24 mai 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 25.01.2022 – Black Hole la BRD: indepartarea prin forta a procurorului DIICOT Adrian Todoran

Scris de: L.J. | pdf | print

25 ianuarie 2022 20:41
Vizualizari: 4824

* Sa vedeti minune: cica Rusia a schimbat placa atunci cand vine vorba despre criptomonede. Daca pana mai alaltaieri regimul lui Vladimir Putin scuipa-n san si-si facea trei cruci cand auzea despre asa ceva, acum un membru al Guvernului face apel la ratiune. Cine este demnitarul si cum pune problema puteti citi cu un click aici.


* Romania va trece Prutul. Nu cu armata, ca in 1941, ci cu autostrada. Guvernul Romaniei si cel al Republicii Moldova s-au inteles asupra unei importante portiuni din autostrada Iasi-Ungheni. Cat va costa si cat vor dura lucrarile aflati dand click aici.


 

* Aflam ca in urma amplului serial de dezvaluiri incendiare intitulat “Black Hole la BRD”, procurorul DIICOT Adrian Petre Todoran si-a dat seama ca mergea pe pistele gresite mesterite de procurorii initiali din caz si a intors roata, hotarand sa scoata la iveala toate schemele infractionale din dosarul nr. 170/D/P/2019 puse in opera la Sucursala BRD Dorobanti de fosta directoare Dana Bajescu, prin care s-au scos din banca zeci de milioane de euro printr-o serie de “credite neperformante” construite cu acte false si manopere dolosive. Nici nu avea cum sa faca altfel procurorul Adrian Todoran, dupa ce Lumea Justitiei i-a dat mura in gura documente peste documente. Si nu ascundem ca am fost placut surprinsi sa aflam ca anchetatorul DIICOT a emis o ordonanta in care sa indice probele aferente faptelor ilicite (trei noi contracte de credit) care conduceau la identificarea documentelor contrafacute la BRD Dorobanti pentru inducerea in eroare a anchetei.

Auzim ca la aflarea continutului ultimei Ordonante a procurorului Adrian Todoran, grupul de interese cu conexiuni in zona BRD Dorobanti unde a pastorit Dana Bajescu a decis sa-l scoata pe procuror din dosar, stabilind si cine va fi viitorul procuror care sa preia dosarul si sa-l deturneze la faza initiala din 2014 – 2015, cu scop precis de ocolire a autorilor reali ai hotiilor de zeci de milioane de euro din BRD. Si ca sa-i dea noului procuror de caz indicatiile de rigoare, s-a decis pritocirea unor noi “denunturi” care sa traseze linia anchetei – evident: nu in directia gruparii Danei Bajescu (sub care s-au dat marile “tunuri”), ci a salvarii ei. Dezvaluirile preconizate intr-un viitor foarte apropiat vor fi incendiare si credem ca veti citi si va veti cruci cat de curand la aflarea detaliilor.

 

* Tara, tara, vrem anticorupti! 12 la DNA Central (inclusiv doi procurori militari) si alti 19 in provincie, dupa cum vedeti in facsimilul de mai jos. Procurorii care citesc acest text si care vor sa intre in Directia Nationala Anticoruptie ar face bine sa-si depuna dosarele de candidatura pana luni, 31 ianuarie 2022. Oricum: remarcam ca, la fel ca alte dati, la DNA Ploiesti este cea mai mare penurie de procurori. Ce sa credem: ca epoca Onea-Negulescu si-a lasat o grea amprenta asupra acestui serviciu teritorial?

 Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

 


Comentarii

# Cetateanul date 25 ianuarie 2022 23:53 -16

Ni la ei! Cică autostradă la șoldoveni. Poate dacă o avea Ficusul Schior ceva de inaugurat vreun metru de asfalt.râde lumea băi... cică autostrăzi cu pesedoși... a ha... a ha ha.... a ha ha ha. Cu alde gridianu și ciolabu care or veni la șefie că erau șomeri de lux?!

# DODI date 26 ianuarie 2022 14:19 +14

Ținând cont de ”succesurile” răsunătoare ale DNA sub conducerea slujirii sau chiar și a actualei conduceri anonime, cred că se putea renunța la concursul pentru DNA. Era suficient să fie solicitat un bilețel albastru de la SRI cu numele acoperiților agreați de această organizație antiromânească! S-ar fi economist bani și rezultatul ar fi fost același. Fără această mascaradă de concurs.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.05.2022 – La ICCJ se umbla cu masca

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva