25 mai 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 19.01.2022 – Vrabie in locul lui Buda. Una dintre cele mai dure judecatoare asteapta sentinta

Scris de: L.J. | pdf | print

19 ianuarie 2022 20:51
Vizualizari: 5450

 

* In fata exploziei facturilor la gaze si energie, care provoaca tot mai multa revolta in randul romanilor, autoritatile incearca sa dreaga cat de cat busuiocul. Nu se ating de marile companii multinationale care fac un adevarat jaf, desigur cu complicitatea Guvernului, insa vor sa linisteasca apele anuntand ca aplica amenzi. In realitate, contraventiile sunt frectie la picior de lemn. Ce amenzi s-au dat, aflati de aici.


* Un mare proiect de infrastructura merge pe repede inainte. Vizeaza una dintre cel mai circulate artere, dar unde in prezent soferii intampina mari probleme in trafic. Pentru mai multe detalii dati click aici.


* Odata cu numirea judecatorului ICCJ Marian Buda in CSM, in locul Marianei Ghena, s-au facut schimbari si la conducerea Sectiei a II-a civile a Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Sectie unde functia de presedinte era detinuta fix de Marian Buda. Astfel, locul lui Buda la sefia Sectiei a II-a civila a instantei supreme va fi ocupat de judecatoarea Valentina Vrabie. Deocamdata pe delegare.


* Miercuri, 19 ianuarie 2022, s-a incheiat procesul uneia dintre cele mai dure judecatoare de la Curtea de Apel Bucuresti. Ne referim la procesul disciplinar al judecatoarei Ruxandra Grecu. Aceasta nu va primi “sentinta” insa decat in 2 februarie 2022, data la care vom afla daca Sectia pentru judecatori a CSM in materie disciplinara o va sanctiona sau nu pentru abaterea pentru care a fost trimisa in judecata. Si anume: absente nemotivate de la serviciu, in mod repetat sau care afecteaza in mod direct activitatea instantei (prevazuta de art. 99 lit. k) din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor).

Altfel, tot in sedinta de miercuri, 19 februarie 2022, a Sectiei pentru judecatori a CSM in materie disciplinara a avut loc un nou termen din dosarul judecatorilor activisti trimisi in judecata pentru discutiile de pe forumurile magistratilor #rezist, in frunte cu Dragos Calin de la Curtea de Apel Bucuresti si cu Cristi Vasilica Danilet printre ei. Si in acest caz judecatorii din CSM au ramas in pronuntare, dar pe niste exceptii, nu pe fond.


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# Dura pe soseaua de centura date 20 ianuarie 2022 09:00 +18

Grecu e dura pe soseaua de centura si la Parlog in ... batatura. Altfel cum, cand n a fost vreodata in stare sa solutioneze vreun dosar mai greu singura si mereu s a lipit de cineva sa i l faca. In ce hal a ajuns csm ca i a suspendat disciplinarul desi era clar ca Grecu nu venea la serviciu nici cand era in sedinta de judecata. Csm i a suspendat disciplinarul pana s a judecat dosarul nr. 4849/109/2019* la Pitesti. La Tribunalul Arges i a fost respinsa actiunea prin care cerea concediu in zilele in care lipsise la sedintele de judecata ca sa se scape de disciplinar. Insa a castigat la Curtea de Apel Pitesti unde a fost reprezentata de Parlog iar judecatoarea Terzea Anca Andreea a recunoscut in abtinere ca e rezistenta de a lui Parlog si ca a semnat alaturi de ala proteste # rezist.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 24.05.2022 – Procurorul DNA a lesinat la ICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva