13 August 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 27.06.2022 – S-a decis soarta lui Scutea

Scris de: L.J. | pdf | print

27 June 2022 20:22
Vizualizari: 6638

* Un procuror care a condus doua parchete de-a lungul timpului a facut o cerere la CSM. Este o problema cat se poate de personala, avand legatura cu fiul magistratului. In schimb, Sectia pentru procurori a CSM i-a respins solicitarea. Interesant este insa ca nu a fost unanimitate, asa cum ne-am obisnuit sa fie adoptate deciziile Sectiei pentru procurori. Cazul este destul de spectaculos, asa ca dati click aici.


* Avem o veste proasta pentru aceia dintre dumneavoastra care au credite. Nu o spunem noi, ci insusi guvernatorul BNR Mugur Isarescu. Click aici ca sa vedeti cifrele!

 

* Soarta Gabrielei Scutea (foto) a fost decisa. La varful sistemului se vorbeste ca actualul Procuror General al Romaniei trebuie sa isi ia gandul de la un al doilea mandat. Cica nimeni nu o mai sustine pentru aceasta functie, si nici macar intrarea in CSM a lui Daniel Horodniceanu, pe care ea l-a sustinut pe fata in PICCJ, nu o sa o ajute.


Nota prin care Scutea incita pe fata la nerespectarea deciziilor CCR a pus capac, dar nu doar atat. Nemultumurile la adresa Gabrielei Scutea erau dinainte mari, iar foarte important este ca cele mai multe cirtici veneau din partea procurorilor din subordine, extrem de nemultumiti de modul in care erau tratati de sefa PICCJ, multi dintre ei simtindu-se de-a dreptul umiliti. Cert este ca din ce am auzit noi deja au inceput analizele si cautarile pentru un nou Procuror General al Romaniei.

 

* Este posibil ca in viitorul apropiat sa asistam la un val de pensionari in randul judecatorilor si procurorilor. Se aude ca sunt destui care se gandesc sa se pensioneze cat mai repede, atat timp cat inca indeplinesc conditiile cerute de legea actuala, si anume 25 de ani vechime cu tot cu anii petrecuti in alte profesii. Caci, dupa cum deja am aratat, noua Lege privind statutul magistratilor prevede ca la pensie se va lua in calcul vechimea de 25 de ani doar in functia de judecator si procurori, iar pentru cei care au activat si in alte profesii a fost introdusa o vechime etapizata, acestia putand pleca din sistem in momentul in care fac o vechime cuprinsa intre 15 si 24 de ani ca judecator si procurori, iar impreuna cu anii din alte profesii sa ajunga la o vechime de 25 de ani. Asta pentru ca dupa 2031 sa nu se mai iasa la pensie decat cu o vechime efectiva de 25 de ani ca magistrat (click aici pentru a citi). Problema este ca unii dintre magistrati indeplinesc in prezent sau cat de curand vor indeplini vechimea de 25 de ani (calculata din anii de magistratura si anii din alte profesii), dar daca legea lui Predoiu ii va prinde in sistem vor fi nevoiti sa mai stea cativa ani in instante si parchete pana cand vor face vechimea minima strict ca judecator sau procuror.


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# Banzai Scutea: la miezul noptii va cadea o circulara date 28 June 2022 09:46 +1

Nivelul de pregatire intelectuala i-a permis doamnei Scutea sa acceseze esenta stiintei dreptului si ca urmare a produs un silogism circular. Pe care l-a publicat tot circular in forma unei circulare. Desigur, ca orice alta manifestare circulara, emitentul este si receptor al manifestarii: de aici Banzai Scutea.

# ScuteaLaPuscarie date 28 June 2022 13:18 +1

Scutea la pușcărie!!!!

# Sadhguru date 28 June 2022 23:43 +1

Mie îmi place Doamna Scutea. As lua.o de sotie

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.08.2022 – Exces de zel la CSM, dupa pofta lui Predoiu. Corbu se simte

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva