20 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

Vorbe de fumoar – 25.09.2023 – Noua procurori vor sa se intoarca

Scris de: L.J. | pdf | print

25 September 2023 20:19
Vizualizari: 6971

* Premierul Marcel Ciolacu vorbeste cu demisia pe masa. Chiar el a spus-o luni, 25 septembrie 2023. La ce se refera presedintele PSD aflati dand click aici.


* Daca vi s-a parut scumpa Autostrada Bechtel, stati sa vedeti cat costa o autostrada aflata acum in lucru! Click aici ca sa cititi cifrele!


* Nici bine nu s-a incheiat actualul concurs de promovare la Inalta Curte de Casatie si Justitie si va incepe unul nou. Auzim ca CSM va declansa urmatoarea sesiune in luna noiembrie. Pana atunci, sistemul judiciar asteapta sa se largeasca aria de selectie. Cu alte cuvinte: sa apara o generatie de judecatori de la curtile de apel cu vechime suficienta pentru promovarea la instanta suprema.

Motivul pentru aceasta graba este lesne de ghicit: deficitul de personal cu care se confrunta ICCJ de ani intregi si care acum a ajuns la un nivel critic, Inalta Curte ramanand cu mai putin de 100 de judecatori.


* Nu doar in randul anumitor judecatori aflati la pensie exista interes pentru reintoarcerea in sistem, ci si printre procurori. Nu la fel de mare, este drept.

 


 

Noua procurori iesiti la pensie in ultimii trei ani au formulat la CSM cereri de reincadrare in functie (vezi facsimil). Printre ei, fosti procurori de la PICCJ si DIICOT. Ne referim la fostul procuror PICCJ Dragos Cojocariu (foto), cel care inainte de a iesi la pensie i-a dat clasare vestitului paraditor de la DNA Oradea Ciprian Man, si la Doru Gabriel Stoica, un vechi procuror DIICOT, la data pensionarii sef al Sectiei de combatere a infractiunilor de terorism si criminalitatii informatice din cadrul Directiei. Cei noua urmeaza sa fie testati psihologic si apoi verificati la buna reputatie, pentru ca la finalul lunii noiembrie 2023 sa sustina interviul in fata Sectiei pentru procurori a CSM. Cat priveste pensia, pe perioada reincadrarii aceasta se va reduce cu 85%. Practic, procurorii reincadrati in functie isi vor lua salariul de la parchet, plus 15% din pensie.

 


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# Cetateanul date 25 September 2023 21:03 -11

Atunci când decizi că nu mai poți, că resursele interioare nu te mai pot susține în activitate, că "bagajul" acumulat nu îți mai permite continuarea activității etc... rezultatul unei mature, atente și înțelepte decizii este cererea de pensionare. Întreb pentru un prieten: când plm o fost serios și înțelept? când o cerut la pensie ori amu când se cere înapoi? Înainte vreme dacă te cereai înapoi te căutau și în dos... amu se ploconesc și aplaudă precum ălea cu briciul. PS Mei gigi...o mai scrie izmenarul național "propuneri" de avansare? :lol:

# Lila Lilica date 25 September 2023 21:49 -3

:lol: :lol: Din 9 câți vor mai rămâne?vom trăi și vom vedea...bine că cei ieșiți la pensie s.au odihnit suficient și acum vin cu forțe proaspete pentru binele magistraturii!!! :D

# DODI date 25 September 2023 22:10 -17

Ar fi două explicaţii la cererile de revenire în câmpul tactic al procurorilor pensionari: 1. au primit ordin de revenire pentru că Noua securitate este în... criză de personal acoperit şi verificat sau 2. pensia nesimţită a PORCurorilor este prea mică acum când strugurii sunt acri şi, în plus, trebuie să plătească pentru ei.

# maxtor date 26 September 2023 09:26 -2

-cei 9 procurori au vazut la tembelizator ca e de lucru......

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 19.05.2024 – Dosarul 10 august a nimerit la un judecator #rezist

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva