14 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

AVENTURILE LUI PANIOGLU – Judecatoarea CAB Daniela Panioglu a fost trimisa in judecata disciplinara intr-un nou dosar. Panioglu e acuzata de atitudini nedemne si exercitarea functiei cu rea-credinta sau grava neglijenta: “Prin modalitatea imperativa in care s-a adresat procurorului, l-a plasat intr-o situatie de inferioritate, inducand ideea ca nu cunoaste dispozitiile legale sau ca nu detine o competenta profesionala adecvata... Nu i-a acordat cuvantul in sustinerea cererii”

Scris de: George TARATA | pdf | print

6 September 2023 16:09
Vizualizari: 6165

Data afara deja din magistratura de patru ori de Sectia pentru judecatori a CSM, judecatoarea Daniela Panioglu (foto) de la Curtea de Apel Bucuresti risca o noua sanctiune disciplinara. Panioglu a fost trimisa in judecata disciplinara intr-un nou dosar.


 

Inspectia Judiciara o acuza pe Daniela Panioglu de comiterea a doua abateri disciplinare. Este vorba despre “atitudinile nedemne in timpul serviciului fata de colegi, celalalt personal al instantei sau al parchetului in care functioneaza, inspectori judiciari, avocati, experti, martori, justitiabili ori reprezentantii altor institutii” (art. 271 lit. b din Legea 303/2022 privind statutul judecatorilor si procurorilor) si “exercitarea functiei cu rea-credinta sau grava neglijenta” (art. 271 lit. s din Legea 303/2022 privind statutul judecatorilor si procurorilor).

Cazul priveste comportamentul pe care l-ar fi avut de Panioglu intr-o sedinta de judecata din 24 martie 2022, in ceea ce priveste modul in care a interactionat cu procuroarea de sedinta a DIICOT, Florentina Lupu. Concret, Panioglu este acuzata ca prin modul imperativ prin care s-a adresat procuroarei, prin corectarea si intreruperea acesteia in permanenta a plasat-o intr-o stare de inferioritate, inducand ideea ca nu cunoaste dispozitiile legale sau ca nu detine o competenta profesionala adecvata. In plus, Daniela Panioglu nu i-ar fi acordat cuvantul procuroarei in sustinerea cererii introduse in instanta

Totodata, conform Inspectiei Judiciare, Panioglu a facut aprecieri de natura sa creeze procurorului impresia ca solutia ce urmeaza a se pronunta in cauza este luata deja.

Cel mai nou dosar disciplinar al lui Panioglu urmeaza sa fie solutionat de Sectia pentru judecatori a CSM.


Iata comunicatul Inspectiei Judiciare:


“Actiune disciplinara PANIOGLU DANIELA, judecator in cadrul Curtii de Apel Bucuresti pentru nerespectarea art.271 lit.b) si s) din Legea nr.303/2022 privind statutul judecatorilor si procurorilor.

Inspectorii judiciari au constatat ca, din audierea inregistrarii sedintei de judecata, de la termenul din data de 24.03.2022, s-a retinut un comportament nedemn al presedintelui de complet fata de reprezentantul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, doamna procuror Florentina Lupu.

Astfel, doamna judecator prin modalitatea imperativa in care s-a adresat procurorului, prin corectarea si intreruperea permanenta a acestuia l-a plasat intr-o situatie de inferioritate, inducand ideea ca nu cunoaste dispozitiile legale sau ca nu detine o competenta profesionala adecvata, atitudine lipsita de respect si neconforma statutului de magistrat.

De asemenea, a facut aprecieri de natura a crea procurorului impresia ca solutia ce urmeaza a se pronunta in cauza este luata deja. Presedintele completului de judecata, doamna judecator Daniela Panioglu, a corectat permanent procurorul, nu i-a acordat cuvantul in sustinerea cererii introduse la instanta si a indus ideea ca acesta nu cunoaste dispozitiile legale.

Dialogul purtat cu reprezentantul Ministerului Public reflecta in mod evident nemultumirea fata de imprejurarea ca pentru aceleasi motive a fost adusa din nou in sala de judecata”.

Comentarii

# maxtor date 6 September 2023 18:02 +5

" a facut aprecieri de natura sa creeze procurorului impresia ca solutia ce urmeaza a se pronunta in cauza este luata deja. " - procuroru a facut cerere de recuzare? I.J. tocmai a ghicit O IMPRESIE PERSONALA; "impresia judiciara",stim.

# Cârcotaș date 6 September 2023 18:44 +2

Păcat de ea, o femeie puternică dar fără tact!

# DODI date 6 September 2023 20:24 +2

Parafrazez pe un ”necunoscut”: în justiție unii au chemare, iar alții citație. Vă las pe voi să o încadrați într-una dintre cele două categorii.

# Intreb pentru un prieten: daca e adevarat? date 6 September 2023 21:06 +4

Ce ne facem cu Pani Oglu daca magistratul procuror chiar nu stia ce face si ce spune dpdv juridic? Ca e ca la alba-neagra situatia.

# cârcotaș date 10 September 2023 11:27 -24

Si daca procurorul bâiguia, nu e treaba judecătorului să-l corecteze în față, să facă instrucție cu el. Ce ne facem când procurorul are dreptate iar judecătorul absent, cu mintea aiurea, o dă-n porumb? Se apucă procurorul să îl/ sa o critice în sală? Asemenea manifestări sunt explicabile doar având în vedere bazinul social din care se recoltează magistrații: părinți modești, material si spiritual. De aceea, când ajung pe fotoliile alea odraslele se apucă să scoată ochii tuturor cu noua lor valoare socială.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.04.2024 – Deliberari cu judecatoarea ICCJ Lavinia Lefterache: “Esti idioata?”

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva