21 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

ADMITERE IN MAGISTRATURA – Iata subiectele pe care le-au avut de rezolvat cei aproape 900 de candidati la concursul de admitere in magistratura. Candidatii au sustinut proba de verificare a cunostintelor juridice la drept civil, drept procesual civil, drept penal si drept procesual penal. Sunt disponibile 28 de posturi de judecator de judecatorie si 25 de posturi de procuror la parchete de pe langa judecatorii (Subiectele si baremele)

Scris de: L.J. | pdf | print

31 August 2015 13:55
Vizualizari: 13448

La Universitatea “Nicolae Titulescu” din Bucuresti a avut loc, duminica 30 august 2015, prima proba din concursul de admitere in magistratura. Este vorba despre proba eliminatorie de tip grila de verificare a cunostintelor juridice la materiile drept civil, drept procesual civil, drept penal si drept procesual penal.


Prima proba a fost sustinuta de aproape 900 de candidati. Astfel, potrivit informatiilor oferite de CSM, la concursul de admitere in magistratura s-au inscris 893 de candidati. Dintre acestia, 852 au indeplinit conditiile de participare la concurs, astfel ca au putut sa sustina proba de verificare a cunostintelor juridice.

Urmeaza verificarea rationamentului logic

La fel ca la concursul de admitere la INM, candidatii de la concursul de admitere in magistratura au avut de rezolvat un test tip grila cu 100 de intrebari. Au fost cate 25 de intrebari pentru fiecare materie, mai exact pentru drept civil, drept procesual civil, drept penal si drept procesual penal.

Fiecare candidat trebuie sa obtina minim 70 de puncte, un raspuns corect valorand un punct, pentru ca apoi sa poata participa la cea de-a doua proba, testul grila de verificare a rationamentului logic. Aceasta a doua proba, la randul ei eliminatorie, va avea loc in 13 septembrie 2015.

Cei 852 de candidati se lupta pentru ocuparea a 28 de posturi de judecator in cadrul judecatoriilor si a 25 de posturi de procuror la parchetele de pe langa judecatorii.

*Cititi aici subiectele si baremele la prima proba a concursului de admitere in magistratura

Comentarii

# tralalaaaa date 31 August 2015 14:14 -8

o noua pacaleala romaneasca. admitere inm cind sunt mii de juristi cu ani multi de experienta in spate care ar putea ocupa locurile fara probleme. voi preferati niste copilasi care dupa ce vor termina inm-ul si vor ajunge in instante se vor face de rusine prin hotararile dezastru pe care le dau. stim toti ce minunatii juridice  sunt la judecatorii.

# remember date 31 August 2015 15:54 +10

Daaaaa..Noi suntem convinsi ca numai concursul poate promova tineri valorosi capabili sa devina in timp judecatori si procurori cu prestanta si responsabilitate.Ne-am saturat de javrele astea batrane, unse cu toate alifiile securiste si introduse in sistem pe usa din dos.Ne-am saturat de promovarile pe baza de turnatorie.Chiar daca acest concurs este viciat de numeroasele aranjamente facute de "campul tactic", printre cei promovati sunt convins ca se vor strecura si tineri cu drag de carte.Tineretul este speranta noastra si pe ei trebuie sa-i promovam. :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek:

# unul din lumea cea mare date 31 August 2015 16:14 -5

ptr remember// nu am nici cea mai mica incredere in INSTITUTUL NATIONAL DE MITA SI IN CONCURSURILE LOR DEJA DE MUUUULTA VREME ARANJATE.,cit priveste despre ,,tinerii,,(fara creieri in cap)sint progeniturile concepute pe cimpurile tactice si care deja au luat meditatii la domiciliu de la PARINTI.remember imi este scirba scirboasa si greata gretoasa .asteapta sa vezi ce amenda administrativa (in cel mai rau caz,eu ma astept la mustrare cu avertisment) o sa vezi la in dosarul ,,omul de la apa cea mare,,(aia nu au trecut prin institutul national de mita?)

# 112 date 31 August 2015 14:19 +5

Stati linistiti"campul tactic" lucreaza pentru dvs.Toate posturile sunt "date"Examenul acesta este o mascarada si are drept scop sa ma stranga bani de la cei ce tind sa ajunga magistrati.Imi este rusine de rusinea voastra"domnilor".

# Cum ne mai place sa vorbim! date 31 August 2015 17:56 +6

Ca vai ce le mai stii matale pe toate! Si ce acces ai la informatiile despre cum se aranjeaza examene!  :lol: Du-te mataluta la parchet si fa sesizae daca stii ceva de vreo frauda.

# UNUL DIN LUMA CEA MARE date 31 August 2015 18:13 -1

ptr Cum ne mai place sa vorbim!// ce sa faca? sa faca lingere la paechet? de ce? ca sa o MERMELEASCA????!!!!!!!! CA SA LE-O ,,DEA SPRE REZOLVARE COMPETENTA CELOR RECLAMATI,,???????

# Zorba date 1 September 2015 09:06 +1

Mermelici, ia fa tu o lingere la lamaie si invata sa scrii ca oamenii mari,normali la cap. Comentariile tale sunt facute ca si cum nu ti-ai fi schimbat nimeni pampersul timp de o saptamana.

# 112 date 31 August 2015 18:19 -3

Si ce ne mai place sa ne dam mari si sa folosim numai "matale" si sa fim "Gica Contra' si sa dam sfaturi.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.05.2024 – Minune mare: Bosoc a dat pronuntare!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva