27 February 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

A GRESIT GREFIERA – Iata scuzele lui taica Lazar despre ordonanta de clasare cu privire la Klaus Iohannis aruncata in dosarul de candidat: „Grefiera a fotocopiat, urmare a unei erori generate de identitatea numelui de familie, ordonanta emisa de procurorul Cristian Lazar... Ordonanta de disjungere a ajuns la PCA Alba Iulia, dosar pe care l-am repartizat unui procuror”. Tudorel Toader: „Tot o ’greseala’ a fost si cand grefiera a multiplicat Protocolul secret din 2009”

Scris de: Bogdan Galca | pdf | print

31 October 2018 21:49
Vizualizari: 9493

Procurorului General Augustin Lazar (foto dreapta) i-a revenit glasul dupa cateva zile de tacere si a iesit miercuri seara, 31 octombrie 2018, cu explicatii despre ordonanta de clasare privindu-l pe Klaus Iohannis (foto stanga) aflata in dosarul sau de candidat la sefia PICCJ, ordonanta care a fost data de Cristian Lazar, adjunct al Sectiei de urmarire penala si criminalistica de la Parchetul General.


Incercand parca sa se scuze, taica Lazar a dat vina pe grefiera care a fotocopiat, "ca urmare a unei erori generate de identitatea numelui de familie” , ordonanta emisa de procurorul sef adjunct de sectie Cristian Lazar, si a explicat ca asa a ajuns documentul in dosarul sau de candidat la sefia Ministerului Public, dosar care i-a fost trimis lui Klaus Iohannis, care a si semnat decizia de numire in functie, cu precizarea ca ordonanta de clasare a fost scoasa din dosar inainte ca acesta sa ajunga la CSM, si implicit la Cotroceni.
Ramane totusi intrebarea ce cauta ordonanta de clasare data pentru Iohannis in dosarul de la MJ al lui Augustin Lazar, a carui candidatura urma sa fie admisa sau respinsa de seful statului.

Replica lui Tudorel

La scurt timp dupa comunicatul lui Augustin Lazar, ministrul Justitiei a postat pe Facebook o replica la cele afirmate de acesta (facsimil):
”Simple precizari !
Nu a fost si nu este nici o eroare referitoare la ordonanta de clasare din dosarul de candidatura a lui A. Lazar.
Intrebarea mea era urmatoarea - cum se justifica o astfel de ordonanta in dosar?
In sfarsit aflam si ‘ justificarea’ - a gresit grefiera care a multiplicat lucrarile acestuia.
Reamintesc si faptul ca tot o' greseala’ a fost si pe data de 20 martie 2018, atunci cand grefiera a multiplicat Protocolul secret din 2009, l-a trimis la MJ fara ultimele doua pagini care se 'lipisera’ la exemplarul trimis la CSM!”.

Iata comunicatul lui Augustin Lazar:

"Am aflat abia dupa o saptamana de suspans ca ordonanta de clasare invocata de ministrul justitiei nu a fost emisa, confirmata sau verificata de subsemnatul in calitate de procuror general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia, astfel cum acesta a lasat sa se inteleaga, enumerand-o ca motiv de revocare.

Este un mod tipic de manipulare prin distorsionarea adevarului.

Ministrul justitiei exploateaza o eroare de grefa survenita in martie 2016, facuta cu ocazia selectarii lucrarilor necesare pentru procedura de numire in functia de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Efectuand copii dupa documente redactate de A. Lazar, grefiera a fotocopiat, urmare a unei erori generate de identitatea numelui de familie, ordonanta emisa de procurorul sef adjunct de sectie Cristian A. Lazar din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Aceasta ordonanta de disjungere cu privire la alte persoane a ajuns prin declinarea competentei la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia, dosar pe care l-am repartizat, spre solutionare, unui procuror.

Copiile mai multor lucrari au fost introduse intr-un plic si depuse impreuna cu proiectul de management la Ministerul Justitiei, unde eroarea a fost observata si inlaturata. Proiectul a fost publicat pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii in perioada 4 – 21 aprilie 2016, fiind pus in dezbatere publica, perioada in care s-au efectuat verificari asupra candidatului, asa cum s-a dispus prin Hotararea Sectiei pentru Procurori nr. 235 din 4 aprilie 2016.

Printr-o adresa emisa, Consiliul Superior al Magistraturii ne-a comunicat ca aceasta ordonanta de clasare, apartinand altui procuror, nu s-a aflat in dosarul de candidatura. De altfel, documentul care poarta numele altui procuror nu poate fi utilizat pentru verificarea rationamentului juridic al candidatului.

Referitor la evaluarea mea profesionala pentru perioada 2011 – 2013, din consultarea actelor aflate la lucrarea in cauza, a rezultat ca evaluarea a vizat activitatea pe care am desfasurat-o in calitate de procuror general adjunct al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia, pentru perioada 1.01.2011 – 31.12.2012 şi de procuror general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia, pentru perioada 1.01.2012 – 31.12.2013, cand aveam calitatea de membru de drept al comisiei de evaluare de la nivelul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia.

Potrivit disp. art. 25 alin. 6 din Regulamentul privind evaluarea activitaţii profesionale a judecatorilor şi procurorilor, aprobat prin Hotararea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 676 din 4 octombrie 2007, cu modificarile şi completarile intrate in vigoare pana la data de 31.12.2015, procurorul general este membru de drept al comisiei de evaluare constituita la nivelul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie privind activitatea profesionala a procurorilor ce fac parte din comisiile de evaluare de la nivelul parchetelor de pe langa curtile de apel.

Data fiind situatia de incompatibilitate in care m-am aflat cu ocazia efectuarii evaluarii pentru activitatea profesionala desfasurata in perioada 2011 – 2013 cand aveam calitatea de membru de drept al comisiei de evaluare de la nivelul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia potrivit disp. art. 25 alin. 1 lit. b din Regulamentul privind evaluarea activitatii profesionale a judecatorilor si procurorilor, aprobat prin Hotararea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 676 din 4 octombrie 2007, cu modificarile si completarile intrate in vigoare pana la data de 31.12.2015, raportul de evaluare pentru perioada 2011 – 2013 a fost intocmit de ceilalti doi membri ai comisiei de evaluare mentionate in art. 25 alin. 6 din regulamentul amintit precum si de membrul supleant al aceleiasi comisii.

Cu ocazia avizarii propunerii ministrului justitiei de numire in functia de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Sectia pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a analizat propunerea formulata, referatul Directiei de resurse umane si organizare, declaratiile depuse, proiectul privind exercitarea atributiilor specifice functiei de procuror general, CV-ul, 12 lucrari relevante intocmite in desfasurarea activitatii, constatand ca indeplinesc conditiile de vechime, ca nu am fost sanctionat disciplinar in ultimii 3 ani de activitate iar la ultima evaluare a activitatii profesionale am fost apreciat cu calificativul 'foarte bine’ .

De asemenea, asa cum rezulta din Hotararea Sectiei pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii nr. 258 din 21 aprilie 2016, s-a constatat ca au fost parcurse toate etapele prevazute de Regulamentul privind transferul si detasarea judecatorilor si procurorilor, delegarea judecatorilor, numirea judecatorilor si procurorilor in alte functii de conducere, precum si numirea judecatorilor in functia de procuror si a procurorilor in functia de judecator aprobat prin Hotararea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 193/2006 cu modificarile si completarile ulterioare”.
*Vedeti aici ordonanta de clasare data de procurorul Cristian Lazar lui Klaus IohannisComentarii

# vasile date 31 October 2018 22:38 +12

Băi, CSM-ule, dacă i-ai confirmat lu' că la dosar ai 12 piese, da' zici că ălea 2 lucrări ale lu' Lazăr privindu-l pe Iohannis nu sunt acolo, CARE SUNT CELE 2 LUCRĂRI PUSE LA DOSAR CA SĂ FIE NUMĂRUL DE 12 LUCRĂRI NECESARE, DAR CARE DIFERĂ FAȚĂ DE CONȚINUTUL DOSARULUI DE LA MINISTER???

# ani date 1 November 2018 07:37 +2

Niste ticalosi! "Na stat mafiot, eu stiu ce spun" (Basescu)

# Cred ca Lazar s-a folosit de Lazar in dosarul lui Lazar... date 31 October 2018 22:40 +15

Nu vad insa daca dosarul de catindatura a lu' Lazar continea toate documentele necesare la data evaluarii pentru post... 'Postul lui Lazar' era un instrument absolut necesar pentru ca 'terorismul justitiar' folosit 'statului paralel' sa permita controlul asupra intregii tari de catre o minoritate sustinuta ocult si din exteriorul tarii pentru ca facilita jaful nepedepsit... A anchetat cineva vreodata care este suprafata totale de teren retrocedata dupa "revolutia din 1989' ? Dar despagubitile totale achitate ? Nu cumva "DNA" este pretextul prin care s-a interzis dreptul de a ancheta tuturor celorlalti procurori care nu faceau parte din "masinaria care doar EA are dreptul sa ancheteze" ? Intrebare: Care este intervalul de timp necesar - pentru cei cativa procurori de la DNA daca ne raportam la numarul total de procurori din Romania - ca anchetele privind retrocedarile in exces din toata Romania sa fie trimise in instante ? Cate primarii revin pe cap de procuror DNA... ? Deci nu se vrea.

# zn-zn*!* date 31 October 2018 22:49 +9

:-* La mai multi, si la mai grele ...cele 400 lovituri de zbici,/ "MERITUS cum LAUDAE" retributii ...si cand o fi(de-ar veni mai repede) vremea judecatilor acestor farise :eek: i - cu dreptatea aspasat denuntata de toti romanii cu inima curata :roll: , acolo unde adunati in boxa acuzatilor, sa le cante si descante verzi si uscate prin acest pigmeu in sufletu-i murdar, 8) - pe care l-as numi si intaiul "Taragotist" afon :o , sa fie incurajat de galeria#-istilor fara creier, sorbind lamaie dupa lamaie, asa pentru bale spumoase ce o sa faca ****** inverzita a lui Lazarica A :-x . (...mai in gluma, mai in serios, torogoata este pentru artisti mari). :lol:

# Neanae date 31 October 2018 22:58 +5

Multumesc pentru aceste momente. MARE DL MINISTRU TUDOREL TOADER. Așa se face, ne-a tinut pe “atenți”, a mijotat cum trebuie ... Mulți nu au dormit in ultima săptămâna. Opoziția și #rezist nu vor mai dormi multe nopți de acum încolo. USR a adunat semnături pt “fără penali tralala ... “ hahaha, mâine or fi o parte la Cotroceni sa ceara socoteala? Ca cealalta parte agonizează .... Ce penibil totuși! Atâția oameni care s-au lăsat Trași de sforile papusarilor. Ok - au căzut marionetele. Păpușarii, marionetiștii cu Base in frunte sunt încă in circulație ... ATENȚIE!

# Adinna date 31 October 2018 23:08 +7

SuperPENALUL 9xiohannis daca nu ar fi fost iertat si clasat de SRI ar fi avut peste 100ani cu executare. In Ro puscariile trebuie sa fie arhipline cu cei neimportanti( fraierii obisnuiti ) sau razbunarile politice indiferent de probe indiferent de orice. Interceptari ,puscarii, procurori servicii,etc iar cei mai mari si periculosi infractori sa stea bine mersi in cele mai inalte functii ale statului. Trebuie date AMNISTIA SI GRATIEREA dar infractorii acestia periculosi care s-au opus gratierii ( klaus, lazar,maior stanciu,kovesi,si restul procurorilor ca sunt foarte multi in absolut toate parchetele in special DIICOT care s-a facut ca nu vede grupul de crima organizata din justitie) sa fie exclusi de la GRATIERE SI AMNISTIE si sa li se dea 20ani de puscarie.

# Ce i-au tras-o lu' Lazarica cei din Sindicatul Grefierilor ! date 31 October 2018 23:23 +7

Lazar iresponsabil a crezut ca poate sa scape daca invinovateste un grefier ? Ce om mic! Va dati seama ce caracter are daca el ca procuror isi intocmeste dosarul personal de catindatura folosind pe post de "slugi" grefieri platiti din bani publici..

# un mizantrop date 1 November 2018 00:44 +5

"Proasta aia de dactilografa", scuza idioata a sefilor comunisti, preluata de urmasii lor, cocotatii in copaci cu sprijin securist...Numai pentru asta si ar trebui sa-si vare capul in nisip...Realizati cine ajunge la varful institutiilor, ne mai miram ca nu reusim sa ne eliberam de jugul securist?! Nici nu ma mira ca sunt ticalosi, ma scarbeste cat de prosti sunt - la simpla mentiune a ordonantei de catre TT, aparatul ala binotrinomial trebuia sa ia fos si de urgenta, trebuia ascuns Lazar, devenit nuclear de cate ori deschide gura...N-ai cu cine!

# adrian date 1 November 2018 05:32 +1

Il cunosc pe Cristian Lazar.A vizat un rechizitoriu facut de un procuror din subordine,care era varza.

# unul dinlumea cea mare date 1 November 2018 09:25 +4

baaaa!!!!,,sa fie ei ai dracului,, de grefieri,din cauza lor ii este distrusa ,,CREDIBILITATEA ,,TRACTORISTULUI MINJIT AL STATULUI.ba tractoristule (iesit cu magna cumulte fraude din ,,scoala ardeleana,,) eu zic sa/i dai dracului pe grefierii afara, si sa ne angajezi ,pe mine,ciuvica,badea ,gidea,savaliuc,adina la cabinetul tau de TRACTORIST.EU PROMIT CU MINA PE BIBLIE CA MA VOI OCUPA NUMAI SI NUMAI DE XEROXURI SI CIUVICA O SA LE PUNA EXCLUSIV IN PLICURI,GIDEA O SA LE INUMERE,BADEA O SA SCRIWE ADRESA PE PLIC,SAVALIUC O SA LE DUCA SI ADINA OSA AIBE GRIJA DE CONDICA DE PREDARE.BA MOIMA DRACULUI NU/TI ESTE RUSINE SA IESI CU ,,LUCRURI ASA DE ZLABE,,(vorba lui hitlerica in spilhozeni).BA,EU VA MAI SPUSEI , IN TARA ASTA SI GPS/UL MINTE!!!!FELICITARI DOMNULE MINISTRU SI MULTA SANATATE!!!ATI PROCEDAT EXCELENT NEDIND NICI UN DOCUMENT,DIND DOAR HINTURI UNDE SI CE SA CAUTE PRESA,CA SA/L FACA DE MARO CU DIAREE PE TRACTORIST.ACUSILEACA S/A IMPRASTIAT TOTUL PE PERETII(IMACULATI AI JUSTITEI)NIMENI

# PROFESIONALISM date 1 November 2018 09:44 +3

Pai exact asta a spus si T.T. Din dosarul depus, nu rezultata faptul ca acest candidat, A.L, indeplinea conditiile pentru a fi acceptat pentru acest post: nu era dovada faptului ca avea calificativul FB la ultima evaluare iar pentru exemplele de buna practica erau insuficiente. Dosarul nu a fost riguros analizat de toti cei care aveau obligatia sa verifice daca acest candidat avea profilul moral si profesional necesar pentru a ocupa o functie de anvergura. In plus, trebuie subliniata si lipsa de interes a candidatului pentru a depune un dosar complet, cu documente edificatoare in ceea ce priveste competenta si profesionalismul sau. Intr-o situatie normala, in care castigatorul nu ar fi fost cunoscut dinainte de concurs, un asemenea dosar ar fi fost respins.

# Retardanis date 1 November 2018 12:28 +2

Lazarica Augustin nu intelege ca dosarul personal chiar asta inseamna dosar personal, adica nu ti-l face grefierul, ti-l faci chiar tu. Cred ca incepem sa jignim tractoristii, daca il mai facem tractorist pe acest individ buimac, pentru ca si tractoristii stiu ca ei trebuie sa are cu tractorul, nu sa puna pe altcineva. Pe de alta parte, va dati seama ce rechizitorii poate face lazarica si protejatii lui. Nu trebuie sa ne mai miram ca au trecut 3 ani, iar procesul incendiului de la colectiv nici nu a inceput.

# Lazrica cel cu grefa de minte date 1 November 2018 13:59 +2

Din greseala in greseala la victoria finala. Ma intreb Lazar si-a facut singur proiectele, inclusiv lucrarea de licenta sau tot "o grefiera l-a ajutat", caci daca asa stau lucrurile cu aceasta penibila scuza locul lui Lazar nu-i in procuratura ci in galeria academicienilor ilustri, carora altii le "intocmeau opera" si ma refer la Elena Ceausescu, a carui urmas poate fi nea Lazarica.

# Parerea mea , ca Lazar minte ca un porc ! date 1 November 2018 15:03 +1

Deci cum a facut "esact" ? Ia zis sa ia dosarele si ea luat ala in plus ? PAi cum se face ca exact ala cu linsul clantzei a lu` iohanide ? De ce nu a luat cu Bercea Mondialu` ? Erau dosarele unul langa altul , alfabetic ? Pai , inca odata : cum de e tocmai ala cu santaj la Iohanide "agatzat" ? Se facea vorbire de un alt dosar , al 12-lea . Ala cu ce este ? Sau mai bine zis este tot a lui Cristian Lazar ? PS.Lazare mai ai 19 puncte pentru revocare , asa ca relax ... :P Esti ca pasagerii de pe Titanic : pierdut . :-*

# Mihail date 1 November 2018 19:29 0

Asta ma intreb si eu ? Cum se face ca tocmai hartia semnata de Cristian Lazar a ajuns in dosarul lui Augustin Lazar, dosarul personal, sa ne intelegem, nu vreun dosar din instant sau intocmit de procuror ? Asta este o dezvaluire incendiara facuta fara voie de cei care ascundeau adevarul de ani de zile. Si adevarul a iesit la iveala in ciuda minciunilor lui Iohannis, lazar + lazar, samd Adevarul a vrut sa iasa la iveala ! Tragerea la raspundere a lui Iohannis si lazar&co trebuie facuta cat mai repede !

# Anne date 1 November 2018 20:49 0

Dl. ministru Toader are dreptate! Ceilalti incearca sa iasa basma curata, dar nu se mai poate! Acum macar trebuie sa recunoasca presedintele ca a fost penal(si nu se stie daca nu mai este!) si de aceea a aruncat atat de usor vorba "penali" celorlalti! Il apasa! Omul acesta Iohannis nu are rusine si nu stie cu ce se "mananca" functia pe al carui scaun se "simte confortabil"! Regret imens ca l-am votat! :sigh:

# Retardanis date 2 November 2018 08:55 +1

Lazarica Augustin nu intelege ca dosarul personal chiar asta inseamna dosar personal, adica nu ti-l face grefierul, ti-l faci chiar tu. Cred ca incepem sa jignim tractoristii, daca il mai facem tractorist pe acest individ buimac, pentru ca si tractoristii stiu ca ei trebuie sa are cu tractorul, nu sa puna pe altcineva. Pe de alta parte, va dati seama ce rechizitorii poate face lazarica si protejatii lui. Nu trebuie sa ne mai miram ca au trecut 3 ani, iar procesul incendiului de la colectiv nici nu a inceput.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 26.02.2024 – CSM a deslusit anonimizarile

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva