiilor legale privitoare la solutionarea cu celeritate a cauzelor ori intarzierea repetata in efectuarea lucrarilor, din motive imputabile” si abaterea disciplinara prevazuta de art. 99 li. t) din aceeasi lege referitoare la „exercitarea functiei cu rea-credinta sau rava neglijenta”, raportat la art. 99/1 alin. 2 din Legea 303/2004 care prevede ca „exista grava neglijenta atunci cand judecatorul sau procurorul nesocoteste din culpa, in mod grav, neindoielnic si nescuzabil, normele de drept material ori procesual”.

Prezentam comunicatul CSM:

In sedinta din data de 10 iunie 2015, Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a admis actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva domnului Epure Bogdan Silviu, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti.

In temeiul prevederilor art. 100 lit. b din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, Sectia pentru procurori a aplicat domnului Epure Bogdan Silviu, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti, sanctiunea disciplinara constand in diminuarea indemnizatiei de incadrare lunare brute cu 15% pe o perioada de 4 luni”, pentru savarsirea abaterilor disciplinare prevazute de art. 99 lit. h) si t) teza a II-a raportat la art.991 alin 2 din acelasi act normativ - „nerespectarea in mod repetat si din motive imputabile a dispozitiilor legale privitoare la solutionarea cu celeritate a cauzelor ori intarzierea repetata in efectuarea lucrarilor, din motive imputabile”, “exercitarea functiei cu … grava neglijentasiexista grava neglijenta atunci cand judecatorul sau procurorul nesocoteste din culpa, in mod grav, neindoielnic si nescuzabil, normele de drept material ori procesual”.

Hotararea pronuntata de Sectie poate fi atacata cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecatori al inaltei Curti de Casatie si Justitie”.

*Cititi aici hotararea Sectiei pentru procurori a CSM

Comentarii

# Nicolae date 10 June 2015 19:17 +9

Pentru precizari: Acest procuror a refuzat sa faca cercetari 2 ani si 8 luni intr un dosar in care sesizam parchetului faptul ca politisti din cadrul Politiei Sectorului 1 Bucuresti refuza sa imi comunice adresa la care fetita mea locuieste dar aceeasi politisti ar fi fost dispusi sa imi comunice nr telefon al mamei fetitei in cazul in care citez " ma pun bine cu ei" ce este mai grav ca tot acest procuror a avut in lucru si,alte 2 dosare in care fata de mama fetitei se dispusese inceperea urmaririi penale pe vechiul cod penal pentru nerespectarea masurilor de incredintare in forma continuata, acesta a conexat dosarele si a dat NUP, Rezultatul nu mi am vazut fetita de 4 ani si 8 luni! Ulterior persoanele care aun incercat sa mediatizeze acest caz au fost amenintate de fostul general SIE Dan Chiriac

# Bravo date 10 June 2015 21:35 +5

Ma buc .In sfarsit cine stie pe cine din SIE a deranjat acest procurer.La cat mai multi procurori sanctionati!!!!Sunt prea multi care comit abuzuri.

# unul din lumea cea mare date 10 June 2015 22:45 +4

daca asta a fost PROST sa nu bage repede cu celeritate pe cineva la pandaimos ca in cazul rarinca gate.daca baga la pandaimos un nevinovat ii dadeau si prima.asa a fost ,,pedepsit exemplar,, cu diminuare pe 4 luni.nu/l pling,da o heara prin tirg si isi scoate in 2 zile ,,pierderea pe 5 ani,,

# Goe date 11 June 2015 13:11 +1

Si-o merita. Si eu am patit o tampene cu el. Primesc NUP de la o procuroare de la PSJ 1 pe plangerea unei descreierate din Baroul Bucuresti. Fac plangere pe denuntare calomnioasa si primeste si aia tot NUP semnat de Epure. A stabilit el ca "din cercetarile efectuate", aia nu ma acuzase de ...nimic. Si doar in plangere insirase vreo 8 pagini de traznai si vreo 4 infractiuni....

# Cozma date 14 June 2015 20:15 +1

PSJ1 e o cloaca de incompetenti si de pitipoance care se cred fotomodele. Goi la minte cat cuprinde. Cum or fi intrat astia Jesus, in Magistratura !? Ponta tot de acolo provine !

# avocat traditional date 14 June 2015 21:48 +1

 Unii sunt acoperiti,altii sunt securisti si comunisti,unii sunt incompetenti, altii sunt pitipoance,unii sunt corupti,altii sunt angajati politic,unii sunt obedienti,altii sunt fricosi,unii au relatii nprincipile,ltii sunt ssantajabili....Mai fratilor, ce fel de judecatori avem si cine mai face justitie in Romania?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.11.2022 – Argentina Campeon!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva