26 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

UMILITI DE COMISIA MJ - Candidatii la sefia PICCJ si DNA, acuzati de plagiat, riposteaza vehement. Seful APR, procurorul Constantin Sima: „Comisia este ilegala, limbajul folosit de comisie aduce grave prejudicii de imagine participantilor!” Viorica Stoica: „Sesizam CSM-ul pentru ca membrii comisiei si-au depasit atributiile”. Gheorghe Cornescu: „Sa vedem cine o sa se mai inscrie vreodata!”

Scris de: Adina A. STANCU - Razvan SAVALIUC | pdf | print

2 November 2012 16:06
Vizualizari: 6882

 

Au vrut sa faca un lucru bun si s-au trezit cu imaginea grav afectata! In conditiile in care prea putini dintre procurorii parchetelor s-au inghesuit sa-si depuna candidaturile pentru functile de Procuror General al Romaniei si cea de procuror sef al DNA, era de intuit ca dupa ce vor fi facute publice numele celor alesi, si dupa ce a fost dat publicitatii si procesul verbal realizat de membrii comisiei instituite la MJ pentru „procedura transparenta”, va exista o reactie in lant din partea celor dati de o parte. Acuzati de plagiat sau necunoastere ori superficialitate in media prin preluarea concluziilor comisiei formate din controversatii procurori Dragos Dumitru, Viorel Cerbu si Nelu Ciobanu, multi dintre cei asupra carora planeaza acum suspiciunea ca au dat copy-paste sau nu au citat sursa unor fragmente din proiectele lor de management depuse la comisie, au fost contactati de Lumeajustitiei.ro. Fiecare a reactionat in felul sau, dar per total, concluzia este unanima: nici vorba de plagiat! Mai mult, in sistem s-a creat deja imaginea ca o astfel de procedura a distrus avantul oricarui procuror de a mai participa la asemenea modalitati de promovare in cele mai inalte functii.


Procuror Gheorghe Cornescu: ”Sa vedem cine o sa se mai inscrie in astfel de proceduri peste lege de-acum incolo!„

Procurorul Gheorghe Cornescu a avut o pozitie cat se poate de clara cu privire la concluziile comisiei de la MJ care i-a dat ministrului Mona Pivniceru patru nume pe hartie din care ea sa aleaga pe cele doua cu care sa se duca in fata CSM: ”Pentru mine e incredibil ce s-a intamplat. Cum sa fie vorba de plagiat? Proiectul de management al oricaruia dintre noi viza activitatea Ministerului Public si nu te puteai inspira decat din rapoartele de activitate ale ministerului. Eu am indicat sursa in bibliografie dar se pare ca nu s-a lecturat si asta. Apoi, capitolele IV si V care se refera la disfunctionalitati in sistem si masuri, acestea privesc partea mea de conceptie personala si au caracter de originalitate. Restul sunt chestiuni ce cuprind generalitati firesti intr-o abrdare de management”. Procurorul Cornescu este extrem de dezamagit si ne-a spus ca nu va face contestatie dintr-uin singur motiv: ”Nu ma mai intereseaza”. „Practic, noi, cei care am avut curajul sa candidam, prin publicarea acestui proces verbal al comisiei, am fost expusi si pusi intr-o situatie foarte stanjenitoare. Asa ca...sa vedem cine o sa se mai inscrie vreodata pentru celelalte functii, la o astfel de procedura. Care procedura oricum este peste lege!”

Procuror Paula Tanase: „Pentru mine, e un subiect inchis”

Procurorul Paula Tanase, de la Parchetul Tribunalului Galati a avut si ea, spune comisia, „manifestari ale unei anumite superficialitati in intocmirea proiectului, in notele de subsol ale procesului verbal intocmit de procurorii Cerbu-Ciobanu-Dumitru aratandu-se ca „la pag.5 si 6, prevederile din Regulamentul de ordine interioara al DNA au fost preluate in forma electronica prin utilizarea functiei copy-paste astfel incat nu au fost dezactivate link-urile catre actele normative mentionate (...)” Contactata telefonic, Paula Tanase ne-a declarat despre referintele primite din partea comisiei: „Pentru mine e un subiect inchis. Nu mai am nimic de comentat!”

Procuror Viorica Stoica: „Impreuna cu colegii mei o sa sesizam CSM-ul pentru ca membrii comisiei si-au depasit atributiile!”

Impreuna cu colegii mei o sa sesizam CSM-ul pentru ca membrii comisiei si-au depasit atributiile in ceea ce ne priveste, pe mine personal acuzandu-ma de plagiat. Tin sa le precizez ca o lucrare plagiata este 'o opera literara, artistica sau stiintifica a altcuiva, insusita (integral sau partial) si prezentata drept creație personala'. Proiectul meu pe care l-am prezentat comisiei nu a avut 'caracter stiintific', mi-am indicat sursele, insa obiectivele mi-au apartinut. Din acest motiv nu am dorit ca proiectul sa-fie public, tocmai sa nu se interpreteze, dar vad ca oricum au avut grija cei din comisie sa gaseasca un pretext. Mai mult de atat, ne-au caracterizat in bine, lucrarile, adica, rechizitoriile si alte solutii din dosarele pe care noi le-am instrumentat. Ca sunt logice, coerente, dar si asa, cine sunt ei sa comenteze solutiile date de noi, competenta in acest sens este numai instanta. Sa ne arate si membrii comisiei ce lucrari au facut in ultima perioada daca tot si-au permis sa le comenteze pe ale noastre. Aceasta comisie nu a fost numita prin ordin al ministrului. Daca ar fi fost asa, aveam si noi posibilitatea sa-i recuzam pentru ca este de notorietate conflictul ce a existat intre un candidat si unul din membrii comisiei. Repet, comisia a avut doar un rol consultativ si faptul ca a fost intrunita, din punctul meu de vedere, este o extensie a legii. Legea spune ca atributul exclusiv de a propune Procurorul General si procurorul sef al DNA apartine ministrului de Justitie, iar dansa a dat impresia ca s-ar ascunde in spatele unei comisii. Eu cel putin am candidat pentru ca doamna ministru mi-a inspirat alura unei femei puternice, si nu ma asteptam sa ne supuna oprobiului public. In concluzie, rolul comisiei fiind unul pur-consultativ, nu inteleg de ce procesele-verbale au fost publicate pe site-ul Ministerului Justitiei. Daca colegii mei vor fi de acord, vom sesiza CSM-ul cu privire la acest fapt”.

Procuror Constantin Sima (foto 1): „Comisia este ilegala... limbajul folosit de comisie aduce grave prejudicii de imagine participantilor”

In primul rand aceasta asa-zisa comisie nu a fost numita printr-un ordin al ministrului, ca sa dea posibilitatea contestarii membrilor ei de catre participantii la procedura. De altfel, nici nu putea fi numita prin ordin al ministrului, deoarece nu are o baza legala. In aceste conditii, comisia putea exercita doar functia de consiliere pentru doamna ministru. Nu avea dreptul sa puna intrebari, nu avea dreptul sa corecteze si sa noteze lucrarile candidatilor. In ceea ce priveste acuzatia de plagiat adresata unor colegi, ea nu poate fi sustinuta, intrucat nu este vorba de lucrari cu caracter stiintific destinate publicitatii, ci pur si simplu de un plan de idei, care sa invedereze intentiile candidatului. Comisia nu avea dreptul sa faca niciun fel de propuneri, nefiind numita legala, iar componenta acesteia nu o indreptateste sub aspectul competentei si gradului profesional sa verifice lucrarile candidatilor. Nu inseamna ca prin aceasta contestam propunerile facute, dar limbajul folosit de comisie aduce grave prejudicii de imagine participantilor, care nu au vrut decat sa credibilizeze o procedura si sa dea curs invitatiei doamnei ministru.”

Procuror Gheorghe Mota: ”Afirmatia este grava si absolut gratuita”

Procurorul Gheorghe Mota a declarat, pentru Antena 3, referindu-se la acuzatiile de plagiat ca ”afirmatia este grava si absolut gratuita”. Pe de alta parte, procurorul Gheorghe Mota a mai sustinut, cu nuanta ironica: ”Daca as fi candidat la functia de procuror general din Papua-Noua Guynee, as fi luat datele despre acel parchet”

Procurorul Claudiu Dumitrescu ii trimite membrii comisiei la bibliografia si notele de subsol din proiectul sau

Pana si celui de-al doilea candidatul ales intre cele doua propuneri inaintate de catre comisie ministrului Mona Pivnivceru pentru functia de procuror sef al DNA, Claudiu Dumitrescu, i s-a gasit nod in papura. Membrii comisiei au atentionat ca Dumitrescu ar fi folosit definitii despre manager si management preluate fara indicarea sursei si care, arata comisia, se regasesc in lucrarile „Fundamentele managementului organizatiei a autorilor E.Burdus, E.Caprarescu, dar si in lucrarea autorilor Mona Pivniceru-C.Luca. Contactat telefonic, Claudiu Dumitrescu ne-a declarat despre aceste aspecte mentionate in procesu verbal al comisiei de la MJ: „Si atunci cand am fost la interviu, mi s-a reprosat, in fata, lucrul acesta si le-am spus sa se uite bine in proiectul meu la bibliografia de la final, unde sunt trecute toate manualele din care m-am inspirat in partea de teorie, plus ca am note de subsol cu trimiteri la lucrari si la autori. Eu consider ca e foarte corect ce am facut, pentru ca proiectul nu este o lucrare stintifica pentru a pune in discutie existenta vreunui plagiat. Cum sa se vorbeasca de plagiat? Eu nu am prezentat si nu mi-am insusit ideile altora ca fiind ale mele, asa ca... nu am ce sa mai comentez!”

Procuror Elena Hach: „Sunt fragmente care privesc definitii ale Ministerului Public”

Procurorul Elena Hach, candidat ales alaturi de procurorul Tiberiu Nitu pentru functia de procuror general al Romaniei de catre membrii comiseii reunite sub coordonarea ministrului Mona Pivniceru nu a vrut sa comenteze faptul ca Nitu a fost alegerea lui Pivniceru, dar in privinta paragrafului din procesul verbal intocmit de comisie a avut cateva explicatii: „Acestea sunt fragmente care privesc definitii ale Ministerului Public. Te uiti in mai multe carti cand faci un astfel de proiect, evident ca am avut pe masa mai multe carti, inclusiv lucrarea doamnei Pivniceru si a coautorului Catalin Luca. E vorba de structura piramidala a acestui minister. Ori, din cate stiu eu, a plagia inseamna a prelua niste idei sau definitii personale ale autorului, nu definitii. Atata vreme cat definitia ministerului public ese regaseste si in Legea 304, nu poate reprezenta un plagiat ceea ce am preluat eu in proiect. E vorba de o definitie acceptata de noi toti. Aici e o discutie tehnica. Discutam de plagiat sau de preluarea unor notiuni fara indicarea sursei? Sunt chestiuni total diferite”. Intrebata de ce membrii comisiei au ajuns la concluzia ca Hach ar avea un „insuficient interes fata de opiniile si ideile celorlalti”, care este „de natura sa afecteze capacitatea sa de a lucra in echipa”, procurorul Elena Hach a decarat pentru Lumeajustitiei.ro: „Nu comentez, dar pot sa contraargumentez, pentru ca eu am lucrat in echipa chiar si cu doamna Mona Piviniceru, in cadrul AMR, pe observatiile la Legea salarizarii unice. Ce deductii au facut membrii comisiei in cadrul interviului, le iau ca atare, si trebuie sa ni le asumam si sa aducem imbunatatiri la stilul propriu de activitate”.

*Cititi aici procesul verbal de evaluare a candidatilor intocmit de Comisia de recomandare

Comentarii

# Costel date 2 November 2012 16:36 +9

Concluzia: romanii nu stiu sa citeze. 

# Procuratura-vura date 3 November 2012 17:11 -1

Iata, domnilor, adevaratul nivel al procurorilor nostrii. Culmea e ca ei nici nu-si dau seama de penibilul in care s-au asezat si din care nici nu vor sa iasa. Cand proiectul ei a fost 100 % copiat de pe internet, fara nici un cuvant de la ea, Viorica Stoica ar fi trebuit sa se dea la fund multa vreme. Valabil si pentru ceilalti. 

# Andrei date 2 November 2012 16:59 +3

Si-a batut joc Mona Pivniceru de noi. sper c-a facut pace cu baselu s-o ia ca ministru 'independent' si-n urmatoru guvern.:P

# Manfred date 2 November 2012 17:42 +1

De mult n-am mai ras asa bine: dupa ce ca te respinge , te mai face si hotz :lol: E ca in bancul ala cu un cal care nu era bun de nimic, adus in targ de stapan doar pt a fi facut de rusine :lol: :-) :lol: Fatza lui Sima face toti banii. Merci, luju, nu sunteti voi prea destepti, dar va sunt recunoscat :lol: or pt articolul as :lol: ta

# bules date 2 November 2012 17:46 +6

data viitoare o sa iti dea tie, manfred, poza de Al Pacino cu care semeni cand estyi conservat in idei idioate

# Laurenţiu date 2 November 2012 17:55 +11

Scopul CSM este să blocheze - pe orice cale - orice numire pe cele 2 posturi. Prin urmare, le-ar veni "mănuşă" o contestare pe procedură - din partea celorlalţi candidaţi. De aceea, sper ca doamna Stoica şi ceilalţi colegi - să-şi reconsidere intenţia de a sesiza CSM. Altfel, va cîştiga - a cîta oară ? - maleficul guvernator :sad:

# Profu' de gramatica date 2 November 2012 19:01 -9

Of, of. Ortografia ta Laurenţiu... Cîta ???? Cu î din a: â. Hai, succes! :lol:

# Laurenţiu date 2 November 2012 20:23 0

:-) Cînd profu'te admonestează - citeşti. Ca să nu mai greşeşti. Şi, iată, eu am (re)citit. Şi am văzut că scrierea cu â este la nivel de recomandare. Prin urmare, n-am greşit ci am optat pentru altă variantă. 8) Iar dacă te deranjează atît de mult ortografia mea - ignoră-mi postările. Cu superioritate academică. :-*

# Laurenţiu date 2 November 2012 20:33 -3

Uite, pentru tine, profu'le, un extras de pe wikipedia (e mai la îndemînă ;-) ): "În 1993 Academia Română a decis printr-un vot revenirea la grafia cu litera  în loc de Î în anumite poziții ale cuvintelor și la scrierea formelor sunt, suntem, sunteți în loc de sînt, sîntem, sînteți. La vot au participat toți membrii Academiei, indiferent de specialitate. La momentul respectiv Academia avea doi membri lingviști: Ion Coteanu, care s-a abținut, și Emanuel Vasiliu, care a votat împotrivă.[2]" :-|

# Parcă erau obligatorii date 2 November 2012 20:43 +4

și chiar erai serios depunctat la admitere -dacă nu te conformai ;ia,să mă cultiv și eu nițel,și să-l mai pun și pe î din i :cry:

# Laurenţiu date 2 November 2012 21:06 +3

Perseverenţa îţi este, iată, răsplătită. Ai mai aflat ceva despre mine: am dat "admiterea" înainte de gafa Academiei (1993) :-|

# Laurenţiu date 2 November 2012 21:40 -1

Ca să vezi că nu sînt rachiunos, uite 2 link-uri ce te-ar putea ajuta în demersul de "cultivare": http://cum-scriem-corect.blogspot.ro/2012_01_01_archive.html şi http://mariuscruceru.ro/2010/05/26/de-ce-scriu-cu-i-din-i-si-nu-cu-a-din-a-p/ 8)

# E grele date 2 November 2012 22:14 0

:D :D :D pentru mine,altceva n-ai?N-o brodiși -nu-s Profu' de gramatică!Eu sunt cam ranchiunoasă.

# Laurenţiu date 2 November 2012 20:43 +1

Fără să vrei (desigur :-) ) mi-ai oferit încă un argument pentru poziţia pe care o am în discuţia provocată de autorii articolului: adesea, în istorie, chestiuni de principiu, cardinale, sunt decise de indivizi fără legitimitate profesională. Mai exact, aşa cum chestiunea scrierii cu â a fost decisă de votul majoritar al academicienilor ce nu erau de specialitate lingvistică - aşa şi în selecţia/execuţia candidaţilor pentru posturile de şefi în parchet - şi-au impus punctul de vedere persoane care nu au altitudinea profesională pentru a critica/evalua prestaţia colegilor-candidaţi, examinaţi şi, iată, eliminaţi. :-|

# tot obligatoriu e date 2 November 2012 21:02 0

diversionistule,că ordinu' se execută nu se discută!

# Laurenţiu date 2 November 2012 21:08 +2

Aşa o fi la tine, la unitate :D

# ARMY date 2 November 2012 21:27 +1

Army :D :D :D e doar o temă de e-mail-ingineria e marea pasiune!

# Profu' date 3 November 2012 01:59 -1

Aşa faci şi cu legile? Nu-ţi convine cine le-a votat sau promulgat, nu le respecţi/aplici?  :lol:

# Laurenţiu date 3 November 2012 08:19 0

Interesantă paralela ta - între legi şi votul Academiei din 1993. Dar atît rămîne - o paralelă. Şi, ca să-ţi răspund, totuşi, da - în cazul legilor care lezează drepturi constituţionale - din cauza ignoranţei sau intereselor celor care le-au votat/promulgat - sesizez CCR. Dar mătăluţă, cum faci, profu' ? Aplici o normă sau execuţi un ordin orbeşte - oricît de abuzive ar fi ? :-?

# Profu' date 3 November 2012 11:38 0

Laurenţia, hai nu amesteca borcanele. Sesizarea CCR e o cale legala. Tu refuzi să aplici o normă obligatorie fără a urma vreo cale legală, ci aplici bunul plac. Despre asta este vorba. Deşi scrierea cu â este obligatorie, tu nu o aplici că nu îţi convine matale. Nu e "ordin" e NORMĂ.

# NORMA Academiei Romane date 3 November 2012 11:46 +1

Limba română este în prezent regularizată de Academia Română în România. Grafia este precizată de NORMA Academiei Române din 1993, grafie folosiă în România și înainte de regimul comunist, care prevede: scrierea cu î la începutul și sfârșitul cuvintelor și cu â la mijlocul cuvintelor, cu excepția cazurilor când prin compunere un î ajunge în interiorul cuvântului și scrierea cu sunt, suntem și sunteți.

# Laurenţiu date 3 November 2012 16:59 -1

Profu'te rog, mai întîi, să pui ochelăreii ăia buni cînd îmi citeşti numele. Pentru a-i purta, însă, va trebui - desigur - să renunţi la ... ochelarii de cal. După ce te echipezi cu ochelarii adecvaţi, fă-ţi timp şi citeşte argumentele reputatului Alexandru Graur cu privire la ortografierea literei î (e primul link din cele ce ţi-am trimis). Doar tu vei avea de cîştigat - din acest demers. ;-)

# Profu' date 3 November 2012 17:13 +1

Laurenţia, ia fă tu demersuri să înveţi limba română contemporană :lol: 

# Laurenţiu date 4 November 2012 10:43 -1

Nu sunt femeie - cum tot insişti în postări. De parcă ar fi ceva înjositor. :-| / Genul ăsta de insulte (adresarea către un bărbat cu apelative feminine) este specific puşcărişilor. Eşti, cumva, infractor ? Sau le admiri, în secret, stilul ? :-)

# Votul date 4 November 2012 11:05 +1

"Puşcărişilor"? Cine sunt puşcărişii, cei care trag cu puşca în Normele Academiei Române? Când comuniştii au instituit î în loc de â, ai verificat cine a votat? A, pe vremea aia nu se vota, se dicta.

# Laurenţiu date 4 November 2012 11:34 0

Hai să lăsăm votul deoparte. "Norma" asta pe care o aperi corectîndu-mi postările - cu creionul chimic bine-bine ascuţit :-) - ţi se pare corectă ? Să scrii acelaşi sunet cu î cînd începi cuvîntul şi cu â cînd vine în interior ? Ori să scrii sunt cînd tătă lumea pronunţă "sînt". Simţul critic - prezent cînd îmi analizezi postările din pucnt de vedere al ortografiei - unde este cînd anal-izezi prostia asta din 1993 a academicienilor cu formaţie tehnică ? :-?

# Norma convenabilă date 4 November 2012 13:43 0

Ca un argument pro,numele orașului meu se scrie cu â din a,așa cum a fost atestat documentar pentru prima oară pe la 1388.E un fel de-a spune că norma a restituit vechiul nume al așezării și nu numai!

# soviet union, niet date 5 November 2012 12:00 +1

Orice indepartare de sovietici e benefica. Revenirea la scrierea anterioara dictatelor comuniste e benefica.

# PAKY date 2 November 2012 18:56 +10

PRAFUL SI PULBEREA SA SE ALEAGA DE TOTI CEI CARE BATJOCORESC ACEST POPOR.TOATE NELEGIUIRILE FACUTE SA SE INTOARCA IMPOTRIVA FAMILIILOR LOR,SA SIMTA DUREREA NEPUTINTEI ASA CUM O SIMTE ACEST POPOR CHINUIT .CIND TE GINDESTI CA CEI PLATITI SA-I POARTE DE GRIJA AU FOST CEI CARE L-AU BATJOCORIT CEL MAI MULT.DUMNEZEU SA-I RASPLATEASCA DUPA FAPTELE SI GINDURILE LOR!

# PAKY 2 date 2 November 2012 19:59 -5

pe bombonel mai trebuie sa-l urmeze guzganul rozaliu, mazare, oprisan, iliescu, felix motanu, vantu, beecali, diaconescu, dragnea, mitrea, udrea, ritzi, patriciu si ceilalti borfasi care controleaza economia si mass media romana. la puscarie, mitica la puscarieeee!

# Mirela Predan date 2 November 2012 20:25 -7

Asta chiar mi se pare culmea. După ce că sunt plagiatori dovediţi, se mai şi revoltă! Hai, afară din magistratură cu ei!

# Rusine date 3 November 2012 01:47 +9

Dna Pivniceru intre a uza de un drept si a abuza de un drept e o mare deosebire, dvs.ati abuzat si de dreptul de a numi sefii parchetelor si de litera legii si de bunul simt elementar.In plus ati continuat prin numirile facute opera de inchinare a justitie Stapanului de la Cotroceni.Stia el Basescu de ce va caracteriza ca o profesionista,numai ca profesioniste sunt numite si centuristele din padurea de la Baneasa.

# A_L_I_E_N date 3 November 2012 02:14 +7

Mona, sau Laurentiu , sau cum simti nevoia sa te bucuri de vreun pseudonim: eu, unul dintre oamenii simpli cititori ai acestui site, te intreb : mai folosesti oglinda? sunt atat de multi magistrati, cu pacate, bune si rele, care credeau ca vei schimba ceva in bine, ca vei sustine, politic, sistemic, moral - binele, echitatea si credibilizarea actului de justitie. Nu ai, stimata doamna, nici o scuza. Puteai ramane jude, membru csm, si chibitz public. Daca insa ai ales sa lupti, nu uita ca 20 de milioane de prosti au nevoie de de o justitie a lor, nu de o justitie servita de banii a 20 de milioane de prosti. Cu tot respectul pentru calitatea de semizeu/jude, corpul magistratilor trebe sa stie ca nu este cezarul vulgului, ci, firesc, o categorie socio-intelectuala-profesionala respectata, bine platita si (de dorit si firesc) nu temuta ...

# Laurenţiu date 3 November 2012 08:27 +2

Stimabile, faci confuzii. Pe care nu le-ai face, dacă ai citi constant, pe aici. 8)

# A_L_I_E_N date 3 November 2012 02:31 +6

Mona draga, daca nu poti sa iubesti oamenii mai mult decat pre tine, pleaca draga, ca e mai simplu. Nu accepta ticalosii si tortionarii pentru un ipotetic scop bun, ideatic si de fapt idilic. Un OM ce crede ori spera in bunatate,adevar si, macar prin formatie profesionala, in suprematia (si egalitaea) legii, nu poate primi compromisul. Nimeni nu traieste in alb ori negru, insa dumneata ai produs sperante atat colegilor magistrati, cat si oamenilor educati ce spera ca justitia, profesionista, bine platita si independenta - va da o sansa oricarui om de a trai normal ...

# Cata date 3 November 2012 02:54 +5

mona pivniceru a pus olginda in fata sistemului judiciar si a aratat foarte clar scocietatii civile cine sinteti si cum functionati! nu este comic, este mai mult decit ingrijorator! compromisurile celor din rindul justitiei au adus justita aici. daca ati vazut ca csm este o porcarie, trebui asa reactionati si sa va asezati la masa sa discutati. daca ati vazut ca legile sint strimbe, trabuia sa initiati dialog. daca ati vazut ca lucrurile nu functioneaza, trebuia sa luati initiativa. in familiile dumneavoastra nu cred ca sinteti indiferneti asa cum sinteti in societate! foarte bine a facut mona pivniceru. insa nu cred ca asta a urmarit. insa pe noi ne ajuta sa intelegem cum va mincati intre voi, cum va uriti intre voi. ori justitia asa NU POATE FUNCTIONA! cind dati din rindul vostru tot felul de agramati si smneari care ajung judecatori la CCR, vina va apartine! pt ca nu ati incercat promovarea pe compotente ci pe bisericute, pe pile, pe favoruri, pe servicii vindute celor puternici!

# Cata date 3 November 2012 03:02 +3

sa vedem cine se mai inscrie? pai cei care nu au scheleti in dulap de exemplu, cei care se simt liberi si au exericitul libertatii, cei care stiu a face, cei care dau dovada de calitati umane, cei care stiu ce inseamna justitia si s-au pregatit pentru asta din VOCATIE! daca nu sint, inchideti, puneti lacatul pe usa decit sa faceti temenele in faca mediocritatii si mai ales compromisuri pe seama societatii pt ca veti sfirsi prin a o distruge!

# societatea@civica date 3 November 2012 08:57 -3

BRAVO dna Ministru Pivniceru ! Eliminati din Justitie magistratii mediocri si submediocri, adica 89% din ei ! Batrani ramoliti, fosti tortionari, senili, altzeimher,..etc , fosti securisti-comunisti, procurori-europarlamentari care tremura din buze...in timpul campaniilor electorale..FACETI CURAT ! VA RUGAM ! ROMANIA NU MAI ASTEAPTA !

# radu date 3 November 2012 12:00 -1

măcar să aibă tăria de caracter să recunoasca că au plagiat și să nu-i mai facă cu ou și cu oțet pe cei din comisie

# bill date 3 November 2012 17:34 +4

Mona Pivniceru a demonstrat ca e o nesimtita, o sluga a regimului...mi-am pierdut orice urma de respect pe care i-am purtat-o vreodata

# spitalul 9 date 3 November 2012 23:01 0

Doamna Ministru Pivniceru, eliminati din Justitie magistratii cu certificat/pensie de boala/handicap gr.II(vezi Zegrean..etc) sau altii care sunt pe liste de asteptare la comisiile de Asistenta Sociala/Handicap/Psihiatrie( vezi Motoc..etc). Cu astia nu putem intra in Schengen. Faceti odata o triere serioasa, dati o decizie de REVERIFICARE a competentelor - comisie externa de evaluare - impreuna cu control medical sever. Si legea raspunderii personale a Magistratilor !!! URGENT !

# DANA date 4 November 2012 05:36 +4

incercand sa demonstreze ca e impartiala Mona executa manevrele murdare ale PPE . Ma așteptam la altceva - sunt dezamăgita si am impresia ca anii ce vin justiția va rămâne in mocirla datorita acestor compromisuri . Mona Pivniceru omite ceva elementar - acum nu e judecător ci ministru care trebuie sa CONDUCĂ justiția atat de terfelita de gașca CSM , Morar ,Kovesi . legea spune ca ministrul propune nu ca Barosso si UE propun

# Mona e sclava lui Barosso , Rreding si Macovei date 4 November 2012 05:40 +3

Mona e sclava lui Barosso , Rreding si Macovei

# romanul date 5 November 2012 22:10 0

Inteleg dezamagirea. Nu este doar a candidatilor, ci si a multora dintre noi cei multi , dar nu spuneti " Sa vedem cine o sa se mai inscrie vreodata!” pentru ca , ****** care a distrus institutiile statului asta a si urmarit - dezbina si condu -. Sper ca in cel mai scurt timp, toti magistratii onesti si profesionisti, care nu si-au vandut sufletul diavolului de la cotro - ceni- ta sa ia atitudine, sa fie mai curajosi, sa restabilim ordinea in aceasta tara. Afara cu basescu si pedelul infractor .

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 25.04.2024 – Tranca nu se intoarce la dosare. Parfum de sobolan (Foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva