24 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

A DOUA SANCTIUNE PE 2022 – Procurorul Ionel Buse de la PJ Brezoi a fost suspendat din functie timp de 6 luni. Sectia pentru procurori in materie disciplinara din CSM l-a gasit vinovat de atitudini nedemne in timpul exercitarii atributiilor de serviciu fata de colegi, celalalt personal al instantei sau al parchetului, inspectori judiciari, avocati, experti, martori, justitiabili ori reprezentantii altor institutii. Este a doua pedeapsa aplicata de procurorii din CSM in acest an

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

16 November 2022 18:32
Vizualizari: 6461

Sectia pentru procurori in materie disciplinara din Consiliul Superior al Magistraturii a dat a doua sanctiune pe anul 2022. Prima i-a fost aplicata lui Sorin Iasinovschi (fost procuror la SIIJ), sanctiunea neavand insa niciun efect, in conditiile in care acesta demisionase din magistratura cu cateva luni inainte de avertismentul primit in octombrie.Miercuri, 16 noiembrie 2022, sectia l-a pedepsit pe procurorul Ionel Buse de la Parchetul de pe langa Judecatoria Brezoi cu suspendarea din functie timp de 6 luni pentru presupusa comitere a abaterii disciplinare de la art. 99 lit. c) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor: „atitudinile nedemne in timpul exercitarii atributiilor de serviciu fata de colegi, celalalt personal al instantei sau al parchetului in care functioneaza, inspectori judiciari, avocati, experti, martori, justitiabili ori reprezentantii altor institutii”.

 

Redam minuta procurorilor CSM din dosarul nr. 16/P/2021 (vezi facsimil 1):


Admite actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva domnului Buse Ionel, procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Ramnicu Valcea (in prezent delegat la Parchetul de pe langa Judecatoria Brezoi).

In baza art. 100 lit. d) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, aplica domnului Buse Ionel, procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Ramnicu Valcea (in prezent delegat la Parchetul de pe langa Judecatoria Brezoi), sanctiunea disciplinara constand in 'suspendarea din functie pe o perioada de 6 luni' pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. c) din acelasi act normativ.

Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Pronuntata in sedinta publica, azi 16 noiembrie 2022”.

 De unde a pornit dosarul


In caz ca va suna cunoscut numele lui Ionel Buse, amintim ca in luna mai, Inspectia Judiciara a transmis pentru Lumea Justitiei ca procurorul de la PJ Brezoi „a adoptat o atitudine nedemna fata de o persoana perchezitionata, fata de un comisar de politie si fata de colegi” (vezi facsimil 2).

 


Comentarii

# maxtor date 16 November 2022 23:29 0

"exceptia cere...."

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.04.2024 – „Baronul Lamborghini” risca sa fie arestat 30 de zile. Propunere pentru reorganizarea parchetelor (Foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva