22 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

Vorbe de fumoar – 21.04.2024 – Acuzatiile impotriva judecatoarei din cazul Pascu

Scris de: L.J. | pdf | print

21 April 2024 19:40
Vizualizari: 4269

* E revolta printre magistrati dupa actiunea Inspectiei Judiciare privind suspendarea din functie a judecatoarei Ioana Ancuta Popoviciu (foto) de la Judecatoria Mangalia, cea care solutioneaza dosarul soferului drogat Vlad Pascu, cel care anul trecut a omorat doi tineri intr-un accident rutier, pana la solutionarea cauzei disciplinare impotriva acesteia. Demersul Inspectiei Judiciare este vazut, pe buna dreptate credem noi, ca o consecinta a presiunilor publice si a linsajului la adresa judecatoarei, dupa ce aceasta a facut o gafa, intreband daca victimele sunt in sala. Este doar o greseala, care se poate intampla oricarui judecator, deci nu ceva pentru care trebuie sa i se ia capul.


 

Totusi, din ce am auzit noi, dosarul disciplinar al judecatoarei Popoviciu vizeaza si alte fapte, nu doar gafa comisa in sala de judecata. Sunt presupuse fapte care ar viza insa tot dosarul Vlad Pascu, ceea ce face ca situatia sa nu se schimbe prea mult. Practic, actiunea Inspectiei prin care cere CSM sa o suspende din functie pe judecatoarea Ioana Ancuta Popoviciu ramane in continuare una exagerata, considerata ca fiind facuta pentru a calma opinia publica.  Si un precedent periculos, caci oricand un judecator va putea fi scos dintr-o cauza prin suspendarea din functie intr-un dosar disciplinar.

 

* Si ca tot vorbeam despre acest caz. Poate ca judecatorii din CSM ar trebui sa asculte opinia unei judecatoare cu foarte mare experienta, extrem de apreciata si recunoscuta ca fiind o profesionista. Este vorba despre judecatoarea Adina Daria Lupea de la Curtea de Apel Cluj, recent plecata la pensie. Iata opinia Adinei Lupea pe cazul Pascu, dezvaluita intr-o postare pe Facebook:

Hai ca deja m-am saturat de acest linsaj mediatic. Nu toata lumea se uita la teve, nu toti judecatorii judeca dupa vocea strazii, mai sunt si erori posibil datorate supraincarcarii, nu s-a intamplat nimic din cauza acelei nefericite erori, dar mai au un pic unii si spun ca judecatoarea i-a omorat. Cea mai mare greseala a CSM ar fi sa o suspende pe doamna judecator ca sa aiba vulgul satisfactie! Cum au mai facut cu o judecatoare de la Braila anii trecuti. Deja sunt peste masura de satula de toti cei care stiu ce inseamna zeci de dosare si o viata de judecator in penal! Pana la urma procesul se va termina la CA Constanta! Fiti rationali totusi!”.

 

Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

 


 

Comentarii

# Robert date 22 April 2024 04:06 +52

Cand te crezi Dumnezeu, o suspendare te trezeste la realitate fara medicamente. Apropo, guma de mestecat face parte din recuzita judecatorului?

# Ancuta date 22 April 2024 08:14 +4

Nu ar trebui sa lăsăm inspecția,csm sa facă o analiza și nu sa ne uitam la TV?adică sa nu ne uitam la TV când acuzam dar nici când vrem sa iertam.

# Tomescu date 22 April 2024 11:10 +46

Ii doresc doamnei care comenteaza si ii ia apararea judecatoare sa treaca si ea orin ce au trecut parintii copiilor! Atit si dupa vedem ce va mai comenta!

# maxtor date 22 April 2024 14:37 0

daca nu e acuzat de omor din partea noastra poa' sa-i dea drumu.

# Tomescule date 22 April 2024 15:23 +39

Nu mai posta comentarii când ești în stare de ebrietate.

# Tomescule date 22 April 2024 20:54 -16

Pentru gaandurile tale in post vei petrece eternitatea in Iad!

# Andrei date 22 April 2024 21:15 +5

Stimabile Tomescu nu ști despre ce vorbești sau ești rupt de realitate .te rog drăguț sa te retragi din discuții de gen !!!! Pana nu te găsesc sa ne intelegem!!!

# Post date 23 April 2024 06:34 +4

Alo, dn Tomescu, văd că vorbiți de post, dar totodată, blestemați..Cum vine asta? Aveți grijă cu blestemele, pt că se pot întoarce impotriva celui care le face.. Data viitoare, când vreți să vă dați cu părerea, mai bine nu o faceți.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.05.2024 – Minune mare: Bosoc a dat pronuntare!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva