29 November 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 19.09.2022 – Instaurarea dictaturii sefilor de instante si parchete depinde de Parlament

Scris de: L.J. | pdf | print

19 September 2022 19:35
Vizualizari: 4263

* Lucrurile continua s-o ia la vale in lumea criptomonedelor dupa implementarea unei masuri mult-asteptate de investitori. Daca este doar o faza de scurta durata sau, dimpotriva, piata se confrunta cu o problema cronica va puteti face singuri o parere dand click aici.


* Ceea ce pana acum a fost testat la nivel de transport de pasageri ar putea deveni o realitate de zi cu zi. Ne referim la masinile fara sofer. Cate asemenea autovehicule ar putea intra pe piata europeana vedeti facand click aici.


* Nume importante din magistratura se pregatesc sa urmeze exemplul judecatoarei Adina Daria Lupea de la Curtea de Apel Cluj sau al procuroarei PICCJ Elena Iordache. Adica sa iasa la pensie.

Avem deja confirmarea din partea unora dintre cei care vor parasi in curand sistemul, scarbiti de ceea ce se intampla si de ceea ce se va intampla in viitorul apropiat. Nu avem insa permisiunea de a le face publice numele, dar credeti-ne: incet-incet, nu va mai ramane nicio voce care sa indrazneasca sa se opuna abuzurilor de orice fel.


* Au terminat destul de rapid parlamentarii din comisia speciala – foarte bine condusa de deputatul PNL Gabriel Andronache (foto) – dezbaterile pe viitoarea Lege privind Consiliul Superior al Magistraturii. In doar doua zile, acestia au discutat toate amendamentele, pentru ca in a treia zi sa dea votul final pe raportul favorabil, trimis apoi la plenul Camerei Deputatilor, unde votul va avea loc marti, 20 septembrie 2022 (click aici pentru a citi).


 

La rand urmeaza noua Lege privind organizarea judiciara, care va inlocui actuala Lege 304/2004. Si aici parlamentarii trebuie sa fie atenti, caci exista cateva pericole. De departe cea mai nociva prevedere este cea care da putere maxima presedintilor de instante si sefii de parchete, care vor putea propune pana si vicepresedintii de instante sau adjunctii de parchete. Si nu doar atat, dar vor controla prin oamenii loiali si colegiile de conducere, unde numarul judecatorilor si procurorilor alesi de adunarile generale a fost redus. Deci mare grija la dictatura si sistemul clientelar care se pun la cale in instante si parchete!


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# maxtor date 20 September 2022 00:46 0

Nume importante din magistratura se vor blictisi.

# Pirvu Liviu date 20 September 2022 13:08 0

Și despre posibilitatea detașării procurorilor ca magistrati asistenti, ce părere aveți ? Este în proiectul legii privind statutul judecătorilor și procurorilor. Magistratii asistenti au vot consultativ în deliberare și redactează hotărâri judecătorești.

# Dr.Botomei Vasile, mobil 0744191717 date 28 September 2022 12:20 0

Dr.BotomeiVasile: La Comisia Juridica din Camera Deputatilor este o propunere legislativa nr. PLX 463/2022,in care sunt depuse amendamente de deputatul Rusu Daniel Gheorghe cu motivare pentru abrogarea art.59(6)din legea 51/1995,prin care din 2011 a fost introdusafapta penala:folosirea fara drept a denumitilor de:barou,Uniunea Nationala a Barourilor din Romania,UNBR,Uniunea Avocatilor,cabinet de avocat;Prin art.15 din CEDO se prevede ca statele membre nu au dreptul de derogare de la art.7,nici in caz de razboi.Art.7.1 prevede:Nu este fapta penala daca nu este prevazuta in dreptul national si international.Deoarece folosirea de denumiri din cuvintele de barou,avocat,UNBR,fac parte din dreptul fundamnetal le libertatea de exprimare prevazut in art.10(1)din CEDO,art.11(1)din CDFUE,art.30 din Constitutie,iar art.15 din CEDO, interzice derogarea,acum este momentul de a se dezincrimina infractiunea.Mai mult nu prevede regimul de executare al pedepsei din art.73(3),lit.h,din Constitutie.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.11.2023 – Chereches a picat la domnisoara Aida

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva