16 August 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 21.02.2021 – Sectie de integritate pentru magistrati

Scris de: L.J. | pdf | print

21 February 2021 18:31
Vizualizari: 4059

 * Unul dintre marii miliardari ai lumii nu se impaca deloc cu noul fenomen din economia mondiala. Si nu doar ca nu se impaca, ci lanseaza acuzatii extrem de dure in care vorbeste despre finantari ale activitatilor infractionale, chiar a armelor bio. Click aici ca sa aflati despre cine este vorba.

 

* Una dintre cele mai importante companii din lume, cu reprezenta si in Romania, nu a dus-o deloc bine anul trecut. Au fost inregistrate pierderi de miliarde de euro, iar vanzarile s-au prabusit, evident o cauza majora fiind si pandemia de Covid. Pentru mai multe detalii, click aici.

 

* Revenim cu noutati despre Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ). Dupa seria de articole in care am dezvaluit blatul din CSM privind desfiintarea SIIJ, am fost informati despre unul dintre planurile pe care se lucreaza in acest moment. Evident, altul decat cel care prevede ca magistratii vor fi din nou anchetati de catre DNA. Asadar, prin Parchetul General se vorbeste tot mai des in ultimele zile despre infiintarea unei sectii de integritate a magistratilor, care sa preia competentele SIIJ, urmand sa se ocupe de dosarele cu judecatori si procurori. Totul se va intampla sub coordonarea Procurorului General al Romaniei, intrucat aceasta noua sectie va functiona in subordinea sefului PICCJ. Procuror General numit de presedintele Romaniei, deci pus politic. Va dati seama deci unde se va ajunge…

 

* Cum sa nu incerce Sistemul sa desfiinteze SIIJ cand vede lipsa de solidaritate a romanilor cu aceasta Sectie? Sambata, 20 februarie 2021, in fata Ministerului Justitiei a avut loc un protest impotriva intentiei actualului regim de a desfiinta SIIJ. Din pacate nu au participat decat cateva zeci de persoane, chiar mai putine decat la precedenta manifestatie organizata pentru apararea SIIJ, din 2019. Printre ele fostul europarlamentar Adrian Severin si fostul procuror Maximilian Balasescu. Poze de la aceasta actiune puteti vedea mai jos. Altfel, chiar daca lumea nu s-a inghesuit, felicitari organizatoarelor protestului, Mihaela Marinescu, o femeie de afaceri care a avut de tras din cauza unor abuzuri comise impotriva sa, si Daniela Tarau, victima unei erori judiciare care a ingrozit Romania.

 


 

Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# Edelweiss - I.T. Former Supporter / Current Enemy of SIIJ date 21 February 2021 19:55 -1

Veneam și Io* cu plăcere dar m-o luminat și mi-o dezlegat mințile ciocoiu silviu în ds.835/P/2018. M-a convins definitiv asupra a ceea ce am sperat noi, plebea urlătoare să fie SIIJ și ceea ce a ajuns în mod faptic să fie SIIJ: O MAIMUȚĂREALĂ, O IMPOSTURĂ, O PUNGĂȘIE, O ȘARLATANIE.

# Edelweiss - Ivory Tower Judicial Histrion date 21 February 2021 20:20 -2

Mey, ideea asta de „secție de integritate” am creionat-o Io* cu mult timp de apariția SIIJ, încă din anul 2015, într-un de acum vestit „Proiect histrionic de reformare a justiției). Iacătă un fragment din acel eseu, care poate fi un exemplu eficient al „secției de integritate” :lol: nota: fragmentul poate fi și un răspuns adresat acelui borfășel cu robă, diversionist ce se inserează în secțiunile acestui site, postând comentarii persuasive și înșelătoare - usernamele „MAXTOR”)

# Proiect histrionic de reformare a justiției date 21 February 2021 20:21 -1

[...] În ceea ce privește sistemul judiciar românesc, se va face trecerea de la sistemul actual fundamentat pe complete de judecată la sistemul curții cu jurați, model întâlnit îndeobște în SUA sau în unele state europene. Introducerea acestui sistem va avea efecte deosebit de benefice, mai ales în cazul acelor pshihopați- magistrați care, actualmente, clamează păstrarea Omertei și nerostirea niciunei critici la adresa magistraților întrucât aceștia sunt singurii care AU CUNOȘTINȚELE JURIDICE NECESARE și stăpânesc terminologia specifică. Prin introducerea curții cu jurați, aprecierea vinovăției sau a nevinovăției va fi apanajul juraților iar magistratul va deveni un simplu tehnician al normelor de drept și de drept procedural, astfel încât să fie justificată clamarea cunoașterii exclusive a noțiunilor specifice.

# Proiect histrionic de reformare a justiției date 21 February 2021 20:22 +2

Nu în ultimul rând, ca o etapă finală a reformei justiției din România, se va renunța la atribuirea denumirii de magistrat cu referință la procurori, aceștia revenind pe palierul jurisdicțional corespunzător – și anume funcționari publici cu statut special, cunoscători de științe juridice și al căror domeniu de activitate îl constituie respectarea și apărarea valorilor publice. Deci, în noul sistem imaginat de mine și cu șanse mari de a fi realizat prin inițiativă cetățenească, singurii MAGISTRAȚI SUNT JUDECĂTORII care, funcție de verdictul juraților, își vor demonstra măiestria în argumentarea și individualizarea fiecărei pedepse, a fiecărei sentințe / hotărâri.

# Proiect histrionic de reformare a justiției date 21 February 2021 20:23 +1

Reforma juridică va avea ca punct final DESFIINȚAREA CSM-ului, actual sindicat informal al magistraților, care are ca atribuții predilecte: 1. Împingerea sub preș și ascunderea tuturor mizeriilor și matrapazlâcurilor comise de magistrați; 2. Punerea pumnului în gură, a ciubotei, a botniței sau a călușului în gura tuturor celor care, în baza dreptului lor fundamental uman, european și constituțional la libertatea de opinie și libertatea de exprimare, îndrăznesc să exprime opinii critice la adresa nemernicilor și potlogarilor din magistratură; 3. Acțiunea susținută întru obținerea a noi și noi majorări ale salariilor magistraților, onctuos de NESIMȚITE. 4. Opoziția disperată față de adoptarea și punerea în operă a „Legii răspunderii magistratului”.

# Proiect histrionic de reformare a justiției date 21 February 2021 20:24 0

În loc de vechiul CSM, va fi alcătuit un fel de Tribunal popular, alcătuit dintr-un număr de asesori populari corespunzător numărului județelor țării, plus un număr de 6 asesori corespunzând municipiului București. Acest tribunal popular va avea drept de pronunțare asupra tuturor fărădelegilor comise de magistrați, semnalate de petenți și dovedite prin probe concrete din care să rezulte indici temeinici privind nelegiuirea respectivilor golănași-magistrați. Tot acest tribunal al poporului va aduce la îndeplinire și sentințele definitive și irevocabile, motiv pentru care, în dotarea membrilor acestui tribunal se vor regăsi, obligatori, naganul și cnutul căzăcesc, kalashnikovul, aruncătorul de grenade, șnurul bizantin de zugrumat sau injecția letală și scaunul electric born in USA. :eek: :eek: :eek: :P

# VOX. date 21 February 2021 23:15 +5

Unde sunt studentii # rezist (frumosi si liberi) care urlau "jos labele de pe justitie" .?! Poate nu mai au GRATIS pe transport C.F.R azi.!! Sau poate cunform zicerii : Daca esti PROST sau BEAT stai acasa !!??.

# Geanina date 22 February 2021 13:05 +1

Eu nu am vazut anuntat acest protest ca as fi dorit sa particip si eu. Este absolut necesar sa existe o entitate independenta, care sa nu fie numita politic si care sa judece actualii magistrati, mai ales pt procurorii care comit abuzuri foarte grave. Si trebuie sa existe si o lege a raspunderii magistratilor. Ii rog pe organizatori sa mai organizeze astfel de proteste mai ales ca vremea se imbunatateste - trebuie tinut cont si de asta. Haideti sa ne unim ca sa nu se desfiinteze SIIJ.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 14.08.2022 – Modificari la concursul pentru promovarea la ICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva