18 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

ADMITERE IN MAGISTRATURA SI INM - Au fost publicate rezultatele la proba de verificare a rationamentului logic. Testul a fost sustinut de 350 de candidati la concursul de admitere la INM si de 65 pentru admitere in magistratura. Urmeaza proba interviului (Rezultatele)

Scris de: E.D. | pdf | print

19 September 2014 15:29
Vizualizari: 14261

Institutul National al Magistraturii a publicat rezultatele obtinute de cei 350 de candidati care au sustinut, in data de 14 septembrie 2014, proba scrisa eliminatorie, tip grila, de verificare a rationamentului logic din cadrul concursului de admitere la INM, sesiunea august – septembrie 2014. INM a publicat totodata si rezultatele obtinute la concursul de admitere in magistratura, sesiunea august – octombrie 2014, de cei 65 de candidati care au sustinut cea de-a doua proba din examen.


La concursul de admitere la INM, din cei 350 de candidati, 291 au obtinut un punctaj de 70 la prima etapa, reprezentant proba verificarii cunostintelor juridice si verificarea rationamentului logic.

In ce priveste concursul de admitere in magistratura, doar 34 de candidati din cei 65 care au sustinut examenul, au un punctaj de 70 la cele doua probe din prima etapa.

La testul grila de verificare a rationamentului logic au participat doar candidatii declarati admisi la testul de verificare a cunostintelor juridice. La aceasta proba, lucrarile se noteaza cu admis sau respins, in functie de punctajul obtinut de candidat. Conditia pentru a fi declarat admis la aceasta proba este de a raspunde corect la minimum 30 de intrebari din cele 100 de intrebari ale caror raspunsuri se puncteaza.

Nota obtinuta la prima etapa este suma notelor obtinute la cele doua probe in raport cu urmatoarea pondere: 70% - testul grila de verificare a cunostintelor juridice, 30% - testul grila de verificare a rationamentului logic.

Astfel, au fost admisi in etapa a doua, cea a interviului, candidatii care au fost admisi la fiecare dintre cele doua probe, in ordinea descrescatoare a notei obtinute la prima etapa, in limita dublului numarului de locuri scoase la concurs.

Urmeaza ca in perioada 26 septembrie – 5 octombrie 2014 sa fie sustinuta proba interviului din cadrul concursului de admitere la INM, pentru ca in data de 7 octombrie 2014 sa fie afisate rezultatele finale. Trebuie precizat ca la proba interviului, candidatii vor trebui sa elaboreze in scris o analiza cu privire la subiectul extras de catre candidat si sustinerea orala a acestuia, precum si o analiza orala a unei spete cu elemente de etica specifice profesiei.

In ce priveste concursul de admitere in magistratura, conform calendarului de desfasurare a examenului, in perioada 6-14 octombrie 2014, candidatii ramasi in concurs vor sustine proba interviului, urmand ca in data de 16 octombrie 2014 sa fie afisate si rezultatele finale.

*Cititi aici rezultatele obtinute la proba rationamentului logic din concursul de admitere la INM

*Cititi aici rezultatele obtinute la proba rationamentului logic din concursul de admitere in magistratura

*Cititi aici metodologia privind organizarea si desfasurarea probei interviului din cadrul concursului de admitere la Institutul National al Magistraturii

*Cititi aici metodologia privind organizarea si desfasurarea probei interviului din cadrul concursului de admitere in magistratura

Comentarii

# ADEVARUL date 20 September 2014 20:50 +2

JUSTITIA CONTEMPORANĂ ESTE O GAURĂ NEAGRĂ,URMARE A JUSTITIEI COMUNISTE DAR AXATĂ PE CONSOLIDAREA PRIVILEGIILOR MAGISTRAȚIILOR SI SE MERGE PÂNĂ LA NIVELUL LA CARE PRIN VOCEA LULUȚEI COVESI SE PROPUNE O DICTATURA...PRIN ASIGURAREA PROTECTIEI JUDECATORULUI,CARE DUPĂ PĂREREA UNELTEI COMUNISTE-A LUI TAT-SU,NU SE POATE FĂRĂ EA :-) ...NOI ZICEM CĂ NU SE POATE CU EA,ADICĂ NU SE POATE NICI CU,NICI FĂRĂ,CA ȘI CUM AR FI...

# Titi Berlogea date 21 September 2014 03:04 +1

Ii multumim Doamnei Kovesi pentru ca s-a straduit si a reusit sa-ltrimita pe varan acolo unde-i este locul - la brutarie. Urmeaza Ponta, Dragnea si toata gasca de baroni care a devalizat Romania.

# ADEVARUL date 21 September 2014 09:11 +1

ÎNTR-O BUNĂ ZI POATE O SĂ-ȚI AMINTEȘTI DE MULTUMIRILE  PE CARE LE-AI ADRESAT,INCONȘTIENT, BĂSISTEI..ITI VOR STA ELE  ÎN GÂT..PENTRU CĂ NU SE STIE DACĂ DESTINUL NU TE VA ÎNVĂȚA SI IN PRACTICĂ CE INSEAMNĂ SĂ AI PARTE DE O JUSTIȚIE ABSURDĂ,CĂ DIN TEORIE CEI CA TINE NU ÎNVAȚĂ,DU-TE SI DOCUMENTEAZĂ-TE ÎNTR-O SALĂ DE JUDECATĂ T.B.,ASCULTĂ CE COMENTEAZĂ JUDECĂTORULUI OAMENII PURTATI ANI DE ZILE SI DUSI CU VORBA,DUPĂ CARE HAI SI SUGELE-O BĂSISTILOR SI NU O SĂ TE MAI DERANJEZ...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.05.2024 – Procuror cu demisia trimisa la CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva