24 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 21.02.2024 – Judecatori acoperiti de CSM

Scris de: L.J. | pdf | print

21 February 2024 19:01
Vizualizari: 5038

* Aviz celor care detin masini electrice. Un vot important a fost dat in Senat. Ce decizie s-a luat, aflati de aici.


* Trebuia sa se dea decizia in cel mai nou disciplinar al judecatoarei Daniela Panioglu de la Curtea de Apel Bucuresti, dar nu s-a intamplat asta. Sectia pentru judecatori a CSM a amanat pe 4 martie 2023 pronuntarea in dosarul in care Panioglu este trimisa in judecata disciplinara in al cincilea dosar. Cauza in care judecatoarea este acuzata de “atitudinile nedemne in timpul serviciului fata de colegi, celalalt personal al instantei sau al parchetului in care functioneaza, inspectori judiciari, avocati, experti, martori, justitiabili ori reprezentantii altor institutii” si “exercitarea functiei cu rea-credinta sau grava neglijenta” (click aici pentru a citi detalii despre caz).


* Au mai plecat niste judecatori din sistem. E drept, nu multi, dar patru. Sectia pentru judecatori a CSM a dispus eliberarea din functie prin pensionare a urmatorilor:

- judecatorul Gigi Dinu de la Tribunalul Dolj;

- judecatoarea Ana-Maria Mateescu de la Tribunalul Bucuresti;

- judecatoarea Andreea Raducanu de la Tribunalul Bucuresti;

- judecatoarea Cristina Dumitriu de la Judecatoria Piatra Neamt.

 

 

* Povestea se repeta: noi judecatori ale caror solutii au dus la condamnarea statului la plata unor daune au fost acoperiti de CSM si Inspectia Judiciara.


Ministerul Finantelor a solicitat Inspectiei Judiciare sa verifice daca hotararile pronuntate de anumiti judecatori au fost consecinta exercitarii functiei cu rea-credinta sau grava neglijenta. O solicitare facuta in eventualitatea declansarii unei actiuni in regres contra magistratilor in cauza, pentru a recupera daunele achitate. Iar actiunea in regres nu poate fi declansata daca nu se stabileste ca judecatorul sau procurorul si-a exercitat functia cu rea-credinta sau grava neglijenta. Ei bine, Inspectia a stabilit ca eroarea judiciara nu a fost comisa urmare a exercitarii functiei cu rea-credinta sau grava neglijenta, iar Sectia pentru judecatori a CSM (foto), in unanimitate, a confirmat acest lucru:


“Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat aprobarea urmatoarelor Rapoarte ale Inspectiei Judiciare, in sensul ca eroarea judiciara nu a fost comisa ca urmare a exercitarii functiei cu rea-credinta sau grava neglijenta:

- Raportul Inspectiei Judiciare nr. 23-2208/22.01.2024

- Raportul Inspectiei Judiciare nr. 24-107/01.02.2024”.


Raspundere, nu gluma...

 

Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# Cetateanul date 21 February 2024 23:50 +7

Nu este vb de acoperit ci doar ca dacă se deschide chiar pentru un caz robinetul atunci oricine poate răspunde. Nimeni dar absolut nimeni nu dorește asta. Nici măcar ăi de își fac triaba. PS Știe careva când o zis infecția ceva... orice... despre preaînalta? Deci... a se scuti cu răspunderile :lol:

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.04.2024 – „Baronul Lamborghini” risca sa fie arestat 30 de zile. Propunere pentru reorganizarea parchetelor (Foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva