22 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ZECILE DE MII DE CLASARI DE LA CARACAL – Sub conducerea procurorului #rezist Cristian Ovidiu Popescu, cel care i-a tinut pe politisti la poarta lui Gheorghe Dinca, si a lui Catalin “Talpa–Iute” Zavoianu, Parchetul de pe langa Judecatoria Caracal a clasat 22.564 de dosare in perioada 2010 – septembrie 2019. 4.829 de cauze clasate vizau lovirea sau alte violente, in 127 de dosare se reclamasera fapte de vatamare corporala, iar 7 priveau agresiunea sexuala (Document)

Scris de: Bogdan GALCA | pdf | print

4 November 2019 18:04
Vizualizari: 8113

Lumea Justitiei prezinta situatia dosarelor clasate de Parchetul de pe langa Judecatoria Caracal in perioada ianuarie 2010 - septembrie 2019. Perioada in care la conducerea institutiei s-a aflat procurorul #rezist Cristian Ovidiu Popescu (foto stanga), cel care i-a tinut pe politisti la poarta lui Gheorghe Dinca, acesta fiind inlocuit la conducerea PJ Carcal in 2017 de catre actualul sef, procurorul Catalin Zavoianu (foto dreapta), zis “Talpa – Iute”, cel care a luat-o la fuga imediat ce a iesit de la audieri, din sediul Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie.


Dupa ce Inspectia Judiciara a constatat ca procurorii de la PJ Caracal nu catadicsesc sa se implice in efectuarea cercetarii penale si in adoptarea unor solutii legale si temeinice, predomind solutiile de clasare, Lumea Justitiei prezinta numarul clasarilor dispuse de aceasta unitate de parchet.

Astfel, potrivit unui raspuns oferit de Parchetul de pe langa Judecatoria Caracal la solicitarea Luju.ro (vezi facsimil), in perioada 1 ianuarie 2010 – 24 septembrie 2019, procurorii de la PJ Caracal au clasat 22.564 de dosare.

In acelasi interval de timp, au fost solutionate prin ordonante de clasare 4.829 de cauze avand ca obiect infractiunea de lovire sau alte violente, 137 de cauze avand ca obiect infractiunile de vatamare corporala / vatamare corporala grava. Tot in perioada 1 ianuarie 2010 – 24 septembrie 2019, au fost solutionate prin clasare 7 cauze avand ca obiect infractiunea de agresiune sexuala.

Rezumand, situatia arata in felul urmator:

Total dosare clasate: 22.564, din care:

- 4.829 de cauze avand ca obiect infractiunea de lovire sau alte violente;

-137 de cauze avand ca obiect infractiunile de vatamare corporala / vatamare corporala grava;

-7 cauze avand ca obiect infractiunea de agresiune sexuala.

Ignorarea calitatii urmaririi penale

Reamintim ca Inspectia Judiciara a constatat in urma unui control ca la Parchetul de pe langa Judecatoria Caracal predomina clasarile in ceea ce priveste solutiile dispuse de procurori in dosarele inregistrate.
Inspectia Judiciara a mai constatat totodata si "lipsa de implicare a procurorilor in efectuarea cercetarii penale si adoptarea unei solutii legale si temeinice", dar si “lipsa de asumare a responsabilitatii in ceea ce priveste emiterea de rechizitorii, solutiile de renuntare la urmarire penala depasind in 2018 numeric solutiile de clasare”. Potrivit IJ, procurorii de la Caracal au urmarit un singur indicator, cel cantitativ in solutionarea cauzelor, cu ignorarea calitatii urmaririi penale (click aici pentru a citi).


Comentarii

# gelu date 5 November 2019 09:52 +1

SRI are acoperiti in Partide, Parlament, Justitie, Mass-medie, Banci, Corporatii, Palatul Cotroceni, Politie, Jandarmerie, Armata, Culte si Clanuri Mafiote astfel incat SRI controleaza fara nici o problema viata economica, politica si sociala a tarii. Si atata timp cat acoperitii SRI vor continua sa penetreze tot ce misca in tara asta, in Romania nu poate fi vorba de o democratie autentica. De aceea sunt absolut necesare 3 masuri obligatorii pentru a avea o democratie adevarata in Romania: 1. Demilitarizarea SRI. 2. Personalul SRI sa fie direct proportional cu numarul cetatenilor Romaniei tinand cont de media ofiterilor de informatii raportat la 100.000 de locuitori in tarile din UE. 3. Interzicerea desfasurarii de activitati economice si bancare de orice fel direct sau prin firme acoperite. Ps.1 M..E tuturor sristilor sub acoperire ce posteaza pe forum. M..E Helvvig, M..E Haoss JohaFuhrer. M..E Divizia Presa SRI.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.04.2024 – Acuzatiile impotriva judecatoarei din cazul Pascu

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva