5 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ADIO SI N-AVEM CUVINTE – CSM a pensionat-o pe procuroarea Mihaela Fackelmann de la PCA Timisoara, care in 2006, cand activa la DNA, l-a paradit pe avocatul Calin Clopina. Alte 5 procuroare asteapta patalamaua, inclusiv sefa DNA Cluj Anca Marincean si Codruta Chindea, prima plecata din SIIJ. Aprobare de iesire la pensie au primit deja 8 judecatori, printre care Violeta Nicolescu si Iuliana Popescu de la Judecatoria Campulung, care s-au opus musamalizarii unui dosar de ucidere din culpa (Listele)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

8 October 2021 15:20
Vizualizari: 6539

Ultimele patru zile (5-8 octombrie 2021) au adus nu mai putin de noua pensionari in magistratura romana, sectiile Consiliului Superior al Magistraturii dand aprobarea in cazul unei procuroare si a opt judecatori.Procuroarea scoasa la pensie marti, 5 octombrie 2021, este Mihaela Fackelmann de la Parchetul de pe Curtea de Apel Timisoara. In 2006, cand activa la DNA Timisoara, procurorii Mihaela Fackelmann si Florian Muntean l-au retinut pe avocatul Calin Clopina si i-au obtinut o luna de arest preventiv pentru o presupusa fapta de complicitate la trafic de influenta. Rechizitoriul a fost confirmat de catre seful din 2006 al DNA Timisoara, procurorul Vlad Vasile Speriusi. Dupa opt ani de proces, avocatul Clopina a fost achitat si la fond, si la apel pe „fapta nu exista” (click aici pentru a citi).

Alte cinci procuroare asteapta aprobarea CSM privind pensionarea, cazurile lor fiind programate pentru sedinta de marti, 12 octombrie 2021.


Iata lista lor:


- Anca Gabriela Marincean (sefa DNA Cluj);

- Mihaela Munteanu (adjuncta PCA Bacau);

- Codruta Chindea (foto), de la PCA Bacau (prima plecata din Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie; la SIIJ, s-a remarcat prin clasarea dosarului de hartuire sexuala al procurorului Radu George Bucurica, clasare infirmata definitiv de instanta (click aici pentru a citi); presupusa hartuire sexuala i-a adus lui Bucurica sanctiunea disciplinara constand in retrogradarea profesionala, sanctiune pe care procurorul a atacat-o cu recurs la ICCJ – click aici pentru a citi);

- Doina Tatomir (Parchetul de pe langa Judecatoria Vanju Mare);

- Nina Baltag (sefa cu delegare a PJ Husi).


Ies din sistem doua judecatoare care s-au opus unei musamalizari


In partea cealalta, Sectia pentru judecatori a CSM a aprobat joi, 7 octombrie 2021, iesirea la pensie a opt colege de breasla. Dintre ele, le remarcam pe Violeta Nicolescu si pe Iuliana Popescu de la Judecatoria Campulung Muscel, cele care in 2015, respectiv in 2018 au infirmat clasarea dispusa de catre Parchetul Judecatoriei Campulung cu privire la un dosar de ucidere din culpa. Lumea Justitiei v-a prezentat deja dramaticul caz al femeii care se lupta sa obtina dreptate pentru sotul decedat (click aici pentru a citi).


Prezentam lista celorlalti sase judecatori care au obtinut aprobarea de pensionare:


- Andra Corina Botez (presedinta Curtii de Apel Ploiesti);

- Dan Magdalina (Tribunalul Neamt, grad profesional de curte de apel);

- Paul Daniel Moglan (Tribunalul Bacau);

- Miruna-Iulia Lupu (Tribunalul Bucuresti);

- Valerica Ciulei (Judecatoria Tecuci, grad de tribunal);

- Cristina Simona Mihalca (Judecatoria Baia Mare, desemnata ca judecator de supraveghere a privarii de libertate a penitenciarului din acelasi oras).

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 4.12.2023 – Iata viitorii sefi ai CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva