2 February 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 5.12.2022 – Cine a lucrat-o pe Andrea Chis?

Scris de: L.J. | pdf | print

5 December 2022 20:08
Vizualizari: 5489

* Criza din piata criptovalutelor este pe cale sa se adanceasca din pricina deja-celebrului faliment al FTX. In cate miliarde de dolari se masoara dezastrul, dar mai ales cat de mult risca sa se adanceasca (tot cu cifrele pe masa) vedeti facand click aici.


* In caz ca aveti drumuri dese pe la Gara de Nord, asteptati-va sa vedeti acolo santiere peste santiere in viitorul apropiat. Ce lucrari pregateste Ministerul Transporturilor aflati dand click aici.

* Este tare ciudat ce s-a intamplat in cazul pensionarii judecatoarei Andrea Chis (foto) din CSM. Aceasta este practic tinuta cu forta in magistratura – fie dintr-o neglijenta, fie intentionat.


 

Situatia arata in felul urmator: in 3 noiembrie 2022, Sectia pentru judecatori a CSM a aprobat cererea de pensionare formulata de judecatoarea Andrea Chis, aceasta urmand sa fie eliberata din functie incepand cu data de 7 ianuarie 2023, deci la finalul mandatului de membru CSM. Ulterior, Andrea Chis a revenit cu o solicitare de modificare a datei de pensionare, in sensul ca aceasta sa nu fie 7 ianuarie 2023, ci 31 decembrie 2022. Modificarea datei de pensionare a Andreei Chis a fost aprobata de Sectia pentru judecatori a CSM in 29 noiembrie 2022 (deci saptamana trecuta), insa, ce sa vedeti, in aceeasi zi presedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de eliberare din functie, iar luni, 5 decembrie 2022, respectivul decret a fost publicat in Monitorul Oficial.

Practic, desi CSM a dispus pensionarea Andreei Chis incepand cu 31 decembrie 2022, decretul lui Iohannis prevede data initiala de pensionare, si anume 7 ianuarie 2023. Cum s-a ajuns aici nu se stie. Cea mai logica explicatie ar fi ca hotararea Sectiei pentru judecatori a CSM prin care se modificase data pensionarii a ajuns la Palatul Cotroceni prea tarziu, iar presedintele Iohannis apucase sa semneze decretul de pensionare a Andreei Chis. Daca a ajuns prea tarziu din cauza circuitului birocratic greoi sau daca CSM a trimis-o cu intarziere nu stim. Iar daca CSM a trimis hotararea de modificare a datei de pensionare cu intarziere, in conditiile in care Administratia Prezidentiala trebuia instiintata imediat dupa modificarea datei de pensionare, atunci se pune problema daca intarzierea a fost intentionata sau dintr-o simpla neglijenta. Nu in ultimul rand, interesant este ce s-a intamplat din data de 29 noiembrie 2022, cand a fost semnat decretul de pensionare, si pana in 5 decembrie 2022, cand a fost publicat in Monitorul Oficial. Oare nu trebuia ca luni, 5 decembrie 2022, de la primele ore CSM sa solicite Administratiei Prezidentiale sa opreasca publicarea decretului de pensionare a Andreei Chis in Monitorul Oficial? Daca a facut sau nu, asta e un mister, asa cum un mister ar fi si de ce Administratia Prezidentiala (presupunand ca a fost sesizata de CSM) nu a oprit publicarea decretului de pensionare. Oricum, corect ar fi ca CSM sa faca demersuri in vederea publicarii unui nou decret de catre presedintele Klaus Iohannis care sa anuleze decretul deja publicat in Monitorul Oficial si care sa contina data corecta de pensionare a judecatoarei Chis, respectiv 31 decembrie 2022. Si daca nu se va intampla asta, ne putem intreba: cine a lucrat-o pe Andrea Chis?

 

* Apropo de pensionarile din magistratura: presedintele Klaus Iohannis a facut scurta la mana luni, 5 decembrie 2022, cand a semnat nu mai putin de 45 de decrete de pensionare. Da, ati citit bine: patruzeci si cinci. Este vorba despre 38 de judecatori si 7 procurori (vezi facsimil).Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# Andrei chiselev date 6 December 2022 12:35 +3

S-a lucrat singura,jeep cool!

# DODI date 6 December 2022 19:02 +5

Sunteți răi. Odată în viață a fost harnică nulitatea de la Cotroceni și a semnat ca primarul o decizie de pensionare și hop și voi cu strâmbe. O fi mică greșala (chiș în limba măghioară!) dar asta e!

# adina date 7 December 2022 11:39 +212

Ce a ramas dupa madame? La judecatorie,tribunal si curte-nimic;la CSM -nimic;in familie-nimic.Total ramas dupa madame:ZERO.Scuze,am uitat de pensie...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 1.02.2023 – CSM schimba regulamentul pentru numirea sefilor

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva